MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A pytanko do dziewczyn,które już rodziły i też musiały mieć własne ubranka dla dziecka- czy przy krótkim pobycie (2 doby,tak?),też zabierają rzeczy do prania? A nawet jak się siedzi dłużej,to jeśli zabierają ciuszki do pralni,to potem miałyście problem z ich odzyskaniem,czy straty raczej się nie zdarzały?34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer wrote:A,możecie mi pomóc w wyliczeniu tygodnia ciąży? Bo tu w szpitalu utrzymują,że wyszedł im 33 tydzień i 4-5 dzień(już nie pamiętam który),z aplikacji z której korzystam mam już 34 i 3 dzień. Niby różnicy wielkiej nie ma,ale fajnie by było wiedzieć,w którym jest się tygodniu:p
Ostatnia miesiączka 28 lipca,transfer 5-dniowca 20 sierpnia. Czy któryś z waszych kalkulatorów też pokazuje 33 tydzień?
7 mają 34 tygodnie i 3 dniCer lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Bona wrote:Z kalkulatora daty porodu po terminie poczęcia ze strony pampers wychodzi coś takiego, zgadzałoby Ci się ?
Szacowany* termin przyjścia Twojego dziecka na świat to
czwartek maja 7, 2020
Jesteś w 34 tygodniu ciąży
Edit: Chwila moment , widzę że miałas transfer w tych dniach co ja
Ty: 20.08.19 transfer " 5 " dniowca termin : 7 maja
Ja : 19.08.10 transfer " 6 " dniowca też z terminem na 7 maja
Więc z tego co mi wyliczyła Pani doktor w klinice dziś jest dla mnie 34+3 , więc dla Ciebie również)
Ty to chyba powinnaś mieć 6 albo nawet 5... z drugiej strony nie wiem czy blastki nie liczy się zawsze jako 5dniowca.
Mi terminy lekarze różnie liczą... Zwykle im jakoś 1 maja wychodzi. Dzień 0 zarodka to data owulacji punkcji do wpisania do kalkulatora... Miesiączka nie ma znaczenia. Są oczywiście kalkulatory gdzie podajesz dzień transferu i wiek zarodka... inne wyliczenia nie mają sensu - to prawdziwy wiek ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 12:11
2020
2023 -
Cer wrote:A pytanko do dziewczyn,które już rodziły i też musiały mieć własne ubranka dla dziecka- czy przy krótkim pobycie (2 doby,tak?),też zabierają rzeczy do prania? A nawet jak się siedzi dłużej,to jeśli zabierają ciuszki do pralni,to potem miałyście problem z ich odzyskaniem,czy straty raczej się nie zdarzały?
Rodziłam w Bielańskim i nikt nie brał nic do prania. Szczerze nawet nie wiem gdzie jest taka opcja. Po drugie hmmm to jak One miały by wrócić do Ciebie???? Chyba że byś wszystko podpisała.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
PLPaulina wrote:Też trzeba mieć na uwadze, że jedne z Nas rozpakuja się pod koniec kwietnia a inne na początku czerwca. To duża różnica w temperaturach. 😊
A też ja te początki w szpitalu wspominam jako wiszenie córki na cycku. Więc ją ogrzewalam własnym ciałem.
I naprawdę zaufajcie sobie. Swojej intuicji.
Dokładnie PlPaulina dobrze mówi. Dziewczyny dziecku zakłada się jedną warstwę więcej niż Wy macie na sobie.
Jeżeli Wam będzie gorąco w koszuli na krótki rękaw to maluchowi body na krótki rękaw i pajacyk to wystarczający outffit.
A jeżeli mu będzie zimno to sprawdzacie kark i po sprawie. Jak zimny opatulacie w rożek, kocyk i co tam macie.
Ja rodziłam pod koniec października. Upał na sali niesamowity.
Non stop robiłysmy dyżury która wychodzi z maluchami przed drzwi A reszta otwierała wszystkie okna i wietrzyłysmy. I ta czynność z 8 razy była powtarzana w ciągu dnia. Grzejniki zakręcone A tam wieczny upał.
Mojemu jak było chłodno to atomatycznie dostawał czykawkiI tak ma do tej pory
Patrzcie moje dziecko po porodzie. Pampers i pajac bawełniany Plus rożek.
