X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Ja przygotowalam Mezusiowi zestaw body, spiochy,kaftanik,pajacyk + pajacyk taki polarkowy. Bedzie mnie odbieral z fotelikiem/wozkiem zaopatrzonym w kocyk z kapturkiem albo kocykiem...

Wg dlugoterminowej pogody poczatek maja 14-20 stopni ale deszczowy...

tego zestawu nie zostawiaj mężusiowi kochana ponieważ musisz dzidziucha ubrać do zejścia na dół gdzie bedzie czekał mąż z fotelikiem.

PattisonBM lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam spakowane na wyjście Body długie i krótkie rękawy, plus spodenki i bluzę oraz kocyk w pogotowiu jakby co. Dojedzie z fotelikiem.

JEŚLI chodzi o sutki, to staram się codziennie smarować, albo olejkiem albo lanoliną. A staniki kupiłam na razie jakieś za grosze, żeby mieć do szpitala, takie odpinane i pseudosportowe, miękkie.

Z dolegliwości to... Mam wrażenie że mi brzuch ciąży 😂

Niki2803 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi moze i racja...
    To jemu tylko te takie ciuszki na wierzch?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już zależy od szpitala, u mnie jeszcze ktoś schodzi po fotelik i rzeczy na tą chwilę. A jak nie, to ktoś zejdzie po same ciuchy, na golasa nas nie wypuszczą ;)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuje się tak jakby sytuacja z epidemia była identyczna jak teraz.😕
    Czyli mąż nie będzie miał za bardzo jak dostarczyć. 🤷🏻‍♀️ + Szybka akcja bo przecież córka w aucie będzie musiała zostać chwilę sama. 🤣

Do auta stelaż + fotelik ze spiworkiem muslinowym. Do okrycia, raczej się przyda..😊

A jak ubieram, to jeszcze Nawet nie myślałam. Szykuję się na połowę maja. Czyli jeszcze ładnych parę tygodni przede mną.
    Body + bluza (sweterek) + spodnie + skarpetki

Ubrania biorę do torby. Bo jak mąż przyjedzie to chcę mieć już dziecko ubrane i wychodzić. A nie dopiero zacząć je dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 08:59

• Jeffcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie racja... Może lepiej przygotować dla męża zestaw na wyjście i z nosidelkiem przyjedzie pod szpital.
    Mam termin na 25 maj więc już raczej zimno nie powinno być to sam pocyk starczy chyba. Mówią że jak przeciąganie to w czerwcu jeszcze mogę urodzic🙈 no ale wolałabym jednak ten maj😉
    Ja staram się smarować też skutki raz dziennie maltanem. Trochę przeraża mnie ze mogą pekac i krawawic od karmienia i chociaż może trochę to pomoże.
    A jeśli chodzi o temperaturę w mieszkaniu i pokoiku dziecka to jaka jest najlepsza? I czy będziecie stosować nawilżacze powietrza? Zastanawiam się jak to w bloku jest. Okres grzewczy kończy się i temperatury w blokach są różne.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termostat więc piec się włącza jak jest zimno po prostu. Nie zależnie od pory roku.
    Mamy ustawione 22°, bo gdzieś tam po metodach prób i błędów nam taka najbardziej odpowiada.
    Każdy z nas lata na boso. Córka też zaraz wylądowała na podłodze, więc druga pewnie też.

My mamy nawilżacz, bo jednak jesteśmy astmatycy i alergicy i czujemy się bardziej komfortowo. Mamy ten: PHILIPS HU4803/01 NanoCloud.

Jeffcia lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje się codziennie brzuch i cycki, sutki maltanem ale ja się od zawsze smaruje. Nawilżacz pewnie będziemy kupować. Co do ciuszków pewnie lepiej rzeczywiście mieć w torbie ale dla siebie przygotuje żeby miał w aucie. Najgorszy scenariusz, że wyjdę w czym przyjechałam, a jak będą jakieś brudne to trudno, przebiorę albo przewinę się bluzą która będzie w aucie na przykład. To tylko 15 min od domu więc przeżyje. U mnie już krucho z miejscem ale twardo w kabinówkę się zmieściłam 😎 ja mam termin za 6 tygodni także wszystko się może zdarzyć 🙈

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala nawilzacz,bo ostatnio mam sucho w gardle i jak ide do wc w nocy zaliczam tez pare lykow picia...
    Mamy skrecone grzejniki w bloku...tylko grzeja nas z bokow i z dolu...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w bloku jest gorąco także potrzebujemy nawilżacz, oczyszczacz i klimę 🤦🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ok 22 stopni i więcej nie będzie, mały się będzie hartować, bo nie jesteśmy w stanie funkcjonować w wysokich temp. Jestem zdania, że lepiej ciut chłodniej niż za ciepło.

Uszukowalam ciemne ciuchy na drogę do i ze szpitala, gdyby coś się wydarzyło, to nie będzie tak widać...

PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz do nowego M obiecal taki kombajnik nawilzacz oczyszczacz i klima...

