MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi1987 wrote:A Ja dzisiaj mam jakiś przepływ energii
Uwaga kto ma ochotę właśnie skończyłam lepić 300 pierogów . 100 ze szpinakiem i serem fetą, 100 z mięsem, 50 z soczewicą i 50 ruskich. 🙊🙈🙉 JAK COS ZAPRASZAM 💗💗💗💗
A mam w.planach jeszcze dzisiaj usmażyć faworki. Bo mój syn ma ochotęMimi1987 lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:ile? O jejku... a co Ty z tym zrobisz... chyba rzeczywiście trzeba Wam pomóc w konsumpcji. Ja jak zaczne szarżować z robotą w domu to na koniec dnia umieram...
U mnie towarzystwo mocno pierogowe.
A pierogi zamrożę na czarną godzinę.
Pamiętam jak przed porodem mojego syna też robiłam takie zapasy 🙉🙈🙊
Pierogi, pomrożone buliony na zupękotlety itp jak na wojnę
Ale pomogły mi te zapasy jak wróciłam ze szpitala. To raz dwa miałam obiad dla siebie i mężaTakmala, Jeheria lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:U mnie towarzystwo mocno pierogowe.
A pierogi zamrożę na czarną godzinę.
Pamiętam jak przed porodem mojego syna też robiłam takie zapasy 🙉🙈🙊
Pierogi, pomrożone buliony na zupękotlety itp jak na wojnę
Ale pomogły mi te zapasy jak wróciłam ze szpitala. To raz dwa miałam obiad dla siebie i męża
ja z mezem dotąd żyłam na obiadach 20 minutowych jednogarnkowych- warzywa na patelnie albo inna mrożonka, ryż/makaron/kasza... czasem jakieś gotowane mięso/ryba/krewetki/kalmary do tego i coś na kształt sosu tez czasami albo w formie gęstej zupy... i to nasz obiad... lub całkiem czesto zamawialiśmy weganskie albo jakies gotowe żarcie w ekosklepie było kupowane... no i czasem w weekend robie prawdziwą zupe pomidorową albo jarzynową - wielki gar...w niedziele na obiad do mamusi- ogólnie leniwa kuchennei jestem tak na co dzień.
Myśle ze nawet zraz po porodzie da rade to ciągnąć, a później dla małej beda szły słoiki i tyle... jak podrośnie to gorzej, ale zobaczymy...
Mysle ze przy młodej da2020
2023 -
Ajka ja to samo
gotowe dania jednogarnkowe albo cos co mozna zrobic w jednym naczyniu
Ale chyba trzeba bedzie jakis zapas na okolopoporodowe chwile nagromadzic...
Kurcze czy Was tez tak zebra bola?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Ajka ja to samo
gotowe dania jednogarnkowe albo cos co mozna zrobic w jednym naczyniu
Ale chyba trzeba bedzie jakis zapas na okolopoporodowe chwile nagromadzic...
Kurcze czy Was tez tak zebra bola?
Mnie coś boli w boku po prawej... moze być ze zebra... w sumie nawet pasuje...PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Pytanie do dziewczyn, które mają zgagę. Jak ją odczuwacie? Do tej pory miałam problemy z oddychaniem. Zaczęłam jeść mniej i pomogło. Niestety od paru dni, od kiedy biorę leki w związku z infekcją, zawsze gdy leżę na płasko mam uczucie pieczenia na wysokości żołądka, płuc. Nie czuję, żeby coś mi podchodziło do gardła. Ten ból jest bardzo dziwny
Swoją drogą kaszel mnie wykańcza, w nocy spałam 3 godziny. Mam wrażenie, że brzuch mi pęknie. -
Kakarli wrote:Pytanie do dziewczyn, które mają zgagę. Jak ją odczuwacie? Do tej pory miałam problemy z oddychaniem. Zaczęłam jeść mniej i pomogło. Niestety od paru dni, od kiedy biorę leki w związku z infekcją, zawsze gdy leżę na płasko mam uczucie pieczenia na wysokości żołądka, płuc. Nie czuję, żeby coś mi podchodziło do gardła. Ten ból jest bardzo dziwny
Swoją drogą kaszel mnie wykańcza, w nocy spałam 3 godziny. Mam wrażenie, że brzuch mi pęknie.
Jak dla mnie zgaga... weź tabletkę do ssania na zgagę jesli od razu poczujesz ulgę to znaczy że to zgaga... np renie2020
2023 -
Ja zebra teraz nie ale jakis miesiąc temu tak miałam kilka dni pewnie powroci jak znowu skokowo wypchnie mi brzuszek. Natomiast mam dziwne bole w klatce piersiowej... myślałam że to sporadycznie ale pojawiają sie coraz częściej. Do gin ide pod koniec miesiąca wiec będę obserwować ale to jakby ktos mnie kopnął od srodka między piersiami dokładnie... albo jakby serce chcialo wyskoczyc raz czy dwa i zaraz spokoj.
Myślicie że to moze być moja córka? Ze kopie tak w gore gdzies i dostają jakies narządy i czuje to az tak wysoko? Macica mam na jakies 2 palce nad pepkiem wiec do tego miejsca jest mega odstęp. Może którąś z was tez ma takie dziwne odczucie bólowe uciskowe ?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ajka tez po prawej mnie boli i z tylu na plecach. Tak jakby Mloda kopala mnie w bok ostro.
Zgage odczuwam jako pieczenie palenie w okolicy mostka...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Alba, trzymaj się - życzę Tobie i mężowi dużo siły teraz!
Mimi, ale masz talent kulinarny,aż ślinka pociekła:) Ilość pierogasów imponująca,ale rozumiem ideę robienia zapasów - ja akurat mam o tyle fajnie, że moja mama ma fioła na punkcie gotowania i przez pierwsze tygodnie będzie nam pomagać właśnie nie w samej opiece nad małym, tylko w ogarnianiu zaplecza kulinarnego, byśmy w ogóle nie musieli się tym martwić. Chociaż przyznam, że sama też lubię gotować, zwłaszcza zupy i zapiekanki.
Zainicjowałam dziś w swoim życiu nową rzecz - jest taka apka, która zrzesza mamy i kobiety w ciąży, mieszkające w najbliżej okolicy, w celu "poznania się" - można umówić się na wspólny spacer, kawkę, itp. Byłam dziś właśnie na takim spacerku z młodymi mamami z mojej dzielnicy (ich maluchy miały 3-5 miesięcy), łaziłyśmy sobie w 5tkę po parku i gadałyśmy. Bardzo fajna sprawa, dla mnie cenne doświadczenie, bo większość moich znajomych nie ma dzieci, a jeśli już w ogóle, to takie wyrośnięte i w sumie na żywo nie mam o tym z kim pogadać, a przecież nie będę zanudzać ciążowymi sprawami osoby, które w niewielkim stopniu ten temat obchodzi. No i pierwszy raz prowadziłam wózek z niemowlakiem - ale się podjarałamPolecam takie spotkania.
Jeśli są tu na forum dziewczyny z Wawy z okolic Bielan/Żoliborza, to jak któraś chce, mogę dawać znać, jak będzie się kroić kolejny spacerek.PattisonBM, Mimi1987, lilly. lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Endi ja biorę Surbifer Durules 2x1 od dawna i nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych. Ostatnio dr mi zwiększyła dawkę do 2x2 i pojawiły się zatwardzenia...
Mysza my też się zastanawiamy nad krwią pępowinową ale narazie nie zgłębiałam dokładnie tematu i nie mam zdania na ten temat.
-
Cer wrote:Alba, trzymaj się - życzę Tobie i mężowi dużo siły teraz!
Mimi, ale masz talent kulinarny,aż ślinka pociekła:) Ilość pierogasów imponująca,ale rozumiem ideę robienia zapasów - ja akurat mam o tyle fajnie, że moja mama ma fioła na punkcie gotowania i przez pierwsze tygodnie będzie nam pomagać właśnie nie w samej opiece nad małym, tylko w ogarnianiu zaplecza kulinarnego, byśmy w ogóle nie musieli się tym martwić. Chociaż przyznam, że sama też lubię gotować, zwłaszcza zupy i zapiekanki.
Zainicjowałam dziś w swoim życiu nową rzecz - jest taka apka, która zrzesza mamy i kobiety w ciąży, mieszkające w najbliżej okolicy, w celu "poznania się" - można umówić się na wspólny spacer, kawkę, itp. Byłam dziś właśnie na takim spacerku z młodymi mamami z mojej dzielnicy (ich maluchy miały 3-5 miesięcy), łaziłyśmy sobie w 5tkę po parku i gadałyśmy. Bardzo fajna sprawa, dla mnie cenne doświadczenie, bo większość moich znajomych nie ma dzieci, a jeśli już w ogóle, to takie wyrośnięte i w sumie na żywo nie mam o tym z kim pogadać, a przecież nie będę zanudzać ciążowymi sprawami osoby, które w niewielkim stopniu ten temat obchodzi. No i pierwszy raz prowadziłam wózek z niemowlakiem - ale się podjarałamPolecam takie spotkania.
Jeśli są tu na forum dziewczyny z Wawy z okolic Bielan/Żoliborza, to jak któraś chce, mogę dawać znać, jak będzie się kroić kolejny spacerek.
Cer no ja zapasy szykuję jak na wojnę. Dzisiaj jeszcze faworki zrobiłam;)
Niestety moi rodzice nie żyją. Więc nie mam co liczyć na domowe mamusiowe jedzonko
A dawaj znać o kolejnym spotkaniuMoi teście mieszkają na Bielanach więc jestem tam często
My mieszkamy na Tarchominie więc raz dwa i mogę dojechać na Bielany.
A potem od maja my możemy się umawiać z naszymi dzidziusiami;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:50
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi my za rok na Tarchomin Winnica sie przenosimy. Na Winorosli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 20:36
Mimi1987 lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Mimi my za rok na Tarchomin Winnica sie pezenosimy.
O super 💗💗💗💗💗
My mieszkamy na Żeraniu więc będziemy mogły się też spotykać u siebie na dzielni 💗💗💗💗PattisonBM lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Tak,apka to akuku mamo, fajna rzecz. Ja zawsze chętna na spotkania, także jak będziecie chciały wyjść na jakieś ploty, to się zgłaszam:) Wywieje mnie co prawda na wiosnę na Żoliborz,ale zawsze mogę gdzieś podjechać
Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020