Moje dziecko i wyjście ze szpitala 23.10; pampers, body krótki rękaw, pajac welurowy, cienką czapka Plus kaptur , na to taki otulacz welurowy którego nawet nie zapieliśmy;) przykryty był tylko kocykiem A do auta mieliśmy 150 m
Więc rodząc w maju myślę że będzie można ograniczyć garderobęMam nadzieję, że jakoś Wam to pomogło:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 12:35
Karolllla, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi dokładnie ta moja koleżanka też napisała, że głównie w pampersie i pajacu jej młody był, rodziła w grudniu. Na wyjście mam podobnie, body, spodenki, jakaś góra (bluza lub kaftanik) i finito na to kocyk.
Finalnie i tak każda ubierze jak chce i jak czujeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 12:35
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:Rodziłam w Bielańskim i nikt nie brał nic do prania. Szczerze nawet nie wiem gdzie jest taka opcja. Po drugie hmmm to jak One miały by wrócić do Ciebie???? Chyba że byś wszystko podpisała.
A gdzieś czytałam kiedyś na innym wątku o tym praniu ubranek w szpitalu,ale że to było daawno i nie pamiętałam szczegółów, to wolałam zapytać34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
U mnie szpital zapewnia ciuszki na pobyt, w zasadzie dla dziecka muszę mieć tylko chusteczki + zestaw na wyjście. I planuję spakować body krótki rękaw i długi + spodenki, bluza, skarpetki, czapeczka i kocyk. Mam termin na koniec maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 12:44
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyCer wrote:A pytanko do dziewczyn,które już rodziły i też musiały mieć własne ubranka dla dziecka- czy przy krótkim pobycie (2 doby,tak?),też zabierają rzeczy do prania? A nawet jak się siedzi dłużej,to jeśli zabierają ciuszki do pralni,to potem miałyście problem z ich odzyskaniem,czy straty raczej się nie zdarzały?
I nigdy żadna koleżanka nie mówiła by jakiś szpital miał taką usługę. 🤔
Wtedy codziennie mąż do domu zabierał. Teraz w woreczek strunowy i do torby. I potem do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 12:44
Cer, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPamiętam że strasznie się stresowałam przed porodem, że za cholerę nie wiem jak ubierać dziecko. Że napewno tego nie ogarnę.🤦🏻♀️
Ale to samo przyszło.. jakby jakaś magiczna wiedza w raz z pojawieniem dziecka mnie olśniła.😊
Nagle wiedziałam jak ją ubrać danego dnia. 😊Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
To ja wpadłam w taką fazę już teraz, nagle. Dwa tygodnie temu zaczęłam składać te rzeczy do szpitala pomału i straszną zawieche łapałam nad jakimiś zestawami i to zostawiałam. Nagle dwa dni temu jak już mam wszystko spakowane i uszykowane to siadłam do zestawu na wyjście i zrobiłam to tak bardzo automatycznie i intuicyjnie, że sama byłam pod wrażeniem 😁 Takie dziwne uczucie „jak to już?” I podświadomie czuje, że jest idealny na ten moment hehehe
I jedyne co może się nie zgadzać to rozmiarowo ale tylko toWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 12:57
-
Cer, ja mam podobnie, bo też miałam transfer w 21dc. No i mój prowadzacy wyliczył mi termin z takiego specjalnego kółka i wyszedł mu 12 maja, czyli tak jakby zapłodnienie było równo 14dc, więc nowy tydzień zaczynam w poniedziałek, a drugi lekarz w Medicoverze liczy jedak to opóźnienie i wg niego ciąża jest o kilka dni młodsza i liczona od czwartku. Może u Ciebie są takie same rozbieżności?
Cer lubi tę wiadomość
-
Hmm, to mnie jednak zmartwilyscie i chyba muszę dokupić body na krótki rękaw, bo nawet nie mam tak malutkich. Po prostu wyszłam z założenia, że jeśli ja nie noszę krótkich rękawów w domu, jeśli nie ma upałów, to tym bardziej dziecko. Takie krotkie zaplanowałam dopiero na lipiec-sierpień. 🤔
-
A ja apeluje, żeby mi odciąć Internet bo mam już wszystko prawie a kombinuje jak koń pod górę- domawiam, wsadzam do koszyka, a to wyciagam i tak w nieskonczonosc
Chyba ze pokupowałyscie cos co na początku zdało się być pierdołą a okazało się całkiem fajne, to się pochwalcie do inspiracji;)