X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja biorę od 3 dni a co? Jestem w szpitalu i też mi. Go tu podają, w większej dawce
    Coś nie doczytalam... czemu jestes w szpitalu?

Klaudia2016, Wredotka lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri, ja tam nie zauważyłam, żeby to Twój post wywołał jakąś burzę. W ogóle burzy tu nie widziałam, tylko wymianę zdań.

Kulturalną zresztą. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 15:50

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A w jakiej jednostce ten progesteron ng czy nmol?

ng

• Frufru Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Coś nie doczytalam... czemu jestes w szpitalu?

Że względu na wysokie ciśnienie. Na wizycie u gina miałam chyba 160/105, pierwszy raz w życiu, i jestem na obserwacji. Porobili badania, nawet okulistę zaliczyłam, biorę leki i leżę. Nic w sumie nie wiem...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja biorę od 3 dni a co? Jestem w szpitalu i też mi. Go tu podają, w większej dawce
    Dzisiaj ten lek zapisał mi lekarz rodzinny, ale skonsultował potem z moim ginekologiem i nie kazał mi brać go jak moe ciśnienia wyższego niż 140/90

ckais65gshk74vfy.png
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Że względu na wysokie ciśnienie. Na wizycie u gina miałam chyba 160/105, pierwszy raz w życiu, i jestem na obserwacji. Porobili badania, nawet okulistę zaliczyłam, biorę leki i leżę. Nic w sumie nie wiem...
    Zdrówka,ja dzisiaj u lekarza miałam 135/80/80 i myślałam że padnę

ckais65gshk74vfy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jeszcze o to zwolnienie podpytam, jestescie na ciążowym czy zwykłym? Mąż mi mówi ze powinnam pociągnąć zwykle i pogadać z pracodawca, a potem to L4 ciążowe, żeby być w porządku..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    ng

no wynik jak najbardziej ok... wręcz typowy patrząc przez pryzmat tego co dziewczyny pisza na różnych forach (oczywiście przy ciążach naturalnych, bo po IVF bywaja spore odchyły i w dół i w górę)

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, ja jeszcze o to zwolnienie podpytam, jestescie na ciążowym czy zwykłym? Mąż mi mówi ze powinnam pociągnąć zwykle i pogadać z pracodawca, a potem to L4 ciążowe, żeby być w porządku..

ja jestem na ciazowym i mam w dupie... z resztą zanim z HR do mojego departamentu dojdzie jakiekolwiek info (o ile w ogóle dojdzie) zdaże pogadac z szefem.

PS nawet jak wezmiesz normalne to potem jak juz zakomunikujesz ciaze to może wystapic o wyrownanie kasy

Endi1990 lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

no to przegapiłam... miejmy nadzieje ze to byl taki jednorazowy skok ze stresu...

• Frufru Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGODA wrote:
    Dzisiaj ten lek zapisał mi lekarz rodzinny, ale skonsultował potem z moim ginekologiem i nie kazał mi brać go jak moe ciśnienia wyższego niż 140/90
    A mi z kolei gin zwiększył dawkę przy 140/95. W szpitalu mówia że kobiety w ciąży biorą nawet 4x2

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    no wynik jak najbardziej ok... wręcz typowy patrząc przez pryzmat tego co dziewczyny pisza na różnych forach (oczywiście przy ciążach naturalnych, bo po IVF bywaja spore odchyły i w dół i w górę)

Dzięki wielkie, jestem teraz spokojniejsza ❤️

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ciążowym L4, korzystam z tego co mi przysługuje i nie będę sobie obniżyła wynagrodzenia tylko dla zasady. Już dawno przestałam się interesować praca, bo zauważyłam że lojalność zawsze działa w jedną stronę... nikt i tak mi nigdy za zaangażowanie nie podziękuje w robocie, a jak to mówiła babcia... medalu na grobie nie dostaniesz;)

Frufru, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne macie racje, gdzies z tylu glowy pozostaje tylko ta mysl "co jesli cos pojdzie nie tak i bede musiala wrocic". Nawet doktor na wizycie w 7 tyg powiedziala mi, ze mam nic nie mowic pracodawcy..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jasne macie racje, gdzies z tylu glowy pozostaje tylko ta mysl "co jesli cos pojdzie nie tak i bede musiala wrocic". Nawet doktor na wizycie w 7 tyg powiedziala mi, ze mam nic nie mowic pracodawcy..

Ja poprzednio nic nie mówiłam... wyszło jak poroniłam (zaczelam krwawic w pracy)... co to za różnica...

Jeheria lubi tę wiadomość

• JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    A mi z kolei gin zwiększył dawkę przy 140/95. W szpitalu mówia że kobiety w ciąży biorą nawet 4x2
    Przy takim ciśnieniu to tak,ale ja takiego nie mam. Dla mnie wysokie to 125/80 bo najlepiej czuje się przy 100/60

ckais65gshk74vfy.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    ja też nie mówiłam ale jak trafiłam do szpitala to rozniosło się szybciej niż się tego spodziewałam. Nie wyjdzie to trudno, wychodzę z założenia że nie siedzę w domu z lenistwa tylko z troski o swoje przyszłe dziecko...gdybym mogła i nie straciła poprzedniej ciąży to na pewno bym pracowała

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGODA wrote:
    Przy takim ciśnieniu to tak,ale ja takiego nie mam. Dla mnie wysokie to 125/80 bo najlepiej czuje się przy 100/60
    No ja niestety wyższe, ładnie zbili lekami ale większą dawka. Jeszcze może holter mi założą...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    No ja niestety wyższe, ładnie zbili lekami ale większą dawka. Jeszcze może holter mi założą...
    Najważniejsze, że jesteś pod opieką. Niech badają ile wlezie,byle wszystko sprawdzili. Powiem szczerze, że jakby mnie chcieli położyć w szpitalu i badania zrobić to bym leciała 😉

ckais65gshk74vfy.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u endokrynologa jestem. Tsh mi spadło, bo sama dawkę sobie ostrożnie zwiększyłam, ale i tak dostałam już euthurox 100. Wracam do łóżka bo mną straszne mdłości targają. No ale nie na tyle żeby nie zjeść lodów z sosem truskawkowym i frytek...

Ajka, Nataszka2200, NewYork, Jeheria, Wredotka lubią tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