MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma reguły, że od razu cc przy cukrzycy, zwłaszcza takiej regulowanej dietą. Pytałam lekarza, czy od razu cc skoro skierowanie, to mówił, że nie. Tyle, że przy cukrzycy się niby łożysko szybciej starzeje i lepiej tydz wcześniej niż tydz później...
-
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Kurczę A Ja jestem przerażona że teraz jak cukrzyca to od razu wskazanie do CC 🙉🙉🙉🙉 kurczę urodziłam z cukrzycą w 40 tyg 4210g. I nikt nic mi nie mówił o CC.
Jakieś nowe teraz zalecenia są???
Teraz nie mam cukrzycy A Młody też nie zapowiada się na malutkiego...🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Kończy się ciążę wcześniej - tak.
Ale wywołuje poród. -
Moja siostra tez urodziła pierwszego i drugiego syna mając cukrzycę ciążowa, pierwszy 4040g, drugi też koło 4kg. Przy młodszym miała wskazanie do cc, ale nie z powodu cukrzycy, tylko przez chore serce, i co? Akcja się zaczęła i i tak urodziła SN
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Kurdę, ja jak zwykle jestem jakaś opóźniona: ani mi brzuch nie zjechal, ani czop nie wypada, szyjka zamknięta... Choć dziś w nocy miałam dwa takie bolesne skurcze, że już myślałam, że się zaczęło. Ale czekam jeszcze tydzień i potem zacznę coś działać, żeby przyśpieszyć.
Sayuri, Hortensja, jesteście tam?Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Kurdę, ja jak zwykle jestem jakaś opóźniona: ani mi brzuch nie zjechal, ani czop nie wypada, szyjka zamknięta... Choć dziś w nocy miałam dwa takie bolesne skurcze, że już myślałam, że się zaczęło. Ale czekam jeszcze tydzień i potem zacznę coś działać, żeby przyśpieszyć.
Sayuri, Hortensja, jesteście tam?
Szatanka nie jesteś opóźniona masz termin po mnie i u mnie też nic się nie dzieje. Brzuch wysoko, czop nie wypadł.
Jutro wizyta zobaczymy...20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnySpoko, ja za 8 dni mam wizje wywołania i też nic się nie dzieje
Jedyny plus jest taki, że nie wypatruje tych objawów i nie myślę jakoś o porodzie, więc chociaz psychicznie sie nie mecze. No nic, w koncu urodzę
Kira91, Mimi1987 lubią tę wiadomość
-
A ja odliczam... 6 dni 😂 chociaż mam wizję, że w niedzielę urodzę, nie pytajcie mnie dlaczego. Takie przeczucie.
Teraz się zastanawiam, co dobrego jeszcze sobie zjeść przed szpitalemBona, lilly. lubią tę wiadomość
-
Frufru wrote:A ja odliczam... 6 dni 😂 chociaż mam wizję, że w niedzielę urodzę, nie pytajcie mnie dlaczego. Takie przeczucie.
Teraz się zastanawiam, co dobrego jeszcze sobie zjeść przed szpitalem
Wszystko na co masz ochotę
Ja to się doczekać nie mogę jak zjem tatara po porodzie. Mam nadzieję że smak na mięso wróci po porodzie 🙏🙏🙏🙏20.10.2012 👰🤵💍
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
Mnie to się tak w sumie nie śpieszy, naprawdę mam stresa z tym byciem mamą, choć z drugiej strony tak się snuję po domu z kąta w kąt, że bym się może chociaż dzieckiem zajęła, a z trzeciej strony to sobie teraz na maksa folguję i np. gram codziennie w Cywilizację poprzez wieki w sieci
Potem już dłuuugo pewnie w żadne gry nie pogram, a jesteśmy z mężem fanami planszówek.
Na dziś zaplanowałam dużo rzeczy, ale powinnam chyba robić wszystko na czczo, bo jak już coś zjem to pozamiatane, żołądek podchodzi mi do gardła i zaczynają się duszności.
