MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny z reguły nie udzielam się na forum, ale czytam was regularnie
Jednak dziś postanowiłam się odezwać i poprosić Was o pomoc.
14 miesięczny Franio z mojego małego miasteczka choruje na rdzeniowy zanik mięśni typu 1 i potrzebuje ponad 9 milionów złotych na leczenie. Jest on najstarszym dzieckiem w Polsce z tą chorobą i ma bardzo mało czasu ponieważ leczenie trzeba przeprowadzić przed ukończeniem drugiego roku życia( Całe miasto wspiera Frania jednak jest nas za mało by uzbierać tak ogromną kwotę, dlatego udostępniamy informacje o nim gdzie tylko się da. Może któraś z Was zechciałaby wspomóc Franka finansowo i wpłacić pieniążki na jego leczenie?? Każda kwota się liczy, chociaż wiadomo, że w tym przypadku im więcej tym lepiej
Jeżeli nie możesz sobie pozwolić na przekazanie pieniążków to może chociaż udostępnij informację o Franiu na swoim fb lub Instagramie i poproś o wsparcie znajomych?? Podaję link do zbiórki i po cichu liczę na to, że dotrze do jak największej liczby osób
)
https://www.siepomaga.pl/franio
Jest jeszcze grupa z licytacjami dla Franka na fb może dziewczyny które szyją różne "cuda" dla dzieciaczków zechciałyby wystawić coś na sprzedaż i pomóc temu małemu wojownikowi?? Takie rzeczy cieszą się duuuużym zainteresowaniem i na pewno znajdą się chętni do zakupu) Wiem, że niektóre z Was w przypływie weny twórczej naszyły więcej niż potrzebują więc może zechcecie oddać nadmiar w szczytnym celu
https://www.facebook.com/groups/630195151138435/?multi_permalinks=672709010220382%2C672689033555713%2C672687156889234%2C672707510220532%2C672707573553859¬if_id=1579960539749689¬if_t=group_activity
Jak dotrwałaś do końca to dziękuję za poświęcony czas i liczę na jakiekolwiek wsparcieNiki2803, Kat20maj2020 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymwm wrote:A o tym nawet nie myślałam szczerze mowiac.. w ogóle nie zdawałam sobie sprawy ze ten pierwszy fotelik jest na pare miesięcy i zaraz trzeba będzie kupic kolejny. Trochę na wyprawka kosztuje jak się nic nie dostaje i jeszcze urządza pokoik..
Mąż był zdziwiony że zaraz trzeba było kupić drugi fotelik do auta a ich cena powala już dużo bardziej.
Wiem, że niektóre dziewczyny kupują taki fotelik w którego bazę montuję się nosidełko i potem ten drugi fotelik. To ponoć parę groszy w kieszeni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 13:36
-
Endi1990 wrote:Witam się i ja dziewczyny w małej studiówce do porodu- pamietam jak dziś dzień kiedy 5 lat temu do męża mówiłam "cholera,zostało 100 dni-mam zawał, jak ja urodzę!?" i zleciało jak z bicza strzelił. Teraz bedzie podobnie i boje się chyba bardziej jak za pierwszym razem, ale pociesza myśl że nie bede sama bo wszystkie nas to czeka;)
i zaczęłam myśleć o tym, że jeszcze nie wszystko gotowe hehe. A ja to jestem taka, że musi być zaplanowane, zrobione wcześniej. Nigdy na ost chwilę, zwłaszcza, że tu nigdy nic nie wiadomo, a nie chciałabym chłopa zostawiać z tym wszystkim samego...
-
PLPaulina wrote:U nas pamiętam to była spora kwota.. 🤦🏻♀️
Mąż był zdziwiony że zaraz trzeba było kupić drugi fotelik do auta a ich cena powala już dużo bardziej.
Wiem, że niektóre dziewczyny kupują taki fotelik w którego bazę montuję się nosidełko i potem ten drugi fotelik. To ponoć parę groszy w kieszeni.
my wlasnie mielismy baze na 2 foteliki. Maxi cosi fotelik 750zl i baza 750 zl Drugi tez 750 zl i teraz kupujemy juz ostatni dla.mlodego ten najwiekszy i kolejne 750 zl ale juz bez bazy isofix bo te najwieksze montowane sa normalnie. czyli podliczajac za same foteliki dla mlodego i baze razem zaplaciliamy ok 3 tys. dramatyczne sa te ceny... -
nick nieaktualnyEndi1990 wrote:my wlasnie mielismy baze na 2 foteliki. Maxi cosi fotelik 750zl i baza 750 zl Drugi tez 750 zl i teraz kupujemy juz ostatni dla.mlodego ten najwiekszy i kolejne 750 zl ale juz bez bazy isofix bo te najwieksze montowane sa normalnie. czyli podliczajac za same foteliki dla mlodego i baze razem zaplaciliamy ok 3 tys. dramatyczne sa te ceny...
My na te chwilę mamy wydane 3 tys. A za nami tylko ten pierwszy i drugi. Bo do trzeciego to jeszcze daleko. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 15:17
-
i jak zwykle najbardziej zainterwsowany- pies! u nas musi wywachac wszystko co jest wniesione do domu i w naszym przypadku wszystko chociaz delikatnie maznąć slinką jak jest nowe;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 17:30
Karolllla lubi tę wiadomość
-
My już tez mamy fotelik i zdecydowaliśmy się na maxi cosi z bazą na isofixa- brat mi odradzał Cybexa, ale nie wiedziałam że to chińszczyzna. W każdym bądź razie z większych wydatków pozostał nam jeszcze wózek, i w sumie nie wiem sama na co się zdecydować, byłam przekonana do wózka muuvo Quick, a teraz nie wiem, bo trochę spoglądam w stronę mutsy nio... Życie pokaże
Mi aplikacja pokazuję 125 dni do porodu, trochę czuję jego oddech na plecach i mnie to z lekka przeraża.
