MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCer wrote:A,z takich info ogólnych,to ta położna powiedziała mi bym brała ubranka tylko z długim rękawem,bo maluchowi przez pierwsze dni będzie zimno,mimo że na oddziale cieplutko.
Jedne rozbierały dzieci.
A była taka jedna, Która przy upale 40° ciągle owijała dzieci i je przegrzewała. 🤦🏻♀️
Nie zawsze ich rady są takie super.
Tutaj człowiek na własną intuicję powinien się powołać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 19:44
Ajka, Karolllla, Mimi1987 lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Kira wyczuwam, że będziesz pierwsza skoro już tak daleko
Nie nie, nie pcham się w kolejkę, pierwsza chyba Aga będzie
Pattison ciąża donoszona 37+ jest, ja tak napisałam bo nie liczę że 37+4 to 38 tydzień, tylko 37tak mój gin liczy i tego się trzymam
-
A mój gin - a jakże! - zrobił mi badanie ginekologiczne, czyli jak zwykłe zmierzył mi palpacyjnie długość szyjki i położenie dna miednicy. Tylko, że akurat w tej kwestii to się z nim zgadzam, że koronawirus ma receptory wyłącznie na tkankę płuc, więc jakim cudem miałby się znaleźć w drogach rodnych kobiety, tak że to zalecenie PTG jest takie trochę z doopy i na wyrost.
Ja nawet nie pakowalam nic na krotki rękawek dla dziecka, nie wyobrażam sobie, żeby tak świeżo po wyjęciu z ciepłego brzucha miało leżeć z odsłoniętym cialkiem, no chyba że rodzilybysmy w wakacje i byłoby 40 stopni. -
Szatanka w sumie faktycznie jak sie zastanowic...jak zwiedzalismy sale porodowa to polozna powiedziala zeby mezowi zabrac bluze,bo moze zmarznac (nas rodzace to kocem mozna nakryc a meza...)...a druga stwierdzila ze beda podkrecac ogrzewanie jak by bylo za zimno...a co z tym naszym malutkim golaskiem? Z 36st do 22--25st w zalozeniu...i kangurowanie 2h skora do skory przykryty kocykiem...
Zapakoealam malej 2xbody z dlugim rekawem i dopakuje 2xbody z krotkim, pajacyki i kaftaniki z dlugim rekawem mam juz wrzucone...jeszcze 2szt pajacy musze zapakowac...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Kira moja tez liczy tylko pelne skonczone tyg...wiec 36+x to 36tc
Zgadzam się, tak napisałam bo po prostu zauważyłam że niektóre dziewczyny liczą ze 35+.. To juz 36 tydzieńPattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ja biorę na krótki rękaw bo jak przyjdzie siedzieć dłużej w szpitalu czego żadnej z nas nie życzę to w 3 czy 4 dobie może być ok ubrać krótki rękaw + pajac albo w rożek np. jakby było gorąco w pokoju. Sama nie wiem. Kumpela która rodziła w grudniu zrobiła mi swoją listę co jej się przydało i tam były z krótkim też.
-
Karolllla wrote:Ja biorę na krótki rękaw bo jak przyjdzie siedzieć dłużej w szpitalu czego żadnej z nas nie życzę to w 3 czy 4 dobie może być ok ubrać krótki rękaw + pajac albo w rożek np. jakby było gorąco w pokoju. Sama nie wiem. Kumpela która rodziła w grudniu zrobiła mi swoją listę co jej się przydało i tam były z krótkim też.
Podrzuc taka liste moze sie przydac.Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Kurde,myślałam że dziś jak poproszę by mnie wypuścili to wypuszcza,wczoraj na wieczornym obchodzie lekarz powiedział,że nie będzie problemu. A jak dziś powiedziałam na obchodzie że chciałabym wyjść to lekarz powiedział,że ordynator wypisuje w poniedziałek i że tak to tylko na żądanie,no to ja znowu że w takim razie poproszę,a on znowu swoje:p No ewidentnie nie chcą mnie wypuścić,pewnie chodzi o dobrnięcie do 3 dni by dla NFZ się zgadzało:/ Dobrze że mam książki i tv34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Rzeczy dzieciowe:
1. Body długi rękaw x3 rozmiar 56 + awarynie 2x rozmiar 50
2. Body krótki rękaw x2 rozmiar 56 (i awaryjnie 1x rozmiar 50)
3. Pajacyki x3 rozmiar 56 (awaryjnie x2 rozmiar 50)
Ja miałam młodego cały czas w pajacyku, ale dobrze mieć bodziaki.
