X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 to ja miałam mieć leczenie wiec mowilam ze mnie nie bedzie. W międzyczasie okazało sie ze jestem w ciazy wiec takie zostało wysłane. W pracy jeszcze nie byłam. Miałam isc w tym tygodniu ale poczekam jeszcze do piątku. Od 3 tygodni wysyłane jest ciążowe, jak gdzieś wyciekło to trudno. W poprzednich dwóch chodziłam dźwigałam pracowałam po 10h nikt nie wiedział. Wróciłam do pracy po 2 tygodniach powiedziałam tylko szefowej. Teraz mi sie zmieniła szefowa i miałam osobista tragedie w miedzy czasie i wogole na to nie zwracała uwagi wiec nie mam żadnych wyrzutow sumienia.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już idę spać mdłości trzymają dziś od popołudnia:/ zjadłam jogurt naturalny.Klade się bo synek kaszle i nie wiadomo czy pobudek w nocy nie będę miała tak więc do jutrrka spokojnej nocy wam zycze

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGODA wrote:
    Dużo Tobie spadło TSH?a jak reszta?ft3?ft4?

TSH spadło mi z 4.22 do 2.2 w ciągu 3 tygodni. Ft4 mam na poziomie 19 przy normie 12-22, także nieźle. Podkurowałam się trochę biorąc na przemian 75 i półtorej tabletki 75 do drugi dzień. Nie miałam nic innego w domu.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Mam wrazenie ze wykancza nas ta pogoda masakra... jak nie deszcz pada to slonce świeci to nie wiadomo jak siw ubrac to orzyplatal mi sie jakis kaszel :/
    W następnym tygodniu ma być ciepłej. Dziś rano u mnie 7 stopni :(

NewYork lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie pójdę na zwolnienie jakoś za 2 miesiące. Chyba że coś się zadzieje albo będę się kiepsko czuła. Ale generalnie uważam że ciężarne powinny korzystać, w końcu po to to jest :)

Wy tu już o konkret wynikach, a ja dopiero bhcg badałam (zaczynam 6 tydzień). Ładnie urosła więc już nic nie badam, czekam do wizyty 7 października :)

Ja w poprzedniej ciąży badałam progesteron i tylko się zestresowałam - wyszło koło 14, ale nie dostałam nic. Ciąża bezproblemowa. Moja ginka twierdzi że już się odchodzi od suplementacji, że wynik zależy mocno od pory dnia i jest często zakłamany - ale na ile to prawda to nie wiem, bo też słyszę że sporo osób dzięki suplementacji donosi ciąże.

Nadrobiłam Was - cieszę się z dobrych wieści i wyników badań! Oby tak dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 23:24

Jeheria lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Melduję się po wizycie! Niestety na razie bez konkretów - na razie mamy pęcherzyk, na szczęście zlokalizowany daleko od blizny po cc. Za 2 tyg kontrola i już musi być serduszko. Trochę się martwię, czy ono się pojawi, ale staram się być dobrej myśli :)

sayuri, NewYork, Wredotka lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,jak samopoczucie?? Ja nie wiem co z tym bolem.glowy mam,kolejna noc co godzina pobudki i trudboac z zasypianiem,mam nadzieje ze u was lepiej !:)

Milego dnia

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Hej dziewczyny,jak samopoczucie?? Ja nie wiem co z tym bolem.glowy mam,kolejna noc co godzina pobudki i trudboac z zasypianiem,mam nadzieje ze u was lepiej !:)

Milego dnia

Spróbuj wypić szklankę wody z szczypta soli himalajskiej - mnie w poprzedniej ciąży pomagało :) Albo zmrożona Cola.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mdłościami nieco lepiej obawiam się że wchodzę w znany mi już etap chęci niustannego jedzenia ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnoe dziś rano śluz z krwią, popołudniu udało mi się umówić usg do tego czasu relanium i leżę, strasznie się boję że to już koniec.... Tak jak w poprzednich 2 ciążach...

bv5tg9v.png
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    U mnie z mdłościami nieco lepiej obawiam się że wchodzę w znany mi już etap chęci niustannego jedzenia ;)
    U mnie też zmalały,mam nadzieję że najgorsze za mną 😁

ckais65gshk74vfy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    U mnoe dziś rano śluz z krwią, popołudniu udało mi się umówić usg do tego czasu relanium i leżę, strasznie się boję że to już koniec.... Tak jak w poprzednich 2 ciążach...

