X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40% wilgotności to zdecydowanie za mało

Ajka lubi tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z reszta tak sobie mysle... ja tu rozmyslam co wziac, co ubrac a pewnie polowy rzeczy nie uzyje, a mloda bedzie miala w tylku czy ja zawine w szmatki i kocyk, wsadze do fotelika czy wystylizuje i dumnym krokiem przejde przez parking.
    Chce urodzic i jak najszybciej zwijac na chate z tego syfu...a w domu to juz bede wydziwiac z tymi sukieneczkami bo nie moge sie doczekac ;)

Kira91, Frufru, Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    A z reszta tak sobie mysle... ja tu rozmyslam co wziac, co ubrac a pewnie polowy rzeczy nie uzyje, a mloda bedzie miala w tylku czy ja zawine w szmatki i kocyk, wsadze do fotelika czy wystylizuje i dumnym krokiem przejde przez parking.
    Chce urodzic i jak najszybciej zwijac na chate z tego syfu...a w domu to juz bede wydziwiac z tymi sukieneczkami bo nie moge sie doczekac ;)

A ja nie mam żadnej sukieneczki na ten pierwszy okres... Wyszłam z założenia, że to dla leżącego dziecka niewygodne, ale może niesłusznie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, mam tak samo 😀 Ale biorę ze sobą te ciuszki, zmieściłam w walizce. Mam w głowie ze będę rodzić w drugiej połowie kwietnia a ma być wtedy u nas szczyt zachorowań, także nie ludze się że Mąż będzie mógł coś podać... Ehh.
    Chciałabym już żeby było po wszystkim i wrócić szczęśliwie do domu bez dodatkowego pasażera 😊

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wy sie miescicie w kabinowki? Ja mam ta najwieksza walizke, polowa to podklady dla mnie, pieluchy, rozek i reczniki.. Jeszcze nie wlozylam wody i laktatora, ale jak to dorzuce, to zamkne ją powiedzmy na styk..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    40% wilgotności to zdecydowanie za mało

Dokładnie ja najlepiej się czuje i spie w nocy w okolicach 50%

2020 :)
    2023 :)
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm, nie biorę laktatora,rozka, podkładów-podpasek poporodowych i pieluch bo u mnie dają (biorę tylko te na łóżko 4 sztuki bo w sumie też szpital daje,to na zmianę starczy). Butelkę biorę 0,7l filtrującą do wody bo szkoda mi miejsca i to dodatkowe kg....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 11:36

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wychodzę z założenia, że byle urodzić, nic po drodze nie złapać, i jak najszybciej wrócić do domu...

Kira91, Mysza1986 lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A ja nie mam żadnej sukieneczki na ten pierwszy okres... Wyszłam z założenia, że to dla leżącego dziecka niewygodne, ale może niesłusznie.
    Słuszne. 😊

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka mi tylko chodzi o miejsce dodatkowe w walizce nie o bakterie :) zawsze to więcej rzeczy do spakowania i tylko to.
    Ja jestem mistrzem pakowania 😎 W kabinówce mam (3 koszule+1 do porodu), szlafrok, klapki, skarpetki, podkłady, podpaski, majtki siateczkowe, ręcznik średni plus mały dla mnie, ręcznik dla młodego, paczkę pieluch, rożek, ciuchy dla młodego (wszystkie body, śpiochy, pajace itd.) i jeszcze coś wcisnę 😂 W plecaku mam mini kosmetyki, przekąski, badania, dokumenty itd. i laktator tan wrzucę i heja. Jadę z walizeczką i plecakiem. A no i butelkę z filtrem też kupiłam i jakieś soki mam też w plecaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 11:41

Jeheria lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Pewnie że słuszne, ale moje założenia po 5 latach supermenów i samochodzików legły w gruzach ;)

Kira91, szatanka lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, jak ja Cie rozumiem, choć u mnie to dopiero 2 lata 🙈

Endi1990 lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria dziękuję Ci bardzo za odpowiedź trochę się uspokoiłam :* Wizyta 06.04 więc zobaczymy co tam się będzie działo z tym przepływem przez tętnicę pępowinową.

