MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:33
PattisonBM, Mysza1986, Ajka, szatanka, Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość
-
To ja sie nie przyznaje od kiedy na l4 poszlam...
Niedlugo u mnie 3 trymestr i koncowka...oby byla laskawa...
Ostatnio nie za dobrze sie czuje fizycznie juz brakuje tchu...az kasjerka mnie ochrzanila ze nie korzystam z pierwszenstwa w kasie dla ciezarnych i mam isc pierwsza...
malutka kopniaczki daje ale wciaz nie sa one super regularne i mocne...
Szatanka a jak u Ciebie?
Maz juz poczul jak mala kopie,ale specjalnie sie nie wzruszyl...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Mamuśka u nas tak jak u Mimi na początek dostawka Chicco a później łóżeczko z materacem lateksowym.
Oboje z M mamy problem z kręgosłupem i mamy fioła na punkcie tego żeby mały od początku nie był narażony na późniejsze problemy.
Co 2-3 tygodnie jesteśmy o rehabilitanta (oboje chodzimy dobrego samego ) który nam mówi na co mamy zwracać uwagę żeby nie zrobić Małemu krzywdy.
Andzia cieszę sie bardzo że już wychodzisz 😘
Ja na L4 jestem od połowy października 🙈 z tym że cały czas robię zlecenia w domu więc nie wypadłam jeszcze z rytmu. Założenie mam że w marcu już nie pracuje i odpoczywam. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie 😉
Patisson u mnie ruchy są codziennie, zazwyczaj o stałych porach ale napewno nie są regularne. Mały już ma coraz Więcej siły, jak się rusza to mi brzuch faluje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 07:17
-
A od kiedy powinnysmy zaczac liczyc te ruchy? I kiedy zaczynaja sie skurcze przepowiadajace? Jak dlugo moga sie utrzymywac przed samym porodem?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:A od kiedy powinnysmy zaczac liczyc te ruchy? I kiedy zaczynaja sie skurcze przepowiadajace? Jak dlugo moga sie utrzymywac przed samym porodem?
Nie mam pojęcia, gdzieś wyczytałam że chyba po 28 tygodniu ruchy powinny być regularnie odczuwane ...
Jutro zaczynam szkole rodzenia to może dowiem się coś więcejPattisonBM lubi tę wiadomość
-
Mój się rusza coraz więcej. Ale nie tak regularnie. Wy już z miesiąc niektóre zaraz będą chodzić na szkole rodzenia a ja dopiero na koniec lutego mam początek. Jeszcze pracuje ale chyba na nast wizycie 19tego idę na L4.
U mnie w szpitalu są takie warsztaty Świadoma mama 3 h h dla kobiet oczekujacych dziecka lub też dla mających dzieci. Chyba się przejdę i zobaczę co ciekawego powiedzą. Widziałam że tak jeżdżą po całej Polsce. Może któraś zainteresowana to warto zerknąć.PattisonBM lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:33
-
Jeffcia wrote:Mój się rusza coraz więcej. Ale nie tak regularnie. Wy już z miesiąc niektóre zaraz będą chodzić na szkole rodzenia a ja dopiero na koniec lutego mam początek. Jeszcze pracuje ale chyba na nast wizycie 19tego idę na L4.
U mnie w szpitalu są takie warsztaty Świadoma mama 3 h h dla kobiet oczekujacych dziecka lub też dla mających dzieci. Chyba się przejdę i zobaczę co ciekawego powiedzą. Widziałam że tak jeżdżą po całej Polsce. Może któraś zainteresowana to warto zerknąć.Jeffcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie o dziwo te ruchy są dość odczuwalne, można powiedzieć że regularne. Myślałam, że będę słabiej czuć przez tuszę, ale jednak nie. Chyba nie ma reguły...
Jak u Was z dolegliwościami? Mnie ost bolą pachwiny, trochę plecy jak się zasiedzę w jednej pozycji, szybciej się męczę i gorzej mi się oddycha... Skurczy nie czuję, albo wydaje mi się że to nie skurcze. Raczej takie twardnienie brzucha...
Edit.
Nawet nie wiedziałam, że w szpitalu od razu się dziecko szczepi. Myślałam, że to potem każdy sam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 09:46
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:U mnie o dziwo te ruchy są dość odczuwalne, można powiedzieć że regularne. Myślałam, że będę słabiej czuć przez tuszę, ale jednak nie. Chyba nie ma reguły...
Jak u Was z dolegliwościami? Mnie ost bolą pachwiny, trochę plecy jak się zasiedzę w jednej pozycji, szybciej się męczę i gorzej mi się oddycha... Skurczy nie czuję, albo wydaje mi się że to nie skurcze. Raczej takie twardnienie brzucha...
Edit.
Nawet nie wiedziałam, że w szpitalu od razu się dziecko szczepi. Myślałam, że to potem każdy sam...
Pierwsza szczepionka zaznaczona jako Noworodek jest na gruźlicę i na WZW B. Podpisujecie na to zgodę czy chcecie czy nie chcecie.
