MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej ale jedno nie wyklucza drugiego 😂 i spacer, i spa... Coś dla głowy i dla Ciała, jak się że stresuję to się zablokuję i nic z tego nie będzie... Albo ruszy albo nie, tego nie przeskoczę.
Są różne szkoły i teorie, jednym pomaga zmęczenie, spacery i sprzątanie, innym medytacja, przyjemności i wyluzowanie. A niektórym nie pomaga nic 🤷♀️
Każda doula która znam poleca relaksację itp. (choć ja akurat fenomenu douli nie rozumiem...)lilly. lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Kakarli, gratulacje, super poród! A jak mały?
Z tymi firankami, to bym dziewczyny uważała, bo nam położna mówiła, że jak się ma za dlugo ręce w górze, to może się odkleić łożysko. Pomijając zawroty głowy. Lepiej umyć okna, a firanki niech mąż wiesza.
Ja drugi dzień z rzędu byłam na godzinnym spacerze i po każdym miałam wrażenie, że urodzę.
Laski, te które kupiły nowe meble, powiedzcie, czy nie macie problemu z ich zapachem? Ja kupiłam komodę z przewijakiem i też strasznie śmierdzą te płyty. Boję się tam wsadzić ciuszki, żeby mi nie przeszły zapachem tego kleju, wsadzilam miseczki z sodą, ale zapach nie mija. Mialyscie taki problem?
Ja wymyłam tym płynem i nic mi nie śmierdzi.
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyKira91 wrote:Dziewczyny, a tak przy okazji...
Jakie macie metody na skuteczne mycie okien?? Jutro zmieniam firanki to przy okazji umyje (przed Wielkanocą też myłam), ale dostałam od mamy nowe firanki to nie zawaham się ich użyć 😂 a jakoś mycie okien średnio mi wychodzi zawsze muszę dużo polerować smugi 🤬
Jakieś rady? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 11:31
Kira91 lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Kakarli, gratulacje, super poród! A jak mały?
Z tymi firankami, to bym dziewczyny uważała, bo nam położna mówiła, że jak się ma za dlugo ręce w górze, to może się odkleić łożysko. Pomijając zawroty głowy. Lepiej umyć okna, a firanki niech mąż wiesza.
Ja drugi dzień z rzędu byłam na godzinnym spacerze i po każdym miałam wrażenie, że urodzę.
Laski, te które kupiły nowe meble, powiedzcie, czy nie macie problemu z ich zapachem? Ja kupiłam komodę z przewijakiem i też strasznie śmierdzą te płyty. Boję się tam wsadzić ciuszki, żeby mi nie przeszły zapachem tego kleju, wsadzilam miseczki z sodą, ale zapach nie mija. Mialyscie taki problem?
My ostatnio robiliśmy meble i pierwszego dnia w cały domu było czuć, po trzykrotnym umyciu (nie ze względu na zapach tylko cały czas miałam wrażenie że jakiś kurz jeszcze został) jeszcze z jeden dzień się utrzymywał zapach ale taki już mało wyczuwalny. Może mam kiepski węch 😉 -
Bona wrote:Szatanka u nas z meblami dosyć podobnie.. Już od marca meble w pokoju i dopiero teraz zapach puścił.
No to nieźle, chyba tyle dziecka nie dam rady utrzymać w brzuchu 😂😂😂
Mimi, ja też umyłam sidoluxem, ale takim intensywnym zapachem mydla marsylskiego do zwyklych podłóg i dupa. Takiego do drewna chyba nawet nie mam, ale poszukam.Mimi1987, Bona, MIMI lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:No to nieźle, chyba tyle dziecka nie dam rady utrzymać w brzuchu 😂😂😂
Mimi, ja też umyłam sidoluxem, ale takim intensywnym zapachem mydla marsylskiego do zwyklych podłóg i dupa. Takiego do drewna chyba nawet nie mam, ale poszukam.
Heh może też być tak że ja się poprostu przyzwyczaiłam i nie czuję20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Kurdę, ale nie myślicie, że ten zapach może zaszkodzić takiemu maluszkowi? 🤔 bo przecież to nie jest zapach naturalnego drewna tylko jakieś chemikalia. Na razie spróbuję chyba myć to codziennie, a potem się zobaczy.
-
U mnie sprawdza sie karcher do mycia okien
co do przyspieszenia porodu, zauwazylam ze mi czop odpada mniej wiecej po dobie od seksu, podczas stymulacji sutek mam zawsze skurcze przepowiadające, po sprzątaniu domu (dokurzanie 200m2 i mycie podlog, kurze, dwie łazienki) tez czop wypada i mam bole okresowe, co dziwne te bole okresowe zazwyczaj w nocy jak spie (relaksuje sie)
spacer, zabawy intensywne z psem słabo na mnie działają bo to jest codziennie
schylanie sie, takie przysiady tez slyszalam ze są dobre, ja je cwicze jak podlewam rozsady hehe
u mnie po wizycie, wszystko ok, ja juz nie tyje, Mały 3100 wazy, przepływy ok
teraz ktg w srodęNiki2803, Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karola jaki cudny Chlopaczek!!
Szatanka a moze po prostu wywietrzyc? Albo przetrzec woda z soda?
U mnie jakos Ikea nie smierdziala...a moze wech jeszcze ciazowo-wrazliwy masz? Mezowi smierdzi?Karolllla lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Kurdę, ale nie myślicie, że ten zapach może zaszkodzić takiemu maluszkowi? 🤔 bo przecież to nie jest zapach naturalnego drewna tylko jakieś chemikalia. Na razie spróbuję chyba myć to codziennie, a potem się zobaczy.
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:
wyglądasz świetnie, super ze masz takie nastawienie i wszystko się układa. Należy Ci się po tym co przeszłaś
Karolllla lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:A jak u Ciebie było z waga? Jeśli pisałaś to przepraszam, tyle tych postów
wyglądasz świetnie, super ze masz takie nastawienie i wszystko się układa. Należy Ci się po tym co przeszłaś
12 kg na plusie, zostały 4 kg. Noo młody wynagradza chociaż bywa mi ciężko, że nie mogę Mamie się pochwalić cudnym wnukiem 😢PattisonBM, Mimi1987, PLPaulina, szatanka lubią tę wiadomość
-
Bona wrote:Co do okien to naprawdę polecam zainwestować w myjkę elektryczną. Zero smug bez użycia octu
i nawet słonko nie przeszkadza.
A co to myjka elektryczna?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp