MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeheria wrote:Myślę że trzeba czekać. Jak masz długie cykle to całkiem normalne że będzie obsuwa. Patrz u mnie in vitro wszystko niby idealnie wiadomo kiedy było a zarodek młodszy o 1 dzień. Trzymam kciuki, będzie dobrze ✊✊✊
Dzięki za słowa otuchy! Normalnie nie mogę się na niczym skupić. W czwartek za tydzień mam kolejne usg. Mam nadzieję że zarodek się pojawi. Ogólnie mieszkam w Niemczech i w Niemczech mi powiedzieli że nie ma sensu robić usg szybciej niż w 8 tyg. Teraz wiem dlaczego. Żałuję że tak szybko poszłam na usg. Czuje się ok i wytrzymalabym do tego 8 tyg. Czy później... Bo do tego usg na luzie wytrzymalam I nawet się tak nie stresowalam A tu tylko pecherzyk i tylko 7mm. Czy to nie za mało?Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:Moja pizza już zamówiona widzę wczoraj frytki Day dziś pizza Day, nie ma to jak zdrowo się w ciąży odżywiać 😄
Haha to jutro w formie detoksu fastfoodowego na 2 sniadanie i podwieczorek proponuje fit day -owoc+jogurt naturalny+chia xDAjka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Dzisiaj rano dowiedziałam się (choć od kilku dni przeczuwałam), że zostanę po raz 2 mamą 🥰 test pozytywny i popędziłem na Betę 1832 - więc 5 tc. Wg obliczeń termin porodu 28 maja 2020. Wpiszcie mnie proszę na listę. Życzę wszystkim szczęśliwych zakończeń naszych 9-miesięcznych pięknych ciąż.
Pozdrawiam Karolinalocus, Marylove, Takmala, lilly., Endi1990, Natikka123, Xoxo, Jeheria lubią tę wiadomość
Carla -
lilly. wrote:Hahaha! Na mnie czesto ktoś podejrzanie patrzył bo takie zestawy właśnie lubiłam :p kiedyś jeszcze sałatka buraczana lisnera i kanapki z drzemem truskawkowym.
Dzis mam takie zachcianki ze szok.. jadłabym lody, frytki, buraczki z dżemem, pizzę, a jak cokolwiek zjem mi niedobrze
Aktualnie prawie nic nie jem przez nudności. Dzisiaj dwie kanapki i trochę ziemniaka, wczoraj to samo 🤢lilly. lubi tę wiadomość
6. tydz.
1. ciąża 1. cs -
NewYork wrote:Haha to jutro w formie detoksu fastfoodowego na 2 sniadanie i podwieczorek proponuje fit day -owoc+jogurt naturalny+chia xD
Dobry pomysł, ale coś czuję że nie dam rady... Jakoś odrzuca mnie strasznie od owoców... I od jogurtów w sumie też ...2020
2023 -
AsiaKK wrote:Dzięki za słowa otuchy! Normalnie nie mogę się na niczym skupić. W czwartek za tydzień mam kolejne usg. Mam nadzieję że zarodek się pojawi. Ogólnie mieszkam w Niemczech i w Niemczech mi powiedzieli że nie ma sensu robić usg szybciej niż w 8 tyg. Teraz wiem dlaczego. Żałuję że tak szybko poszłam na usg. Czuje się ok i wytrzymalabym do tego 8 tyg. Czy później... Bo do tego usg na luzie wytrzymalam I nawet się tak nie stresowalam A tu tylko pecherzyk i tylko 7mm. Czy to nie za mało?
A kiedy wyszły Ci pierwsze testy? A może betę robiłaś?2020
2023 -
Juz się nie mogę doczekać, jutro mam pierwszą wizytę u gina. 48 dc, 28 dpo, wiec mam ogromną nadzieję, że usłyszę z mezem serduszko i wszystko będzie wporzadku
już odliczam godziny jak jakaś nawiedzony
i jeśli okaże się, że wszystko jest ok to powiem w końcu rodzicom i tesciom, bo już dłużej nie wytrzymam z tą tajemnica 😂
Takmala, lilly., Natikka123, Jeheria lubią tę wiadomość
-
I ja się nieśmiało witam - termin porodu na 10 maja 😊
To moja 3 ciąża, mam 2 letniego synka i jednego aniołka. Teraz mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze. Jak narazie męczą mnie mdłości i senność - zupełnie jak w pierwszej ciąży z synkiem. Na wizycie jeszcze nie byłam - w związku z tym, że w poprzedniej straconej ciąży poszłam za szybko, nie chce znowu się denerwować jak nic nie będzie widać - także wizyta dopiero przede mną - w przyszły piątek 😊sayuri, lilly., Xoxo lubią tę wiadomość
-
Ajka wrote:A kiedy wyszły Ci pierwsze testy? A może betę robiłaś?
Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 1.08. Cykle ostatnio dlugie od 34-36 (raz 42 Ale to na początku roku I miałam wtedy dużo stresu). Ovu wyznaczył mi owulacje na 16.08 - szybko jak na moje cykle, ostatnio miałam tal w 20 dc. Robiłam testy owulacyjne Ale jakieś takie nie do końca pozytywne były... pierwszy test ciazowy zrobiłam 2.09 - druga kreska słabsza Ale widoczna od razu. Beta 3.09 - 340. Sama już nie wiem. Oprócz piersi i nerwowość dobrze się czuje. Czasem zmeczona po południu, może lekkie mdłości Ale to bardzo lekkie... nie wiem już nic 😪Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
sayuri wrote:Możesz jeszcze nie mieć serduszka, także weź to pod uwagę żebyś nie była rozczarowana. Ale pęcherzyk ciążowy na pewno
O kurcze to mnie trochę sprowadziłas na ziemię teraz 🙆 ale dzięki, fajnie że napisałas, spróbuję się nie napalac w takim raziejutro dam znać co i jak
lilly. lubi tę wiadomość
-
U mnie było tak, że wizyta 26 dpo pęcherzyk ciążowy 10mm z pęcherzykiem żółtkowym, 35 dpo zarodek 7 mm z serduszkiem. Ponieważ miałam in vitro, ja znam dokładny wiek zarodka, u mnie te dni są bardzo ściśle powiązane z wiekiem zarodka. Ale może u Ciebie przebiega wszystko inaczej i serduszko jednak zobaczysz
tak tylko napisałam, żebyś w razie czego nie była rozczarowana. Bo to jest taki wrażliwy czas, że jednego dnia nic nie widać, a dwa dni później już wszystko
Marylove, Xoxo lubią tę wiadomość
-
Mi gin wyznaczył na 3 a nie jak apki, na 2 maja.
Wy tu cały dzień o jedzonku...A mi się marzy kanapka z pomidorem. I shake czekoladowy. W szpitalu niestety nie mają w menu...lilly. lubi tę wiadomość
-
AsiaKK wrote:Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 1.08. Cykle ostatnio dlugie od 34-36 (raz 42 Ale to na początku roku I miałam wtedy dużo stresu). Ovu wyznaczył mi owulacje na 16.08 - szybko jak na moje cykle, ostatnio miałam tal w 20 dc. Robiłam testy owulacyjne Ale jakieś takie nie do końca pozytywne były... pierwszy test ciazowy zrobiłam 2.09 - druga kreska słabsza Ale widoczna od razu. Beta 3.09 - 340. Sama już nie wiem. Oprócz piersi i nerwowość dobrze się czuje. Czasem zmeczona po południu, może lekkie mdłości Ale to bardzo lekkie... nie wiem już nic 😪
Patrząc po beta hcg stawialabym że owulacja była gdzieś w okolicach 19.08... mógłby byc 20-21 ... ale ten 16 też... z terminem miesiączki możesz mieć przesuniecie o jakies 5-6 dni...
http://www.betabase.info/chart/basic/single
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 19:07
AsiaKK lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Frufru wrote:Mi gin wyznaczył na 3 a nie jak apki, na 2 maja.
Wy tu cały dzień o jedzonku...A mi się marzy kanapka z pomidorem. I shake czekoladowy. W szpitalu niestety nie mają w menu...
a od czego małż albo produkt małżopodobny... niech Ci zorganizuje
lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Takmala wrote:Tez idę w podobnym terminie bo 5tc+5d i pewnie zarodek jeszcze się nie pokaże... Alek taki był wolni termin na wizytę...
a u ciebie był już tez pęcherzyk żółtkowy w pęcherzyku ciążowym? -
Ajka wrote:a od czego małż albo produkt małżopodobny... niech Ci zorganizuje
-
czy Was tez brzuch pobolewa... ostatnio mam takie dziwne uczucie rozpierania w kroku... nie nazwała bym tego bólem... taki raczej dyskomfort albo napieranie na szyjke macicy... jak leze na wznak to znika... najbardziej czuje jak siedze... i troche sie przestraszylam... zwlaszcza ze mdłości mi sie bardzo zmniejszyły..2020
2023