X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona nie wiem czy jest roznica,ale zawsze jak mialam problem to lepszy efekt byl po takim skrobanym jablku niz po tak normalnie zjedzonym...
    Tak zelazo powoduje zaparcia.
    I fakt jak tyle bierzesz tych srodkow to moze nie wyjsc na dobre...

A moze czysty blonnik...
    Sama nie wiem...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelaza biorę tyle co w witaminach Falvit mama i nic więcej . Spróbuję zetrzeć to jabłko :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że opróccz sprzatania zrobię sobie dzisiaj dłuższa przechdzkę z psem, jak w nocy nie pojawią sie chociaż skurcze albo nie wyjdzie ten cholerny czop to nie widze dla siebie nadziei, już dwa razy się żegnałam z doktorkiem, a tu chyba przyjdzie mi się z nim widzieć znowu we wtorek na KTG :]

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi a może warto do tego zestawu dorzucić stosunek ? Mi lekarz sugerował że aby przyspieszyć to warto częściej się bawić z mężem

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Bona A łykasz żelazo????
    Jak łykasz to odstaw bo Ono powoduje zablokowanie.

Utrzyj sobie jabłko, albo wypij kefir i powinno ruszyć 💩🤫
    Dobra rada, po żelazie miałam straszne zaparcia. Ja dalej w dwupaku. Jutro KTG i być może zapadnie decyzja czy cc A jeśli tak to Kiedy.
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym.

Mimi1987, Jeheria lubią tę wiadomość

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Endi a może warto do tego zestawu dorzucić stosunek ? Mi lekarz sugerował że aby przyspieszyć to warto częściej się bawić z mężem
    Już stosuje w pakiecie ze sprzątaniem, bo przy pierwszym podziałało- młoda jest bardziej uparta ;)

Bona lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona zalej śliwki suszone wodą na noc i pij rano ten wywar, śliwki z wywaru wrzuciłam do owsianki razem z jabłkami i.jogurtem naturalnym i zjadłam na śniadanie, w południe siemię lniane z jednej łyżeczki, dużo wody, dodatkowo śliwki jadłam świeże. Na obiad zupa. A do drugiego koniecznie jakaś kasza. Zero słodyczy. Wiem że kiwi też pomaga. Pomaga też na czczo pół godziny przed śniadaniem woda ciepła z miodem i cytryną. Wystarczyło u mnie 2 dni takiej diety i lactulosum ale 15 ml i jest o wiele lepiej. Wcześniej miałam kupy dosłownie bobki czarne (brałam też żelazo). Teraz odstawiłam + te zabiegi i dziś piękna kupka 😂

Endi1990 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    Dobra rada, po żelazie miałam straszne zaparcia. Ja dalej w dwupaku. Jutro KTG i być może zapadnie decyzja czy cc A jeśli tak to Kiedy.
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym.
    Hortensja daj znać jaka decyzja. Ciekawe jak wyjdzie Ci ktg. Trzymam kciuki aby było ok!

Hortensja lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Postanowiłam, że opróccz sprzatania zrobię sobie dzisiaj dłuższa przechdzkę z psem, jak w nocy nie pojawią sie chociaż skurcze albo nie wyjdzie ten cholerny czop to nie widze dla siebie nadziei, już dwa razy się żegnałam z doktorkiem, a tu chyba przyjdzie mi się z nim widzieć znowu we wtorek na KTG :]
    A ja dziś nawet chwasty z trawnika wyrywałam 🤦 ale czy będzie efekt? 🤷

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musialam dzisiaj jedna opinie prawna wyslac i siedzialam nad nia troche ponad godzinke i powiem wam ze mloda chyba zeszla juz do granic mozliwosci... moze to był sposób- cholernie mnie teraz kluje podbrzusze- jestem pelna nadziei bo mozę jak nie wysilek fizyczny to intelektualny :p

Mimi1987, PattisonBM, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria dzięki za radę :) jutro wyprawa do sklepu ;)

Jeheria lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Mój 35+4 2800g.. aż się boję co będzie dalej.
    Moja w 35+5 - 2700g . I ciągle powtarzam, że to straszna kruszynka. As się martwię czy wszystko dobrze. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Edit. Wiem, że to głupota. Ale pierwsza córcia była dokładnie na tym samym etapie o 400g cięższa. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:56

