MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba już się nie da tak płasko centralnie na brzuch
Jestem po zajęciach, z żywienia nic ciekawego, ale prawa pacjenta super, sporo się można dowiedzieć. A propo, co myślicie i czy już macie jakiś wstępny zarys planu porodowego? -
A ja nadal krzywej nie zrobiłam... juz 2 razy zaspałam... ale bawiłam sie dzis glukometrem (mój tata ma cukrzycę i oddał mi jeden ze swoich) i dziś po 1h od zjedzenia gigantycznego posiłku... (mrożonka warzywna 450g z mięsem) + banan + 130g kaszka manna i po 55 min od posiłku cukier 117, 5 min później 107, kolejne 5 min 99, kolejne 5 min 90... i za kolejne 5 min... było 85... teraz mnie palce bolą
aale chyba przy cukrzycy by były gorsze wyniki
ciekawe jak bedzie przy glukozie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 18:26
2020
2023 -
Frufru wrote:Chyba już się nie da tak płasko centralnie na brzuch
Jestem po zajęciach, z żywienia nic ciekawego, ale prawa pacjenta super, sporo się można dowiedzieć. A propo, co myślicie i czy już macie jakiś wstępny zarys planu porodowego?
A koleżanka jak przyniosła przy pierwszym dziecku to popatrzyli na nią z politowaniem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 18:21
-
Po wizycie, Jeremi dalej jest Jeremim, lekarz nie miał żadnych uwag do budowy dziecka. Jedyne co przyczepił się że wód plodowych trochę za dużo (norma do 8 a u mnie 8,1).
Waży 611 gr czyli idzie łeb w łeb ze starszym bratem 😉Ajka, Andzia86, sayuri, Kakarli, lilly., Niki2803, Bona, lipcowka86, Kira91, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Stworka wrote:Po wizycie, Jeremi dalej jest Jeremim, lekarz nie miał żadnych uwag do budowy dziecka. Jedyne co przyczepił się że wód plodowych trochę za dużo (norma do 8 a u mnie 8,1).
Waży 611 gr czyli idzie łeb w łeb ze starszym bratem 😉
Super...2020
2023 -
Stworka wrote:Po wizycie, Jeremi dalej jest Jeremim, lekarz nie miał żadnych uwag do budowy dziecka. Jedyne co przyczepił się że wód plodowych trochę za dużo (norma do 8 a u mnie 8,1).
Waży 611 gr czyli idzie łeb w łeb ze starszym bratem 😉 -
Waży 611 gr czyli idzie łeb w łeb ze starszym bratem 😉 -
Frufru wrote:Super, a orientujesz się jaka jest minimalna granica?
MVP 3 jest dolna granicą 😉 przy czym są dwie metody mierzenia, afi i mvp właśnie 😉Frufru lubi tę wiadomość
-
Carla wrote:Strasznie się cieszę, że ta zastawka się u małej domknęła. Strasznie się stresuje tym poniedziałkowym badaniem echa serca u malutkiego ... mi lekarz sugeruje średnią niedomykalność do 120 cm/s.... jakie było podejrzenie u Twojej malutkiej ?
-
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, ja mam schize dziś bo od wczoraj ruchy które czuje są jakby lżejsze. Najchętniej już lecialabym na sor albo do lekarza ale nie chce wyjść na paranoiczkę.
Nie to że w ogóle tych ruchów nie ma, ale wcześniej czasem to aż cały brzuch chodzi a teraz delikatne puk puk tylko od środka. Możliwe że się po prostu przekręcił w inną pozycje i dlatego tak czuję, albo wizę się to z tym że trochę ograniczyła słodycze na rzecz zdrowszy h przekąsek i posiłków?
Od 26t ruchy powinny być regularne. Teraz nawet kilka dni może nie byćjeżeli są ale lekkie nie ma znaczenia bo dziecko może być obrócone pupcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 20:32
Mysza1986 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Połowkowe za nami, 456 gr szczęścia. Wszystkie parametry w normie.
Padam na twarz dziś, od rana joga i mnóstwo spraw w mieście do ogarnięcia. ...no i synek dopiero zasnął...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 22:14
Endi1990, Niki2803, PLPaulina, PattisonBM, Korna, Jeheria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysza1986 wrote:Dzięki za poradę z tą colą, wypiłam pół szklanki i jest dyskoteka w brzuchu 😊więcej nie pije bo niedługo krzywa cukrzycowa mnie czeka ale porada sprawdziła się w 100% dziękuję 😘
Nie ma za cocieszę się ze pomoglam i Ty się uspokoilas
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy zerkałyście na składy wszystkich Waszych kosmetyków? Generalnie od początku ciąży używam jak najmniej i delikatnych, ale nie zauważyłam, że mój żel do mycia zawierał kwas salicylowy (oliwkowy Yves Rocher), a używałam od początku... Długo też używałam kremu do twarzy Ireny Eris Hydro Oleo Activ z witaminami A D E...Jestem zła. Tak się człowiek przygotowuje, chucha i dmucha na siebie, a i tak czegoś nie doczyta:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 23:36
-
nick nieaktualny
-
Manna wrote:Dziewczyny, czy zerkałyście na składy wszystkich Waszych kosmetyków? Generalnie od początku ciąży używam jak najmniej i delikatnych, ale nie zauważyłam, że mój żel do mycia zawierał kwas salicylowy (oliwkowy Yves Rocher), a używałam od początku... Dlugp też używałam kremu do twarzy Ireny Eris Hydro Oleo Activ z witaminami A D E...Jestem zła. Tak się człowiek przygotowuje, chucha i dmucha na siebie, a i tak czegoś nie doczyta:/
Tak ja bardzo zwracam uwagę i używam od dawna jeszcze przed ciaza tylko naturalnych, ale tez myśle ze nie dajmy się zwariować i jak używałaś takich co miały dodatek tych składników to nic się nie dzieje. Ja pracuje w branży i zapewniam Cię ze tych witamin i kwasu jest pewnie jak kot napłakał w tych kremach wiec się nie martw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 23:29
Manna, PattisonBM, Mysza1986 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp