MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PattisonBM wrote:Ja przygotowalam Mezusiowi zestaw body, spiochy,kaftanik,pajacyk + pajacyk taki polarkowy. Bedzie mnie odbieral z fotelikiem/wozkiem zaopatrzonym w kocyk z kapturkiem albo kocykiem...
Wg dlugoterminowej pogody poczatek maja 14-20 stopni ale deszczowy...
tego zestawu nie zostawiaj mężusiowi kochana ponieważ musisz dzidziucha ubrać do zejścia na dół gdzie bedzie czekał mąż z fotelikiem.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Mam spakowane na wyjście Body długie i krótkie rękawy, plus spodenki i bluzę oraz kocyk w pogotowiu jakby co. Dojedzie z fotelikiem.
JEŚLI chodzi o sutki, to staram się codziennie smarować, albo olejkiem albo lanoliną. A staniki kupiłam na razie jakieś za grosze, żeby mieć do szpitala, takie odpinane i pseudosportowe, miękkie.
Z dolegliwości to... Mam wrażenie że mi brzuch ciąży 😂Niki2803 lubi tę wiadomość
-
To już zależy od szpitala, u mnie jeszcze ktoś schodzi po fotelik i rzeczy na tą chwilę. A jak nie, to ktoś zejdzie po same ciuchy, na golasa nas nie wypuszczą
-
nick nieaktualnyJa pakuje się tak jakby sytuacja z epidemia była identyczna jak teraz.😕
Czyli mąż nie będzie miał za bardzo jak dostarczyć. 🤷🏻♀️ + Szybka akcja bo przecież córka w aucie będzie musiała zostać chwilę sama. 🤣
Do auta stelaż + fotelik ze spiworkiem muslinowym. Do okrycia, raczej się przyda..😊
A jak ubieram, to jeszcze Nawet nie myślałam. Szykuję się na połowę maja. Czyli jeszcze ładnych parę tygodni przede mną.
Body + bluza (sweterek) + spodnie + skarpetki
Ubrania biorę do torby. Bo jak mąż przyjedzie to chcę mieć już dziecko ubrane i wychodzić. A nie dopiero zacząć je dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 08:59
-
No w sumie racja... Może lepiej przygotować dla męża zestaw na wyjście i z nosidelkiem przyjedzie pod szpital.
Mam termin na 25 maj więc już raczej zimno nie powinno być to sam pocyk starczy chyba. Mówią że jak przeciąganie to w czerwcu jeszcze mogę urodzic🙈 no ale wolałabym jednak ten maj😉
Ja staram się smarować też skutki raz dziennie maltanem. Trochę przeraża mnie ze mogą pekac i krawawic od karmienia i chociaż może trochę to pomoże.
A jeśli chodzi o temperaturę w mieszkaniu i pokoiku dziecka to jaka jest najlepsza? I czy będziecie stosować nawilżacze powietrza? Zastanawiam się jak to w bloku jest. Okres grzewczy kończy się i temperatury w blokach są różne.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
nick nieaktualnyJa mam termostat więc piec się włącza jak jest zimno po prostu. Nie zależnie od pory roku.
Mamy ustawione 22°, bo gdzieś tam po metodach prób i błędów nam taka najbardziej odpowiada.
Każdy z nas lata na boso. Córka też zaraz wylądowała na podłodze, więc druga pewnie też.
My mamy nawilżacz, bo jednak jesteśmy astmatycy i alergicy i czujemy się bardziej komfortowo. Mamy ten: PHILIPS HU4803/01 NanoCloud.Jeffcia lubi tę wiadomość
-
Ja smaruje się codziennie brzuch i cycki, sutki maltanem ale ja się od zawsze smaruje. Nawilżacz pewnie będziemy kupować. Co do ciuszków pewnie lepiej rzeczywiście mieć w torbie ale dla siebie przygotuje żeby miał w aucie. Najgorszy scenariusz, że wyjdę w czym przyjechałam, a jak będą jakieś brudne to trudno, przebiorę albo przewinę się bluzą która będzie w aucie na przykład. To tylko 15 min od domu więc przeżyje. U mnie już krucho z miejscem ale twardo w kabinówkę się zmieściłam 😎 ja mam termin za 6 tygodni także wszystko się może zdarzyć 🙈
-
Ja bym chciala nawilzacz,bo ostatnio mam sucho w gardle i jak ide do wc w nocy zaliczam tez pare lykow picia...
Mamy skrecone grzejniki w bloku...tylko grzeja nas z bokow i z dolu...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U nas też ok 22 stopni i więcej nie będzie, mały się będzie hartować, bo nie jesteśmy w stanie funkcjonować w wysokich temp. Jestem zdania, że lepiej ciut chłodniej niż za ciepło.
Uszukowalam ciemne ciuchy na drogę do i ze szpitala, gdyby coś się wydarzyło, to nie będzie tak widać...PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość
-
Mi maz do nowego M obiecal taki kombajnik nawilzacz oczyszczacz i klima...
