X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ma okienko i dodatkowo bok gondoli jest również z siateczki. Ale jest to tak precyzyjnie zrobione ze jak są zasłonięte to tego zwyczajnie nie widać 😊 wiec wentylacja super

O widzisz A mi w.sklepie Pan powiedział, że nie mają 🙈🙉🙊 to zwracam honor :)

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    O widzisz A mi w.sklepie Pan powiedział, że nie mają 🙈🙉🙊 to zwracam honor :)

Ja nie wiem czy te wózki sa jakies nowe czy jak ale u mnie w sklepie pani nie wiedziała jak sie go sklada 😉

Mimi1987 lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Bona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ja nie wiem czy te wózki sa jakies nowe czy jak ale u mnie w sklepie pani nie wiedziała jak sie go sklada 😉
    Tak są dwie wersje gondol. 2018 i 2019/2020 . Może być w nich różnica z tą siatką. Szczerze to nie wiem

Takmala, Mimi1987 lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny my już byliśmy na pierwszych zajęciach że szkoły rodzenia, niestety u nas nie ma opcji na NFZ i musimy sami płacić za zajęcia. Ogólnie po 1 zajęciach mam dobre odczucia - jesteśmy tylko my i druga para, więc super bo mamy położna dla siebie:) położna bardzo fajna, młoda i super opowiada, miło się jej słucha. Mąż też zadowolony, i wiem że mu się to przyda. Długo się zastanawiałam czy iść, ale w końcu poszliśmy, bo jednak będę miała po tym większy komfort psychiczny, może nie będzie takiego strachu przy 2 dziecku. Ja wiem, że intuicja itd. Instynkt macierzyński, ale mimo wszystko się przyda. Mąż czeka bardzo na zajęcia z kapania maluszka :)

Lipcowka musisz sprawdzić ck będzie Ci pasowało, bo jedne dzieci mają odparzenia po pampersach, a inne po dadach itd. Ja muszę się rozejrzeć za porządna tetrą, bo zamierzam korzystać z wielorazowych. Może któraś ma doświadczenie? Chyba zdecyduje się na katala... Mam nadzieję że Zosia będzie małym sikaczem :p
    Robię aktualizacje brzuszkowa, bo dzisiaj zaczynamy już 23 tc :) mój brzuch chyba zmalał ostatnio!

bca7328300dd.jpg
    Malutki :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:

Ha ha ha grunt to mieć dobrych sprzedawców ;)

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybexy są fajne dla miastowych mam. ☺️ Pamiętam jak ki chciała koleżanka odsprzedać. Ale ja się nie zdecydowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manna wrote:
    Obejrzałam jeszcze raz wszystkie wozki i wybraliśmy jednak Tutis Aero. Amortyzajca świetna i waga w porządku:) Pozostaje zamówić. Kojarzę, że jesteś zadowolona i polecasz? Czy w spacerowce dziecko nie spada w dół przy tak miękkiej amortyzacji? Do tego najnowszy fotelik Maxi Cosi. Cieszę się, że wreszcie coś wybrałam:)
    Uważam, że lepsza jest spacerówka niż gondola. ☺️
    Właśnie nie zauważyłam zbyt przesadnej amortyzacji co w innych wózkach widzę.

Tutis ma taką zrównoważoną. I już przy spacerówce = cięższym dziecku lepiej/fajniej jest to wyważone. ☺️

Manna lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Uważam, że lepsza jest spacerówka niż gondola. ☺️
    Właśnie nie zauważyłam zbyt przesadnej amortyzacji co w innych wózkach widzę.

Tutis ma taką zrównoważoną. I już przy spacerówce = cięższym dziecku lepiej/fajniej jest to wyważone. ☺️

Te wózki Tutis strasznie mi się z wyglądu podobają tzn na zdjęciach, szczególnie seria uno. Ciekawe jest z wysokością gondoli?

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Zgadza się 2 kg tu 2 kg tam i jest słabo. Ja też mam drugie piętro bez windy i problemy z lędźwiowym plus pies duży, którego na pewno będę zabierać na spacery. Będę składać wózek bo w Muuvo robisz to jedną ręką i wieszasz go na ramię ale narazie to wizja, a w praktyce nie wiem co to będzie 🙈

A jak z gondola na początku?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Te wózki Tutis strasznie mi się z wyglądu podobają tzn na zdjęciach, szczególnie seria uno. Ciekawe jest z wysokością gondoli?
    Ja jestem niska, bo mam 167 cm. Więc dla mnie było wysoko. 😆

Mąż ma ponad 180cm. I nigdy nie narzekał. 🤔 Postaram się znaleźć jakieś zdjęcia jutro.

Ajka lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    A jak z gondola na początku?

