X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3/4 rodziny lekarzy albo stomatologów... brakuje tylko ginekologa 🙈 i Endi na 100% racji. Jak nie na dyżurach to w 5 gsbinetach itd.

2020 :)
    2023 :)
  • Cer Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wykupienia usług położnej, ja się zdecyduję. W szpitalu, który wybrałam kosztuje to 1500 zł. Z wyborem konkretnej osoby poczekam do przyszłego miesiąca, jak zacznę szkołę rodzenia (też przy tym szpitalu), to może któraś z prowadzących będzie świadczyć takie usługi i akurat nam podpasuje.
    Mieliśmy dziś jechać oglądać te wózki,ale jakoś nie wyszło:P też szukam czegoś lekkiego - właśnie za chwilę kupujemy mieszkanko, niestety na 3 piętrze bez widny, więc trzeba mieć miłosiedzie dla kręgosłupa. Planuję stelaż zostawiać w takiej wolnej przestrzeni przy piwnicy (na szczęście by się tam dostać trzeba mieć klucz, więc liczę na to, że stelaż mi "nie zniknie"), a na górę będę taszczyć samą gondolę. I raczej nastawiam się na to, że w sklepie wózki będziemy tylko oglądać,a kupimy używany. Może spacerówkę kupimy nową.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakies opinie o spacwrowke air x anex? Składa sie na takie maleństwo... ale te kóleczka takie małe...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Co do wykupienia usług położnej, ja się zdecyduję. W szpitalu, który wybrałam kosztuje to 1500 zł. Z wyborem konkretnej osoby poczekam do przyszłego miesiąca, jak zacznę szkołę rodzenia (też przy tym szpitalu), to może któraś z prowadzących będzie świadczyć takie usługi i akurat nam podpasuje.
    Mieliśmy dziś jechać oglądać te wózki,ale jakoś nie wyszło:P też szukam czegoś lekkiego - właśnie za chwilę kupujemy mieszkanko, niestety na 3 piętrze bez widny, więc trzeba mieć miłosiedzie dla kręgosłupa. Planuję stelaż zostawiać w takiej wolnej przestrzeni przy piwnicy (na szczęście by się tam dostać trzeba mieć klucz, więc liczę na to, że stelaż mi "nie zniknie"), a na górę będę taszczyć samą gondolę. I raczej nastawiam się na to, że w sklepie wózki będziemy tylko oglądać,a kupimy używany. Może spacerówkę kupimy nową.
    My też używany kupujmy. Chcę anex Sport Foxy. A fotelik mam z ważnym terminem przydatności jeszcze po siostrze, niewypadkowy.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponąć w szpitalu gdzie chcę rodzić jest opcja swojej położnej ale muszę dopytać na następnej wizycie, koszt chyba 1500zł. Co do leżaczków bujaczków to siostra chciała mi dać ale taki stary i jak widziałam że ona noworodka w to wkłada a on cały skulony to odechciało mi się. Bardziej przekonują mnie te co na płasko dziecko może leżeć. Ale na razie nie kupuję, może jak dziecko będzie na świecie i stwierdzę że coś takiego by się przydało to kupię.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jak zaczynam szkołę rodzenia w Waw w CMP to warunkiem jest złożenie u nich deklaracji na położną. To pewnie chodzi o położną, z którą mogę się skonsultować i przyjdzie po porodzie, a nie że do szpitala co? Muszę tam podpytać ale może wiecie?

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Ty w Polsce mieszkasz haha?;)
    Hahaha, tak. 😆 I to na zadupiu Szczecina. ☺️

Ajka, Endi1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie fotelika to ciężki jest cybex. Używałam 10 msc. I dziękuję że to koniec.

