MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona nie wiem czy jest roznica,ale zawsze jak mialam problem to lepszy efekt byl po takim skrobanym jablku niz po tak normalnie zjedzonym...
Tak zelazo powoduje zaparcia.
I fakt jak tyle bierzesz tych srodkow to moze nie wyjsc na dobre...
A moze czysty blonnik...
Sama nie wiem...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Postanowiłam, że opróccz sprzatania zrobię sobie dzisiaj dłuższa przechdzkę z psem, jak w nocy nie pojawią sie chociaż skurcze albo nie wyjdzie ten cholerny czop to nie widze dla siebie nadziei, już dwa razy się żegnałam z doktorkiem, a tu chyba przyjdzie mi się z nim widzieć znowu we wtorek na KTG :]
-
Mimi1987 wrote:Bona A łykasz żelazo????
Jak łykasz to odstaw bo Ono powoduje zablokowanie.
Utrzyj sobie jabłko, albo wypij kefir i powinno ruszyć 💩🤫
Gratuluję wszystkim rozpakowanym.Mimi1987, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Bona wrote:Endi a może warto do tego zestawu dorzucić stosunek ? Mi lekarz sugerował że aby przyspieszyć to warto częściej się bawić z mężem
Bona lubi tę wiadomość
-
Bona zalej śliwki suszone wodą na noc i pij rano ten wywar, śliwki z wywaru wrzuciłam do owsianki razem z jabłkami i.jogurtem naturalnym i zjadłam na śniadanie, w południe siemię lniane z jednej łyżeczki, dużo wody, dodatkowo śliwki jadłam świeże. Na obiad zupa. A do drugiego koniecznie jakaś kasza. Zero słodyczy. Wiem że kiwi też pomaga. Pomaga też na czczo pół godziny przed śniadaniem woda ciepła z miodem i cytryną. Wystarczyło u mnie 2 dni takiej diety i lactulosum ale 15 ml i jest o wiele lepiej. Wcześniej miałam kupy dosłownie bobki czarne (brałam też żelazo). Teraz odstawiłam + te zabiegi i dziś piękna kupka 😂
Endi1990 lubi tę wiadomość
-
Hortensja wrote:Dobra rada, po żelazie miałam straszne zaparcia. Ja dalej w dwupaku. Jutro KTG i być może zapadnie decyzja czy cc A jeśli tak to Kiedy.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym.Hortensja lubi tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:Postanowiłam, że opróccz sprzatania zrobię sobie dzisiaj dłuższa przechdzkę z psem, jak w nocy nie pojawią sie chociaż skurcze albo nie wyjdzie ten cholerny czop to nie widze dla siebie nadziei, już dwa razy się żegnałam z doktorkiem, a tu chyba przyjdzie mi się z nim widzieć znowu we wtorek na KTG :]
-
musialam dzisiaj jedna opinie prawna wyslac i siedzialam nad nia troche ponad godzinke i powiem wam ze mloda chyba zeszla juz do granic mozliwosci... moze to był sposób- cholernie mnie teraz kluje podbrzusze- jestem pelna nadziei bo mozę jak nie wysilek fizyczny to intelektualny :p
Mimi1987, PattisonBM, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Mój 35+4 2800g.. aż się boję co będzie dalej.
Edit. Wiem, że to głupota. Ale pierwsza córcia była dokładnie na tym samym etapie o 400g cięższa. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:56
-
Endi1990 wrote:musialam dzisiaj jedna opinie prawna wyslac i siedzialam nad nia troche ponad godzinke i powiem wam ze mloda chyba zeszla juz do granic mozliwosci... moze to był sposób- cholernie mnie teraz kluje podbrzusze- jestem pelna nadziei bo mozę jak nie wysilek fizyczny to intelektualny :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA odnośnie przyspieszania porodu to moja gin się ostatnio śmiała z tych wszystkich sposobów. Jest przekonana, że to nic nie działa. 😊
A ja tam nie wiem 🤷🏻♀️ zaczynam stosować wszystko od środy.
I zobaczymy jak pójdę na ostatnią wizytę 15.05 - czy coś tam się dzieje.
Bo mój tryb życia już chyba aktywniejszy być nie może. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:40
-
Hmm ja chyba tez moze cos w weekend sprobuje podzialac...
Mimi tez jakos nie mam ochoty,ale jesli ma to cos pomoc sprobuje...
Troszke sie boje jak to z tym porodem jest...ze straszny bol i ze te ciecie na zywca...brr...
ED.
Zamowilam jednak ten segregator. Ciazowy bardzo mi sie przydal. Moze ten dla Szkraba tez bedzie przydatny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 23:30
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:Lilly też tak ostatnio mówiłam do mojego M. że termin porodu na 10 maja, a ja już 3 tygodniowe dziecko będę miała w tym terminie 🙈 zdrowe, kochane, nic mu nie dolega, ja brzuch już płaski praktycznie nie pamiętam, że przed chwilą był duży! I że się cieszę, że się chłopak pospieszył.
Co do połogu to jestem zaskoczona też na plus, noszę wkładki tylko w zasadzie od 4 dnia chyba po porodzie.
Kochana najlepiej naprawdę ❤️
Termin szybszy, poród sprawny, dzidziuś kochany i zdrowy. Wyślij w wolnej chwili zdjatka swoje i maluchaKarolllla, Jeheria lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
sayuri wrote:I tak, i nie. Tak by było najlepiej. Usłyszałam, że dwa dni przerwy i znowu balonik. Ale z drugiej strony co lekarz, to opinia, także nie przywiązuje się do.tych dwóch dni za bardzo. Moja gin mnie pocieszyla, że tak czy siak dzidziuś wyjdzie
tylko, że jeśli młoda nadal będzie tyła w takim tempie, to grubasa urodze.... przy przyjęciu do szpitala, w 39+1 miała 3400, średni przyrost wagi w ostatnim czasie wyniósł 300g tygodniowo 😱
U mnie to samo, maluszek maluszek a tu koksik na ostatnim usg 😂 ale może to przez ta nogę długa i jest szansa ze będzie jednak chudszy a dlugonozny 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mimi1987 wrote:Macica mnie tak rozpiera cały czas A napinanie jest tak co kilka minut 🤦♀️ wiec nie wiem czy to przepowiadające czy to juz te właściwe skurcze 😬😬😬ogólnie czuje taki dyskomfort😬 nawet jak szykowałam obiad to nie mogłam ustać co chwilkę siadałam na krześle 🙄 Kuzwa przy pierwszym miałam tylko z kręgosłupa skurczę. Zielona w temacie jestem i nie wiem czy panikować czy na spokojnie 🤦♀️
Mimi a u Ciebie mi imienia jeszcze brakuje
Kat - dopisane3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp