X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ma okienko i dodatkowo bok gondoli jest również z siateczki. Ale jest to tak precyzyjnie zrobione ze jak są zasłonięte to tego zwyczajnie nie widać 😊 wiec wentylacja super

O widzisz A mi w.sklepie Pan powiedział, że nie mają 🙈🙉🙊 to zwracam honor :)

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    O widzisz A mi w.sklepie Pan powiedział, że nie mają 🙈🙉🙊 to zwracam honor :)

Ja nie wiem czy te wózki sa jakies nowe czy jak ale u mnie w sklepie pani nie wiedziała jak sie go sklada 😉

Mimi1987 lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Bona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ja nie wiem czy te wózki sa jakies nowe czy jak ale u mnie w sklepie pani nie wiedziała jak sie go sklada 😉
    Tak są dwie wersje gondol. 2018 i 2019/2020 . Może być w nich różnica z tą siatką. Szczerze to nie wiem

Takmala, Mimi1987 lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny my już byliśmy na pierwszych zajęciach że szkoły rodzenia, niestety u nas nie ma opcji na NFZ i musimy sami płacić za zajęcia. Ogólnie po 1 zajęciach mam dobre odczucia - jesteśmy tylko my i druga para, więc super bo mamy położna dla siebie:) położna bardzo fajna, młoda i super opowiada, miło się jej słucha. Mąż też zadowolony, i wiem że mu się to przyda. Długo się zastanawiałam czy iść, ale w końcu poszliśmy, bo jednak będę miała po tym większy komfort psychiczny, może nie będzie takiego strachu przy 2 dziecku. Ja wiem, że intuicja itd. Instynkt macierzyński, ale mimo wszystko się przyda. Mąż czeka bardzo na zajęcia z kapania maluszka :)

Lipcowka musisz sprawdzić ck będzie Ci pasowało, bo jedne dzieci mają odparzenia po pampersach, a inne po dadach itd. Ja muszę się rozejrzeć za porządna tetrą, bo zamierzam korzystać z wielorazowych. Może któraś ma doświadczenie? Chyba zdecyduje się na katala... Mam nadzieję że Zosia będzie małym sikaczem :p
    Robię aktualizacje brzuszkowa, bo dzisiaj zaczynamy już 23 tc :) mój brzuch chyba zmalał ostatnio!

bca7328300dd.jpg
    Malutki :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:

Ha ha ha grunt to mieć dobrych sprzedawców ;)

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybexy są fajne dla miastowych mam. ☺️ Pamiętam jak ki chciała koleżanka odsprzedać. Ale ja się nie zdecydowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manna wrote:
    Obejrzałam jeszcze raz wszystkie wozki i wybraliśmy jednak Tutis Aero. Amortyzajca świetna i waga w porządku:) Pozostaje zamówić. Kojarzę, że jesteś zadowolona i polecasz? Czy w spacerowce dziecko nie spada w dół przy tak miękkiej amortyzacji? Do tego najnowszy fotelik Maxi Cosi. Cieszę się, że wreszcie coś wybrałam:)
    Uważam, że lepsza jest spacerówka niż gondola. ☺️
    Właśnie nie zauważyłam zbyt przesadnej amortyzacji co w innych wózkach widzę.

Tutis ma taką zrównoważoną. I już przy spacerówce = cięższym dziecku lepiej/fajniej jest to wyważone. ☺️

Manna lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Uważam, że lepsza jest spacerówka niż gondola. ☺️
    Właśnie nie zauważyłam zbyt przesadnej amortyzacji co w innych wózkach widzę.

Tutis ma taką zrównoważoną. I już przy spacerówce = cięższym dziecku lepiej/fajniej jest to wyważone. ☺️

Te wózki Tutis strasznie mi się z wyglądu podobają tzn na zdjęciach, szczególnie seria uno. Ciekawe jest z wysokością gondoli?

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Zgadza się 2 kg tu 2 kg tam i jest słabo. Ja też mam drugie piętro bez windy i problemy z lędźwiowym plus pies duży, którego na pewno będę zabierać na spacery. Będę składać wózek bo w Muuvo robisz to jedną ręką i wieszasz go na ramię ale narazie to wizja, a w praktyce nie wiem co to będzie 🙈

A jak z gondola na początku?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Te wózki Tutis strasznie mi się z wyglądu podobają tzn na zdjęciach, szczególnie seria uno. Ciekawe jest z wysokością gondoli?
    Ja jestem niska, bo mam 167 cm. Więc dla mnie było wysoko. 😆

Mąż ma ponad 180cm. I nigdy nie narzekał. 🤔 Postaram się znaleźć jakieś zdjęcia jutro.

Ajka lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    A jak z gondola na początku?

Tego jeszcze nie wiem 🙈 ostatnio mieliśmy burzliwą dyskusje na temat tej logistyki właśnie. I wyszło, że jak z psem to raczej fotelik (więc super, że od tej kumpeli dostanę taki rozkładany na płasko) a jak sama to gondola. Albo mój M. jak będzie szedł do pracy będzie mi cześć gadżetów wrzucał do auta żebym sama już miała łatwiej. Ale to wyjdzie wszystko w praktyce bo teraz to gdybamy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce chodzić na spacery i zostawiać psa w domu bo mi serce pęknie więc trzeba będzie kombinować. A, że mój pies jest silny i czasem do psów wyskakuje to będę mieć podwójne zamieszanie ale dam radę.

Jeheria lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Frufru a moze sobie to dokupić ktos kto nie chodzi do tej konkretnie szkoły rodzenia? W moim miescie czegoś takiego nie ma ale bywam czasem w Poznaniu... a Ty chyba z Poz

U mnie w szkole rodzenia można wykupić zajęcia nawet jak ktoś nie chodzi.
    Do tej pory byłam na relaksacji podczas porodu i laktacji. Oba genialne a laktacja to już wogole skarbonka wiedzy!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Pamiętajcie dziewczyny ze cybex to chińszczyzna, między innymi jest to ważne przy foteliku. Cybex robiony w Chinach,miał problemy z testami w zeszłym roku, maxi cosi to holenderska marka która jako jedyna chyba, wymienia fotelik i bazę na nowa przy najmniejszej nawet stłuczce.

Cybex jest marka niemiecka i ma jedne z najlepszych fotelików. W testach nie ustępuje markom takim jak Be safe czy Maxi cosi.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Manna Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:

W sklepie powiedzieli, że to duży wózek, wydaje mi się, że wysoki, nam go chyba dlatego nie proponowali. Jestem niska i pewnie lepiej by mi pasował Muuvo, ale że Tutis jest zamortyzowany i lżejszy od innych dużych, to wszystko wynagradza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 08:14

Ajka lubi tę wiadomość

5p0e5mk.png
    Aniołek 11 tydzień [*] - grudzień 2018
    Starania od grudnia 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Cybex jest marka niemiecka i ma jedne z najlepszych fotelików. W testach nie ustępuje markom takim jak Be safe czy Maxi cosi.
    Tak ale foteliki robią w Chinach, warto o to dopytać. W zeszłym roku ciężko było im spełnić normy europejskie bo foteliki były malowane jakimiś trującymi farbami, czytałam na różnych forach i to samo potwierdził nam sprzedawca w sklepie. Normy dla fotelików są strasznie mierne, stad na rynku mnóstwo nieznanych i tanich Marek. Ja tez myślałam nad jednym cybexem bo w rankingu był wysoko, ale ta chińska produkcja mnie zniechęciła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britax jest robiony w DE. ☺️

• lilly. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Tak ale foteliki robią w Chinach, warto o to dopytać. W zeszłym roku ciężko było im spełnić normy europejskie bo foteliki były malowane jakimiś trującymi farbami, czytałam na różnych forach i to samo potwierdził nam sprzedawca w sklepie. Normy dla fotelików są strasznie mierne, stad na rynku mnóstwo nieznanych i tanich Marek. Ja tez myślałam nad jednym cybexem bo w rankingu był wysoko, ale ta chińska produkcja mnie zniechęciła ;)

Ok to nawet nie wiedziałam, bo tylko testy sprawdzałam i wszystkie 3 wypadają 5/5. A skąd się dowiedzieć czy maxi cosi lub be safe są bardziej eko?
    Żadne z nich nie maja certyfikatu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 10:24

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dziewczyny w małej studiówce do porodu- pamietam jak dziś dzień kiedy 5 lat temu do męża mówiłam "cholera,zostało 100 dni-mam zawał, jak ja urodzę!?" i zleciało jak z bicza strzelił. Teraz bedzie podobnie i boje się chyba bardziej jak za pierwszym razem, ale pociesza myśl że nie bede sama bo wszystkie nas to czeka;)

Kira91, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ok to nawet nie wiedziałam, bo tylko testy sprawdzałam i wszystkie 3 wypadają 5/5. A skąd się dowiedzieć czy maxi cosi lub be safe są bardziej eko?
    Żadne z nich nie maja certyfikatu :(
    A o tym nawet nie myślałam szczerze mowiac.. w ogóle nie zdawałam sobie sprawy ze ten pierwszy fotelik jest na pare miesięcy i zaraz trzeba będzie kupic kolejny. Trochę na wyprawka kosztuje jak się nic nie dostaje i jeszcze urządza pokoik..

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