X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3/4 rodziny lekarzy albo stomatologów... brakuje tylko ginekologa 🙈 i Endi na 100% racji. Jak nie na dyżurach to w 5 gsbinetach itd.

2020 :)
    2023 :)
  • Cer Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wykupienia usług położnej, ja się zdecyduję. W szpitalu, który wybrałam kosztuje to 1500 zł. Z wyborem konkretnej osoby poczekam do przyszłego miesiąca, jak zacznę szkołę rodzenia (też przy tym szpitalu), to może któraś z prowadzących będzie świadczyć takie usługi i akurat nam podpasuje.
    Mieliśmy dziś jechać oglądać te wózki,ale jakoś nie wyszło:P też szukam czegoś lekkiego - właśnie za chwilę kupujemy mieszkanko, niestety na 3 piętrze bez widny, więc trzeba mieć miłosiedzie dla kręgosłupa. Planuję stelaż zostawiać w takiej wolnej przestrzeni przy piwnicy (na szczęście by się tam dostać trzeba mieć klucz, więc liczę na to, że stelaż mi "nie zniknie"), a na górę będę taszczyć samą gondolę. I raczej nastawiam się na to, że w sklepie wózki będziemy tylko oglądać,a kupimy używany. Może spacerówkę kupimy nową.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakies opinie o spacwrowke air x anex? Składa sie na takie maleństwo... ale te kóleczka takie małe...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Co do wykupienia usług położnej, ja się zdecyduję. W szpitalu, który wybrałam kosztuje to 1500 zł. Z wyborem konkretnej osoby poczekam do przyszłego miesiąca, jak zacznę szkołę rodzenia (też przy tym szpitalu), to może któraś z prowadzących będzie świadczyć takie usługi i akurat nam podpasuje.
    Mieliśmy dziś jechać oglądać te wózki,ale jakoś nie wyszło:P też szukam czegoś lekkiego - właśnie za chwilę kupujemy mieszkanko, niestety na 3 piętrze bez widny, więc trzeba mieć miłosiedzie dla kręgosłupa. Planuję stelaż zostawiać w takiej wolnej przestrzeni przy piwnicy (na szczęście by się tam dostać trzeba mieć klucz, więc liczę na to, że stelaż mi "nie zniknie"), a na górę będę taszczyć samą gondolę. I raczej nastawiam się na to, że w sklepie wózki będziemy tylko oglądać,a kupimy używany. Może spacerówkę kupimy nową.
    My też używany kupujmy. Chcę anex Sport Foxy. A fotelik mam z ważnym terminem przydatności jeszcze po siostrze, niewypadkowy.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponąć w szpitalu gdzie chcę rodzić jest opcja swojej położnej ale muszę dopytać na następnej wizycie, koszt chyba 1500zł. Co do leżaczków bujaczków to siostra chciała mi dać ale taki stary i jak widziałam że ona noworodka w to wkłada a on cały skulony to odechciało mi się. Bardziej przekonują mnie te co na płasko dziecko może leżeć. Ale na razie nie kupuję, może jak dziecko będzie na świecie i stwierdzę że coś takiego by się przydało to kupię.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jak zaczynam szkołę rodzenia w Waw w CMP to warunkiem jest złożenie u nich deklaracji na położną. To pewnie chodzi o położną, z którą mogę się skonsultować i przyjdzie po porodzie, a nie że do szpitala co? Muszę tam podpytać ale może wiecie?

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Ty w Polsce mieszkasz haha?;)
    Hahaha, tak. 😆 I to na zadupiu Szczecina. ☺️

Ajka, Endi1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie fotelika to ciężki jest cybex. Używałam 10 msc. I dziękuję że to koniec.

Bardzo bardzo ciężki. 😭😭

A wózek który mam Tutis, mimo lekkości dobrze się sprawdza na kiepskim terenie.
    Mieszkam na wsi. Uraczyć chodnik to tutaj można w okolicy wójtowej i jej rodziny.
    A tak to wertepy. ☺️☺️

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostanę Cybexa od kumpeli i z systemem rozkładania na płasko i to waży dodatkowo...ale przez to, że dostaje to nie wybrzydzam. Jak będzie bardzo źle to będę kombinować.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dziewczyny, ja jak zaczynam szkołę rodzenia w Waw w CMP to warunkiem jest złożenie u nich deklaracji na położną. To pewnie chodzi o położną, z którą mogę się skonsultować i przyjdzie po porodzie, a nie że do szpitala co? Muszę tam podpytać ale może wiecie?

Tak mysle ze bedzie chodzilo o położna środowiskowa. U mnie jest tak samo

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja fotelik bym chciała przede wszystkim lekki... bo w tym się jednak dziecko czasem gdzieś nosi...

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    no to ja fotelik bym chciała przede wszystkim lekki... bo w tym się jednak dziecko czasem gdzieś nosi...
    Tylko wsadza do auta. I potem wyciąga i klik do wózka. ☺️ A i tak było uciążliwe.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumpela jest taką chudzinką i dała radę, że i ja dam. No zobaczymy ale cieszę się, że kasy nie muszę wydawać więc jest plus.

Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie na licytacji charytatywnej dla naszej kolezanki wylicytowalam kokon, majtki poporodowe, podklady i kolderke;) przyjemne z pozytecznym- kokonu nie planowałam ale jak moge przy tym przy okazji pomóc, to a nóż widelec bede miala pożytek:)

p.s. Do czego taki kokon sie przydaje- łóżeczka, gondoli? Ma ktoras z was jakies doswiadczenie z tym?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 00:41

Karolllla, Frufru, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kokon nie urzekł. ☺️

Ale koleżanka która rodziła po mnie używała go dla noworodka gdy kładła na kanapie w salonie.
    Ona miała taki fajny z rączkami. Więc mogła przenosić. ☺️

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie powróciłam do aplikacji na telefon, dzięki której można bez większych trudności drukować fotoksiążki na podstawie zdjęć z telefonu/ instagrama / fejsa. Jak coś mogę podesłać kod, to pierwsza książka będzie za darmo.

Chodzi o aplikację chatbooks- książki kosztują 10 dol plus niestety 4 dol za transport do Polski.
    Wiem po sobie, że zdjęć z telefonów nigdy się nie drukuje, leżą w odmętach pamięci telefonu A często dokumentują najważniejsze chwilę. Ja mam już 5 sztuk polecam

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore juz chodzą na szkole rodzenia czy na kazde zajecia chodzi sie z mezem? Czy np na pierwszych dostaje sie plan zajec z informacja czy meza ze soba targac czy nie?

Ed lezaczek vs mata edukacyjna https://www.srokao.pl/2016/10/lezaczek-vs-mata-edukacyjna.html?m=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 08:51

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Dziewczyny, ktore juz chodzą na szkole rodzenia czy na kazde zajecia chodzi sie z mezem? Czy np na pierwszych dostaje sie plan zajec z informacja czy meza ze soba targac czy nie?
    Ja chodzę sama z racji że mąż za granicą pracuje. U mnie w szkole jest tak że jak panowie chcą to przychodzą i mogą być na każdych zajęciach a jak nie to nie. Wiadomo że pracują i nie zawsze pasuje i położna nikomu nic nie nakazuje. Temat zajęć jest podawany z tygodniowym wyprzedzeniem. Teraz we ferie mamy 2 tyg wolnego od szkoły 😁. Najlepiej dopytać się jak to będzie wyglądać u Ciebie bo każda szkoła działa jednak trochę inaczej.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy czytam o waszych szkołach rodzenia, to mam wrażenie, że ja byłam na jakiejś turbo przyspieszonej szkole rodzenia. Jeden weekend dwa razy po 5 h.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już ustalone 11 z partnerem i 19 samotnych. Wczoraj byliśmy na kursie z pierwszej pomocy, super sprawa! Polecam, jeśli ktoś ma możliwość.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