X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja z moją ginekolog rozmawiałam na temat wagi, to było w pierwszej ciąży.
    Bo mnie martwił zbyt duży przyrost.
    To ginekolog kazała mi się puknąć w głowę, bo statystyki to najgorsze badziewie..

Trzeba się zdrowo odżywiać, dbać o siebie. A na resztę już wpływu nie mamy.
    Wiadomo, że jak kobieta w ciąży je fast food y i zajada to słodyczami to nie zbyt dobrze.
    Ale gdy ma zbilansowaną dietę to przecież nie może się głodzić bo w mądrych książkach piszą że powinnam w ciąży przytyć tyle i dokładnie tyle gramów. ☺️

lilly. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukrzycę po raz drugi. A jestem anty słodycze, anty biały cukier. ☺️

Moja babcia też miała cukrzycę przez 25 lat i smak słodki ją odrzucał.

• Manna Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja mam cukrzycę po raz drugi. A jestem anty słodycze, anty biały cukier. ☺️

Moja babcia też miała cukrzycę przez 25 lat i smak słodki ją odrzucał.

Zazdroszczę braku apetytu na słodkie! Ja od miesiąca na diecie cukrzycowej. Marzę o jakiejś słodkiej bułeczce albo nawet zwykłym risotto czy lazanii...

5p0e5mk.png
    Aniołek 11 tydzień [*] - grudzień 2018
    Starania od grudnia 2017
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Zazdroszczę wam tych podróży dziewczyny:)

Dziewczyny, byliśmy dzisiaj w sklepie na researchu wózkowym, no i jednak Aero Tutis idzie w odstawkę...mamy nowego lidera - Muvoo Slick. Oglądaliśmy też foteliki, sprzedawca polecał nam bazę Maxi Cosi 3 Way Fix i fotelik Maxi Cosi Pebble Plus.
    Byłabym bardzo wdzięczna za wasze opinie co do tego wózka i rzeczy do autka, jeśli macie z nimi doświadczenie:)

Ja mam Muuvo quick 2.0 ale póki co podziwiam go w pokoju ;) Slicka chyba nikt Ci nie oceni bo jest nowy, nie wzięłam go tylko dlatego, że jak się składa to ciągnie się jak walizkę, a quick ma rączkę. Wydaje się, że Muuvo są spoko, zaczepiałam laskę na ulicy to chwaliła.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, nie dajmy się zwariować i nie ma co czytać za dużo mądrości ;)

lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od slicka odrzuciła ta dziwna rączka w gondoli. Nie wyobrażam sobie wyciągać przez nią dziecka albo zaglądać do niego. Poza tym jest chyba większy i cięższy od Quicka.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tą rączkę się wyjmuje bardzo łatwo ale rzeczywiście lepiej bez niej ta gondola się prezentuje

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    U mnie Mala prawie 1kg parametry ma na 26tc

Glukoza 88/175/104 i srodkowy parametr w zwiazku z tym ze prawie 180 to mam byc na diecie cukrzycowej,ktora mi nie zaszkodzi ze nie bede tak tyc...nie podobalo sie 3kg w 4 tyg i 8kg od poczatku ciazy.

Sama nie wiem co myslec...jestem w ok 7mc i 8kg na plus to chyba nie taka tragedia...startowalam z 50kg...

Mam na www.slodkiemamy.pl zobaczyc parametry diety...

Przecież to jakaś paranoja z ta waga.. 8kg to w idealnej normie jak na tem czas. Czy tylko mój lekarz uważa ze prawie nikt nie tyje liniowo i ma luz?
    A jaki masz wzrost?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Przecież to jakaś paranoja z ta waga.. 8kg to w idealnej normie jak na tem czas. Czy tylko mój lekarz uważa ze prawie nikt nie tyje liniowo i ma luz?
    A jaki masz wzrost?
    Moja ginekolog tak uważa. 😊 A statystyki to mówi, że największy żart..

lilly. lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już mówimy o wadze to dajcie znać dziewczyny z jakiej wagi startowalyscie przy jakim wzroście i ile na plus :)

U mnie to wyglada tak:
    57kg, 172cm +7kg

Ps. Mój lekarz ma luz na skokowe tycie typu 4kg w miesiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 22:35

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Cer Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie!
    Karolla, a możesz napisać, czemu uważasz że ten patent z ciągnięciem wózka po złożeniu jak walizkę nie jest fajny? Bo właśnie wydało nam się to spoko w tym wózku, że w razie co nie trzeba taszczyć, tylko można ciągnąć za sobą. Czy są wady tego rozwiązania o których dobrze by było wiedzieć?
    Jak będziemy znowu w sklepie,to popatrzymy też na tego Quicka, jeśli będą mieli;)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Dzięki dziewczyny za opinie!
    Karolla, a możesz napisać, czemu uważasz że ten patent z ciągnięciem wózka po złożeniu jak walizkę nie jest fajny? Bo właśnie wydało nam się to spoko w tym wózku, że w razie co nie trzeba taszczyć, tylko można ciągnąć za sobą. Czy są wady tego rozwiązania o których dobrze by było wiedzieć?
    Jak będziemy znowu w sklepie,to popatrzymy też na tego Quicka, jeśli będą mieli;)

