MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:Mam dwa pytanka
Jak Wasze brzuszki pod względem rozstępów? Ja nadal nie wiem czy je mam czy nie, bo cały taki zaczerwieniony trochę bardziej i żyłek sporo, ale jak mocno masuje to tak jakby pod wpływem nacisku bledna.
Druga kwestia - baza isofix + fotelik. Zamontowaliśmy według instrukcji i wszystkie te kwadraciki są na zielono. Natomiast baza się lekko rusza tak dygocze. Wyobrażałam sobie ze będzie nieruchoma na beton a teraz już nie wiem - tak ma być? W sensie jak chwycę i szarpie to tak się rusza nieco. Jak u Was? I nie mam idealnie tego kąta 30-45 stopni. Mam chyba 26 czy 28.
Nie będzie jak skała. Plus czy masz fotel kierowcy dosunięty do tego fotelika???
Plus.pamietaj dojdzie waga dziecka.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
lilly. wrote:Mam dwa pytanka
Jak Wasze brzuszki pod względem rozstępów? Ja nadal nie wiem czy je mam czy nie, bo cały taki zaczerwieniony trochę bardziej i żyłek sporo, ale jak mocno masuje to tak jakby pod wpływem nacisku bledna.
Druga kwestia - baza isofix + fotelik. Zamontowaliśmy według instrukcji i wszystkie te kwadraciki są na zielono. Natomiast baza się lekko rusza tak dygocze. Wyobrażałam sobie ze będzie nieruchoma na beton a teraz już nie wiem - tak ma być? W sensie jak chwycę i szarpie to tak się rusza nieco. Jak u Was? I nie mam idealnie tego kąta 30-45 stopni. Mam chyba 26 czy 28.
2. Odnośnie bazy - miałam ten sam problem. Pojechałam do sklepu gdzie ją kupiłam i pan podociskał mi ją na prawo i lewo mimo zielonych kwadracików i nogę jeszcze bardziej podniósł. I siadło superlilly. lubi tę wiadomość
-
Lilly my też dziś montowaliśmy bazę i fotelik i tak jak piszesz też się lekko rusza przy szarpnięciu pomimo, że wszystkie punkty świecą się na zielono.
U mnie narazie też brak rozstępów ale zobaczymy jak będzie do końca bo mi jeszcze miesiąc został.lilly. lubi tę wiadomość
-
Mam kilka mikro „pajączków” na brzuchu. Poza tym się drapię, czasem odgniotę ubraniem i mam podrażnioną skórę na brzuchu. Ostatnio się tak mocno podrapałam, że byłam pewna, że to rozstęp i strasznie mnie bolało przy dotykaniu. Wszystko zeszło, więc póki co (oby już nie było do końca) nie mam rozstępów. Olejek migdałowy i oliwa z oliwek w ciągłym użyciu.
lilly. lubi tę wiadomość
Carla -
U mnie też brak rozstępów,ale nigdy nie mów nigdy, więc zobaczymy jak to dalej będzie...
Rozpoczęłam swoją przygodę z naparem z liści malin - gdzieś czytałam opinie dziewczyn,że to takie paskudne...a mi całkiem smakuje;)
Zakopaliśmy z mężem topór wojenny i już jest ok, ale nie wiem ile to potrwa, bo od wczoraj próbuję go namówić (jak dotąd bezskutecznie), by mi przeniósł do sypialni kołyskę i przewijak, bym mogła rzeczy w nich ułożyć.
Czy któraś z was posiadających już dzieci przerzuciła się na nurt zwany "rodzicielstwem bliskości"? Zaczyna mnie interesować ten temat, jestem ciekawa, czy w praktyce faktycznie jest to do ogarnięcia i czy przynosi efekty.lilly. lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
U mnie rozstępów brak, za to skóra w pępku mi pociemniała. I cycki (nie sutki) też, mąż nawet dzisiaj zwrócił na to uwagę.
Fotelik z bazą zamontowaliśmy na szybko i na słowo honoru, bo to był początek koronawirusa i chcieliśmy mieć jak najkrócej kontakt ze sprzedawcą.
Mimi, ja ogólnie nie lubię alkoholu i rzadko go piję, ale tak już mam, że w ciąży mam chcicę na białe, półsłodkie i zmrożone wino. Są takie bezalkoholowe, czy tylko wytrawne?Mimi1987, lilly. lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:U mnie rozstępów brak, za to skóra w pępku mi pociemniała. I cycki (nie sutki) też, mąż nawet dzisiaj zwrócił na to uwagę.
