X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja z moją ginekolog rozmawiałam na temat wagi, to było w pierwszej ciąży.
    Bo mnie martwił zbyt duży przyrost.
    To ginekolog kazała mi się puknąć w głowę, bo statystyki to najgorsze badziewie..

Trzeba się zdrowo odżywiać, dbać o siebie. A na resztę już wpływu nie mamy.
    Wiadomo, że jak kobieta w ciąży je fast food y i zajada to słodyczami to nie zbyt dobrze.
    Ale gdy ma zbilansowaną dietę to przecież nie może się głodzić bo w mądrych książkach piszą że powinnam w ciąży przytyć tyle i dokładnie tyle gramów. ☺️

lilly. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukrzycę po raz drugi. A jestem anty słodycze, anty biały cukier. ☺️

Moja babcia też miała cukrzycę przez 25 lat i smak słodki ją odrzucał.

• Manna Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja mam cukrzycę po raz drugi. A jestem anty słodycze, anty biały cukier. ☺️

Moja babcia też miała cukrzycę przez 25 lat i smak słodki ją odrzucał.

Zazdroszczę braku apetytu na słodkie! Ja od miesiąca na diecie cukrzycowej. Marzę o jakiejś słodkiej bułeczce albo nawet zwykłym risotto czy lazanii...

5p0e5mk.png
    Aniołek 11 tydzień [*] - grudzień 2018
    Starania od grudnia 2017
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Zazdroszczę wam tych podróży dziewczyny:)

Dziewczyny, byliśmy dzisiaj w sklepie na researchu wózkowym, no i jednak Aero Tutis idzie w odstawkę...mamy nowego lidera - Muvoo Slick. Oglądaliśmy też foteliki, sprzedawca polecał nam bazę Maxi Cosi 3 Way Fix i fotelik Maxi Cosi Pebble Plus.
    Byłabym bardzo wdzięczna za wasze opinie co do tego wózka i rzeczy do autka, jeśli macie z nimi doświadczenie:)

Ja mam Muuvo quick 2.0 ale póki co podziwiam go w pokoju ;) Slicka chyba nikt Ci nie oceni bo jest nowy, nie wzięłam go tylko dlatego, że jak się składa to ciągnie się jak walizkę, a quick ma rączkę. Wydaje się, że Muuvo są spoko, zaczepiałam laskę na ulicy to chwaliła.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, nie dajmy się zwariować i nie ma co czytać za dużo mądrości ;)

lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od slicka odrzuciła ta dziwna rączka w gondoli. Nie wyobrażam sobie wyciągać przez nią dziecka albo zaglądać do niego. Poza tym jest chyba większy i cięższy od Quicka.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tą rączkę się wyjmuje bardzo łatwo ale rzeczywiście lepiej bez niej ta gondola się prezentuje

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    U mnie Mala prawie 1kg parametry ma na 26tc

Glukoza 88/175/104 i srodkowy parametr w zwiazku z tym ze prawie 180 to mam byc na diecie cukrzycowej,ktora mi nie zaszkodzi ze nie bede tak tyc...nie podobalo sie 3kg w 4 tyg i 8kg od poczatku ciazy.

Sama nie wiem co myslec...jestem w ok 7mc i 8kg na plus to chyba nie taka tragedia...startowalam z 50kg...

Mam na www.slodkiemamy.pl zobaczyc parametry diety...

Przecież to jakaś paranoja z ta waga.. 8kg to w idealnej normie jak na tem czas. Czy tylko mój lekarz uważa ze prawie nikt nie tyje liniowo i ma luz?
    A jaki masz wzrost?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Przecież to jakaś paranoja z ta waga.. 8kg to w idealnej normie jak na tem czas. Czy tylko mój lekarz uważa ze prawie nikt nie tyje liniowo i ma luz?
    A jaki masz wzrost?
    Moja ginekolog tak uważa. 😊 A statystyki to mówi, że największy żart..

lilly. lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już mówimy o wadze to dajcie znać dziewczyny z jakiej wagi startowalyscie przy jakim wzroście i ile na plus :)

U mnie to wyglada tak:
    57kg, 172cm +7kg

Ps. Mój lekarz ma luz na skokowe tycie typu 4kg w miesiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 22:35

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Cer Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie!
    Karolla, a możesz napisać, czemu uważasz że ten patent z ciągnięciem wózka po złożeniu jak walizkę nie jest fajny? Bo właśnie wydało nam się to spoko w tym wózku, że w razie co nie trzeba taszczyć, tylko można ciągnąć za sobą. Czy są wady tego rozwiązania o których dobrze by było wiedzieć?
    Jak będziemy znowu w sklepie,to popatrzymy też na tego Quicka, jeśli będą mieli;)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Dzięki dziewczyny za opinie!
    Karolla, a możesz napisać, czemu uważasz że ten patent z ciągnięciem wózka po złożeniu jak walizkę nie jest fajny? Bo właśnie wydało nam się to spoko w tym wózku, że w razie co nie trzeba taszczyć, tylko można ciągnąć za sobą. Czy są wady tego rozwiązania o których dobrze by było wiedzieć?
    Jak będziemy znowu w sklepie,to popatrzymy też na tego Quicka, jeśli będą mieli;)

Aaa to u mnie odpada tylko dlatego, że mam drugie piętro bez windy :) więc wole zawiesić na ramię i ta opcja mi się nie przyda po prostu. Ale jak po płaskim to super rozwiązanie :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, Skokowe tycie 4kg w miesiąc to żadne skokowe tycie. Ja potrafię przybrać 3kg w dwa dni. Na koniec ciąży 6kg w sumie w 8 dni przytyłam... Woda robi swoje.
    4kg w miesiąc to je szcze luz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 22:50

lilly. lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym skokowym tyciem, to nie koniecznie musi być az 4 kg... ja jak zjem późno wieczorem i rano sie zważe i sie na dodatek nie załatwie wześniej to ptrafie ważyć 2kg więcej (a nawet 2,5kg) niż bede ważyc nastepnego dnia... jak ktos się waży u lekarza to wahanie bedzie jeszcze większe bo zwykle to po południu, człowiek coś zej wypije i wychodzą kosmosy... dlatego ja się waże codziennie i tylko stabilny wrost wagi traktuje jako tycie...

2020 :)
    2023 :)
  • Cer Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Aaa to u mnie odpada tylko dlatego, że mam drugie piętro bez windy :) więc wole zawiesić na ramię i ta opcja mi się nie przyda po prostu. Ale jak po płaskim to super rozwiązanie :)

U nas będzie 3 piętro bez windy,ale przy piwnicach jest spora przestrzeń, taka właśnie wózkowo-rowerowa, więc chyba tak to będziemy rozwiązywać.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, aż bym chętnie Ci przybiła piątkę! 🙂 Ja startowałam z wagą 53kg, 30tc i już 14 na plusie a nie jem fast foodów, słodycze podjadam czasem owszem i sporo owoców. Latam za Synem, nie siedzę a 4 literach i tyje na potęgę a teraz okres gdzie najwiecej się przybiera. I wiecie co.. Mam to w D. (dosłownie i w przenośni). Po prostu zatrzymuje wszystko mimo ciągłego ruchu. Tak mam i nic na to nie poradzę. W ciąży z Synem przytyłam 22kg,zrzucilam 25 :)
    Najważniejsze żeby wyniki były ok i Dziecko zdrowe. Ciałem można zająć się po ciąży, choć ja nie ćwiczyłam, nie dbałam o to by zrzucić wagę. Samo poszło :)

Endi1990, Kakarli, PLPaulina lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest tak jak u Ajki: w tym miesiącu to nie bylo tycie po kilkaset gramów dziennie, tylko z dnia na dzień po 2kg, które się potem utrzymywały. Mialam 2 takie skoki w odstępie 2 tygodni + 1 skok 1-kilogramowy. Tak że u mnie woda ewidentnie. No i te obrzęki... Jak rozumiem żadna z Was jeszcze nie ma?

Dziewczyny, a przy jakich wartościach hemoglobiny lekarze włączyli Wam żelazo? Dzisiaj wyszła mi ok. 10,5, a lekarz dalej twierdzi, że jest w porządku. Erytrocyty i hematokryt tez poniżej normy, tylko plytki krwi mi się podniosly z 240 na 260 (to chyba dzięki temu hintowi o bananach, chyba od kiry 🙂).

Właśnie się strasznie pokłóciłam z mężem, wspaniałe Walentynki... Ale kij z tym, pogodzimy się. Tylko się strasznie wtedy martwię o dziecko. :(

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2020, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plus 10. Ginekolog mówi, że super.

Ginekolog od pierwszej ciąży powiedział mi tylko, żeby nie przekroczyć 20 bo to obciąża organizm i trudniej się chudnie.

Niektórzy będą tyli w całej ciąży 8, inni 18 - myślę, że to głównie geny. Teraz ledwo co jem i tyję mniej niż w pierwszej ciąży , ale nadal nie jest to jakoś super mało.

Dziewczyny sezon infekcji w pełni, ja dopiero co po antybiotyku A już druga fala zachorowań idzie, teraz wszyscy dookoła mają gorączki:( trochę panikuję

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2020, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    U mnie to jest tak jak u Ajki: w tym miesiącu to nie bylo tycie po kilkaset gramów dziennie, tylko z dnia na dzień po 2kg, które się potem utrzymywały. Mialam 2 takie skoki w odstępie 2 tygodni + 1 skok 1-kilogramowy. Tak że u mnie woda ewidentnie. No i te obrzęki... Jak rozumiem żadna z Was jeszcze nie ma?
    :(
    Ja mam od początku ciąży po nocy. Nie noszę obrączki przez to.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja przy takiej wartości hemo już miałam żelazo. Trochę mała ta twoja wartość. Chociaż, co lekarz to opinia. Może spróbuj domowymi sposobami trochę się podleczyć.. buraczki i pietruszka na przykład.

Jeheria lubi tę wiadomość

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