Aaa to u mnie odpada tylko dlatego, że mam drugie piętro bez windy :) więc wole zawiesić na ramię i ta opcja mi się nie przyda po prostu. Ale jak po płaskim to super rozwiązanie :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, Skokowe tycie 4kg w miesiąc to żadne skokowe tycie. Ja potrafię przybrać 3kg w dwa dni. Na koniec ciąży 6kg w sumie w 8 dni przytyłam... Woda robi swoje.
    4kg w miesiąc to je szcze luz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 22:50

lilly. lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym skokowym tyciem, to nie koniecznie musi być az 4 kg... ja jak zjem późno wieczorem i rano sie zważe i sie na dodatek nie załatwie wześniej to ptrafie ważyć 2kg więcej (a nawet 2,5kg) niż bede ważyc nastepnego dnia... jak ktos się waży u lekarza to wahanie bedzie jeszcze większe bo zwykle to po południu, człowiek coś zej wypije i wychodzą kosmosy... dlatego ja się waże codziennie i tylko stabilny wrost wagi traktuje jako tycie...

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Aaa to u mnie odpada tylko dlatego, że mam drugie piętro bez windy :) więc wole zawiesić na ramię i ta opcja mi się nie przyda po prostu. Ale jak po płaskim to super rozwiązanie :)

U nas będzie 3 piętro bez windy,ale przy piwnicach jest spora przestrzeń, taka właśnie wózkowo-rowerowa, więc chyba tak to będziemy rozwiązywać.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, aż bym chętnie Ci przybiła piątkę! 🙂 Ja startowałam z wagą 53kg, 30tc i już 14 na plusie a nie jem fast foodów, słodycze podjadam czasem owszem i sporo owoców. Latam za Synem, nie siedzę a 4 literach i tyje na potęgę a teraz okres gdzie najwiecej się przybiera. I wiecie co.. Mam to w D. (dosłownie i w przenośni). Po prostu zatrzymuje wszystko mimo ciągłego ruchu. Tak mam i nic na to nie poradzę. W ciąży z Synem przytyłam 22kg,zrzucilam 25 :)
    Najważniejsze żeby wyniki były ok i Dziecko zdrowe. Ciałem można zająć się po ciąży, choć ja nie ćwiczyłam, nie dbałam o to by zrzucić wagę. Samo poszło :)

Endi1990, Kakarli, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest tak jak u Ajki: w tym miesiącu to nie bylo tycie po kilkaset gramów dziennie, tylko z dnia na dzień po 2kg, które się potem utrzymywały. Mialam 2 takie skoki w odstępie 2 tygodni + 1 skok 1-kilogramowy. Tak że u mnie woda ewidentnie. No i te obrzęki... Jak rozumiem żadna z Was jeszcze nie ma?

Dziewczyny, a przy jakich wartościach hemoglobiny lekarze włączyli Wam żelazo? Dzisiaj wyszła mi ok. 10,5, a lekarz dalej twierdzi, że jest w porządku. Erytrocyty i hematokryt tez poniżej normy, tylko plytki krwi mi się podniosly z 240 na 260 (to chyba dzięki temu hintowi o bananach, chyba od kiry 🙂).

Właśnie się strasznie pokłóciłam z mężem, wspaniałe Walentynki... Ale kij z tym, pogodzimy się. Tylko się strasznie wtedy martwię o dziecko. :(

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2020, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plus 10. Ginekolog mówi, że super.

Ginekolog od pierwszej ciąży powiedział mi tylko, żeby nie przekroczyć 20 bo to obciąża organizm i trudniej się chudnie.

Niektórzy będą tyli w całej ciąży 8, inni 18 - myślę, że to głównie geny. Teraz ledwo co jem i tyję mniej niż w pierwszej ciąży , ale nadal nie jest to jakoś super mało.

Dziewczyny sezon infekcji w pełni, ja dopiero co po antybiotyku A już druga fala zachorowań idzie, teraz wszyscy dookoła mają gorączki:( trochę panikuję

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2020, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    U mnie to jest tak jak u Ajki: w tym miesiącu to nie bylo tycie po kilkaset gramów dziennie, tylko z dnia na dzień po 2kg, które się potem utrzymywały. Mialam 2 takie skoki w odstępie 2 tygodni + 1 skok 1-kilogramowy. Tak że u mnie woda ewidentnie. No i te obrzęki... Jak rozumiem żadna z Was jeszcze nie ma?
    :(
    Ja mam od początku ciąży po nocy. Nie noszę obrączki przez to.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja przy takiej wartości hemo już miałam żelazo. Trochę mała ta twoja wartość. Chociaż, co lekarz to opinia. Może spróbuj domowymi sposobami trochę się podleczyć.. buraczki i pietruszka na przykład.

Jeheria lubi tę wiadomość

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