Bardzo bardzo ciężki. 😭😭

A wózek który mam Tutis, mimo lekkości dobrze się sprawdza na kiepskim terenie.
    Mieszkam na wsi. Uraczyć chodnik to tutaj można w okolicy wójtowej i jej rodziny.
    A tak to wertepy. ☺️☺️

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostanę Cybexa od kumpeli i z systemem rozkładania na płasko i to waży dodatkowo...ale przez to, że dostaje to nie wybrzydzam. Jak będzie bardzo źle to będę kombinować.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dziewczyny, ja jak zaczynam szkołę rodzenia w Waw w CMP to warunkiem jest złożenie u nich deklaracji na położną. To pewnie chodzi o położną, z którą mogę się skonsultować i przyjdzie po porodzie, a nie że do szpitala co? Muszę tam podpytać ale może wiecie?

Tak mysle ze bedzie chodzilo o położna środowiskowa. U mnie jest tak samo

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja fotelik bym chciała przede wszystkim lekki... bo w tym się jednak dziecko czasem gdzieś nosi...

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    no to ja fotelik bym chciała przede wszystkim lekki... bo w tym się jednak dziecko czasem gdzieś nosi...
    Tylko wsadza do auta. I potem wyciąga i klik do wózka. ☺️ A i tak było uciążliwe.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumpela jest taką chudzinką i dała radę, że i ja dam. No zobaczymy ale cieszę się, że kasy nie muszę wydawać więc jest plus.

Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie na licytacji charytatywnej dla naszej kolezanki wylicytowalam kokon, majtki poporodowe, podklady i kolderke;) przyjemne z pozytecznym- kokonu nie planowałam ale jak moge przy tym przy okazji pomóc, to a nóż widelec bede miala pożytek:)

p.s. Do czego taki kokon sie przydaje- łóżeczka, gondoli? Ma ktoras z was jakies doswiadczenie z tym?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 00:41

Karolllla, Frufru, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kokon nie urzekł. ☺️

Ale koleżanka która rodziła po mnie używała go dla noworodka gdy kładła na kanapie w salonie.
    Ona miała taki fajny z rączkami. Więc mogła przenosić. ☺️

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie powróciłam do aplikacji na telefon, dzięki której można bez większych trudności drukować fotoksiążki na podstawie zdjęć z telefonu/ instagrama / fejsa. Jak coś mogę podesłać kod, to pierwsza książka będzie za darmo.

Chodzi o aplikację chatbooks- książki kosztują 10 dol plus niestety 4 dol za transport do Polski.
    Wiem po sobie, że zdjęć z telefonów nigdy się nie drukuje, leżą w odmętach pamięci telefonu A często dokumentują najważniejsze chwilę. Ja mam już 5 sztuk polecam

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore juz chodzą na szkole rodzenia czy na kazde zajecia chodzi sie z mezem? Czy np na pierwszych dostaje sie plan zajec z informacja czy meza ze soba targac czy nie?

Ed lezaczek vs mata edukacyjna https://www.srokao.pl/2016/10/lezaczek-vs-mata-edukacyjna.html?m=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 08:51

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Dziewczyny, ktore juz chodzą na szkole rodzenia czy na kazde zajecia chodzi sie z mezem? Czy np na pierwszych dostaje sie plan zajec z informacja czy meza ze soba targac czy nie?
    Ja chodzę sama z racji że mąż za granicą pracuje. U mnie w szkole jest tak że jak panowie chcą to przychodzą i mogą być na każdych zajęciach a jak nie to nie. Wiadomo że pracują i nie zawsze pasuje i położna nikomu nic nie nakazuje. Temat zajęć jest podawany z tygodniowym wyprzedzeniem. Teraz we ferie mamy 2 tyg wolnego od szkoły 😁. Najlepiej dopytać się jak to będzie wyglądać u Ciebie bo każda szkoła działa jednak trochę inaczej.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy czytam o waszych szkołach rodzenia, to mam wrażenie, że ja byłam na jakiejś turbo przyspieszonej szkole rodzenia. Jeden weekend dwa razy po 5 h.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już ustalone 11 z partnerem i 19 samotnych. Wczoraj byliśmy na kursie z pierwszej pomocy, super sprawa! Polecam, jeśli ktoś ma możliwość.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