X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Myślę że trzeba czekać. Jak masz długie cykle to całkiem normalne że będzie obsuwa. Patrz u mnie in vitro wszystko niby idealnie wiadomo kiedy było a zarodek młodszy o 1 dzień. Trzymam kciuki, będzie dobrze ✊✊✊

Dzięki za słowa otuchy! Normalnie nie mogę się na niczym skupić. W czwartek za tydzień mam kolejne usg. Mam nadzieję że zarodek się pojawi. Ogólnie mieszkam w Niemczech i w Niemczech mi powiedzieli że nie ma sensu robić usg szybciej niż w 8 tyg. Teraz wiem dlaczego. Żałuję że tak szybko poszłam na usg. Czuje się ok i wytrzymalabym do tego 8 tyg. Czy później... Bo do tego usg na luzie wytrzymalam I nawet się tak nie stresowalam A tu tylko pecherzyk i tylko 7mm. Czy to nie za mało?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Grtulacje,to wspniala wiadomosc !:)

Frufru
    Oby puścili cie do domu,dobrze ze wszytsko pod kontrola,kciuki ✊✊

Serdecznie Witam nowe Majowki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 17:24

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Moja pizza już zamówiona widzę wczoraj frytki Day dziś pizza Day, nie ma to jak zdrowo się w ciąży odżywiać 😄

Haha to jutro w formie detoksu fastfoodowego na 2 sniadanie i podwieczorek proponuje fit day -owoc+jogurt naturalny+chia xD

Ajka lubi tę wiadomość

• Carla Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Dzisiaj rano dowiedziałam się (choć od kilku dni przeczuwałam), że zostanę po raz 2 mamą 🥰 test pozytywny i popędziłem na Betę 1832 - więc 5 tc. Wg obliczeń termin porodu 28 maja 2020. Wpiszcie mnie proszę na listę. Życzę wszystkim szczęśliwych zakończeń naszych 9-miesięcznych pięknych ciąż.

Pozdrawiam Karolina

locus, Marylove, Takmala, lilly., Endi1990, Natikka123, Xoxo, Jeheria lubią tę wiadomość

Carla
  • locus Koleżanka

Wysłany: 19 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Hahaha! Na mnie czesto ktoś podejrzanie patrzył bo takie zestawy właśnie lubiłam :p kiedyś jeszcze sałatka buraczana lisnera i kanapki z drzemem truskawkowym.

Dzis mam takie zachcianki ze szok.. jadłabym lody, frytki, buraczki z dżemem, pizzę, a jak cokolwiek zjem mi niedobrze ;)
    Jeszcze kocham chipsy z czekoladą 😂
    Aktualnie prawie nic nie jem przez nudności. Dzisiaj dwie kanapki i trochę ziemniaka, wczoraj to samo 🤢

lilly. lubi tę wiadomość

6. tydz.
    1. ciąża 1. cs
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Haha to jutro w formie detoksu fastfoodowego na 2 sniadanie i podwieczorek proponuje fit day -owoc+jogurt naturalny+chia xD

Dobry pomysł, ale coś czuję że nie dam rady... Jakoś odrzuca mnie strasznie od owoców... I od jogurtów w sumie też ...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Dzięki za słowa otuchy! Normalnie nie mogę się na niczym skupić. W czwartek za tydzień mam kolejne usg. Mam nadzieję że zarodek się pojawi. Ogólnie mieszkam w Niemczech i w Niemczech mi powiedzieli że nie ma sensu robić usg szybciej niż w 8 tyg. Teraz wiem dlaczego. Żałuję że tak szybko poszłam na usg. Czuje się ok i wytrzymalabym do tego 8 tyg. Czy później... Bo do tego usg na luzie wytrzymalam I nawet się tak nie stresowalam A tu tylko pecherzyk i tylko 7mm. Czy to nie za mało?

A kiedy wyszły Ci pierwsze testy? A może betę robiłaś?

• Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz się nie mogę doczekać, jutro mam pierwszą wizytę u gina. 48 dc, 28 dpo, wiec mam ogromną nadzieję, że usłyszę z mezem serduszko i wszystko będzie wporzadku :) już odliczam godziny jak jakaś nawiedzony :) i jeśli okaże się, że wszystko jest ok to powiem w końcu rodzicom i tesciom, bo już dłużej nie wytrzymam z tą tajemnica 😂

Takmala, lilly., Natikka123, Jeheria lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz jeszcze nie mieć serduszka, także weź to pod uwagę żebyś nie była rozczarowana. Ale pęcherzyk ciążowy na pewno :)

• Stworka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się nieśmiało witam - termin porodu na 10 maja 😊

To moja 3 ciąża, mam 2 letniego synka i jednego aniołka. Teraz mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze. Jak narazie męczą mnie mdłości i senność - zupełnie jak w pierwszej ciąży z synkiem. Na wizycie jeszcze nie byłam - w związku z tym, że w poprzedniej straconej ciąży poszłam za szybko, nie chce znowu się denerwować jak nic nie będzie widać - także wizyta dopiero przede mną - w przyszły piątek 😊

sayuri, lilly., Xoxo lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A kiedy wyszły Ci pierwsze testy? A może betę robiłaś?

Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 1.08. Cykle ostatnio dlugie od 34-36 (raz 42 Ale to na początku roku I miałam wtedy dużo stresu). Ovu wyznaczył mi owulacje na 16.08 - szybko jak na moje cykle, ostatnio miałam tal w 20 dc. Robiłam testy owulacyjne Ale jakieś takie nie do końca pozytywne były... pierwszy test ciazowy zrobiłam 2.09 - druga kreska słabsza Ale widoczna od razu. Beta 3.09 - 340. Sama już nie wiem. Oprócz piersi i nerwowość dobrze się czuje. Czasem zmeczona po południu, może lekkie mdłości Ale to bardzo lekkie... nie wiem już nic 😪

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Możesz jeszcze nie mieć serduszka, także weź to pod uwagę żebyś nie była rozczarowana. Ale pęcherzyk ciążowy na pewno :)

O kurcze to mnie trochę sprowadziłas na ziemię teraz 🙆 ale dzięki, fajnie że napisałas, spróbuję się nie napalac w takim razie ;) jutro dam znać co i jak :)

lilly. lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, że wizyta 26 dpo pęcherzyk ciążowy 10mm z pęcherzykiem żółtkowym, 35 dpo zarodek 7 mm z serduszkiem. Ponieważ miałam in vitro, ja znam dokładny wiek zarodka, u mnie te dni są bardzo ściśle powiązane z wiekiem zarodka. Ale może u Ciebie przebiega wszystko inaczej i serduszko jednak zobaczysz :) tak tylko napisałam, żebyś w razie czego nie była rozczarowana. Bo to jest taki wrażliwy czas, że jednego dnia nic nie widać, a dwa dni później już wszystko ;)

Marylove, Xoxo lubią tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wyznaczył na 3 a nie jak apki, na 2 maja.
    Wy tu cały dzień o jedzonku...A mi się marzy kanapka z pomidorem. I shake czekoladowy. W szpitalu niestety nie mają w menu...

lilly. lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 1.08. Cykle ostatnio dlugie od 34-36 (raz 42 Ale to na początku roku I miałam wtedy dużo stresu). Ovu wyznaczył mi owulacje na 16.08 - szybko jak na moje cykle, ostatnio miałam tal w 20 dc. Robiłam testy owulacyjne Ale jakieś takie nie do końca pozytywne były... pierwszy test ciazowy zrobiłam 2.09 - druga kreska słabsza Ale widoczna od razu. Beta 3.09 - 340. Sama już nie wiem. Oprócz piersi i nerwowość dobrze się czuje. Czasem zmeczona po południu, może lekkie mdłości Ale to bardzo lekkie... nie wiem już nic 😪

Patrząc po beta hcg stawialabym że owulacja była gdzieś w okolicach 19.08... mógłby byc 20-21 ... ale ten 16 też... z terminem miesiączki możesz mieć przesuniecie o jakies 5-6 dni...

http://www.betabase.info/chart/basic/single

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 19:07

AsiaKK lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Mi gin wyznaczył na 3 a nie jak apki, na 2 maja.
    Wy tu cały dzień o jedzonku...A mi się marzy kanapka z pomidorem. I shake czekoladowy. W szpitalu niestety nie mają w menu...

a od czego małż albo produkt małżopodobny... niech Ci zorganizuje

lilly. lubi tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Tez idę w podobnym terminie bo 5tc+5d i pewnie zarodek jeszcze się nie pokaże... Alek taki był wolni termin na wizytę...
    a u ciebie był już tez pęcherzyk żółtkowy w pęcherzyku ciążowym?
    Nie, chyba nie. Nic lekarz nie mówił, a ja tez nie widziałam pęcherzyka żółtkowego

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    a od czego małż albo produkt małżopodobny... niech Ci zorganizuje
    Właśnie nie mogę szaleć, bo rano kolejne badania a chce by było ok i chce stąd iść :)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robię święta i barszcz z uszkami jadłam :D

lilly. lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Was tez brzuch pobolewa... ostatnio mam takie dziwne uczucie rozpierania w kroku... nie nazwała bym tego bólem... taki raczej dyskomfort albo napieranie na szyjke macicy... jak leze na wznak to znika... najbardziej czuje jak siedze... i troche sie przestraszylam... zwlaszcza ze mdłości mi sie bardzo zmniejszyły..

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