MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
sayuri, ja tam nie zauważyłam, żeby to Twój post wywołał jakąś burzę. W ogóle burzy tu nie widziałam, tylko wymianę zdań.
Kulturalną zresztą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 15:50
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:Coś nie doczytalam... czemu jestes w szpitalu?
Że względu na wysokie ciśnienie. Na wizycie u gina miałam chyba 160/105, pierwszy raz w życiu, i jestem na obserwacji. Porobili badania, nawet okulistę zaliczyłam, biorę leki i leżę. Nic w sumie nie wiem... -
Frufru wrote:Że względu na wysokie ciśnienie. Na wizycie u gina miałam chyba 160/105, pierwszy raz w życiu, i jestem na obserwacji. Porobili badania, nawet okulistę zaliczyłam, biorę leki i leżę. Nic w sumie nie wiem...
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziewczyny, ja jeszcze o to zwolnienie podpytam, jestescie na ciążowym czy zwykłym? Mąż mi mówi ze powinnam pociągnąć zwykle i pogadać z pracodawca, a potem to L4 ciążowe, żeby być w porządku..
ja jestem na ciazowym i mam w dupie... z resztą zanim z HR do mojego departamentu dojdzie jakiekolwiek info (o ile w ogóle dojdzie) zdaże pogadac z szefem.
PS nawet jak wezmiesz normalne to potem jak juz zakomunikujesz ciaze to może wystapic o wyrownanie kasyEndi1990 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Frufru wrote:Że względu na wysokie ciśnienie. Na wizycie u gina miałam chyba 160/105, pierwszy raz w życiu, i jestem na obserwacji. Porobili badania, nawet okulistę zaliczyłam, biorę leki i leżę. Nic w sumie nie wiem...
no to przegapiłam... miejmy nadzieje ze to byl taki jednorazowy skok ze stresu...
2020
2023 -
JAGODA wrote:Dzisiaj ten lek zapisał mi lekarz rodzinny, ale skonsultował potem z moim ginekologiem i nie kazał mi brać go jak moe ciśnienia wyższego niż 140/90
-
Ajka wrote:no wynik jak najbardziej ok... wręcz typowy patrząc przez pryzmat tego co dziewczyny pisza na różnych forach (oczywiście przy ciążach naturalnych, bo po IVF bywaja spore odchyły i w dół i w górę)
Dzięki wielkie, jestem teraz spokojniejsza ❤️ -
Jestem na ciążowym L4, korzystam z tego co mi przysługuje i nie będę sobie obniżyła wynagrodzenia tylko dla zasady. Już dawno przestałam się interesować praca, bo zauważyłam że lojalność zawsze działa w jedną stronę... nikt i tak mi nigdy za zaangażowanie nie podziękuje w robocie, a jak to mówiła babcia... medalu na grobie nie dostaniesz;)
Frufru, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Jasne macie racje, gdzies z tylu glowy pozostaje tylko ta mysl "co jesli cos pojdzie nie tak i bede musiala wrocic". Nawet doktor na wizycie w 7 tyg powiedziala mi, ze mam nic nie mowic pracodawcy..
Ja poprzednio nic nie mówiłam... wyszło jak poroniłam (zaczelam krwawic w pracy)... co to za różnica...
Jeheria lubi tę wiadomość
2020
2023 -
mwm wrote:Jasne macie racje, gdzies z tylu glowy pozostaje tylko ta mysl "co jesli cos pojdzie nie tak i bede musiala wrocic". Nawet doktor na wizycie w 7 tyg powiedziala mi, ze mam nic nie mowic pracodawcy..
-
JAGODA wrote:Przy takim ciśnieniu to tak,ale ja takiego nie mam. Dla mnie wysokie to 125/80 bo najlepiej czuje się przy 100/60
-
Frufru wrote:No ja niestety wyższe, ładnie zbili lekami ale większą dawka. Jeszcze może holter mi założą...
-
Po wizycie u endokrynologa jestem. Tsh mi spadło, bo sama dawkę sobie ostrożnie zwiększyłam, ale i tak dostałam już euthurox 100. Wracam do łóżka bo mną straszne mdłości targają. No ale nie na tyle żeby nie zjeść lodów z sosem truskawkowym i frytek...
Ajka, Nataszka2200, NewYork, Jeheria, Wredotka lubią tę wiadomość