MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PattisonBM wrote:Dzis na szkole rodzenia mielismy masaz kregoslupa i kontrole bezdechu do parcia.
Za tydzien mamy nadal cwiczyc oddychanie.
Fajną masz tę szkołę, dużo zajęć praktycznych, widzę. U mnie się polepszyło, ale wciąż sama teoria. W godzinę za wiele nie da się tematu zgłębić, a co dopiero poćwiczyć z całą grupą.
Jeffcia, nastraszyłaś mnie tymi ruchami. Ja w sumie nie liczę, bo mój doktorek powiedział, że ma być 50 ruchów w ciągu dnia i nie może być przerwy powyżej 12 godzin pomiędzy ruchami, a takie kryteria na pewno spełniam. Ale np. wczoraj znowu pokłóciłam się z mężem i dzisiaj słabiej odczuwam ruchy. Tzn. nie jest tak, że nie czuję, ale na pewno słabiej i mniej. W sumie nie liczyłam, ale trochę się stresuję, że tak się dzieje po tym, jak się mocniej zdenerwuję. I to pewnie ma związek z tym, że skacze mi ciśnienie i jest gorszy przepływ przez pępowinę.Ciekawe, czym to grozi...
-
Frufru wrote:Ja liczę, mimo że młody dużo się rusza. Mi gin powiedział że liczą się wszelkie ruchy, puknięcia i kopnięcia. I jak chcesz liczyć, a tu 2 godz cisza, to jechać do szpitala. Doliczyć do 10.
Zainstalowałam jakaś aplikację na tel i sprawdzam wieczorem, czasem rano jak już nie mogę spać...
Ale to tez tak nie jest ze jak 2h cisza to szpital. Mój wczesniej ruszał się nieregularnie czasami o 14 a teraz ewidentnie dwie pory rano i wieczór. W ciągu dnia cisza i to dłużej niż dwie h. Czasami pol dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 23:46
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja dziś odebrałam wyniki krwi na jutrzejsza wizytę i zaniepokoiły mnie bo pierwszy raz odbiegają i tyle na raz
Erytrocyty i hematokryt poniżej normy, ferrytyna dolna granica - początek anemii?
Inr dolna granica, aptt poniżej normy i d dimery powyżej bo wyszły 800 - za niska dawka Clexane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 23:52
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
No ja to trochę się podłamałam... ta cukrzyca ciazowa i do tego szyjka 2,5cm czyli minimum gin mówi żeby się nie martwić no ale miałam dłuższą ostatnio
i jak tu się nie martwić może tak powiedziała bo info o cukrzycy i szyjce na raz to za duzo 🥺wiecie jak to jest już sobie wkrecam pewnie
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
lilly. wrote:Ale to tez tak nie jest ze jak 2h cisza to szpital. Mój wczesniej ruszał się nieregularnie czasami o 14 a teraz ewidentnie dwie pory rano i wieczór. W ciągu dnia cisza i to dłużej niż dwie h. Czasami pol dnia.
No właśnie, mój lekarz napomnial mnie, ze mam sie nie martwić takimi przerwami, bo dziecko przecież też śpi i dopiero przerwa 12h ma mnie zaniepokoić (choć mnie oczywiście niepokoilaby i tak wcześniej).lilly. lubi tę wiadomość
-
Szatanka my szkole mamy tak ze jednego dnia cwiczenia a nastepnego wyklad. Dzis ma byc o kapaniu malucha i pielegnacji a za tydzien o laktacji i karmieniu.
Pani polozna-fizjoterapeuta ma dac nam na ostatnich zajeciach materialy do ceiczen,to wrzuce na forum.Ajka, szatanka, Jeheria lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Ale to tez tak nie jest ze jak 2h cisza to szpital. Mój wczesniej ruszał się nieregularnie czasami o 14 a teraz ewidentnie dwie pory rano i wieczór. W ciągu dnia cisza i to dłużej niż dwie h. Czasami pol dnia.
Szczerze, wolę 10x jechać do szpitala po tych 2 godz, niż pojechać za późno...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Ja dziś odebrałam wyniki krwi na jutrzejsza wizytę i zaniepokoiły mnie bo pierwszy raz odbiegają i tyle na raz
Erytrocyty i hematokryt poniżej normy, ferrytyna dolna granica - początek anemii?
