MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do L4 to ja miałam mieć leczenie wiec mowilam ze mnie nie bedzie. W międzyczasie okazało sie ze jestem w ciazy wiec takie zostało wysłane. W pracy jeszcze nie byłam. Miałam isc w tym tygodniu ale poczekam jeszcze do piątku. Od 3 tygodni wysyłane jest ciążowe, jak gdzieś wyciekło to trudno. W poprzednich dwóch chodziłam dźwigałam pracowałam po 10h nikt nie wiedział. Wróciłam do pracy po 2 tygodniach powiedziałam tylko szefowej. Teraz mi sie zmieniła szefowa i miałam osobista tragedie w miedzy czasie i wogole na to nie zwracała uwagi wiec nie mam żadnych wyrzutow sumienia.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja już idę spać mdłości trzymają dziś od popołudnia:/ zjadłam jogurt naturalny.Klade się bo synek kaszle i nie wiadomo czy pobudek w nocy nie będę miała tak więc do jutrrka spokojnej nocy wam zycze
-
JAGODA wrote:Dużo Tobie spadło TSH?a jak reszta?ft3?ft4?
TSH spadło mi z 4.22 do 2.2 w ciągu 3 tygodni. Ft4 mam na poziomie 19 przy normie 12-22, także nieźle. Podkurowałam się trochę biorąc na przemian 75 i półtorej tabletki 75 do drugi dzień. Nie miałam nic innego w domu. -
NewYork wrote:Mam wrazenie ze wykancza nas ta pogoda masakra... jak nie deszcz pada to slonce świeci to nie wiadomo jak siw ubrac to orzyplatal mi sie jakis kaszel
NewYork lubi tę wiadomość
-
Ja pewnie pójdę na zwolnienie jakoś za 2 miesiące. Chyba że coś się zadzieje albo będę się kiepsko czuła. Ale generalnie uważam że ciężarne powinny korzystać, w końcu po to to jest
Wy tu już o konkret wynikach, a ja dopiero bhcg badałam (zaczynam 6 tydzień). Ładnie urosła więc już nic nie badam, czekam do wizyty 7 października
Ja w poprzedniej ciąży badałam progesteron i tylko się zestresowałam - wyszło koło 14, ale nie dostałam nic. Ciąża bezproblemowa. Moja ginka twierdzi że już się odchodzi od suplementacji, że wynik zależy mocno od pory dnia i jest często zakłamany - ale na ile to prawda to nie wiem, bo też słyszę że sporo osób dzięki suplementacji donosi ciąże.
Nadrobiłam Was - cieszę się z dobrych wieści i wyników badań! Oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 23:24
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Melduję się po wizycie! Niestety na razie bez konkretów - na razie mamy pęcherzyk, na szczęście zlokalizowany daleko od blizny po cc. Za 2 tyg kontrola i już musi być serduszko. Trochę się martwię, czy ono się pojawi, ale staram się być dobrej myślisayuri, NewYork, Wredotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NewYork wrote:Hej dziewczyny,jak samopoczucie?? Ja nie wiem co z tym bolem.glowy mam,kolejna noc co godzina pobudki i trudboac z zasypianiem,mam nadzieje ze u was lepiej !
Milego dnia
Spróbuj wypić szklankę wody z szczypta soli himalajskiej - mnie w poprzedniej ciąży pomagałoAlbo zmrożona Cola.
-
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:U mnoe dziś rano śluz z krwią, popołudniu udało mi się umówić usg do tego czasu relanium i leżę, strasznie się boję że to już koniec.... Tak jak w poprzednich 2 ciążach...
Daj znac co i jak mam.nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze i to tylko straszak ktorych na poczatku ciazy nie malo ✊✊✊✊✊✊Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Ove trzymam kciuki
New York ja tez sie budzę co chwile i mam na przemian miłe sny z koszmarami. Z miłych śniły mi sie dzis paczki z karmelem i orzeszkami 😍NewYork lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mysza1986 wrote:U mnoe dziś rano śluz z krwią, popołudniu udało mi się umówić usg do tego czasu relanium i leżę, strasznie się boję że to już koniec.... Tak jak w poprzednich 2 ciążach...
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki ja już po USG.
Dzidziuś ma 1,22 cm ♥️ Tętno 153 bpm. Ciąża młodsza o 2 dni wg om ale zapłodnienie było 15dc więc jest 1 dzień młodsza.
Jestem szczęśliwa ♥️
Jajniki powiększone. Prawy 12,5 cm, lewy 6,5 cm ale mają się zmniejszyć same. Standardowo jajniki mają 2-4 cm.
Ja czasami czuję się jak nie w ciąży. Ale każda ciąża jest po prostu inna. Trzeba się cieszyć
A i USG było już przez powłoki brzuszneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 10:44
Ajka, NewYork, Hortensja, Endi1990, Natikka123, lilly., Marylove, Magda814 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:Ove trzymam kciuki
New York ja tez sie budzę co chwile i mam na przemian miłe sny z koszmarami. Z miłych śniły mi sie dzis paczki z karmelem i orzeszkami 😍
Za to ja mam chec na pizze z podwójnym serem i do tego tzatziki i najlepiej mohito bezalkoholuhaha ale wymyslilam 🤔🤔🤣🤣🤣
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA my w sobote z mezem na wesele idziemy,obym tam nie zasnela bo dopadl mnie etap spie na stojaco 😋☺ w dodatku mialam problem kupic sukienke bo mialam wrazenie ze we wszytakim wyglądam jak w worku po ziemniakach suma sumarum cos tam kupilam . 3majcie kcuki zeby mnie nie zemdlilo od tych wszystkich pysznych ciast i tortow mniam😻😻😻😻
Mysza1986, lilly., Jeheria lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Dziewczynki ja już po USG.
Dzidziuś ma 1,22 cm ♥️ Tętno 153 bpm. Ciąża młodsza o 2 dni wg om ale zapłodnienie było 15dc więc jest 1 dzień młodsza.
Jestem szczęśliwa ♥️
Jajniki powiększone. Prawy 12,5 cm, lewy 6,5 cm ale mają się zmniejszyć same. Standardowo jajniki mają 2-4 cm.
Ja czasami czuję się jak nie w ciąży. Ale każda ciąża jest po prostu inna. Trzeba się cieszyć
A i USG było już przez powłoki brzusznemamusie 2020 maj;)po usg poznałam i opisie
Jeheria lubi tę wiadomość
-
NewYork wrote:Hej dziewczyny,jak samopoczucie?? Ja nie wiem co z tym bolem.glowy mam,kolejna noc co godzina pobudki i trudboac z zasypianiem,mam nadzieje ze u was lepiej !
Milego dnia
Poza mega sennością nic mi nie dolega. Dziwne ,bo w poprzedniej ciąży bolał mnie brzuch,piersi, miałam plamienia a tu cisza. Betę badałam 3 razy -narasta średnio o 126% co 48 godzin czyli w normie. Za około tydzień wybiorę się na pierwszą wizytę.