• MIMI Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    musialam dzisiaj jedna opinie prawna wyslac i siedzialam nad nia troche ponad godzinke i powiem wam ze mloda chyba zeszla juz do granic mozliwosci... moze to był sposób- cholernie mnie teraz kluje podbrzusze- jestem pelna nadziei bo mozę jak nie wysilek fizyczny to intelektualny :p
    To moja mi dzisiaj w nocy z główki uderzała w krocze mocno, mówię może coś się zacznie, ale coś cicho. Szyjka mocno rozpulchniona ale taka jest od jakiegoś czasu. Codziennie sprawdzam czy coś się rozwiera. Bo będę w stanie chyba sama wyczuć rozwarcie, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja w 35+5 - 2700g . I ciągle powtarzam, że to straszna kruszynka. As się martwię czy wszystko dobrze. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

🤣🤣🤣🤣🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:38

• MIMI Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle podziwiam, że macie ochotę na seks. Ja całą ciążę tak średnio a teraz to już w ogóle. A to mi niewygodnie, a to duszno, oddychać nie mogę, tu mnie boli, tam mi strzyka, normalnie jak stara baba 😀

Frufru lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie przyspieszania porodu to moja gin się ostatnio śmiała z tych wszystkich sposobów. Jest przekonana, że to nic nie działa. 😊

A ja tam nie wiem 🤷🏻‍♀️ zaczynam stosować wszystko od środy.
    I zobaczymy jak pójdę na ostatnią wizytę 15.05 - czy coś tam się dzieje.
    Bo mój tryb życia już chyba aktywniejszy być nie może. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:40

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja chyba tez moze cos w weekend sprobuje podzialac...
    Mimi tez jakos nie mam ochoty,ale jesli ma to cos pomoc sprobuje...
    Troszke sie boje jak to z tym porodem jest...ze straszny bol i ze te ciecie na zywca...brr...

ED.

Zamowilam jednak ten segregator. Ciazowy bardzo mi sie przydal. Moze ten dla Szkraba tez bedzie przydatny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 23:30

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Lilly też tak ostatnio mówiłam do mojego M. że termin porodu na 10 maja, a ja już 3 tygodniowe dziecko będę miała w tym terminie 🙈 zdrowe, kochane, nic mu nie dolega, ja brzuch już płaski praktycznie nie pamiętam, że przed chwilą był duży! I że się cieszę, że się chłopak pospieszył.

Co do połogu to jestem zaskoczona też na plus, noszę wkładki tylko w zasadzie od 4 dnia chyba po porodzie.

Kochana najlepiej naprawdę ❤️
    Termin szybszy, poród sprawny, dzidziuś kochany i zdrowy. Wyślij w wolnej chwili zdjatka swoje i malucha :)

Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    I tak, i nie. Tak by było najlepiej. Usłyszałam, że dwa dni przerwy i znowu balonik. Ale z drugiej strony co lekarz, to opinia, także nie przywiązuje się do.tych dwóch dni za bardzo. Moja gin mnie pocieszyla, że tak czy siak dzidziuś wyjdzie :) tylko, że jeśli młoda nadal będzie tyła w takim tempie, to grubasa urodze.... przy przyjęciu do szpitala, w 39+1 miała 3400, średni przyrost wagi w ostatnim czasie wyniósł 300g tygodniowo 😱

U mnie to samo, maluszek maluszek a tu koksik na ostatnim usg 😂 ale może to przez ta nogę długa i jest szansa ze będzie jednak chudszy a dlugonozny 😂

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Macica mnie tak rozpiera cały czas A napinanie jest tak co kilka minut 🤦‍♀️ wiec nie wiem czy to przepowiadające czy to juz te właściwe skurcze 😬😬😬ogólnie czuje taki dyskomfort😬 nawet jak szykowałam obiad to nie mogłam ustać co chwilkę siadałam na krześle 🙄 Kuzwa przy pierwszym miałam tylko z kręgosłupa skurczę. Zielona w temacie jestem i nie wiem czy panikować czy na spokojnie 🤦‍♀️

Mimi a u Ciebie mi imienia jeszcze brakuje :)
    Kat - dopisane :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