MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona, to dobrze, że jest nieco lepiej. Damy radę, zobaczysz.
Mnie o dziwo brzuch ostatnio mniej doskwiera, tak jakbym się przyzwyczaiła do jego rozmiarów, i śpi mi się lepiej. O zgadze nawet nie wspomnę. Wciąż mam problem z ósemką, ale na szczęście to tylko kieszeń, którą muszę oczyszczać, a nie trzeba było rwać. Od wczoraj zaś mam taki jakby sztywny lewy pośladek, nie wiem, czy coś tam sobie naciagnelam, czy to jakieś początki rwy kulszowej. Ech, przez tę kwarantannę bardzo mało się ruszam. A Wy ćwiczycie coś w domu? Jeśli tak, to co?
Od czasu masażu krocza mam jakiś problem z cewką. Odczuwam taki jakby ból i parcie na mocz, a pęcherz jest praktycznie pusty. I w ogóle częściej sikam. Też tak macie, czy to jakieś początki infekcji u mnie? Dzisiaj mam w planie oklad z rumianku, bo nie mam zadnych probiotyków. No i boję się powtarzać ten masaż...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 14:32
-
Tez nie cwicze a powinnam...tez nie wychodze...nie wiem czy nie bede musialadodatkowo wit D suplementowac u siebie...okaze sie 20.04...
Zostalo mi ok 50 dni do TP...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja biorę prenatal Duo więc i tak mam teraz suplementację D...
Kiedyś po powrocie z Teneryfy na koniec lata gdzie byłam mocno opalona i dużo czasu na słońcu spędzałam wyszła mi D3 18 s normą jest 20, więc jaz zawsze suplementuje i tyle...
Mi według licznika 32 dni zostały... Według lekarza mniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 15:23
2020
2023 -
Odnośnie wymiarów to jeśli dziecko ma hipotrofie to z reguły brzuszek jest już 3 tygodnie do tyłu względem głowy. Głowa zawsze rośnie do końca bo najszybciej padają przepływy peppwinowe. 2 tygodnie różnicy to jeszcze norma. No i patrzy się jakie są przyrosty w całej ciąży. U mnie duża głowa od początku (2 tygodnie różnicy). Więc to normalne.
lilly. lubi tę wiadomość
-
Co do samopoczucia to brzuch mnie zaczął ciągnąć w dół, napiera na cewkę, częściej siku robię i kość ogonowa jakby boli ogólnie czuję czasem że brzuch mi wypadnie, chyba coś tam w dół się przesuwa. Najgorzej jest po śnie, bo jak chodzę, jestem w ogrodzie to spoko, najgorzej jak odpoczywam i mam wstać.
I mam czasem skurcze okresowe. Ale no spy już nie biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 15:37
-
Też mi się zaczęły takie okresowe bóle, a nie miałam ich całą ciąże, nawet przed chwilą miałam jak leżałam. Wstać to jest masakra do rozruchu ciało jakby zastygło ale jak się zacznie ruszać to jest dobrze
Ciekawa jestem, która się rozpakuje pierwsza!
-
Karolla, obyśmy szczęśliwie wszystkie donosiły ciąże do 37 tygodnia, nie było wczesniakow i przenoszonych ciąży, bo to też jest ciężkie zwłaszcza dla Mamy
No i obyśmy spokojnie urodziły, zdrowe dzieciaczki i nas nie sponiewierało 😉
Ja się modle przekroczyć 37 tydzien a potem im szybciej tym lepiej. Wrócić z Wiktoria cało i szczęśliwie do moich Chłopaków... Także niewiele już zostało...(8 dni do magicznego 37 tygodnia)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 16:07
PattisonBM, Karolllla, Andzia86, lilly. lubią tę wiadomość
-
No dziewczyny,można się rozpakowywać,na oddziałach luksusowo - podsłuchałam pielęgniarki z korytarza,że na naszym oddziale jest 8 pacjentek...chyba każda z nas jest w osobnej sali. W sumie dobrze,dystans społeczny jest. Ja to dziś na obchodzie się zapytam,czy mogłabym jutro wyjść,wyniki badań są cały czas spoko,a już świruje od tego leżenia. Dziewczyna która była ze mną na sali wyszła dziś na własne życzenie ( nie robili w ogóle problemu,bo ona miała fałszywy alarm porodowy...wolała wrócić do domu i spokojnie czekać dalej).
Spotkałam się w szpitalu z moją położną do porodu,w nocy akurat miała akcje i widać że zmęczona,ale całkiem w porządku babka. Taka konkretna,więc liczę na to,że jeśli zacznę panikować przy porodzie,będzie umiała mnie ogarnąć.PattisonBM, lilly., Niki2803 lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Mi zostało 11 dni do donoszonej ciąży, według om, a kiedy będę rodzić to się 6 kwietnia okaże... Prawdopodobnie w 38 tygodniu.
Podobno lepiej jednak trochę później niż 37... Bo jak jest tak wcześnie bywają problemy układem pokarmowym i ssaniem czasem.2020
2023 -
A,z takich info ogólnych,to ta położna powiedziała mi bym brała ubranka tylko z długim rękawem,bo maluchowi przez pierwsze dni będzie zimno,mimo że na oddziale cieplutko.
PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Karolllla wrote:
Piękna furaKarolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
ja dzisiaj po badaniu jak dobrze (szybko) pójdzie to już ostatnie w tej ciąży bo teraz lekarz kazał mi za 4 tygodnie w okolicy terminu porodu się umówić
a zwolnienie to do 30 kwietnia wystawił czyli jeszcze tydzień po planowanym terminie
Młody ponad 2800 waży, lekarz zbadał przepływy i ilość wód ale ja o szczegóły nie pytam jak mówi że ok to mu wierzę
tylko byłam ciekawa jak moja krótka szyjka czy już zniknęła czy jeszcze się trzyma ale tego akurat nie zbadał bo powiedział że po pierwsze nawet jak szyjki nie ma i jest rozwarcie to na tym etapie ciąży już nie podtrzymują ani nic, mam też odstawić luteinę już
a po drugie z związku z wirusem został wydany zakaz badań usg dopochwowego
także teraz czekam 2 tygodnie żeby już prawie 38 tydzień był i wtedy się biorę za mycie okienPattisonBM, Jeheria, Ajka, Kira91, Niki2803 lubią tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539