MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No najgorzej, jak któraś skłamię, że strachu przed izolacja z dzieckiem. Tylko wtedy wszystkie z pokoju a może i oddziału będą mieć izolacje, o pielęgniarkach i położnych nie wspominając...
-
Kakarli wrote:A ja drugi dzień mam ból gardła, katar, chyba zaczyna się ból zatok. Nie miałam od miesiąca kontaktu z nikim, poza mężem.
Współczuję ja teraz z tym walczę od 3 tyg. Wreszcie dzisiaj jest 1 dzień bez kaszlu.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
Kakarli wrote:A ja drugi dzień mam ból gardła, katar, chyba zaczyna się ból zatok. Nie miałam od miesiąca kontaktu z nikim, poza mężem.
-
Dokladnie...ja z domu nie wychodze maz pracuje a ze od 3 dni katar i bol glowy to tez mysl czy cos mnie nie łapie...
Kurcze wlasnie mloda sie uaktywnila...i sie kreci w brzuchu.
Dostalam dzis juz paczke z szumisiem i karuzelka...
Niki wozek wypasnyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 17:32
Niki2803 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Wszystkie będziecie miały karuzele? Bo ja nie znalazłam żadnej, która mnie zadowoliła... I chyba nie kupię. Kupiłam za to lampkę z projektorem gwiazdek, kolorowy wiatraczek w kropki i mam jakieś Misiaki do przypięcia na łóżeczko...
-
nick nieaktualny
-
Carla wrote:Czy Wy dziewczyny ostatnio jesteście takimi ciapami jak ja ... ciagle mi coś z rąk wypada. Jak się ogarniam w łazience to chyba z 5 rzeczy mi spadło, aż stwierdziłam, że będę hurtowo podnosić bo nie mam nie mam siły się 8 razy schylać w ciągu 15 minut 😉
Carla, Cer lubią tę wiadomość
-
Ja karuzelke bralam Babyfern Sleeping Forest..zeby mala nie patrzyla na nudny bialy sufit...
https://images.app.goo.gl/PAdEobTyQzMdtZYf9Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
lipcowka86 wrote:Dziewczyny jakiś czas temu pisałyście o wynikach badań z 3 usg prenatalnego a dokładnie o przepływach możecie przypomnieć kiedy to było mniej więcej??
Generalnie Pani dr mówiła, że wszytko wporządku, ale fale tętna tętnicy pępkowej są raczej w dolnych częściach normy a reszta fal w okolicach połowy bądź powyżej i chciałam poczytać jak to było u Was
Mimi czy to maltańczyk ??
(ten CPR to inaczej MCA/PI)
ogólnie przeczytałam całe internety i wytyczne mówią że trzeba robic co tydzien dopplera aby sprawdzac te przepływy bo duzo zalezy od ulozenia dziecka, ucisku pepowiny w momencie badania, czy oddycha w momencie kliknęcia. Nie porównuje sie oddzielnie wskaznika PI tetnicy pepowinowej i Pi mózgowej tylko najlepszym wykładnikiem jest MCA/PI czyli iloraz (podzielić) PI tetnicy mozgówej i Pi tetnicy pepowinowej. u nie w 33+0 Mca/pi było 1,7, w 34+2 1,4 (8 centyl)a PI tetnicy mózgowej 3 centyl. ogolnie trzeba tez zwazyc dziecko zobaczyc czy waga prawidlowo przyratsa, umnie zwolniła, 3 kwietnia zważymy i zobaczymy. ogolnie mca/pi <1,05 oznacza centralizacje krązenia (krew plynie do mozgu, serca kosztem innych). Wazny jest tez kształt fal, ale to ocenia lekarz, jesli jest przepływ wsteczny, widac to na fali to robi sie cc. KTG nie jest tak dokladne jak doppler, a głównie ten MCA/PI.
a i zły wynik jest jak spada PI tetnicy mózgu a rosnie PI tetnicy pepowinowejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 18:31
-
-
Jeheria wrote:a ja z psem 31 kg który ciągnie na smyczy i noworodkiem
co do karuzeli- jeżeli sasiadka by nie sprzedawała to bym nie kupowała- a juz szczególnie nie ta z fishera price która od lat wygląda tak samo- nie dość że pałąk sie psuje, chodzi jak traktor to jeszcze jest mdła i ma cieszyc oko rodzica a nie dziecko, gdzie jak wiadomo chodzi o kontrasty... Na studiach pracowałam w zabawkowym dwa lata przez to jestem zboczona na punkcie zabawek -
nick nieaktualny
-
Jeheria wrote:a ja z psem 31 kg który ciągnie na smyczy i noworodkiem
U mnie rottweiler 45 kg pilnujący mnie przed całym światem i jeszcze noworodek 🙃 Zobaczymy jak to wyjdzie, jak będzie chaos to będę sama bez psa, a wszyscy razem to już z chłopem i tyle. -
Ja zobacze jak się bedzie spisywał przy wózku, jezeli będzie szedł normalnie to będe go ze sobą brała, a jak bedzie swirował to rano przed praca wychodzi mąż po południu młoda w chuste lub nosidło i przed klatke, a wieczorem razem albo sam mąż, chyba że mąz nocka to on będzie chodził z psiurkiem