MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:
Ja nie jestem fanką używanych ubrań, butów i w ogóle.
Oddałam Wtedy te reklamówkę do pojemnika koło naszego wiejskiego kościoła dla ludzi potrzebujących.
A ja nie mam nic przeciwko uzywanym ciuchom, jeśli są fajne i w dobrym stanie...
mam np ciotkę, bardzo elegancka, z kasą i miłością do markowych ciuchów i butów... mamy podobny rozmiar, a ze ciotka nietrafionych zakupów często nie oddaje i do tego krótko w ciuchach chodzi... to ja zawsze chetnie przygarnę to czego ona chce się pozbyć... większość z tych rzeczy mi potem służy długo jako eleganckie ciuch do pracy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 16:05
2020
2023 -
No widzicie, każda z nas ma swoje przekonania..
A co do używanych rzeczy, to już wam pisałam o swoim przerażeniu, jak mi teściowa pokazała, jak są przechowywane 'śliczne ubranka po dziewczynkach' brata mojego męża.. wepchniete byle jak w karton na strychu, rozsypane po podłodze, gdzie lęgną się koty i myszy harcują.. na początku chciałam te ubranka, bo sporo z nich sama kupiłam, ale jak to wszystko zobaczyłam to już mi się odechciało. I wcale jie przypominam się matce dziewczynek...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ja korzystam jak najbardziej z używanych ubranek, ale nigdy bym butów, butelek, gryzaków czy smoczków nie brała używek. Dla takiego malucha 50-74 uważam nie ma sensu kupować nowych, chyba ze coś dokupić, kupić na promocji. Dostaje po brata i szwagra chłopakach dla mojego poza tym kupiłam piękny, pachnący, wyprasowany pak ubranek 120 sztuk na OLX za 50 złotych. Ale owszem, można się przejechać i jak ze wszystkim większość ludzi dba o rzeczy, ale syfiarze się zdarzają j ludzie, którym nie wstyd oddać ubranek brudnych, zniszczonych i zapleśniałych.Carla
-
Owocowa, to faktycznie przegięcie z tym wtargnięciem na porodówkę. :-o Ja bym się wściekła, przecież taka chmara ludzi to niebezpieczeństwo dla maluszka, nie mówiąc już o innych dzieciach na oddziale. Dobrze, że na miejscu nie postanowili tego szampana obalić... Chyba zastrzegłabym pielęgniarkom, że mają nie wpuszczać, skoro do Twojej mamy nie dociera. Swoją drogą, ja miewam takie akcje uszczęśliwiania na siłę z teściami, i im nie mogę nic powiedzieć, choć i tak czasem nie wytrzymuje, ale swojej własnej matce to bym nieźle nagadała do słuchu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 16:16
'owocova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakbym mogła dostać używane z wiadomego źródła to inna bajka. ☺️
Ale wymówki w stylu, że dla takiego maluszka nie opłaca się kupić nowych do mnie nie trafia.
Bo to jest jedyny czas kiedy dziecko nie niszczy rzeczy.
Gdy zacznie jeść, raczkować czy stawiać pierwsze kroki - to dopiero szkoda ubranek. 🤦🏻♀️'owocova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sama lubię lumpexy i np kupiłam jakieś bluzy używane na 6 miesięcy czy body, ale na 56 wolałabym nie, nie wiadomo kto w tym chodził, chyba ze właśnie ze sprawdzonego źródła. Ale później to używane jak najbardziej, tym bardziej ze w tych czasach lumpexy są na wypasie
'owocova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie mam nic przeciwko używanym rzeczom, wiadomo coś zawsze się przyda. Idzie w pralkę i tyle.
Ale fakt, że są ludzie, którzy dają syf, a wymagają giga wdzięczności...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Nie mam nic przeciwko używanym rzeczom, wiadomo coś zawsze się przyda. Idzie w pralkę i tyle.
Ale fakt, że są ludzie, którzy dają syf, a wymagają giga wdzięczności...
Dokladnie. Uzywane ok ale jak nie zniszczone i nie bielizna osobista i nie buty.