Inr dolna granica, aptt poniżej normy i d dimery powyżej bo wyszły 800 - za niska dawka Clexane?lilly., Jeheria lubią tę wiadomość
-
a mi wyszły z kolei z moczu wyszły liczne kryształki - fosforany nieswoiste + leukocyty(ale w normie)+ erytrocyty(tez w normie) + bakterie bardzo liczne i zastanawaim sie czy cos sie tam nie dzieje... chociaż po objawach to raczej bardzo źle nie jest...hmmm ale coś moze być...2020
2023 -
Kurczę ten 3 trymestr to widzę taki niespokojny czas... Bo u dużej części cos już się nie zgadza itp. Dolegliwosci złe wyniki diagnozy. Oby wszystko było dobrze i w maju będziemy tulić swoje maluchy...
Lat 36
Hashimoto
Dziewczyny a ma którąś z was taka krótka szyjke? 2,5cm to mało prawda? 4 tygodnie temu miałam 3,5
i teraz nie wiem co robić... stwierdzono cukrzyce więc powinnam się ruszać dużo Ale przy krótkiej szyjce to mówią że leżeć i pachnieć i bądź tu madry
Lat 36
Hashimoto
szatanka wrote:Fajną masz tę szkołę, dużo zajęć praktycznych, widzę. U mnie się polepszyło, ale wciąż sama teoria. W godzinę za wiele nie da się tematu zgłębić, a co dopiero poćwiczyć z całą grupą.
Jeffcia, nastraszyłaś mnie tymi ruchami. Ja w sumie nie liczę, bo mój doktorek powiedział, że ma być 50 ruchów w ciągu dnia i nie może być przerwy powyżej 12 godzin pomiędzy ruchami, a takie kryteria na pewno spełniam. Ale np. wczoraj znowu pokłóciłam się z mężem i dzisiaj słabiej odczuwam ruchy. Tzn. nie jest tak, że nie czuję, ale na pewno słabiej i mniej. W sumie nie liczyłam, ale trochę się stresuję, że tak się dzieje po tym, jak się mocniej zdenerwuję. I to pewnie ma związek z tym, że skacze mi ciśnienie i jest gorszy przepływ przez pępowinę.Ciekawe, czym to grozi...
Ja mam trochę takie przeczulenie bo znam z bliższego otoczenia przypadek nieprzyjemny i wolę dmuchać i liczyć te ruchy. Ale nie będę wam opowiadać... Bo to nie o to chodzi żeby straszyć... Miejmy rękę na pulsie, mamy instynkty już macierzyńskie i ufajmy swoim przeczuciom🤗Frufru lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Frufru wrote:Myślę, że już każda zna swoje dziecko i wie, kiedy się powinna niepokoić.
Szczerze, wolę 10x jechać do szpitala po tych 2 godz, niż pojechać za późno...
Ale Twoje naprawdę tak wierzga cały dzień?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnylilly. wrote:Ale Twoje naprawdę tak wierzga cały dzień?
Moja córcia też tak szalała w brzuchu i np pobudka w nocy o 2 z wielką energią do zabawy to u niej norma.
Cały dzień jest jak nakręcona. -
moja stopniowo przestała tak szaleć po 30 tygodniu... powoli było coraz spokojniej - ale żeby nie było nadal jest sporo, tylko te ruchy już trochę inne też...
w kazdym razie miedzy 25-29 u mnie był ciągły młynek w brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 10:03
2020
2023 -
No moja też o 2 skacze sobie ale przerwy 2h to raczej u niej standard A i tak dużo się rusza tak mi się wydaje
Lat 36
Hashimoto
U mnie często przerwy po kilka godzin, wiec 2 godziny dla mnie nie mogłyby byc wyznacznikiem, bo codziennie musiałabym IP odwiedzać. Wiec to chyba indywidualnie, jeśli czujemy ze faktycznie w stałych godzinach nie ma ruchów i słodycze nie budzą dziecka, to wtedy warto to skontrolować.
Takmala, Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:Ale Twoje naprawdę tak wierzga cały dzień?
-
Moja tez ma stale pory, np. Teraz czuję jak dokazuje i zawsze pod wieczór kolo 23-24. A w dzien to różnie.
Kurdę, dzisiaj mam wizyte po 2 tygodniach i znowu 1,5 kg na plusie. Będzie zjebka, ale ja sie wcale nie objadam. Fakt, że jem rzeczy typu paczki czy ciastka, ale na pewno z tym nie przeginam, mam wrażenie, że to głównie woda u mnie. Kostki mam od rana jak balony...
Pati, wrzuć te ćwiczenia, chetnie się zapoznam. Ja pojde chyba jeszcze prywatnie do fizjo, zeby mnie nauczyła tego wszystkiego, co trzeba przy porodzie, żeby poszedl gladko.