MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Szatanka to trzeba się modlić o "tylko śpiącego brzdąca".
Bo ja miałam w głowie że taki są noworodki i nieźle się przejechałam.
Tamta taka była. Ty chyba wspominałaś, że masz dziecko HNB, a te jednak chyba należą do mniejszości?
A tak w ogóle: zaczęłam wczoraj czytać książkę Mamy dla mamy, faktycznie spoko, dużo przydatnych informacji, takich przystosowanych do naszych realiów, a nie jakichś tam amerykańskich i nawet się bardzo uśmiałam czytając zamieszczony na początku słowniczek. Cena, zwlaszcza z horrendalnie drogą wysyłką, trochę wysoka, ale mąż mi kupił, więc przebolalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 21:47
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
A ja bylam dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia i raczej lipa... nic ciekawego nie bylo ani nie będzie raczej (patrząc na tematyke) zero zajec z jakimis specjalistami itp.. z praktycznych to nędza faceci beda nas masowac jak przy porodzie i kompanie bobasa gdzie i tak kupiłam nie wanienke a wiaderko więc nic mi po tych zajęciach..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 22:18
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Tamta taka była. Ty chyba wspominałaś, że masz dziecko HNB, a te jednak chyba należą do mniejszości?
Ale tym bardziej takie dziecko w chuście trzymać super sprawa. Też z tego powodu powstały. I dzieci HNB to wbrew pozorom wcale nie mniejszość.
Tylko że bardziej chodziło mi że noworodki to wcale nie takie laleczki.
Potrafią całym ciałem pokazać że im się coś nie podoba.
A ja byłam za miękka by te jej fochy przetrwać i uczyć się chustowania. 🤦🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 22:50
-
Takmala, szatanka, Andzia86, PattisonBM, PLPaulina, Kira91, Karolllla, Cer lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja mam HNB, młody miał czujnik w pieluszce - jak tylko był odkładany włączał się alarm. Od razu wrzask z grubej rury - nie żadne piski. W chuscie nosiłam go od 3 tyg życia do momentu zajścia w te ciążę (czyli lekko ponad 2 lata).
Z doświadczenia chustowo doradczego mogę stwierdzić, że jedynymi dziećmi, które nie chcą być wkładane do chusty są te z problemami napięciowymi, zwłaszcza z wzmozonym napięciem. Bardzo często się odpychają, krzyczą. Po wyrównaniu napięcia problem znika 😊
Plus tak jak mówię - doradca pokazuje różne triki, jak zrobić by było szybko, dobrze i nie wkurzyć malucha 😊 często też dzieci nie lubią samego momentu motania, po są spokojne i szybko zasypiają. Wtedy poleca się motać przy oknie/lustrze/okapie 😁
Szatanka, ceny chust są różne, od 120 zł na 4000 tys kończąc. Wszystko zależy od rodzaju, składu, tego czy maszynówka czy ręcznie tkana 😊 na profilowym mam chuste z jedwabiem tussah za 1300 zł 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 23:32
-
nick nieaktualny
-
dawno mnie nie było, ale trochę nie ogarniam rzeczywistości - mam wrażenie że zawalił mi się świat, albo że to tylko zły sen.
U mojego - jeszcze 3 tygodnie temu - całkiem zdrowego Męża zdiagnozowali najpierw schyłkową niewydolność nerek i konieczność dializowania i żeby jeszcze tego było mało okazało się, że przyczyną niewydolności nerek jest szpiczak.
Od 3 tego czasu jest w szpitalu...diagnostymka trwa - nie wiemy co i jak będzie dalej....niby rokowania są dobre...ale 10 lat przy noworódku i 4 latku w chacie to jakis kosmos....
w dodatku wczoraj na wizycie okazało się że, mam podwyższone Afi 21, i z powodu nadcisnienia w gabinecie( w domu jest ok) chce mnie położyć na oddział na badania....nie wiem nie ogarniam...
tak bardzo chciałaby po prostu prasować ubranka i szykować się na przyjęcie małej....
