X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Myślę że trzeba czekać. Jak masz długie cykle to całkiem normalne że będzie obsuwa. Patrz u mnie in vitro wszystko niby idealnie wiadomo kiedy było a zarodek młodszy o 1 dzień. Trzymam kciuki, będzie dobrze ✊✊✊

Dzięki za słowa otuchy! Normalnie nie mogę się na niczym skupić. W czwartek za tydzień mam kolejne usg. Mam nadzieję że zarodek się pojawi. Ogólnie mieszkam w Niemczech i w Niemczech mi powiedzieli że nie ma sensu robić usg szybciej niż w 8 tyg. Teraz wiem dlaczego. Żałuję że tak szybko poszłam na usg. Czuje się ok i wytrzymalabym do tego 8 tyg. Czy później... Bo do tego usg na luzie wytrzymalam I nawet się tak nie stresowalam A tu tylko pecherzyk i tylko 7mm. Czy to nie za mało?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Grtulacje,to wspniala wiadomosc !:)

Frufru
    Oby puścili cie do domu,dobrze ze wszytsko pod kontrola,kciuki ✊✊

Serdecznie Witam nowe Majowki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 17:24

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Moja pizza już zamówiona widzę wczoraj frytki Day dziś pizza Day, nie ma to jak zdrowo się w ciąży odżywiać 😄

Haha to jutro w formie detoksu fastfoodowego na 2 sniadanie i podwieczorek proponuje fit day -owoc+jogurt naturalny+chia xD

Ajka lubi tę wiadomość

• Carla Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Dzisiaj rano dowiedziałam się (choć od kilku dni przeczuwałam), że zostanę po raz 2 mamą 🥰 test pozytywny i popędziłem na Betę 1832 - więc 5 tc. Wg obliczeń termin porodu 28 maja 2020. Wpiszcie mnie proszę na listę. Życzę wszystkim szczęśliwych zakończeń naszych 9-miesięcznych pięknych ciąż.

Pozdrawiam Karolina

locus, Marylove, Takmala, lilly., Endi1990, Natikka123, Xoxo, Jeheria lubią tę wiadomość

Carla
  • locus Koleżanka

Wysłany: 19 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Hahaha! Na mnie czesto ktoś podejrzanie patrzył bo takie zestawy właśnie lubiłam :p kiedyś jeszcze sałatka buraczana lisnera i kanapki z drzemem truskawkowym.

Dzis mam takie zachcianki ze szok.. jadłabym lody, frytki, buraczki z dżemem, pizzę, a jak cokolwiek zjem mi niedobrze ;)
    Jeszcze kocham chipsy z czekoladą 😂
    Aktualnie prawie nic nie jem przez nudności. Dzisiaj dwie kanapki i trochę ziemniaka, wczoraj to samo 🤢

lilly. lubi tę wiadomość

6. tydz.
    1. ciąża 1. cs
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Haha to jutro w formie detoksu fastfoodowego na 2 sniadanie i podwieczorek proponuje fit day -owoc+jogurt naturalny+chia xD

Dobry pomysł, ale coś czuję że nie dam rady... Jakoś odrzuca mnie strasznie od owoców... I od jogurtów w sumie też ...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Dzięki za słowa otuchy! Normalnie nie mogę się na niczym skupić. W czwartek za tydzień mam kolejne usg. Mam nadzieję że zarodek się pojawi. Ogólnie mieszkam w Niemczech i w Niemczech mi powiedzieli że nie ma sensu robić usg szybciej niż w 8 tyg. Teraz wiem dlaczego. Żałuję że tak szybko poszłam na usg. Czuje się ok i wytrzymalabym do tego 8 tyg. Czy później... Bo do tego usg na luzie wytrzymalam I nawet się tak nie stresowalam A tu tylko pecherzyk i tylko 7mm. Czy to nie za mało?

A kiedy wyszły Ci pierwsze testy? A może betę robiłaś?

• Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz się nie mogę doczekać, jutro mam pierwszą wizytę u gina. 48 dc, 28 dpo, wiec mam ogromną nadzieję, że usłyszę z mezem serduszko i wszystko będzie wporzadku :) już odliczam godziny jak jakaś nawiedzony :) i jeśli okaże się, że wszystko jest ok to powiem w końcu rodzicom i tesciom, bo już dłużej nie wytrzymam z tą tajemnica 😂

Takmala, lilly., Natikka123, Jeheria lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz jeszcze nie mieć serduszka, także weź to pod uwagę żebyś nie była rozczarowana. Ale pęcherzyk ciążowy na pewno :)

• Stworka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się nieśmiało witam - termin porodu na 10 maja 😊

To moja 3 ciąża, mam 2 letniego synka i jednego aniołka. Teraz mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze. Jak narazie męczą mnie mdłości i senność - zupełnie jak w pierwszej ciąży z synkiem. Na wizycie jeszcze nie byłam - w związku z tym, że w poprzedniej straconej ciąży poszłam za szybko, nie chce znowu się denerwować jak nic nie będzie widać - także wizyta dopiero przede mną - w przyszły piątek 😊

sayuri, lilly., Xoxo lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A kiedy wyszły Ci pierwsze testy? A może betę robiłaś?

Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 1.08. Cykle ostatnio dlugie od 34-36 (raz 42 Ale to na początku roku I miałam wtedy dużo stresu). Ovu wyznaczył mi owulacje na 16.08 - szybko jak na moje cykle, ostatnio miałam tal w 20 dc. Robiłam testy owulacyjne Ale jakieś takie nie do końca pozytywne były... pierwszy test ciazowy zrobiłam 2.09 - druga kreska słabsza Ale widoczna od razu. Beta 3.09 - 340. Sama już nie wiem. Oprócz piersi i nerwowość dobrze się czuje. Czasem zmeczona po południu, może lekkie mdłości Ale to bardzo lekkie... nie wiem już nic 😪

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Możesz jeszcze nie mieć serduszka, także weź to pod uwagę żebyś nie była rozczarowana. Ale pęcherzyk ciążowy na pewno :)

O kurcze to mnie trochę sprowadziłas na ziemię teraz 🙆 ale dzięki, fajnie że napisałas, spróbuję się nie napalac w takim razie ;) jutro dam znać co i jak :)

lilly. lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, że wizyta 26 dpo pęcherzyk ciążowy 10mm z pęcherzykiem żółtkowym, 35 dpo zarodek 7 mm z serduszkiem. Ponieważ miałam in vitro, ja znam dokładny wiek zarodka, u mnie te dni są bardzo ściśle powiązane z wiekiem zarodka. Ale może u Ciebie przebiega wszystko inaczej i serduszko jednak zobaczysz :) tak tylko napisałam, żebyś w razie czego nie była rozczarowana. Bo to jest taki wrażliwy czas, że jednego dnia nic nie widać, a dwa dni później już wszystko ;)

Marylove, Xoxo lubią tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wyznaczył na 3 a nie jak apki, na 2 maja.
    Wy tu cały dzień o jedzonku...A mi się marzy kanapka z pomidorem. I shake czekoladowy. W szpitalu niestety nie mają w menu...

lilly. lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 1.08. Cykle ostatnio dlugie od 34-36 (raz 42 Ale to na początku roku I miałam wtedy dużo stresu). Ovu wyznaczył mi owulacje na 16.08 - szybko jak na moje cykle, ostatnio miałam tal w 20 dc. Robiłam testy owulacyjne Ale jakieś takie nie do końca pozytywne były... pierwszy test ciazowy zrobiłam 2.09 - druga kreska słabsza Ale widoczna od razu. Beta 3.09 - 340. Sama już nie wiem. Oprócz piersi i nerwowość dobrze się czuje. Czasem zmeczona po południu, może lekkie mdłości Ale to bardzo lekkie... nie wiem już nic 😪

Patrząc po beta hcg stawialabym że owulacja była gdzieś w okolicach 19.08... mógłby byc 20-21 ... ale ten 16 też... z terminem miesiączki możesz mieć przesuniecie o jakies 5-6 dni...

http://www.betabase.info/chart/basic/single

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 19:07

AsiaKK lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Mi gin wyznaczył na 3 a nie jak apki, na 2 maja.
    Wy tu cały dzień o jedzonku...A mi się marzy kanapka z pomidorem. I shake czekoladowy. W szpitalu niestety nie mają w menu...

a od czego małż albo produkt małżopodobny... niech Ci zorganizuje

lilly. lubi tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Tez idę w podobnym terminie bo 5tc+5d i pewnie zarodek jeszcze się nie pokaże... Alek taki był wolni termin na wizytę...
    a u ciebie był już tez pęcherzyk żółtkowy w pęcherzyku ciążowym?
    Nie, chyba nie. Nic lekarz nie mówił, a ja tez nie widziałam pęcherzyka żółtkowego

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    a od czego małż albo produkt małżopodobny... niech Ci zorganizuje
    Właśnie nie mogę szaleć, bo rano kolejne badania a chce by było ok i chce stąd iść :)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robię święta i barszcz z uszkami jadłam :D

lilly. lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Was tez brzuch pobolewa... ostatnio mam takie dziwne uczucie rozpierania w kroku... nie nazwała bym tego bólem... taki raczej dyskomfort albo napieranie na szyjke macicy... jak leze na wznak to znika... najbardziej czuje jak siedze... i troche sie przestraszylam... zwlaszcza ze mdłości mi sie bardzo zmniejszyły..

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