X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40% wilgotności to zdecydowanie za mało

Ajka lubi tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z reszta tak sobie mysle... ja tu rozmyslam co wziac, co ubrac a pewnie polowy rzeczy nie uzyje, a mloda bedzie miala w tylku czy ja zawine w szmatki i kocyk, wsadze do fotelika czy wystylizuje i dumnym krokiem przejde przez parking.
    Chce urodzic i jak najszybciej zwijac na chate z tego syfu...a w domu to juz bede wydziwiac z tymi sukieneczkami bo nie moge sie doczekac ;)

Kira91, Frufru, Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    A z reszta tak sobie mysle... ja tu rozmyslam co wziac, co ubrac a pewnie polowy rzeczy nie uzyje, a mloda bedzie miala w tylku czy ja zawine w szmatki i kocyk, wsadze do fotelika czy wystylizuje i dumnym krokiem przejde przez parking.
    Chce urodzic i jak najszybciej zwijac na chate z tego syfu...a w domu to juz bede wydziwiac z tymi sukieneczkami bo nie moge sie doczekac ;)

A ja nie mam żadnej sukieneczki na ten pierwszy okres... Wyszłam z założenia, że to dla leżącego dziecka niewygodne, ale może niesłusznie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, mam tak samo 😀 Ale biorę ze sobą te ciuszki, zmieściłam w walizce. Mam w głowie ze będę rodzić w drugiej połowie kwietnia a ma być wtedy u nas szczyt zachorowań, także nie ludze się że Mąż będzie mógł coś podać... Ehh.
    Chciałabym już żeby było po wszystkim i wrócić szczęśliwie do domu bez dodatkowego pasażera 😊

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wy sie miescicie w kabinowki? Ja mam ta najwieksza walizke, polowa to podklady dla mnie, pieluchy, rozek i reczniki.. Jeszcze nie wlozylam wody i laktatora, ale jak to dorzuce, to zamkne ją powiedzmy na styk..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    40% wilgotności to zdecydowanie za mało

Dokładnie ja najlepiej się czuje i spie w nocy w okolicach 50%

2020 :)
    2023 :)
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm, nie biorę laktatora,rozka, podkładów-podpasek poporodowych i pieluch bo u mnie dają (biorę tylko te na łóżko 4 sztuki bo w sumie też szpital daje,to na zmianę starczy). Butelkę biorę 0,7l filtrującą do wody bo szkoda mi miejsca i to dodatkowe kg....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 11:36

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wychodzę z założenia, że byle urodzić, nic po drodze nie złapać, i jak najszybciej wrócić do domu...

Kira91, Mysza1986 lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A ja nie mam żadnej sukieneczki na ten pierwszy okres... Wyszłam z założenia, że to dla leżącego dziecka niewygodne, ale może niesłusznie.
    Słuszne. 😊

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka mi tylko chodzi o miejsce dodatkowe w walizce nie o bakterie :) zawsze to więcej rzeczy do spakowania i tylko to.
    Ja jestem mistrzem pakowania 😎 W kabinówce mam (3 koszule+1 do porodu), szlafrok, klapki, skarpetki, podkłady, podpaski, majtki siateczkowe, ręcznik średni plus mały dla mnie, ręcznik dla młodego, paczkę pieluch, rożek, ciuchy dla młodego (wszystkie body, śpiochy, pajace itd.) i jeszcze coś wcisnę 😂 W plecaku mam mini kosmetyki, przekąski, badania, dokumenty itd. i laktator tan wrzucę i heja. Jadę z walizeczką i plecakiem. A no i butelkę z filtrem też kupiłam i jakieś soki mam też w plecaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 11:41

Jeheria lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Pewnie że słuszne, ale moje założenia po 5 latach supermenów i samochodzików legły w gruzach ;)

Kira91, szatanka lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, jak ja Cie rozumiem, choć u mnie to dopiero 2 lata 🙈

Endi1990 lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria dziękuję Ci bardzo za odpowiedź trochę się uspokoiłam :* Wizyta 06.04 więc zobaczymy co tam się będzie działo z tym przepływem przez tętnicę pępowinową.

Odnośnie staników do karmienia to położna nam mówiła na szkole rodzenia, że stanik powinno się kupować po 36 tc, iść do sklepu dobrać pasujący rozmiar i kupić stanik z miską 2 rozmiary większy niż ten, który pasuje w 36 tc.
    Broń boże żeby miał jakieś fiszbiny bądź usztywnienia, bo to gwarantuje powstawanie zastojów i zgrubień przy nawale.
    Ja zamówiłam takie zwykłe miękkie po 35 zł na pierwsze tygodnie, później jak się już laktacja unormuje to będę dopierać bardziej dopasowane.

https://bobaskowo.sklep.pl/produkt/biustonosz-do-karmienia-czarny/

A jeszcze odnośnie rosnącego obwodu pod biustem ja jakiś czas temu kupiłam przedłużacz obwodu chyba za 5 zł i jest mi teraz o wiele wygodniej :)

Jeheria lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    A jeszcze odnośnie rosnącego obwodu pod biustem ja jakiś czas temu kupiłam przedłużacz obwodu chyba za 5 zł i jest mi teraz o wiele wygodniej :)

O tak! Ta przedłużka uratowała mi życie w ciąży, gdy nie mogłam dostać żadnego stanika, który byłby wygodny, ale w którym moje piersi nie wyglądałyby jak rozjechane kartofle. Dzięki niej mogę spokojnie nosić przedciążowe staniki, bo po początkowym, bardzo niewielkim powiększeniu w zasadzie urosłam tylko w obwodzie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też tylko w obwodzie... Obejrzałam się dokładnie i mam jakieś dziwne żebra... bardzo wysoko i takie kosmicznie szerokie jakby się rozeszły. Z resztą bolą mnie trochę. Mam nadzieję że po porodzie znów będę normalne...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps z obwodem stare staniki dają radę...i'm bardziej rozjechany tym mi teraz lepiej.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    No ja właśnie też tylko w obwodzie... Obejrzałam się dokładnie i mam jakieś dziwne żebra... bardzo wysoko i takie kosmicznie szerokie jakby się rozeszły. Z resztą bolą mnie trochę. Mam nadzieję że po porodzie znów będę normalne...

Żebra też mnie bolą od jakiś 2 tygodni zwłaszcza jak siedzę głównie te zaraz pod biustem.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, jak Wy sie miescicie w kabinowki? Ja mam ta najwieksza walizke, polowa to podklady dla mnie, pieluchy, rozek i reczniki.. Jeszcze nie wlozylam wody i laktatora, ale jak to dorzuce, to zamkne ją powiedzmy na styk..
    Ja też mam wielką walizkę 😂 i torbę sportowa dla Małego 🙊

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh,nieźle rozpoczynam weekend- właśnie ulokowałam się w szpitalnej sali:p Dziś na wizycie wyszło mi wysokie ciśnienie,169/98,gin kazała jechać do szpitala na ktg. W szpitalu ktg wyszło ok,ciśnienie też już sporo niższe,ale zostawili mnie na obserwacje ze względu na ten wysoki wynik z rana... dmuchamy na zimne. Dobrze,że spakowałam już rzeczy do szpitala,bo na izbie przyjęć powiedzieli,bym wzięła wszystko jak do porodu. Też w razie czego. Już sobie wypbrażam panikę męża,jakby sam miał mi zorganizować te wszystkie rzeczy:p
    Aha,panie pielęgniarki widząc mój bagaż (kabinówka i mała torba sportowa) nie kręciły nosem,pytałam się i więlszość dziewczyn do porodu ma mniej więcej takie rozmiary i ilości bagażu. Także przynajmniej to mogłam sobie przetrenować:p
    A na izbie przyjęć żywego ducha,byłam jedyną pacjentką.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie popralam torbę sportowa i plecak. I tak wstępnie sobie wymyśliłam że do plecaka jedzenie. Do większej torby moje rzeczy a do mniejszej dziecka.zawsze można rozłożyć sobie ciezar:) ale jak bd się pakować to wtedy się okaże czy to ma sens...
    A trochę zmienię temat... Jaki organizer na łóżeczko byście polecały? Mam mało miejsca w pokoju na komode🤔🙉 przewijak mam taki na łóżeczko.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