MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:Dziewczyny, a co myślicie o takim zestawie
https://centrumfotelikow.pl/pl/p/Zestaw-Cybex-Cloud-Z-i-Size-45-87-cm-0-13-kg-Baza-Z-Obrotowy-/756
Oglądałam dziś w sklepie... i strasznie mi się spodobała koncepcja obrotowego fotelika, baza posłuży jeszcze na następny fotelik...
nie zrobiłam jeszcze researchu technicznego, ale na świeżo jestem pod wrażeniem... z maxi cosi nie da się tak zrobić podobno, żeby miec od razu bazę z możliwoscią obócenia fotelika na bok...Ajka lubi tę wiadomość
-
Pattison, dzięki
A po co te ćwiczenia na obręcz barkową, że tak głupio spytam? To ma jakiś związek z porodem?
Ja jestem po wizycie. Oczywiście nie wiem, ile mała waży itp., bo nie miałam USG, ale niestety dostałam szereg badań do zrobienia ze względu na obrzęki stóp i znaczny przyrost wagi (dziś wyszło 5kg w ciągu 4 tygodni!), żeby wykluczyć stan przedrzucawkowy: białko w moczu, we krwi, kreatynina, mocznik i kwas moczowy. No i się oczywiście zestresowałam. Ciśnienie mam na szczęście wciąż takie samo i niskie, ale kurła faktycznie coś dziwnego się dzieje i doktor chce sprawdzić, czy to nie jest zapowiedź kłopotów... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBona wrote:Ja kupiłam ten fotelik. Teraz próbuje męża przekonać że baza jest też potrzebna :p ale niestety taka droga
Ja tak kupiłam dostawke do łóżka. Mąż mówił "niepotrzebna, niepotrzebna". Miał rację. Ale wolałam się przekonać na własnej skórze niż żałować że nie kupiłam. ☺️☺️
A jak chcesz rozmawiać jednak z mężem. To przy wykorzystaniu bazy na dwa foteliki to naprawdę duża oszczędność finansowa.
U nas zakup 2 fotelików to koszt 3 tys.
A wiem, że dziewczyny kupując te zestawy z wykorzystaniem bazy później potrafią i 1tys oszczędzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 22:43
-
PLPaulina wrote:Szatanka to rutynowe. ☺️ Też miałam w 1 ciąży taki zestaw.
Ale okazało się, że wszystko ok. Tylko gruba jestem. 🤣🤣
A miałaś też obrzęki na tym etapie ciąży? Ja od tygodnia mniej więcej mam obrzęknięte kostki (czasem ustępuje, ale nawet rano się budzę ze spuchniętymi), obrączkę zdjęłam już ze dwa tygodnie temu. Jem nie jakoś przesadnie dużo, a waga idzie do góry (choć przez tydzień ładnie stała, dzisiaj musiała się oczywiście podnieść, w dzień wizyty). -
Szatanka cwiczenia na obrecz ze wzgledu na wzmocnienie miesni biustu by po karmieniu nie byly obwisle...
Dzis na wykladzie ze jak spora waga na 3 usg to odstawic slodycze i owoce a jesc warzywa...zeby dzidzia nie byla wagowo duza...
A Sayuri powiedziala polozna dzis ze w ostatnich tyg dziecko bardzo przybiera do 30tc moze byc 2kg...szatanka, sayuri lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:A miałaś też obrzęki na tym etapie ciąży? Ja od tygodnia mniej więcej mam obrzęknięte kostki (czasem ustępuje, ale nawet rano się budzę ze spuchniętymi), obrączkę zdjęłam już ze dwa tygodnie temu. Jem nie jakoś przesadnie dużo, a waga idzie do góry (choć przez tydzień ładnie stała, dzisiaj musiała się oczywiście podnieść, w dzień wizyty).
O dziwo w tej ciąży tak nie mam.
A obie ciążę z dietą cukrzycową. Ale i bez diety nikt mnie do słodyczy nie przekona. Bleee.
