MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak ja z moją ginekolog rozmawiałam na temat wagi, to było w pierwszej ciąży.
Bo mnie martwił zbyt duży przyrost.
To ginekolog kazała mi się puknąć w głowę, bo statystyki to najgorsze badziewie..
Trzeba się zdrowo odżywiać, dbać o siebie. A na resztę już wpływu nie mamy.
Wiadomo, że jak kobieta w ciąży je fast food y i zajada to słodyczami to nie zbyt dobrze.
Ale gdy ma zbilansowaną dietę to przecież nie może się głodzić bo w mądrych książkach piszą że powinnam w ciąży przytyć tyle i dokładnie tyle gramów. ☺️lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja mam cukrzycę po raz drugi. A jestem anty słodycze, anty biały cukier. ☺️
Moja babcia też miała cukrzycę przez 25 lat i smak słodki ją odrzucał.
Zazdroszczę braku apetytu na słodkie! Ja od miesiąca na diecie cukrzycowej. Marzę o jakiejś słodkiej bułeczce albo nawet zwykłym risotto czy lazanii... -
Cer wrote:Zazdroszczę wam tych podróży dziewczyny:)
Dziewczyny, byliśmy dzisiaj w sklepie na researchu wózkowym, no i jednak Aero Tutis idzie w odstawkę...mamy nowego lidera - Muvoo Slick. Oglądaliśmy też foteliki, sprzedawca polecał nam bazę Maxi Cosi 3 Way Fix i fotelik Maxi Cosi Pebble Plus.
Byłabym bardzo wdzięczna za wasze opinie co do tego wózka i rzeczy do autka, jeśli macie z nimi doświadczenie:)
Ja mam Muuvo quick 2.0 ale póki co podziwiam go w pokojuSlicka chyba nikt Ci nie oceni bo jest nowy, nie wzięłam go tylko dlatego, że jak się składa to ciągnie się jak walizkę, a quick ma rączkę. Wydaje się, że Muuvo są spoko, zaczepiałam laskę na ulicy to chwaliła.
-
PattisonBM wrote:U mnie Mala prawie 1kg parametry ma na 26tc
Glukoza 88/175/104 i srodkowy parametr w zwiazku z tym ze prawie 180 to mam byc na diecie cukrzycowej,ktora mi nie zaszkodzi ze nie bede tak tyc...nie podobalo sie 3kg w 4 tyg i 8kg od poczatku ciazy.
Sama nie wiem co myslec...jestem w ok 7mc i 8kg na plus to chyba nie taka tragedia...startowalam z 50kg...
Mam na www.slodkiemamy.pl zobaczyc parametry diety...
Przecież to jakaś paranoja z ta waga.. 8kg to w idealnej normie jak na tem czas. Czy tylko mój lekarz uważa ze prawie nikt nie tyje liniowo i ma luz?
A jaki masz wzrost?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnylilly. wrote:Przecież to jakaś paranoja z ta waga.. 8kg to w idealnej normie jak na tem czas. Czy tylko mój lekarz uważa ze prawie nikt nie tyje liniowo i ma luz?
A jaki masz wzrost?lilly. lubi tę wiadomość
-
To jak już mówimy o wadze to dajcie znać dziewczyny z jakiej wagi startowalyscie przy jakim wzroście i ile na plus
U mnie to wyglada tak:
57kg, 172cm +7kg
Ps. Mój lekarz ma luz na skokowe tycie typu 4kg w miesiacWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 22:35
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dzięki dziewczyny za opinie!
Karolla, a możesz napisać, czemu uważasz że ten patent z ciągnięciem wózka po złożeniu jak walizkę nie jest fajny? Bo właśnie wydało nam się to spoko w tym wózku, że w razie co nie trzeba taszczyć, tylko można ciągnąć za sobą. Czy są wady tego rozwiązania o których dobrze by było wiedzieć?
Jak będziemy znowu w sklepie,to popatrzymy też na tego Quicka, jeśli będą mieli;)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer wrote:Dzięki dziewczyny za opinie!
Karolla, a możesz napisać, czemu uważasz że ten patent z ciągnięciem wózka po złożeniu jak walizkę nie jest fajny? Bo właśnie wydało nam się to spoko w tym wózku, że w razie co nie trzeba taszczyć, tylko można ciągnąć za sobą. Czy są wady tego rozwiązania o których dobrze by było wiedzieć?