-
Niki2803 wrote:Tak wyglądam ja, 6kg na plusie 😟🤦♀️🤦♀️🤦♀️ tak się cieszyłam że waga stoi A teraz co wchodzę to jest więcej.
https://naforum.zapodaj.net/9d9bd371667d.jpg.htmlKira91, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alba wrote:dawno mnie nie było, ale trochę nie ogarniam rzeczywistości - mam wrażenie że zawalił mi się świat, albo że to tylko zły sen.
U mojego - jeszcze 3 tygodnie temu - całkiem zdrowego Męża zdiagnozowali najpierw schyłkową niewydolność nerek i konieczność dializowania i żeby jeszcze tego było mało okazało się, że przyczyną niewydolności nerek jest szpiczak.
Od 3 tego czasu jest w szpitalu...diagnostymka trwa - nie wiemy co i jak będzie dalej....niby rokowania są dobre...ale 10 lat przy noworódku i 4 latku w chacie to jakis kosmos....
w dodatku wczoraj na wizycie okazało się że, mam podwyższone Afi 21, i z powodu nadcisnienia w gabinecie( w domu jest ok) chce mnie położyć na oddział na badania....nie wiem nie ogarniam...
tak bardzo chciałaby po prostu prasować ubranka i szykować się na przyjęcie małej....
Ojej tak mi przykro... I jakieś mam takie poczucie deja vu ... Bo w pracy jedna koleżanka z piętra przeżywała coś podobnego...ciaża + ostra białaczka szpikowa męża. Historia jeszcze nie ma zakończenia, ale chłopczyk jest już na świecie i mimo stresów mały zupełnie ok.
Tak jak nie wiedziałam co jej powiedzieć... tak nie wiem co Tobie napisać teraz.
Trzymaj się mierz ciśnienie i spróbuj o siebie dbać. Masz kogoś pod ręką kto Ci pomoże... mamę, kogoś z rodziny... Poproś. Potrzebujesz nawet fizycznie pomocy żeby wszystko ogarnąć.
O szpiczaku nic nie wiem... I jeszcze te nerki... Jest szansa że chociaż ich stan się poprawi, czy trzeba przeszczep albo dializy... Tak strasznie mi przykro...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:26
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Alba wspolczuje...badz dobrej mysli...moze to glupie ale u mnie pozytywne nastawienie duzo daje i wychodzi pozytywnie w chorobach...
Moze dializy nerki rusza a o szpiczaku nie mam pojecia czy to naświetlanie czy przeszczep szpiku czy co tam sie robi...
Trzymaj sie cieplo i pros o pomoc otoczenie...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A Ja dzisiaj mam jakiś przepływ energii
Uwaga kto ma ochotę właśnie skończyłam lepić 300 pierogów . 100 ze szpinakiem i serem fetą, 100 z mięsem, 50 z soczewicą i 50 ruskich. 🙊🙈🙉 JAK COS ZAPRASZAM 💗💗💗💗
A mam w.planach jeszcze dzisiaj usmażyć faworki. Bo mój syn ma ochotęKarolllla, lilly., Niki2803, Cer lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:35
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:35
-
A mnie rozkłada chyba powoli choróbsko, a przede mna jutro parapetówka a pojutrze urodziny chrześnicy
Strasznie lubie majsterkowac i tak pomyślałam, że chyba odmaluje wneki okienne na biało- jak remont to już po całości
Mysza1986, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:A Ja dzisiaj mam jakiś przepływ energii
Uwaga kto ma ochotę właśnie skończyłam lepić 300 pierogów . 100 ze szpinakiem i serem fetą, 100 z mięsem, 50 z soczewicą i 50 ruskich. 🙊🙈🙉 JAK COS ZAPRASZAM 💗💗💗💗
A mam w.planach jeszcze dzisiaj usmażyć faworki. Bo mój syn ma ochotę
ile? O jejku... a co Ty z tym zrobisz... chyba rzeczywiście trzeba Wam pomóc w konsumpcji. Ja jak zaczne szarżować z robotą w domu to na koniec dnia umieram...Mimi1987 lubi tę wiadomość
2020
2023