Tu musze jakos te 1.5-2 lata sie przemeczyc... moze kupie taki maly za pare groszy...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Hej, wrócę do tematu staników jeszcze - bo na stronie szpitala napisali, by brać 2 do karmienia. Jeszcze nie mam żadnego w takim typie, mój dawny plan zakładał,że dobiorę sobie w sklepie u brafitterki tuż przed porodem, a tu trzeba zweryfikować swoje założenia. Mam duży biust (70G) i tak się zastanawiam - czy przez internet zamówić od razu staniki do karmienia w tym rozmiarze (tylko to droga zabawa, 180 za jeden), czy lepiej zamówić sobie jakieś tanie "w okolicach" tego rozmiaru, tak by było do szpitala, a później po wyjściu już polować na dobrze dopasowany? Piszecie, że po porodzie rozmiar może się znacznie zmienić - to właściwie ile czeka się, aż sytuacja z rozmiarem się ustabilizuje? Skołowana tym jestem bardzo:P
Trzymajcie kciuki, dziś wizyty u moich doktorek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.PattisonBM lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ja mam oczyszcza powietrza antysmogowy z funkcją nawilżania i jonizacji. Fajna sprawa jak się doda wody z lodem latem zamiast zwykłej to będzie robił za klimę, ale moje mieszkanie jest mało nasłonecznienia i latem bardzo przyjemnie i bez tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:47
2020
2023 -
A jakie jeszcze polecacie te nawilżacze powietrza? Mąż mówi że mamy optymalne nawilżenie ok 40 %, ale mamy jedną stronę południowa i w lato to może być sucho. Dopiero się wprowadziliśmy na te mieszkanie i człowiek taki jeszcze zagubiony i nie wie jak to będzie w różne pory roku. Ja jestem lekkim alergikiem więc może i dla mnie będzie lepiej... Mam nadzieję że synek po mnie nie odziedziczy heh.
Ja staniki te zwykle wzięłam i jakiś z lidla mam co kiedyś był w ofercie. Jak będą za małe to wtedy dopiero przejdę się na przymierzanie po porodzie.
Trzymam kciuki za nast wizyty🤗 moja dopiero 14 kwietnia...Niedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/
-
Dziewczyny, grozi mi ekstrakcja ósemki, a z tego, co czytam w internecie, może to przyśpieszyć poród. Słyszałyście kiedyś o takim przypadku? Stresuję się, ale ból jest nie do wytrzymania
Co do ciuszków. Ja na razie popakowałam sobie w worki rozmiarami 50-56 i 56-62 oraz jeden worek na wyjście, w którym mam dwa grubsze pajacyki: jeden welurowy i jeden misiek, gdybym urodziła nieco wcześniej i jednak było bardzo zimno (pamiętam, że w zeszłym roku na majówce chodziłam w rękawiczkach, czapce i szaliku). Oświećcie mnie, dlaczego uważacie, że w tym woreczku powinny znaleźć się też ciuszki na wyjście i nie mogę użyć po prostu którychś z tych dwóch woreczków, bo może coś mi umyka. Chodzi o bakterie szpitalne? -
PLPaulina wrote:A jeździ twój trochę w wózku ?
Spacerówki pozbyłam się już kilka miesiecy temu, ale chwilę znosi jazde w rowerku dlatego liczę na cud że da radę w tej dostawce do sklepu i na plac zabaw dojechać 😀Korna, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dziewczyny, grozi mi ekstrakcja ósemki, a z tego, co czytam w internecie, może to przyśpieszyć poród. Słyszałyście kiedyś o takim przypadku? Stresuję się, ale ból jest nie do wytrzymania
Co do ciuszków. Ja na razie popakowałam sobie w worki rozmiarami 50-56 i 56-62 oraz jeden worek na wyjście, w którym mam dwa grubsze pajacyki: jeden welurowy i jeden misiek, gdybym urodziła nieco wcześniej i jednak było bardzo zimno (pamiętam, że w zeszłym roku na majówce chodziłam w rękawiczkach, czapce i szaliku). Oświećcie mnie, dlaczego uważacie, że w tym woreczku powinny znaleźć się też ciuszki na wyjście i nie mogę użyć po prostu którychś z tych dwóch woreczków, bo może coś mi umyka. Chodzi o bakterie szpitalne?szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja będę rodzić pewnie w drugiej połowie kwietnia, także mam długie body, spodenki, lub założę pajacyk, czapeczkę, skarpetki, kombinezon taki wiosenny no i kocyk. Myślę że do samochodu starczy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 10:44
-
https://zapodaj.net/a2e57df183c2f.jpg.html
Może kogoś zainteresuje... O 12 dziś jest szkoła rodzenia online. Jest zła data w grafice tylko. Ja na pewno oglądam. Może człowiek coś się jeszcze dowie ciekawego🤗😉😉Niedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/