Jak będziemy znowu w sklepie,to popatrzymy też na tego Quicka, jeśli będą mieli;)
Aaa to u mnie odpada tylko dlatego, że mam drugie piętro bez windywięc wole zawiesić na ramię i ta opcja mi się nie przyda po prostu. Ale jak po płaskim to super rozwiązanie
-
Lilly, Skokowe tycie 4kg w miesiąc to żadne skokowe tycie. Ja potrafię przybrać 3kg w dwa dni. Na koniec ciąży 6kg w sumie w 8 dni przytyłam... Woda robi swoje.
4kg w miesiąc to je szcze luzWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 22:50
lilly. lubi tę wiadomość
-
Z tym skokowym tyciem, to nie koniecznie musi być az 4 kg... ja jak zjem późno wieczorem i rano sie zważe i sie na dodatek nie załatwie wześniej to ptrafie ważyć 2kg więcej (a nawet 2,5kg) niż bede ważyc nastepnego dnia... jak ktos się waży u lekarza to wahanie bedzie jeszcze większe bo zwykle to po południu, człowiek coś zej wypije i wychodzą kosmosy... dlatego ja się waże codziennie i tylko stabilny wrost wagi traktuje jako tycie...
2020
2023 -
Karolllla wrote:Aaa to u mnie odpada tylko dlatego, że mam drugie piętro bez windy
więc wole zawiesić na ramię i ta opcja mi się nie przyda po prostu. Ale jak po płaskim to super rozwiązanie
U nas będzie 3 piętro bez windy,ale przy piwnicach jest spora przestrzeń, taka właśnie wózkowo-rowerowa, więc chyba tak to będziemy rozwiązywać.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Endi, aż bym chętnie Ci przybiła piątkę! 🙂 Ja startowałam z wagą 53kg, 30tc i już 14 na plusie a nie jem fast foodów, słodycze podjadam czasem owszem i sporo owoców. Latam za Synem, nie siedzę a 4 literach i tyje na potęgę a teraz okres gdzie najwiecej się przybiera. I wiecie co.. Mam to w D. (dosłownie i w przenośni). Po prostu zatrzymuje wszystko mimo ciągłego ruchu. Tak mam i nic na to nie poradzę. W ciąży z Synem przytyłam 22kg,zrzucilam 25
Najważniejsze żeby wyniki były ok i Dziecko zdrowe. Ciałem można zająć się po ciąży, choć ja nie ćwiczyłam, nie dbałam o to by zrzucić wagę. Samo poszłoEndi1990, Kakarli, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
U mnie to jest tak jak u Ajki: w tym miesiącu to nie bylo tycie po kilkaset gramów dziennie, tylko z dnia na dzień po 2kg, które się potem utrzymywały. Mialam 2 takie skoki w odstępie 2 tygodni + 1 skok 1-kilogramowy. Tak że u mnie woda ewidentnie. No i te obrzęki... Jak rozumiem żadna z Was jeszcze nie ma?
Dziewczyny, a przy jakich wartościach hemoglobiny lekarze włączyli Wam żelazo? Dzisiaj wyszła mi ok. 10,5, a lekarz dalej twierdzi, że jest w porządku. Erytrocyty i hematokryt tez poniżej normy, tylko plytki krwi mi się podniosly z 240 na 260 (to chyba dzięki temu hintowi o bananach, chyba od kiry 🙂).
Właśnie się strasznie pokłóciłam z mężem, wspaniałe Walentynki... Ale kij z tym, pogodzimy się. Tylko się strasznie wtedy martwię o dziecko. -
Ja mam plus 10. Ginekolog mówi, że super.
Ginekolog od pierwszej ciąży powiedział mi tylko, żeby nie przekroczyć 20 bo to obciąża organizm i trudniej się chudnie.
Niektórzy będą tyli w całej ciąży 8, inni 18 - myślę, że to głównie geny. Teraz ledwo co jem i tyję mniej niż w pierwszej ciąży , ale nadal nie jest to jakoś super mało.
Dziewczyny sezon infekcji w pełni, ja dopiero co po antybiotyku A już druga fala zachorowań idzie, teraz wszyscy dookoła mają gorączki:( trochę panikuję -
szatanka wrote:U mnie to jest tak jak u Ajki: w tym miesiącu to nie bylo tycie po kilkaset gramów dziennie, tylko z dnia na dzień po 2kg, które się potem utrzymywały. Mialam 2 takie skoki w odstępie 2 tygodni + 1 skok 1-kilogramowy. Tak że u mnie woda ewidentnie. No i te obrzęki... Jak rozumiem żadna z Was jeszcze nie ma?