MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wykupienia usług położnej, ja się zdecyduję. W szpitalu, który wybrałam kosztuje to 1500 zł. Z wyborem konkretnej osoby poczekam do przyszłego miesiąca, jak zacznę szkołę rodzenia (też przy tym szpitalu), to może któraś z prowadzących będzie świadczyć takie usługi i akurat nam podpasuje.
Mieliśmy dziś jechać oglądać te wózki,ale jakoś nie wyszło:P też szukam czegoś lekkiego - właśnie za chwilę kupujemy mieszkanko, niestety na 3 piętrze bez widny, więc trzeba mieć miłosiedzie dla kręgosłupa. Planuję stelaż zostawiać w takiej wolnej przestrzeni przy piwnicy (na szczęście by się tam dostać trzeba mieć klucz, więc liczę na to, że stelaż mi "nie zniknie"), a na górę będę taszczyć samą gondolę. I raczej nastawiam się na to, że w sklepie wózki będziemy tylko oglądać,a kupimy używany. Może spacerówkę kupimy nową.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
A macie jakies opinie o spacwrowke air x anex? Składa sie na takie maleństwo... ale te kóleczka takie małe...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Cer wrote:Co do wykupienia usług położnej, ja się zdecyduję. W szpitalu, który wybrałam kosztuje to 1500 zł. Z wyborem konkretnej osoby poczekam do przyszłego miesiąca, jak zacznę szkołę rodzenia (też przy tym szpitalu), to może któraś z prowadzących będzie świadczyć takie usługi i akurat nam podpasuje.
Mieliśmy dziś jechać oglądać te wózki,ale jakoś nie wyszło:P też szukam czegoś lekkiego - właśnie za chwilę kupujemy mieszkanko, niestety na 3 piętrze bez widny, więc trzeba mieć miłosiedzie dla kręgosłupa. Planuję stelaż zostawiać w takiej wolnej przestrzeni przy piwnicy (na szczęście by się tam dostać trzeba mieć klucz, więc liczę na to, że stelaż mi "nie zniknie"), a na górę będę taszczyć samą gondolę. I raczej nastawiam się na to, że w sklepie wózki będziemy tylko oglądać,a kupimy używany. Może spacerówkę kupimy nową.
-
Ponąć w szpitalu gdzie chcę rodzić jest opcja swojej położnej ale muszę dopytać na następnej wizycie, koszt chyba 1500zł. Co do leżaczków bujaczków to siostra chciała mi dać ale taki stary i jak widziałam że ona noworodka w to wkłada a on cały skulony to odechciało mi się. Bardziej przekonują mnie te co na płasko dziecko może leżeć. Ale na razie nie kupuję, może jak dziecko będzie na świecie i stwierdzę że coś takiego by się przydało to kupię.
-
Dziewczyny, ja jak zaczynam szkołę rodzenia w Waw w CMP to warunkiem jest złożenie u nich deklaracji na położną. To pewnie chodzi o położną, z którą mogę się skonsultować i przyjdzie po porodzie, a nie że do szpitala co? Muszę tam podpytać ale może wiecie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOdnośnie fotelika to ciężki jest cybex. Używałam 10 msc. I dziękuję że to koniec.
Bardzo bardzo ciężki. 😭😭
A wózek który mam Tutis, mimo lekkości dobrze się sprawdza na kiepskim terenie.
Mieszkam na wsi. Uraczyć chodnik to tutaj można w okolicy wójtowej i jej rodziny.
A tak to wertepy. ☺️☺️ -
Karolllla wrote:Dziewczyny, ja jak zaczynam szkołę rodzenia w Waw w CMP to warunkiem jest złożenie u nich deklaracji na położną. To pewnie chodzi o położną, z którą mogę się skonsultować i przyjdzie po porodzie, a nie że do szpitala co? Muszę tam podpytać ale może wiecie?
Tak mysle ze bedzie chodzilo o położna środowiskowa. U mnie jest tak samo
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualny
-
a ja wlasnie na licytacji charytatywnej dla naszej kolezanki wylicytowalam kokon, majtki poporodowe, podklady i kolderke;) przyjemne z pozytecznym- kokonu nie planowałam ale jak moge przy tym przy okazji pomóc, to a nóż widelec bede miala pożytek:)
p.s. Do czego taki kokon sie przydaje- łóżeczka, gondoli? Ma ktoras z was jakies doswiadczenie z tym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 00:41
Karolllla, Frufru, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny właśnie powróciłam do aplikacji na telefon, dzięki której można bez większych trudności drukować fotoksiążki na podstawie zdjęć z telefonu/ instagrama / fejsa. Jak coś mogę podesłać kod, to pierwsza książka będzie za darmo.
Chodzi o aplikację chatbooks- książki kosztują 10 dol plus niestety 4 dol za transport do Polski.
Wiem po sobie, że zdjęć z telefonów nigdy się nie drukuje, leżą w odmętach pamięci telefonu A często dokumentują najważniejsze chwilę. Ja mam już 5 sztuk polecam -
Dziewczyny, ktore juz chodzą na szkole rodzenia czy na kazde zajecia chodzi sie z mezem? Czy np na pierwszych dostaje sie plan zajec z informacja czy meza ze soba targac czy nie?
Ed lezaczek vs mata edukacyjna https://www.srokao.pl/2016/10/lezaczek-vs-mata-edukacyjna.html?m=0Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 08:51
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Dziewczyny, ktore juz chodzą na szkole rodzenia czy na kazde zajecia chodzi sie z mezem? Czy np na pierwszych dostaje sie plan zajec z informacja czy meza ze soba targac czy nie?
-
Ja mam już ustalone 11 z partnerem i 19 samotnych. Wczoraj byliśmy na kursie z pierwszej pomocy, super sprawa! Polecam, jeśli ktoś ma możliwość.