4. czapeczka x2
5. Rożek/otulacz ale miękki, bez usztywnień
6. jeden ręcznik dzieciowy
7. 3x tetra
8. pieluszki jednorazowe (my mieliśmy te ekologiczne Bambiboo z Rossmanna). Jedna paczka 25 szt powinna starczyć. Ale jak 5 dni, to możesz jeszcze pół kolejnej mieć w zapasie.
9. jałowe gaziki z 25szt takie małe 5x5cm (do przemywania oczu i pępuszka)
10. płyn do kąpieli
11. takie małe plastikowe buteleczki soli fizjologicznej x5 (powinni Wam dac w szpitalu ale teraz to nie wiadomo. lepiej miec)
To podała co u niej konkretnie się przydało, rodziła na Madalińskiego w Waw.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
ja zapakowalam dwa pajace, dwa dlugie, dwa krotkie bo rzekomo u mnie dają... ale ponyslalam ze moze ze wzgledow epidemiologicznych cos wymysla innego-zalecenia i wytyczne zmieniaja sie codziennie bo niestety wdzystko jest robione na czuja.Jezeli powiedza ze ubieraja to nawet nie wyciagam swoich bo przy kolejnym przebieraniu znikną w otchlani szpitalnych pralek
-
A,możecie mi pomóc w wyliczeniu tygodnia ciąży? Bo tu w szpitalu utrzymują,że wyszedł im 33 tydzień i 4-5 dzień(już nie pamiętam który),z aplikacji z której korzystam mam już 34 i 3 dzień. Niby różnicy wielkiej nie ma,ale fajnie by było wiedzieć,w którym jest się tygodniu:p
Ostatnia miesiączka 28 lipca,transfer 5-dniowca 20 sierpnia. Czy któryś z waszych kalkulatorów też pokazuje 33 tydzień?34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer nie znam sie...chyba Ajka sie w tym lapie...
Szpital nie daje mi praktycznie nic...
Co do zestawow biore 4 komplety : body + pajac x 2, body + polspiochy i kaftanik x2, 2 pajace i jeden zestaw wyjsciowy - body,spiochy,kaftanik,pajac i pajac cieplejszy,który bedzie miec maz...no i kocyk w wozku/foteliku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 11:25
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Cer wrote:A,możecie mi pomóc w wyliczeniu tygodnia ciąży? Bo tu w szpitalu utrzymują,że wyszedł im 33 tydzień i 4-5 dzień(już nie pamiętam który),z aplikacji z której korzystam mam już 34 i 3 dzień. Niby różnicy wielkiej nie ma,ale fajnie by było wiedzieć,w którym jest się tygodniu:p
Ostatnia miesiączka 28 lipca,transfer 5-dniowca 20 sierpnia. Czy któryś z waszych kalkulatorów też pokazuje 33 tydzień?
Szacowany* termin przyjścia Twojego dziecka na świat to
czwartek maja 7, 2020
Jesteś w 34 tygodniu ciąży
Edit: Chwila moment , widzę że miałas transfer w tych dniach co ja
Ty: 20.08.19 transfer " 5 " dniowca termin : 7 maja
Ja : 19.08.10 transfer " 6 " dniowca też z terminem na 7 maja
Więc z tego co mi wyliczyła Pani doktor w klinice dziś jest dla mnie 34+3 , więc dla Ciebie również)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 11:31
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Dzięki Bona,no to tak jak u mnie w kalkulatorze wychodzi,ze szpitalem po prostu chyba nie dojdę do porozumienia,ale to w sumie taki szczegół który nie wnosi jakichś wielkich zmian,wiec wykłócać się nie będę,jak mi w kartę wpiszą inaczej.
Znowu uaktywniła mi się siara,zawsze leci z prawej piersi co ciekawe.
Pattison u nas też nie dają żadnych ciuszków,a na stronie szpitala jest sporo sztuk do wzięcia. Na wyjście biorę mniej niż ty,w razie czego będziemy opatulać kocykami.
Położna powiedziała,żebym nie brała laktatora od razu,że mąż będzie mógł donieść(nie przewidują możliwości całkowitego odcięcia pacjentek od dostaw towarów:p).34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualnyTeż trzeba mieć na uwadze, że jedne z Nas rozpakuja się pod koniec kwietnia a inne na początku czerwca. To duża różnica w temperaturach. 😊
A też ja te początki w szpitalu wspominam jako wiszenie córki na cycku. Więc ją ogrzewalam własnym ciałem.
I naprawdę zaufajcie sobie. Swojej intuicji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 11:51
Mimi1987, Frufru lubią tę wiadomość