Ciuchy od siostry tez dostaje fajne i dla mbie oszczednosc,ale jesli dostaje cos w czym nie bede chodzic a potem zerkanie czy u mnie dana rzecz jest to przegiecie. I nie dociera,ze nie mam miejsca gdzie trzymac tych rzeczy...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Też uważam że używane rzeczy są ok ale majtki to mega przesada. Tak Was czytam i cieszę się że nie mam teściów, człowiek zamiast cieszyć się ciąża to tylko się denerwuje tym co powiedzą i dadzą. Jednak ja to mam spokój🙂. Dziś miałam wizytę u gin i nasza Judka waży 1270g. Wszystko jest super, KTG też ok. Także tylko się cieszyć.
A i muszę się pochwalić że w przyszłym tyg podpisujemy umowę o kredyt i ruszamy ostro z budową. Tak się cieszę 🥰🥰🥰PattisonBM, 'owocova, PLPaulina, Endi1990, Jeheria, Mysza1986, Ajka, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie córcia raz dostała fajną paczkę ubranek. Od kuzynki.
Urodził im się syn, a że więcej dzieci nie planują to oddali.
Ale to było sprawdzone źródło, ubranka fajnie przechowywane, super jakości.
Takie coś to rozumiem.
Ale raz kupiłam na olx i normalniej ściery do wyrzucenia. -
Manna wrote:Dziewczyny, poddaję się. Chcę kupić butelki na wszelki wypadek i laktator ręczny. Czytam, szukam i chyba nigdy się nie zdecyduję - Avent czy Tommy? Macie swoje typy? Avent bardziej popularny, części piszą, że z USA i WB, ale te Tommy tak mi się wizualnie podobają, przekonują tą niby imitacją sutka. No i myślę nad szklaną, co sądzicie?
Manna lubi tę wiadomość
-
Mamuśka90 wrote:A jakimi liniami leciałaś? Na stronie ryanair są gotowe druki do pobrania i tam się lekarz podpisuje ze wyraża zgodę. Na dole są jakieś informacje po angielsku. Myślisz, że taki gotowiec wystarczy??
Leciałam ryanair ale to było 6 lat temu. Bo to w ciąży z pierwszym synem miałam przygody. Może od tego czasu właśnie wyrzucili to na stronkę🤷♀️🤷♀️🤷♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ja właśnie wróciłam z wizyty synek waży 1230 g 💗💗💗💗
Wszystko ok A na te bakterie dostałam globulkiEndi1990, PattisonBM, Mysza1986, PLPaulina, Ajka, Niki2803, Bona, Jeheria, lipcowka86 lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Wrocilismy z pierwszych zajec szkoly rodzenia.
Dzis zajecia praktyczne o cwiczeniach miesni dna miednicy, o cwiczeniach obreczy barkowej,o poprawnym oddychaniu przy porodzie. Jutro wyklad.Niki2803, szatanka lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Paulina, jak znaleźć takie szkolenie nt. fotelików w naszym regionie?
Ale my też byliśmy na czymś innym.
Ale nie pamiętam skąd się o tym dowiedzieliśmy, szkoła rodzenia lub sklep z artykułami dla dzieci. 🤔
szatanka lubi tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:Ja właśnie wróciłam z wizyty synek waży 1230 g 💗💗💗💗
Wszystko ok A na te bakterie dostałam globulki
I typko bakterie byly w moczu? Ja mam za każdym razem nieliczne bakterie w moczu i nic z tym moj gin nie robi mówi że to normalne w ciąży... posiew nawet raz robiłam dla pewności ale wyszlo ok. Ciekawe dlaczego dostalas globułki a ja np nieMimi1987 lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:I typko bakterie byly w moczu? Ja mam za każdym razem nieliczne bakterie w moczu i nic z tym moj gin nie robi mówi że to normalne w ciąży... posiew nawet raz robiłam dla pewności ale wyszlo ok. Ciekawe dlaczego dostalas globułki a ja np nieKuba jest już z nami 🙂 16.05.2020