MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia, kciuki, żeby maluch posiedział jak najdłużej, ale dobra decycja lekarza. Tylko jednego nie rozumiem, będą Ci ten poród wywoływać, czy idziesz na obserwację?
Dziewczyny, a jaką poduszkę do karmienia macie? Zastanawiam się, czy fasolka z allegro za 30-40 zł, czy ta kura, czy jakaś konkretna jakiejś firmy? Na co zwrócić uwagę? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:39
szatanka lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:To co Endi wypisała tak mam w głowie przygotowane
Ja to jestem mistrzem pakowania więc też wierzę, że się w kabinówkę spakuje i najwyżej plecak wezmę bo i tak zamiast torebki noszę.
Karolllla lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
lilly. wrote:MCA / PI mam 1,64 ale to PI Umb art mam jeszcze niżej niż Ty bo 0,87..
Spójrz na wykresy centylowe
I wszystko zależy od tygodnia w którym jesteś, moje wyniki są z 33+0. Im ciąża starsza tym pi powinno maleć wg wykresów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 15:56
lilly. lubi tę wiadomość
-
Andzia86 wrote:Ja mam walizkę. Na początku kwietnia idę do szpitala ☹️ dziś dzwonił mój lekarz że trzeba podać sterydy bo poród będzie wcześniej... Niby na 3 dni mam iść ale jak to będzie nie wiadomo 😭
Takmala, Andzia86, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Mój szpital także zakazał porodów rodzinnych i odwiedzin do odwołania. Z tego, co czytałam, to prędko nie odwołają zakazu.. szkoły mają być zamknięte co najmniej do 14 kwietnia. A potem się zobaczy. Jak wirus będzie szalał, to niczego nie przywrócą...
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Andzia, kciuki, żeby maluch posiedział jak najdłużej, ale dobra decycja lekarza. Tylko jednego nie rozumiem, będą Ci ten poród wywoływać, czy idziesz na obserwację?
Dziewczyny, a jaką poduszkę do karmienia macie? Zastanawiam się, czy fasolka z allegro za 30-40 zł, czy ta kura, czy jakaś konkretna jakiejś firmy? Na co zwrócić uwagę?
Ale w szpitalu przy nauce karmienia była naprawdę ok.
Mam też motherhood - jestem zadowolona.👍🏻 Chociaż potem przerzuciłam się na karmienie na leżąco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 16:54
-
Ja mam tylko dużego rogala, do szpitala nie będę go targać i teraz nie wiem czy jest sens kupić małą poduszkę bo w domu mi nie będzie potrzebna...
-
Andzia, Jeheria, Hortensja, trzymam kciuki za Was, żeby się dobrze wszystko skończyło. Jestem pewna, że tak będzie, pomimo tego całego syfu dookoła.
A ktoś kiedyś użytkował tę poduszkę-kurę? Mnie ona przekonuje o tyle, że może robić za maskotko-przytulankę, ale czy jest wygodna przy karmieniu?
Moja klinika opublikowała taki raport nt. ciąży i koronasrusa, może kogoś zainteresuje:
https://www.rcog.org.uk/globalassets/documents/guidelines/coronavirus-covid-19-infection-in-pregnancy-v2-20-03-13.pdfJeheria lubi tę wiadomość
-
Szatanka u nas na szkole rodzenia mowili ze kura jest zla bo jest za cienka trzeba by pod nia jeszcze sos podkladac zeby bylo wygodnie...
Mam pozyczonego rogala do karmienia,ale chyba nie bede tego targac ze soba...jakos 3 doby wytrzymam trzymac Mala przy karmieniu na rekach...szatanka lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
Frufru wrote:Ja mam tylko dużego rogala, do szpitala nie będę go targać i teraz nie wiem czy jest sens kupić małą poduszkę bo w domu mi nie będzie potrzebna...
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Ale PI pępowinowe lub mózgowe jak jest za wysokie to źle, z kolei mca/pi zbyt niskie to źle.
Spójrz na wykresy centylowe
I wszystko zależy od tygodnia w którym jesteś, moje wyniki są z 33+0. Im ciąża starsza tym pi powinno maleć wg wykresów.
Tak już właśnie znalazłam ze to PI wysokie jest problemem. DziękiJeheria lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Andzia, Jeheria, Hortensja, trzymam kciuki za Was, żeby się dobrze wszystko skończyło. Jestem pewna, że tak będzie, pomimo tego całego syfu dookoła.
A ktoś kiedyś użytkował tę poduszkę-kurę? Mnie ona przekonuje o tyle, że może robić za maskotko-przytulankę, ale czy jest wygodna przy karmieniu?
Moja klinika opublikowała taki raport nt. ciąży i koronasrusa, może kogoś zainteresuje:
https://www.rcog.org.uk/globalassets/documents/guidelines/coronavirus-covid-19-infection-in-pregnancy-v2-20-03-13.pdf
Położna odradzała te kury, mówiła ze lepiej sprawdzają się te poduszki „C”szatanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja dziś po wizycie i jest wszystko dobrze. Młody już prawie 1900 g:) przytyłam od ost wizyty aż 700 g tak jakby trochę zwolniło. Mi tętnice Pl widzę mierzył już dwie wizyty wstecz i nigdy nie mówił że jest coś źle.
Też czekam na resztę rzeczy i będę mogła się pakować powoli:) ale ważne żeby do tego maja sobie grzecznie siedział.PattisonBM, Jeheria, Niki2803, PLPaulina, Endi1990, Kira91 lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
A tak z innej beczki...
1. Co sadzicie o poduszkach klinach?
2. Co myslicie o misiach szumisiach i karuzelkach do lozeczka. Jesli za to czy cos procz szumu np inne melodie klasyczbrme czy sam szum?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
Koleżanka podopowiadala mi że dobrze jest mieć jeszcze taki podnozek, żeby kolano poszło wyżej i wygodniej się trzyma wtedy maluszka na tej poduszce:) w sumie widziałam na żywo jak karmią to ma to sens.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
PattisonBM wrote:A tak z innej beczki...
1. Co sadzicie o poduszkach klinach?
2. Co myslicie o misiach szumisiach i karuzelkach do lozeczka. Jesli za to czy cos procz szumu np inne melodie klasyczbrme czy sam szum?PattisonBM lubi tę wiadomość