MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Takmala wrote:I typko bakterie byly w moczu? Ja mam za każdym razem nieliczne bakterie w moczu i nic z tym moj gin nie robi mówi że to normalne w ciąży... posiew nawet raz robiłam dla pewności ale wyszlo ok. Ciekawe dlaczego dostalas globułki a ja np nie
-
globulki raczej na pecherz nie bedą działac... takze to chyba nie na bakterie w moczu...
ale wiem na 100% ze nieliczne bakterie z badania ogólnego moczu... nic nie znaczą, chyba ze cos jeszcze w tym badaniu wychodzi, ale globulki to tylko na infekcje innych rejonów niz cewka moczowa i pęcherzWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 21:22
2020
2023 -
nick nieaktualnyTakmala wrote:I typko bakterie byly w moczu? Ja mam za każdym razem nieliczne bakterie w moczu i nic z tym moj gin nie robi mówi że to normalne w ciąży... posiew nawet raz robiłam dla pewności ale wyszlo ok. Ciekawe dlaczego dostalas globułki a ja np nie
Robiłam też wymaz z pochwy, tutaj wyszły leukocyty a to normalna flora bakteryjna.
I gin powiedziała że często się zdarza, że jest tej wydzieliny z pochwy tak dużo że zanieczyszcza mocz.
-
Takmala wrote:I typko bakterie byly w moczu? Ja mam za każdym razem nieliczne bakterie w moczu i nic z tym moj gin nie robi mówi że to normalne w ciąży... posiew nawet raz robiłam dla pewności ale wyszlo ok. Ciekawe dlaczego dostalas globułki a ja np nie
U mnie W posiew też wyszedł taki sobie więc pewnie dlatego te globulki.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
PattisonBM wrote:Dokladnie. Uzywane ok ale jak nie zniszczone i nie bielizna osobista i nie buty.
Ciuchy od siostry tez dostaje fajne i dla mbie oszczednosc,ale jesli dostaje cos w czym nie bede chodzic a potem zerkanie czy u mnie dana rzecz jest to przegiecie. I nie dociera,ze nie mam miejsca gdzie trzymac tych rzeczy...
No to opowiedz cośŻywo mnie to interesuje
-
Dostałam zaświadczenie po pl i ang powinno wystarczyć. W jedną lecę wizzair w drugą ryanem i nie drukowałam już tego ich świstka ze strony, musi im starczyć to co mam od lekarza
Młody dobrze ale jak zwykle zapomniałam poprosić o wymiary więc nie wiem ile waży 🤦🏼♀️ Za to giry miał nad głową więc już wiem czemu taką piłkę dziś z brzucha miałam
lilly., Mimi1987, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Wiem że wiele z Was ma to już o cykane więc zapytam: lepiej kupić fotelik 0-36kg czy 0-13kg jaka to różnica poza oczywista czyli dłuższym użytkowaniem PS macie jakieś info o firmie lionelo? Będą oczywiście z isofixem
Ja mam ten fotelik z lionelo obracany z isofixem. Jak dla nas spełnia oczekiwania. Na początku synka woziliśmy w maxi cosi bo miałam w zestawie z wózkiem. potem przeszlismy na lionelo i nie żałuję. W ogóle lubię ta firmę, mam też huśtawkę elektryczną/krzesełko do karmienia warte swojej ceny. Lubię rzeczy które mogą posłużyć nieco dłużej także polecamMysza1986, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja spróbowałam znaleźć z ciekawości jak ten fotelik wypada w teście ADAC i klapa. Brak jakiegokolwiek certyfikatu ! 🤦🏻♀️
I ogólnie to jestem przerażona jak przeczytałam, że to ma służyć dla noworodka i 12 latka. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Mimo tych materiałowych wkładek. Nijak to nie wygląda jak standardowy pierwszy fotelik. -
DIeki za wsyztskie porady zapisałam się już pod koniec lutego na warsztaty bezpiecznego malucha w Poznaniu to będę wiedzieć więcej.
PS mój "maluch" po wizycie dziś 1470g więc dla mnie koksik ale lekarz powiedział że waga w normie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 05:37
Karolllla, szatanka, Endi1990, Catlady, Takmala, Jeheria, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Bezpieczny małych akurat w zachodniopomorskim nic nie organizuję teraz.
Ale my też byliśmy na czymś innym.
Ale nie pamiętam skąd się o tym dowiedzieliśmy, szkoła rodzenia lub sklep z artykułami dla dzieci. 🤔 -
Szatanka naprawde Cie interesuje moje gadanie o zerkaniu w szafy?
No tak mam...tesciowa daje mojemu mezowi ciuchy jakies co przyniosl jej drugi syn,a ona daje nam...nie dociera,ze M w tym chodzic nie bedzie,ze meza ciuchy z szaf i szuflad sie wysypuja,ze ja wyrzucam swoje i sobie nie kupuje zeby miec gdzie trzymac,ale nie nie trafia...a moj malz tez nie mozna wyrzucic i co z tego ze zawala mi miejsce to raz i robi sie u mnie sklad rzeczy a ona ma puste polki w szafach i jest szczesliwa...