Odnośnie staników do karmienia to położna nam mówiła na szkole rodzenia, że stanik powinno się kupować po 36 tc, iść do sklepu dobrać pasujący rozmiar i kupić stanik z miską 2 rozmiary większy niż ten, który pasuje w 36 tc.
    Broń boże żeby miał jakieś fiszbiny bądź usztywnienia, bo to gwarantuje powstawanie zastojów i zgrubień przy nawale.
    Ja zamówiłam takie zwykłe miękkie po 35 zł na pierwsze tygodnie, później jak się już laktacja unormuje to będę dopierać bardziej dopasowane.

https://bobaskowo.sklep.pl/produkt/biustonosz-do-karmienia-czarny/

A jeszcze odnośnie rosnącego obwodu pod biustem ja jakiś czas temu kupiłam przedłużacz obwodu chyba za 5 zł i jest mi teraz o wiele wygodniej :)

Jeheria lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    A jeszcze odnośnie rosnącego obwodu pod biustem ja jakiś czas temu kupiłam przedłużacz obwodu chyba za 5 zł i jest mi teraz o wiele wygodniej :)

O tak! Ta przedłużka uratowała mi życie w ciąży, gdy nie mogłam dostać żadnego stanika, który byłby wygodny, ale w którym moje piersi nie wyglądałyby jak rozjechane kartofle. Dzięki niej mogę spokojnie nosić przedciążowe staniki, bo po początkowym, bardzo niewielkim powiększeniu w zasadzie urosłam tylko w obwodzie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też tylko w obwodzie... Obejrzałam się dokładnie i mam jakieś dziwne żebra... bardzo wysoko i takie kosmicznie szerokie jakby się rozeszły. Z resztą bolą mnie trochę. Mam nadzieję że po porodzie znów będę normalne...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps z obwodem stare staniki dają radę...i'm bardziej rozjechany tym mi teraz lepiej.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    No ja właśnie też tylko w obwodzie... Obejrzałam się dokładnie i mam jakieś dziwne żebra... bardzo wysoko i takie kosmicznie szerokie jakby się rozeszły. Z resztą bolą mnie trochę. Mam nadzieję że po porodzie znów będę normalne...

Żebra też mnie bolą od jakiś 2 tygodni zwłaszcza jak siedzę głównie te zaraz pod biustem.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, jak Wy sie miescicie w kabinowki? Ja mam ta najwieksza walizke, polowa to podklady dla mnie, pieluchy, rozek i reczniki.. Jeszcze nie wlozylam wody i laktatora, ale jak to dorzuce, to zamkne ją powiedzmy na styk..
    Ja też mam wielką walizkę 😂 i torbę sportowa dla Małego 🙊

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh,nieźle rozpoczynam weekend- właśnie ulokowałam się w szpitalnej sali:p Dziś na wizycie wyszło mi wysokie ciśnienie,169/98,gin kazała jechać do szpitala na ktg. W szpitalu ktg wyszło ok,ciśnienie też już sporo niższe,ale zostawili mnie na obserwacje ze względu na ten wysoki wynik z rana... dmuchamy na zimne. Dobrze,że spakowałam już rzeczy do szpitala,bo na izbie przyjęć powiedzieli,bym wzięła wszystko jak do porodu. Też w razie czego. Już sobie wypbrażam panikę męża,jakby sam miał mi zorganizować te wszystkie rzeczy:p
    Aha,panie pielęgniarki widząc mój bagaż (kabinówka i mała torba sportowa) nie kręciły nosem,pytałam się i więlszość dziewczyn do porodu ma mniej więcej takie rozmiary i ilości bagażu. Także przynajmniej to mogłam sobie przetrenować:p
    A na izbie przyjęć żywego ducha,byłam jedyną pacjentką.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie popralam torbę sportowa i plecak. I tak wstępnie sobie wymyśliłam że do plecaka jedzenie. Do większej torby moje rzeczy a do mniejszej dziecka.zawsze można rozłożyć sobie ciezar:) ale jak bd się pakować to wtedy się okaże czy to ma sens...
    A trochę zmienię temat... Jaki organizer na łóżeczko byście polecały? Mam mało miejsca w pokoju na komode🤔🙉 przewijak mam taki na łóżeczko.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