Tu musze jakos te 1.5-2 lata sie przemeczyc... moze kupie taki maly za pare groszy...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Cer Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wrócę do tematu staników jeszcze - bo na stronie szpitala napisali, by brać 2 do karmienia. Jeszcze nie mam żadnego w takim typie, mój dawny plan zakładał,że dobiorę sobie w sklepie u brafitterki tuż przed porodem, a tu trzeba zweryfikować swoje założenia. Mam duży biust (70G) i tak się zastanawiam - czy przez internet zamówić od razu staniki do karmienia w tym rozmiarze (tylko to droga zabawa, 180 za jeden), czy lepiej zamówić sobie jakieś tanie "w okolicach" tego rozmiaru, tak by było do szpitala, a później po wyjściu już polować na dobrze dopasowany? Piszecie, że po porodzie rozmiar może się znacznie zmienić - to właściwie ile czeka się, aż sytuacja z rozmiarem się ustabilizuje? Skołowana tym jestem bardzo:P

Trzymajcie kciuki, dziś wizyty u moich doktorek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oczyszcza powietrza antysmogowy z funkcją nawilżania i jonizacji. Fajna sprawa jak się doda wody z lodem latem zamiast zwykłej to będzie robił za klimę, ale moje mieszkanie jest mało nasłonecznienia i latem bardzo przyjemnie i bez tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:47

2020 :)
    2023 :)
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie jeszcze polecacie te nawilżacze powietrza? Mąż mówi że mamy optymalne nawilżenie ok 40 %, ale mamy jedną stronę południowa i w lato to może być sucho. Dopiero się wprowadziliśmy na te mieszkanie i człowiek taki jeszcze zagubiony i nie wie jak to będzie w różne pory roku. Ja jestem lekkim alergikiem więc może i dla mnie będzie lepiej... Mam nadzieję że synek po mnie nie odziedziczy heh.
    Ja staniki te zwykle wzięłam i jakiś z lidla mam co kiedyś był w ofercie. Jak będą za małe to wtedy dopiero przejdę się na przymierzanie po porodzie.
    Trzymam kciuki za nast wizyty🤗 moja dopiero 14 kwietnia...

3cs
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    preg.png[/
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, grozi mi ekstrakcja ósemki, a z tego, co czytam w internecie, może to przyśpieszyć poród. Słyszałyście kiedyś o takim przypadku? Stresuję się, ale ból jest nie do wytrzymania :/

Co do ciuszków. Ja na razie popakowałam sobie w worki rozmiarami 50-56 i 56-62 oraz jeden worek na wyjście, w którym mam dwa grubsze pajacyki: jeden welurowy i jeden misiek, gdybym urodziła nieco wcześniej i jednak było bardzo zimno (pamiętam, że w zeszłym roku na majówce chodziłam w rękawiczkach, czapce i szaliku). Oświećcie mnie, dlaczego uważacie, że w tym woreczku powinny znaleźć się też ciuszki na wyjście i nie mogę użyć po prostu którychś z tych dwóch woreczków, bo może coś mi umyka. Chodzi o bakterie szpitalne?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A jeździ twój trochę w wózku ?

Spacerówki pozbyłam się już kilka miesiecy temu, ale chwilę znosi jazde w rowerku dlatego liczę na cud że da radę w tej dostawce do sklepu i na plac zabaw dojechać 😀

Korna, PattisonBM lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Dziewczyny, grozi mi ekstrakcja ósemki, a z tego, co czytam w internecie, może to przyśpieszyć poród. Słyszałyście kiedyś o takim przypadku? Stresuję się, ale ból jest nie do wytrzymania :/

Co do ciuszków. Ja na razie popakowałam sobie w worki rozmiarami 50-56 i 56-62 oraz jeden worek na wyjście, w którym mam dwa grubsze pajacyki: jeden welurowy i jeden misiek, gdybym urodziła nieco wcześniej i jednak było bardzo zimno (pamiętam, że w zeszłym roku na majówce chodziłam w rękawiczkach, czapce i szaliku). Oświećcie mnie, dlaczego uważacie, że w tym woreczku powinny znaleźć się też ciuszki na wyjście i nie mogę użyć po prostu którychś z tych dwóch woreczków, bo może coś mi umyka. Chodzi o bakterie szpitalne?
    pewnie ze moga tylko ja na wyjscie zaklafam ze beda ciut grubsze, bo jak syna rodzilam w kwietniu to spadl akuray snieg;)

szatanka lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić pewnie w drugiej połowie kwietnia, także mam długie body, spodenki, lub założę pajacyk, czapeczkę, skarpetki, kombinezon taki wiosenny no i kocyk. Myślę że do samochodu starczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 10:44

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/a2e57df183c2f.jpg.html
    Może kogoś zainteresuje... O 12 dziś jest szkoła rodzenia online. Jest zła data w grafice tylko. Ja na pewno oglądam. Może człowiek coś się jeszcze dowie ciekawego🤗😉😉

3cs
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    preg.png[/
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