A +30kg było. 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 00:40
szatanka lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:A bez męża nie możesz kupić ? 😉
Ja tak kupiłam dostawke do łóżka. Mąż mówił "niepotrzebna, niepotrzebna". Miał rację. Ale wolałam się przekonać na własnej skórze niż żałować że nie kupiłam. ☺️☺️
A jak chcesz rozmawiać jednak z mężem. To przy wykorzystaniu bazy na dwa foteliki to naprawdę duża oszczędność finansowa.
U nas zakup 2 fotelików to koszt 3 tys.
A wiem, że dziewczyny kupując te zestawy z wykorzystaniem bazy później potrafią i 1tys oszczędzić.
Jednak mam nadzieję że na wykładzie bezpieczny maluch użyją argumentów większego bezpieczeństwa bo jeżeli chodzi o samą wygodę to mój nie jest przekonany do kupowania bazyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 03:26
Drzemka lubi tę wiadomość
-
Bona pusc mu filmik na YT z fotelik.info o bazach isofix.
https://drive.google.com/file/d/1dTycxWKRxQs72eeFJhZ9IbyTrQeE_y-L/view?usp=drivesdk pogadanka ok 14min o komorkach macierzystych i bankowaniu ze szkoly rodzenia wczoraj. Dajcie info czy dziala,bo to na dysku googla...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 07:17
Bona lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyBona wrote:Nie, nie mogę sama podjąć decyzji o wydaniu 850 zł. Dla nas to kupa kasy .
Jednak mam nadzieję że na wykładzie bezpieczny maluch użyją argumentów większego bezpieczeństwa bo jeżeli chodzi o samą wygodę to mój nie jest przekonany do kupowania bazy
Na tych warsztatach my mieliśmy pokazowy montaż na pasy.
Ale też są filmiki na yt.
Jak to fajnie trzeba się wyginać by to zapiąć..
Do mojego męża to przemówiło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 08:19
-
Boną, myśle ze warsztaty zdecydowanie pomogą Wam w podjęciu decyzji. Mi bardzo pomogły i już wiem tez na co zwrócić uwage podczas zakupu fotelika😏 no ale póki co muszę się z tym wstrzymać, póki jie kupimy samochodu🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 09:13
Bona lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Jeśli chodzi o bazę, mnie przekonało też tłumaczenie, że dla osób, które cofają się sprawdzić, czy zamknęły drzwi itp. baza to wybawienie dla nerwów:) Masz pewność, że dobrze się wpięło, a tak to można analizować, czy na pewno...
-
A mój małż przeczytał parę artykułów o fotelikach... słownie pół godziny, szukał w necie... w jednym była statystyka że większość fotelików na pasy jest zwyczajnie źle montowana przez ludzi nawet po przeszkoleniu... pośpiech, niedbalstwo itd. i on stwierdził, że baza musi być i koniec.
PLPaulina, szatanka, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Oj tak, na Bezpiecznym Maluchu bardzo fajnie prezentowali kwestię fotelika...no i pokazywali jak właściwie umieścić w nim dziecko, dla nas ekstra sprawa, bo w temacie byliśmy totalnie zieloni. Ale wybór fotelika pozostawiam całkowicie mężowi, ja nie jestem z tych samochodowo ogarniętych;)
Dziś jedziemy do Tosi ponownie oglądać wózki, zależy nam by zobaczyć na żywo Aero tutis, w ostatnim sklepie tej sieci w którym byliśmy,akurat nie mieli tego modelu - tu ponoć jest, więc jestem podekscytowana:)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
Zrobiłam badania i czekam. Jak tu wytrzymać teraz prawie cały dzień? Martwię się.
Sayuri, a jak Twoja hemoglobina? Mnie wczoraj doktorek zaskoczył mówiąc, że moja hemoglobina bez wspomagania 11,4 przy normie od 11,2 jest ładna jak na ciążę. Myślałam, że jestem na granicy suplementowania żelaza.