A jak cos sie dostalo to czasem pytania,typu a masz ta a ta bluzke?czemu nie chodzisz...i wez gadaj z taka...
Kiedys po cichaczu wywalilam dwa wory 120l na PCK do tego kontenerka to pol roku mialam gadane...
Ed.
Moja gin mowi zeby przy pobieraniu moczu wlozyc tampon i dopiero pobrac zeby nic sie nie dostalo do probki. Ostatnio tez wyszly mi bakterie,ale pewnie to zanieczyszczenie,bo robilam pobranie wpol na spiocha...
I tez nic nie dostalam ginka stwierdza jest ok i tyle...
Bosz juz mam +3kg w miesiac...zaraz bede miec 4kg na plusie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 07:37
szatanka lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U mnie takie cuda wyszły, że ost miałam leukocyty w moczu i alarm z laboratorium. Wtedy jakoś tak więcej tej wydzieliny było i musiałam zabrudzić probkę. Po powtórce i uważnym pobraniu, wyszło że wszystko jest ok...
Jakaś taka rozleniwiona jestem w ostatnich dniach... Nic mi się nie chce, wiadomo że ogarnę z grubsza w domu, obiad zrobię... A potem leżę, bo ani poczytać, ani film obejrzeć się nie chce... Najchętniej bym ciuszki układała ciąglePattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie fotelik i sposób przewożenia dziecka jest rzeczą najważniejsza. Mogę mieć jakiś zwykły wózek ale fotelik musi mieć wszystkie testy.
Jako pierwszy mamy maxi cosi pebble, jako jedyny pasował do kanapy samochodu i synowi nie opadała głowa. Jest na bazie family fix i następny był Pearl (syn jeździł w nim w naszym samochodzie półtora roku, teraz daliśmy go do samochodu mojej mamy i dalej jest dobry - kupiliśmy go na roczek, jest do 18 kg). Aktualnie synek jeździ w axkid minikid, starczy mu przynajmniej do 4 roku życia. Fotelik jako jeden z nielicznych przeszedł test plus. Niewyobrażam sobie wozić go przodem do kierunku jazdy.
Kiedyś stojąc na pasach widziałam jak kobieta nie zatrzymała się na strzałce. Zahamowala przed pasami. Miała Maks 20/30 km/h - z przodu, przodem do kierunku jazdy, siedziało dziecko. W momencie zahamowania chłopczyk walnął głową o deskę rozdzielcza. Przy tak małej prędkości 🙈
Też polecam bezpiecznego malucha - super wyjaśniają sprawę fotelików. W sklepach typu 8 gwiazdek czy bobo wózki też pracują specjaliści, którzy wszystko wyjaśnia, jak bezpiecznie przewozić dziecko.
A co do fotelików 0-36 - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 10:56
PLPaulina, szatanka, Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Pattison, hahah, źle mi się zacytowało 🙈 Chodziło mi o Twój post o szkole rodzenia i cwiczeniach kegla, jakie dokładnie Wam zalecili.
Z teściową faktycznie niekiepsko, ale miałam na myśli coś innego.
Mysza, faktycznie koksu. Ale skoro w normie, to w normie.
Ja mam wizytę dziś wieczorem. Od tygodnia ponad waga stoi, w dalszym ciągu +7kg, ale oczywiście znowu tak będzie, że akurat dzisiaj jak mam ważenie u gina to podskoczy i będę się musiała tłumaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 09:25
-
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Paulina, dzięki. To nawet rzut kapciem ode mnie
Co do bazy, to np. w foteliku, na ktory ja się czaję ze względu na wagę, czyli avionaut (2,5 kg), jedna baza pasuje do fotelika zarowno dla niemowlaków, jak i starszych dzieci.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Bona wrote:U mnie też zawsze bakterie w moczu i lekarz też nic nie robi z tymBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Szatanka 🤣🤗🤣🤗 no to tak...
Kegla
3xprzez 3min mamy zacisnac miesnie(jak sie zatrzymuje siusiu) liczyc 3 sek i odpuscic i tak 150razy dziennie, tj 3x50 co taka seria trwa ok 3min.
Oddychanie przepona
3x10min wdech nosem brzuszek napelnia sie i klatka piersiowa i wszystko wypuscic lekko wciagnac brzuszek
Cw obreczy barkowej
3x2min cwiczenie seria 1. glowa do klatki wyprostować do tyłu i wyprostowac potem 2. ucho do prawego ramienia wyprost i fo lewego wyprost 3. Agrafka czyli lapanie rak za plecami i zginanie lokcia potem zmiana chwytu 4. Zolwik glowa do przodu jak najdalej potem maksymalnie cofnac 5. Zapinanie stanika tj rece na plecy na plasko i klaskanie dlonmi tak ulozonymi 6. Scisk dloni na wysokosci ust, piersi i pepka 7. Laczenie rak ugietych przed klatka piersiowa https://www.hellozdrowie.pl/wp-content/uploads/2018/09/39f8991f8b85e6e3c5225d8eae7a05839a64b9f8.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 16:00
Mimi1987, Frufru, szatanka lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