Fotelik z bazą zamontowaliśmy na szybko i na słowo honoru, bo to był początek koronawirusa i chcieliśmy mieć jak najkrócej kontakt ze sprzedawcą.
Mimi, ja ogólnie nie lubię alkoholu i rzadko go piję, ale tak już mam, że w ciąży mam chcicę na białe, półsłodkie i zmrożone wino. Są takie bezalkoholowe, czy tylko wytrawne?
Ha ha wyjdę na znawce trunków bezalkoholowych
Ostatnio na pogodzenie mężuś mi kupił to w lidlu. Pychotkaaa i tanie 🤣
Tu opis:
Wino bezalkoholowe wyprodukowane z odmiany Chardonnay. Podczas produkcji trunek przechodzi proces fermentacji następnie alkohol jest z wina usuwany przy użyciu najnowocześniejszych metod filtracji i destylacji próżniowej. Wino zawiera wszystkie pozostałe składniki stanowiące o jego walorach zdrowotnych, ponadto dzięki oddzieleniu alkoholu, kaloryczność porcji 100ml spadła do zaledwie 32 kcal (3 krotnie mniej niż w winie z alkoholem). Wino posiada barwę jasną, słomkową. W zapachu wyczuwalne są aromaty owocowo - spożywcze. Przyjemne akcenty mango, ananasa, dojrzałego jabłka, ciasta drożdżowego i miodu odnaleźć można zarówno w nosie jak i w ustach, co określamy mianem dobrej konsekwencji aromatycznej. Orzeźwiająca kwasowość sprawia, że trunek świetnie smakuje z daniami na bazie drobiu, ryb lub owoców morza. Podawać można go również jako aperitif lub dla towarzystwa z szeregiem przekąsek koktajlowych, w tym sałatek i surowych warzyw. Prosimy zwrócić uwagę na fakt, iż w konsekwencji prawie całkowitego braku alkoholu produkt ma określoną datę przydatności do spożycia (na etykiecie).
1999Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 18:10
lilly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Szatanka biale polslodkie 0% sa. Choc mbie bardziej czerwone podeszlo smakowo. I grzaniec 0%...
Rozstepow nie mam...mam tylko zylki i nawet delikatne podraznienie wychodzi na czerwono-fioletowa kreche...
Fotelik z baza mimo tych wszystkich opcji dociagania ciut ciut sie ruszal...
Zobaczymy jak bedziemy radzić sobie w montażu na pasy...lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
"Karmi – marka polskiego piwa bezalkoholowego (do 0,5 proc. alkoholu), produkowanego przez Carlsberg Polska."
Mój błąd, nie 2% tylko 0,5%. Dla mnie mimo to nie jest bezalkoholowe 😂 jeśli nie pisze 0,0%, nie tykam.
Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:A i z nowości, zaliczyliśmy dziś pierwszy krótki spacer, wózek zaakceptowany 🙌🏻 Tak wiem wiele osób nie wychodzi z dzieckiem z domu przez pierwsze dwa trzy tygodnie po porodzie ale my tak, pediatra przy wypisie również zachęcała żeby wychodzić.
My przez tą moją laktacje co zgodnie z obliczeniami nakarmi dziecko tylko w 1/6 chodzimy na rzęsach. A małą muszę budzić w nocy na jedzenie i w ciągu dnia co 3h... A ta sądą to sporo roboty... po karmieniu jeszcze laktator... Zwariować można... Ani mi w głowie spacery.Mimi1987 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:My przez tą moją laktacje co zgodnie z obliczeniami nakarmi dziecko tylko w 1/6 chodzimy na rzęsach. A małą muszę budzić w nocy na jedzenie i w ciągu dnia co 3h... A ta sądą to sporo roboty... po karmieniu jeszcze laktator... Zwariować można... Ani mi w głowie spacery.
Ajka oby to się u Was unormowało 🙏🙏🙏🙏 bo nie macie lekko 😪 A spacery poczekają20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualnyCer wrote:Czy któraś z was posiadających już dzieci przerzuciła się na nurt zwany "rodzicielstwem bliskości"? Zaczyna mnie interesować ten temat, jestem ciekawa, czy w praktyce faktycznie jest to do ogarnięcia i czy przynosi efekty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 18:41
-
Mimi1987 wrote:Nie będzie jak skała. Plus czy masz fotel kierowcy dosunięty do tego fotelika???
Plus.pamietaj dojdzie waga dziecka.