Daj znac co i jak mam.nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze i to tylko straszak ktorych na poczatku ciazy nie malo ✊✊✊✊✊✊

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove trzymam kciuki :)
    New York ja tez sie budzę co chwile i mam na przemian miłe sny z koszmarami. Z miłych śniły mi sie dzis paczki z karmelem i orzeszkami 😍

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Oby było wszystko dobrze ✊✊✊

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już po USG.
    Dzidziuś ma 1,22 cm ♥️ Tętno 153 bpm. Ciąża młodsza o 2 dni wg om ale zapłodnienie było 15dc więc jest 1 dzień młodsza.

35eeef2924f4a00847fa43c590004c1f_orig.jpg

Jestem szczęśliwa ♥️
    Jajniki powiększone. Prawy 12,5 cm, lewy 6,5 cm ale mają się zmniejszyć same. Standardowo jajniki mają 2-4 cm.

Ja czasami czuję się jak nie w ciąży. Ale każda ciąża jest po prostu inna. Trzeba się cieszyć :)
    A i USG było już przez powłoki brzuszne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 10:44

Ajka, NewYork, Hortensja, Endi1990, Natikka123, lilly., Marylove, Magda814 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ove trzymam kciuki :)
    New York ja tez sie budzę co chwile i mam na przemian miłe sny z koszmarami. Z miłych śniły mi sie dzis paczki z karmelem i orzeszkami 😍

Za to ja mam chec na pizze z podwójnym serem i do tego tzatziki i najlepiej mohito bezalkoholu :) haha ale wymyslilam 🤔🤔🤣🤣🤣

lilly. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria

Ogromnie cieszymy sie Twoim szczęściem 💕💕💕 gratulacje kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w sobote z mezem na wesele idziemy,obym tam nie zasnela bo dopadl mnie etap spie na stojaco 😋☺ w dodatku mialam problem kupic sukienke bo mialam wrazenie ze we wszytakim wyglądam jak w worku po ziemniakach suma sumarum cos tam kupilam . 3majcie kcuki zeby mnie nie zemdlilo od tych wszystkich pysznych ciast i tortow mniam😻😻😻😻

Mysza1986, lilly., Jeheria lubią tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Dziewczynki ja już po USG.
    Dzidziuś ma 1,22 cm ♥️ Tętno 153 bpm. Ciąża młodsza o 2 dni wg om ale zapłodnienie było 15dc więc jest 1 dzień młodsza.

35eeef2924f4a00847fa43c590004c1f_orig.jpg

Jestem szczęśliwa ♥️
    Jajniki powiększone. Prawy 12,5 cm, lewy 6,5 cm ale mają się zmniejszyć same. Standardowo jajniki mają 2-4 cm.

Ja czasami czuję się jak nie w ciąży. Ale każda ciąża jest po prostu inna. Trzeba się cieszyć :)
    A i USG było już przez powłoki brzuszne :)
    A widzę że się udzielasz na Facebooku :) mamusie 2020 maj;)po usg poznałam i opisie

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:

Milego dnia

Poza mega sennością nic mi nie dolega. Dziwne ,bo w poprzedniej ciąży bolał mnie brzuch,piersi, miałam plamienia a tu cisza. Betę badałam 3 razy -narasta średnio o 126% co 48 godzin czyli w normie. Za około tydzień wybiorę się na pierwszą wizytę.

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