Teraz czekam aż mi minie 30 minut ciasta w lodówce, bo mam okrutna ochotę na ciasteczka owsiane 😂
A tu ostatnia ekipa, która wyszła spod mojej igły ♥️ teraz namiętnie uczę się robić na szydełku i się wciągnęłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 17:54
Andzia86, Strulis, Bona, Kira91, Karolllla, Niki2803, Cer, szatanka, Catlady lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:My już tez mamy fotelik i zdecydowaliśmy się na maxi cosi z bazą na isofixa- brat mi odradzał Cybexa, ale nie wiedziałam że to chińszczyzna. W każdym bądź razie z większych wydatków pozostał nam jeszcze wózek, i w sumie nie wiem sama na co się zdecydować, byłam przekonana do wózka muuvo Quick, a teraz nie wiem, bo trochę spoglądam w stronę mutsy nio... Życie pokaże
Mi aplikacja pokazuję 125 dni do porodu, trochę czuję jego oddech na plecach i mnie to z lekka przeraża.
Teraz czekam aż mi minie 30 minut ciasta w lodówce, bo mam okrutna ochotę na ciasteczka owsiane 😂
A tu ostatnia ekipa, która wyszła spod mojej igły ♥️ teraz namiętnie uczę się robić na szydełku i się wciągnęłam
Ja właśnie wyjęłam moje ciasteczka owsiane z piekarnika! 😍
A co do wózków nie widziałam jeszcze, żeby ktoś pisał o wózkach Roan. Jakieś oponie? Nam wpadł w oko model Coss. -
Moje też się upiekły
teraz konsumuje. Przydałaby się jeszcze jakaś inka do tego albo czekolada!
Ja nie słyszałam k wózkach roan, ale wyglądają fajnie. Testowaliscie go w sklepie?
Karola super wygląda ten wózek! Czyli zdecydowaliscie się na czern?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Tak ja od początku chciałam klasyczną czerń albo max zieleń ale padło na czerń, a gondola z trendy edition z piórami czarnymi. Ja jestem zachwycona
Kolor pod psa dobierałam czarny podpalany hehWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 19:06
-
Kat20maj2020 wrote:Dostaliśmy w tym miesiącu podwyżki w zakładzie i zastanawiam się czy na L4 dostanę to co w tym miesiącu czyli po ppdwyzce czy jest to jakoś obliczane np średnia za ileś ubiegłych miesięcy czy coś..
-
Izape_91 wrote:Moje też się upiekły
teraz konsumuje. Przydałaby się jeszcze jakaś inka do tego albo czekolada!
Ja nie słyszałam k wózkach roan, ale wyglądają fajnie. Testowaliscie go w sklepie?
Karola super wygląda ten wózek! Czyli zdecydowaliscie się na czern?
Testowaliśmy i w lutym jedziemy zamówićłatwo się składają i gondola jest dość duża, bo 79 cm. Mam bzika na punkcie polskich firm i takich tylko szukałam.
Marzyła mi się czerń, ale Mąż uważa, że skoro będziemy całe lato mieć gondolę to trzeba jaśniejszy kolor. Chyba stanie na szarościIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Kat20maj2020 wrote:Dostaliśmy w tym miesiącu podwyżki w zakładzie i zastanawiam się czy na L4 dostanę to co w tym miesiącu czyli po ppdwyzce czy jest to jakoś obliczane np średnia za ileś ubiegłych miesięcy czy coś..
Kat20maj2020, Jeheria lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Karolla, piękny wózek!
A jeszcze w temacie wózków, ostatnio dowiedziałam się, że jest coś takiego jak spacerówka kubełkowa, jednak po pobieżnym rekonesansie stwierdziłam, że jednak nie jest to fajne dla dziecka, tak przynajmniej pisze mama fizjoterapeuta. A Wy macie jakieś wyrobione zdanie na ten temat? Bo gdyby były fajne, to kusi mnie jeszcze jedna taka włoska firma Peg Perego (koleżanka Włoszka mi poleciła).Karolllla lubi tę wiadomość
-
Manna wrote:Obejrzałam jeszcze raz wszystkie wozki i wybraliśmy jednak Tutis Aero. Amortyzajca świetna i waga w porządku:) Pozostaje zamówić. Kojarzę, że jesteś zadowolona i polecasz? Czy w spacerowce dziecko nie spada w dół przy tak miękkiej amortyzacji? Do tego najnowszy fotelik Maxi Cosi. Cieszę się, że wreszcie coś wybrałam:)
już zamówiony, ma być za około 3 tygodnie, nie mogę się doczekać
I fotelik też mamy już wybrany, zdecydowałam się na Avionaut Pixel - szukałam lekkiego a ten waży 2,5kg.
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ciuszkowej wyprawki, ile czego kupujecie? Pomału chcę zamawiać ale jestem totalnie pogubiona, nie wiem ile body z krótkim, ile z długim itd.. podzielicie się jak to u Was jest? Będę kupować tylko na 56, bo te późniejsze rozmiary dostanę już od siostry/ewentualnie dokupię później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 20:42
Ajka, Manna lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️