Jest za fotelem pasażera tam podobno najbezpieczniej i według instrukcji fotel nie ma być dosuniety 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 18:57
Mimi1987 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Jest za fotelem pasażera tam podobno najbezpieczniej i według instrukcji fotę nie ma być dosuniety 🤷🏻♀️
Aha no widzisz 🤦♀️ każdy inaczej zaleca...
Zamawialiscie przez neta czy kupowałaś stacjonarnie?????20.10.2012 👰🤵💍
Cer wrote:U mnie też brak rozstępów,ale nigdy nie mów nigdy, więc zobaczymy jak to dalej będzie...
Rozpoczęłam swoją przygodę z naparem z liści malin - gdzieś czytałam opinie dziewczyn,że to takie paskudne...a mi całkiem smakuje;)
Zakopaliśmy z mężem topór wojenny i już jest ok, ale nie wiem ile to potrwa, bo od wczoraj próbuję go namówić (jak dotąd bezskutecznie), by mi przeniósł do sypialni kołyskę i przewijak, bym mogła rzeczy w nich ułożyć.
Czy któraś z was posiadających już dzieci przerzuciła się na nurt zwany "rodzicielstwem bliskości"? Zaczyna mnie interesować ten temat, jestem ciekawa, czy w praktyce faktycznie jest to do ogarnięcia i czy przynosi efekty.
No właśnie mi tez mega smakuje! Mało tego - mojemu M tak smakuje ze już połowy opakowania nie mam hahaha 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mimi1987 wrote:Ha ha wyjdę na znawce trunków bezalkoholowych
Ostatnio na pogodzenie mężuś mi kupił to w lidlu. Pychotkaaa i tanie 🤣
Tu opis:
Wino bezalkoholowe wyprodukowane z odmiany Chardonnay. Podczas produkcji trunek przechodzi proces fermentacji następnie alkohol jest z wina usuwany przy użyciu najnowocześniejszych metod filtracji i destylacji próżniowej. Wino zawiera wszystkie pozostałe składniki stanowiące o jego walorach zdrowotnych, ponadto dzięki oddzieleniu alkoholu, kaloryczność porcji 100ml spadła do zaledwie 32 kcal (3 krotnie mniej niż w winie z alkoholem). Wino posiada barwę jasną, słomkową. W zapachu wyczuwalne są aromaty owocowo - spożywcze. Przyjemne akcenty mango, ananasa, dojrzałego jabłka, ciasta drożdżowego i miodu odnaleźć można zarówno w nosie jak i w ustach, co określamy mianem dobrej konsekwencji aromatycznej. Orzeźwiająca kwasowość sprawia, że trunek świetnie smakuje z daniami na bazie drobiu, ryb lub owoców morza. Podawać można go również jako aperitif lub dla towarzystwa z szeregiem przekąsek koktajlowych, w tym sałatek i surowych warzyw. Prosimy zwrócić uwagę na fakt, iż w konsekwencji prawie całkowitego braku alkoholu produkt ma określoną datę przydatności do spożycia (na etykiecie).
1999
Mimi brzmi fantastycznie! Jedyne co mnie zastanawia to „prawie” bez alkoholu
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Mimi1987 wrote:Aha no widzisz 🤦♀️ każdy inaczej zaleca...
Zamawialiscie przez neta czy kupowałaś stacjonarnie?????
Zamawialiśmy stacjonarnie ale przyszedł w dobie korony i dosłali kurieremWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 18:59
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Frufru wrote:"Karmi – marka polskiego piwa bezalkoholowego (do 0,5 proc. alkoholu), produkowanego przez Carlsberg Polska."
Mój błąd, nie 2% tylko 0,5%. Dla mnie mimo to nie jest bezalkoholowe 😂 jeśli nie pisze 0,0%, nie tykam.
Ej no, chyba nie ma co popadać w paranoję. Wydaje mi się, że więcej alkoholu wytworzy się w Twoim żołądku na skutek fermentacji, np. owoców. Mój gin normalnie pozwolił mi używać na przeziębienie tantum verde, a to przecież na etanolu jest i na pewno ma więcej niż 0,5%.
Ajka, a dlaczego u Was ta sonda jest potrzebna i o co z nią chodzi, bo nie rozumiem za bardzo? Jak to działa?
Jak ja wsadziłam swój fotelik z bazą za fotel pasażera, to musiałam ten fotel maksymalnie do przodu posunąć, żeby w ogóle weszło. I chyba dotyka fotelika. Kurde, musimy to w końcu dokładnie obadać zanim się dziecko urodzi.