Potem następna w.2 miesiącu życia itdWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 09:51
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyJa twardnienie brzucha mam często, staram się ćwiczyć wieczorami po 10 minut i codziennie mąż mnie masuje, tez kilka minut na rozluźnienie. Narazie jest ok, nawet przeszły mi bóle krzyża które miałam. Ale mam ostatnio schize z wodami płodowymi, bo mam dużo więcej śluzu i się boje ze coś mi tam odchodzi 🤣
-
Ej, no to ja mam podobnie, od jakiegoś czasu jakby bardziej wilgotno i też zaczęłam sobie wkręcać różne rzeczy...
-
nick nieaktualnyPytam o te szczepionki bo czytałam, ze układ nerwowy zdrowego dziecka kształtuje się około 2 miesiąca życia, w takim stopniu, ze jest już dużo szansa aby ta szczepionka nie spowodowała żadnych zaburzeń rozwojowych. Ja niestety znam dwa przykłady zaburzeń co prawda po multi szczepionce, ale to spowodowało ze zaczynam się tym trochę interesować.
-
mwm wrote:Pytam o te szczepionki bo czytałam, ze układ nerwowy zdrowego dziecka kształtuje się około 2 miesiąca życia, w takim stopniu, ze jest już dużo szansa aby ta szczepionka nie spowodowała żadnych zaburzeń rozwojowych. Ja niestety znam dwa przykłady zaburzeń co prawda po multi szczepionce, ale to spowodowało ze zaczynam się tym trochę interesować.
Hmmm musisz sama sobie odpowiedzieć na pytanie co dla Twojego dziecka będzie dobre.
Ja jestem za szczepieniami.
Mój urodził się z 10 punktami. I nawet przez myśl mi nie przeszło, że mam Go nie szczepić .
Wybraliśmy 5w1. Nigdy nie miał żadnych powikłań itp. Przed każdym szczepieniem robię na własny koszt CRP . Plus ważne żeby mieć super pediatrę. A wybraliśmy 5w1 tylko dlatego że mój syn bardzo się zanosił. Do tego stopnia, że aż był siny. Jeżeli nie te akcje z jego zanoszeniem pewnie wybralibyśmy szczepionki na NFZ. Dodatkowo dokupiliśmy na Rota który nam Go obronił przed szpitalem. Kiedy cały dom przechodził mega rota. ON przeszedł to mega łagodnie.
Tak jak pisałam to Ty jesteś odpowiedzialna za swoje dziecko i tu żadna z nas nie odpowie Ci co będzie dobre dla Twojego dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 10:09
20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Hmmm musisz sama sobie odpowiedzieć na pytanie co dla Twojego dziecka będzie dobre.
Ja jestem za szczepieniami.
Mój urodził się z 10 punktami. I nawet przez myśl mi nie przeszło, że mam to nie szczepić .
Wybraliśmy 5w1. Nigdy nie miał żadnych powikłań itp. Przed każdym szczepieniem robię na własny koszt CRP . Plus ważne żeby mieć super pediatrę.
Tak jak pisałam to Ty jesteś odpowiedzialna za swoje dziecko i tu żadna z nas nie odpowie Ci co będzie dobre dla Twojego dziecka.Z drugiej strony jest ten argument, ze nas kiedyś szczepiono i żyjemy.
-
mwm wrote:Jasne, dlatego akurat 5w1 bym nigdy nie zaszczepiła bo mam zdanie na ten temat, ale o tych pierwszych wiele nie wiem, i próbuje rozważyć co jest dla dziecka bardziej niebezpieczne, czy nieszczepienie przez pierwsze dwa miesiące, czy szczepienie i co jeśli odpukac byłoby nie tak.. moja ciocia nie szczepiła od razu i pediatra powiedział ze uratowała zdrowie dziecku, bo było trochę niedotlenione przy porodzie, co wyszło dopiero dużo później, i podobno przy takim stanie mogło się zadziac wiele złego
Z drugiej strony jest ten argument, ze nas kiedyś szczepiono i żyjemy.
Mówię każde dziecko jest inne. Każdy poród jest inny. Jeżeli były jakieś komplikacje też bym się zastanawiała .
20.10.2012 👰🤵💍
Ja też mam bardziej mokro;p W zeszlej ciazy zmniejszyla mi sie ilosc wod plodowych okolo 34 tygodnia i lekarz podejrzewal odplywanie wiec wsadzil mnie na patologie na obserwacje kilka dni. Okazalo sie ze podciekania nie ma a wody sa na granicy. Mlody sie urodzil biedny troche poobcierany i mielismy problemy ze skora do ukonczenia pierwszego roku dlatego teraz tez juz bardziej zwracam uwage czy nic mi nie przecieka. Ale na szczescie dzisiaj wizyta to zobacze czy mloda ma "dobrostan" jak to mowia;) Co do szczepień... szczepie wedlug kalendarza.
Mimi1987 lubi tę wiadomość