Mnie w tej ciąży maksymalnie odrzuca od mięsa, zwłaszcza kurczaka. Aż dziw, że dopiero od niedawna muszę brać żelazo. Po ciąży zamówię sobie pizzę quattro formaggi z mojej ulubionej pizzerii. Szkoda, że się białego wina nie będzie można wciąż napić. Choć wczoraj, co mnie zszokowało, mieliśmy webinar o diecie podczas kp i położna mówiła, żeby wypalać maksymalnie 5 fajek dziennie. 😳 Tyle to ja nawet nie paliłam, kiedy byłam palaczem, a co dopiero karmiąc dziecko! Więc tak sobie myślę, że może lampka wina też nie zaszkodzi. -
Ja po wizycie, dzieć na świat się nie spieszy, szyjki nie ma ale rozwarcia też nie także siedzieć i czekać 🧘♀️
Na szczęście wszystko ok przepływy, łożysko i wody tylko do mierzenia się za bardzo nie przyłożył bo obwód głowy i brzucha mu wyszedł mniejszy niz 3 tyg temu 😀 ale też inny sprzęt i tego za bardzo się nie czepiam, najważniejsze że proporcje zachowane 😀Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
szatanka wrote:Mnie to się tak w sumie nie śpieszy, naprawdę mam stresa z tym byciem mamą, choć z drugiej strony tak się snuję po domu z kąta w kąt, że bym się może chociaż dzieckiem zajęła, a z trzeciej strony to sobie teraz na maksa folguję i np. gram codziennie w Cywilizację poprzez wieki w sieci
Potem już dłuuugo pewnie w żadne gry nie pogram, a jesteśmy z mężem fanami planszówek.
Na dziś zaplanowałam dużo rzeczy, ale powinnam chyba robić wszystko na czczo, bo jak już coś zjem to pozamiatane, żołądek podchodzi mi do gardła i zaczynają się duszności.
Mnie w tej ciąży maksymalnie odrzuca od mięsa, zwłaszcza kurczaka. Aż dziw, że dopiero od niedawna muszę brać żelazo. Po ciąży zamówię sobie pizzę quattro formaggi z mojej ulubionej pizzerii. Szkoda, że się białego wina nie będzie można wciąż napić. Choć wczoraj, co mnie zszokowało, mieliśmy webinar o diecie podczas kp i położna mówiła, żeby wypalać maksymalnie 5 fajek dziennie. 😳 Tyle to ja nawet nie paliłam, kiedy byłam palaczem, a co dopiero karmiąc dziecko! Więc tak sobie myślę, że może lampka wina też nie zaszkodzi.
Boże... paliłam 10 lat, z przerwami na ciąże i karmienie a większej glupoty niz napisalas nie slyszałam z ust położnej... po takim tekscie ten webinar bym wyłączyła wpizdu...Frufru, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
A ja apetytu nie mam...
Ale jest mi niedobrze z glodu...tylko cos sobie zrobie ugryze i mam dosc...
Juz nie wiem co ze soba robic...spac nie moge jesc mi sie nie chce energii na krzatanie i domowe obowiazki brak...nawet grac na konsoli mi sie nie chce...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPowiem Wam, ze jeszcze kilka dni i pęknę, ale nie w kroku tylko wzdłuż nóg i stop.. masakra, mam tyle wody w kostkach, łydkach i udach, ze ciężko mi się chodzi.. stopy mnie bolą jak się zginają, jakieś czerwone są, o palcach już nie wspomnę..
Ale widzę ze w moim przypadku piłka działa, zawsze po skakaniu kłuje mnie podbrzusze i krocze, także coś tam się chyba dzieje. Po spacerze wiele nie czuje -
Mam dwa pytanka
Jak Wasze brzuszki pod względem rozstępów? Ja nadal nie wiem czy je mam czy nie, bo cały taki zaczerwieniony trochę bardziej i żyłek sporo, ale jak mocno masuje to tak jakby pod wpływem nacisku bledna.
Druga kwestia - baza isofix + fotelik. Zamontowaliśmy według instrukcji i wszystkie te kwadraciki są na zielono. Natomiast baza się lekko rusza tak dygocze. Wyobrażałam sobie ze będzie nieruchoma na beton a teraz już nie wiem - tak ma być? W sensie jak chwycę i szarpie to tak się rusza nieco. Jak u Was? I nie mam idealnie tego kąta 30-45 stopni. Mam chyba 26 czy 28.Mimi1987 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Szatanka, a próbowałas wino bezalkoholowe? Ujdzie w tłumie.
Mnie zastanawia picie piwa podczas karmienia, bo zawsze wszyscy karmi polecali a ono ma 2% i mam zagadkę... -
Frufru wrote:Szatanka, a próbowałas wino bezalkoholowe? Ujdzie w tłumie.
Mnie zastanawia picie piwa podczas karmienia, bo zawsze wszyscy karmi polecali a ono ma 2% i mam zagadkę...
Ono jest bezalkoholowe. Ja już je codziennie pije bo mam ochotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 17:16
20.10.2012 👰🤵💍
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