Tego jeszcze nie wiem 🙈 ostatnio mieliśmy burzliwą dyskusje na temat tej logistyki właśnie. I wyszło, że jak z psem to raczej fotelik (więc super, że od tej kumpeli dostanę taki rozkładany na płasko) a jak sama to gondola. Albo mój M. jak będzie szedł do pracy będzie mi cześć gadżetów wrzucał do auta żebym sama już miała łatwiej. Ale to wyjdzie wszystko w praktyce bo teraz to gdybamy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce chodzić na spacery i zostawiać psa w domu bo mi serce pęknie więc trzeba będzie kombinować. A, że mój pies jest silny i czasem do psów wyskakuje to będę mieć podwójne zamieszanie ale dam radę.

Jeheria lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Frufru a moze sobie to dokupić ktos kto nie chodzi do tej konkretnie szkoły rodzenia? W moim miescie czegoś takiego nie ma ale bywam czasem w Poznaniu... a Ty chyba z Poz

U mnie w szkole rodzenia można wykupić zajęcia nawet jak ktoś nie chodzi.
    Do tej pory byłam na relaksacji podczas porodu i laktacji. Oba genialne a laktacja to już wogole skarbonka wiedzy!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Pamiętajcie dziewczyny ze cybex to chińszczyzna, między innymi jest to ważne przy foteliku. Cybex robiony w Chinach,miał problemy z testami w zeszłym roku, maxi cosi to holenderska marka która jako jedyna chyba, wymienia fotelik i bazę na nowa przy najmniejszej nawet stłuczce.

Cybex jest marka niemiecka i ma jedne z najlepszych fotelików. W testach nie ustępuje markom takim jak Be safe czy Maxi cosi.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Manna Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:

W sklepie powiedzieli, że to duży wózek, wydaje mi się, że wysoki, nam go chyba dlatego nie proponowali. Jestem niska i pewnie lepiej by mi pasował Muuvo, ale że Tutis jest zamortyzowany i lżejszy od innych dużych, to wszystko wynagradza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 08:14

Ajka lubi tę wiadomość

5p0e5mk.png
    Aniołek 11 tydzień [*] - grudzień 2018
    Starania od grudnia 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Cybex jest marka niemiecka i ma jedne z najlepszych fotelików. W testach nie ustępuje markom takim jak Be safe czy Maxi cosi.
    Tak ale foteliki robią w Chinach, warto o to dopytać. W zeszłym roku ciężko było im spełnić normy europejskie bo foteliki były malowane jakimiś trującymi farbami, czytałam na różnych forach i to samo potwierdził nam sprzedawca w sklepie. Normy dla fotelików są strasznie mierne, stad na rynku mnóstwo nieznanych i tanich Marek. Ja tez myślałam nad jednym cybexem bo w rankingu był wysoko, ale ta chińska produkcja mnie zniechęciła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britax jest robiony w DE. ☺️

• lilly. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Tak ale foteliki robią w Chinach, warto o to dopytać. W zeszłym roku ciężko było im spełnić normy europejskie bo foteliki były malowane jakimiś trującymi farbami, czytałam na różnych forach i to samo potwierdził nam sprzedawca w sklepie. Normy dla fotelików są strasznie mierne, stad na rynku mnóstwo nieznanych i tanich Marek. Ja tez myślałam nad jednym cybexem bo w rankingu był wysoko, ale ta chińska produkcja mnie zniechęciła ;)

Ok to nawet nie wiedziałam, bo tylko testy sprawdzałam i wszystkie 3 wypadają 5/5. A skąd się dowiedzieć czy maxi cosi lub be safe są bardziej eko?
    Żadne z nich nie maja certyfikatu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 10:24

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dziewczyny w małej studiówce do porodu- pamietam jak dziś dzień kiedy 5 lat temu do męża mówiłam "cholera,zostało 100 dni-mam zawał, jak ja urodzę!?" i zleciało jak z bicza strzelił. Teraz bedzie podobnie i boje się chyba bardziej jak za pierwszym razem, ale pociesza myśl że nie bede sama bo wszystkie nas to czeka;)

Kira91, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ok to nawet nie wiedziałam, bo tylko testy sprawdzałam i wszystkie 3 wypadają 5/5. A skąd się dowiedzieć czy maxi cosi lub be safe są bardziej eko?
    Żadne z nich nie maja certyfikatu :(
    A o tym nawet nie myślałam szczerze mowiac.. w ogóle nie zdawałam sobie sprawy ze ten pierwszy fotelik jest na pare miesięcy i zaraz trzeba będzie kupic kolejny. Trochę na wyprawka kosztuje jak się nic nie dostaje i jeszcze urządza pokoik..

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