MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie jedna torba sportowa starczyla powiem szczerze- napakowana jest po brzegi nie ukrywam ale wydaje mi sie ze wszystko mam i wzielam totalne minimum:
3 koszule
recznik
kapcie
szlafrok
paczke poporodowych
kilka podkladow
kilka wkladek laktacyjnych
kosmetyczke z malymi zalemi roznymi itp.
papier toaletowy
chusteczki dla mnie dla dziecka
linomag,lanoline
smoczek
3 bodziaki krotki rekaw, trzy dlugi, 3 polspiochy, niedrapki, dwie czapeczki, dwa pajacyki ( i tak nie uzyje bo w wiekszosci szpitali ubieraja w co maja pod reka)
ciuchy na wyjscie dla mnie
ciuchy na wyjscie dla mlodej
stanik,majtki zwykle i poporodowe, skarpetki
powerbank/ladowarka
wode i przekaski wezme do torebki z dokumentami
tego uzylam ostatnio i nic zupelnie wiecej mi sie nie przydalo, a nawet czesc byla nietknieta.
Oświećcie mnie bo moze cos przegapilam i skapne sie jak mnie juz zamkna w tym wiezieniuKarolllla lubi tę wiadomość
-
Ja mam tylko rzeczy na wyjście dla dziecka, ba pobyt w szpitalu nie zabieram chyba że teraz się coś zmieni... widocznie mam małą walizkę. Ale włóż 2 czy 3 koszule, 2-3 ręczniki, kapcie, kosmetyczkę i coś jeszcze, to już nie ma miejsca. Laktatora za ch*ja nie zmieszczę do tej walizki... I nie biorę nic niepotrzebnego, typu suszarka czy poduszka...
-
Takmala wrote:A ja wcale nie miałam sprawdzane tego wszystkiego co wy mimo że byłam na prenatalnych. Jestem mega zła... bo kolejne moje prenatalne trwało mega krótko. Lekarz zapytał u kogo byłam na poprzednich badaniach i tylko było i wszystko było ok prawda (znają się lekarze bo pracuja w tym samym szpitalu)? I jakby mam wrażenie ze tym się zasugerował i już za dokładnie nie sprawdzał. A moim zdaniem i tamten mega szybko zbadał. Chociaż jak badal dał komentarz że są świetne warunki do badania więc może dlatego tak szybko te badania mam A ja jestem przewrazliwiona bo wam podają różne wyniki itp A mi nie... tylko podstawy.
U mnie to jest bardzo ważne ze względu na mutacje, białko S, poronienia i leki.Jeheria lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Endi1990 wrote:a proszą o laktator u was? nigdzie nie slyszalam o tym.
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Ja się nawet jeszcze nie pakuje ale chyba się przymierze do tego jak Was czytam 🙈 Te dziecięce rzeczy są tak małe, że się zastanawiam co Wam tyle miejsca zajmuje?
Frufru lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ta lista ze szpitala to naprawdę tylko sugestia. Nikt Wam głowy nie urwie za brak kaftanika, rożka czy laktatora.
To Wy po porodzie zajmujecie się dzieckiem i je ubieracie, przewijacie, karmicie. I naprawdę personelowi to brzydko mówiąc lata w co ubrane jest Wasze Dziecko.
W obecnej sytuacji Napewno warto spakować więcej niż mniej , to wiadomo.
Ale nigdy nie da się przewidzieć ile będziemy. Bo może 2 noce. A może 14. -
PLPaulina wrote:Ubrania to pikuś. 😉 Jeśli szpital ci niczego nie gwarantuje to trzeba naprawdę wziąć sporo.
u mniw kubek i sztućce- kiedys sie o tym przekonałam umierajac z pragnienia;)
-
No właśnie dziewczyny ja też tak staram się ogarnąć temat pakowanka, skoro i tak jest areszt domowy, to robię coś konstruktywnego...no i coraz bardziej się zastanawiam,czy jednak nie zdecydować się na walizkę zamiast torby. Niby czytałam gdzieś, że w szpitalach wolą jak pacjentka ma torbę,bo zawsze łatwiej upchnąć (czy coś takiego), ale w sytuacji która może i nas dotyczyć (tj. brak pomocy męża), będziemy musiały rzeczy taszczyć same. Nie widzę siebie jak ze skurczami idę i jeszcze niosę ze sobą wypchaną torbę
W moim szpitalu trzeba zabrać sporo rzeczy, dla dziecka wszystko własne, nie dają ubranek. Nad tym nieszczęsnym laktatorem się zastanawiam, bo to duża rzecz i zajmie w cholerę miejsca, niby na oddziale jest ponoć taki do ogólnego użytku...ale czy w sytuacji, w której mamy ograniczać kontakty z innymi osobami, powinno się używać sprzętu, którego używają wszyscy... No i chyba powinnam też zaopatrzyć się w awaryjne jedzonko, z dietą szpitalną jest jak jest, a po porodzie będzie pewnie się nieco głodniesząZobaczymy, co uda mi się upchać.
Jeszcze rozważam opcję -walizka na pobyt + mała sportowa torba z rzeczami tylko do porodu. Kładę taką torbę na walizkę i fru:P
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualnyEndi1990 wrote:podaj jakiś przyklad bo zżera mnie ciekawość czego dodatkowego oni wymagaja oprocz tego co w tych wszystkich listach jest?
u mniw kubek i sztućce- kiedys sie o tym przekonałam umierajac z pragnienia;)
Pamiętam jak na grupie z pierwszą córką szło się uśmiać z tego jakie głupoty szpital potrafi tam wpisać.
Jak np laptop dla nudzacego się przy porodzie tatusia.
Czy coś do dezynfekcji butelek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 13:28
Endi1990 lubi tę wiadomość
-
fotelik niech jeszcze zaproponuja zeby wziac i wozek;) dobrze ze skladany kupilam to i do rejsowego bagazu sie wepchnie...
to tak tylko zartem, jest tego sporo fakt, ale proponuje na prawde podejsc do tego rozsadnie a ulatwimy sobie niepotrzebne tachanie.Takmala lubi tę wiadomość
-
U mnie pol torby to 2 paczki podkladow poporodowych, 3 koszule, 2 reczniki, szlafrok, reszta to podklady na lozko majtki siatkowe, klapki, a gdzie kosmetyczka, recznik papierowy, papier toaletowy kubek ze sztuccami...
Frufru lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:39
-
Powiem wam z tą insulina to masakra jak takie rystrykcujne wytyczne. Ja zdecydowanie częściej miałam więcej niż 140 w ostatnim czasie bo też sprawdzam co mogę A czego nie no i przyznaje bez bicia zw grzeszylam😬 ale widze ze muszę się bardziej przykładać. Np wczoraj ostatni posiłek pominęłam bo zwyczajnie zamknęły mi się oczy i obudziłam się rano i już 93. Ale to nieuwaga. Już chce maj...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Andzia86 wrote:Ja mam walizkę. Na początku kwietnia idę do szpitala ☹️ dziś dzwonił mój lekarz że trzeba podać sterydy bo poród będzie wcześniej... Niby na 3 dni mam iść ale jak to będzie nie wiadomo 😭
Lat 36
Hashimoto
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Endi1990 wrote:fotelik niech jeszcze zaproponuja zeby wziac i wozek;) dobrze ze skladany kupilam to i do rejsowego bagazu sie wepchnie...
to tak tylko zartem, jest tego sporo fakt, ale proponuje na prawde podejsc do tego rozsadnie a ulatwimy sobie niepotrzebne tachanie.
Lat 36
Hashimoto
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.