X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona nie wiem czy jest roznica,ale zawsze jak mialam problem to lepszy efekt byl po takim skrobanym jablku niz po tak normalnie zjedzonym...
    Tak zelazo powoduje zaparcia.
    I fakt jak tyle bierzesz tych srodkow to moze nie wyjsc na dobre...

A moze czysty blonnik...
    Sama nie wiem...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelaza biorę tyle co w witaminach Falvit mama i nic więcej . Spróbuję zetrzeć to jabłko :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że opróccz sprzatania zrobię sobie dzisiaj dłuższa przechdzkę z psem, jak w nocy nie pojawią sie chociaż skurcze albo nie wyjdzie ten cholerny czop to nie widze dla siebie nadziei, już dwa razy się żegnałam z doktorkiem, a tu chyba przyjdzie mi się z nim widzieć znowu we wtorek na KTG :]

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi a może warto do tego zestawu dorzucić stosunek ? Mi lekarz sugerował że aby przyspieszyć to warto częściej się bawić z mężem

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Bona A łykasz żelazo????
    Jak łykasz to odstaw bo Ono powoduje zablokowanie.

Utrzyj sobie jabłko, albo wypij kefir i powinno ruszyć 💩🤫
    Dobra rada, po żelazie miałam straszne zaparcia. Ja dalej w dwupaku. Jutro KTG i być może zapadnie decyzja czy cc A jeśli tak to Kiedy.
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym.

Mimi1987, Jeheria lubią tę wiadomość

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Endi a może warto do tego zestawu dorzucić stosunek ? Mi lekarz sugerował że aby przyspieszyć to warto częściej się bawić z mężem
    Już stosuje w pakiecie ze sprzątaniem, bo przy pierwszym podziałało- młoda jest bardziej uparta ;)

Bona lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona zalej śliwki suszone wodą na noc i pij rano ten wywar, śliwki z wywaru wrzuciłam do owsianki razem z jabłkami i.jogurtem naturalnym i zjadłam na śniadanie, w południe siemię lniane z jednej łyżeczki, dużo wody, dodatkowo śliwki jadłam świeże. Na obiad zupa. A do drugiego koniecznie jakaś kasza. Zero słodyczy. Wiem że kiwi też pomaga. Pomaga też na czczo pół godziny przed śniadaniem woda ciepła z miodem i cytryną. Wystarczyło u mnie 2 dni takiej diety i lactulosum ale 15 ml i jest o wiele lepiej. Wcześniej miałam kupy dosłownie bobki czarne (brałam też żelazo). Teraz odstawiłam + te zabiegi i dziś piękna kupka 😂

Endi1990 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    Dobra rada, po żelazie miałam straszne zaparcia. Ja dalej w dwupaku. Jutro KTG i być może zapadnie decyzja czy cc A jeśli tak to Kiedy.
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym.
    Hortensja daj znać jaka decyzja. Ciekawe jak wyjdzie Ci ktg. Trzymam kciuki aby było ok!

Hortensja lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Postanowiłam, że opróccz sprzatania zrobię sobie dzisiaj dłuższa przechdzkę z psem, jak w nocy nie pojawią sie chociaż skurcze albo nie wyjdzie ten cholerny czop to nie widze dla siebie nadziei, już dwa razy się żegnałam z doktorkiem, a tu chyba przyjdzie mi się z nim widzieć znowu we wtorek na KTG :]
    A ja dziś nawet chwasty z trawnika wyrywałam 🤦 ale czy będzie efekt? 🤷

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musialam dzisiaj jedna opinie prawna wyslac i siedzialam nad nia troche ponad godzinke i powiem wam ze mloda chyba zeszla juz do granic mozliwosci... moze to był sposób- cholernie mnie teraz kluje podbrzusze- jestem pelna nadziei bo mozę jak nie wysilek fizyczny to intelektualny :p

Mimi1987, PattisonBM, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria dzięki za radę :) jutro wyprawa do sklepu ;)

Jeheria lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Mój 35+4 2800g.. aż się boję co będzie dalej.
    Moja w 35+5 - 2700g . I ciągle powtarzam, że to straszna kruszynka. As się martwię czy wszystko dobrze. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Edit. Wiem, że to głupota. Ale pierwsza córcia była dokładnie na tym samym etapie o 400g cięższa. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:56

• MIMI Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    musialam dzisiaj jedna opinie prawna wyslac i siedzialam nad nia troche ponad godzinke i powiem wam ze mloda chyba zeszla juz do granic mozliwosci... moze to był sposób- cholernie mnie teraz kluje podbrzusze- jestem pelna nadziei bo mozę jak nie wysilek fizyczny to intelektualny :p
    To moja mi dzisiaj w nocy z główki uderzała w krocze mocno, mówię może coś się zacznie, ale coś cicho. Szyjka mocno rozpulchniona ale taka jest od jakiegoś czasu. Codziennie sprawdzam czy coś się rozwiera. Bo będę w stanie chyba sama wyczuć rozwarcie, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja w 35+5 - 2700g . I ciągle powtarzam, że to straszna kruszynka. As się martwię czy wszystko dobrze. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

🤣🤣🤣🤣🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:38

• MIMI Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle podziwiam, że macie ochotę na seks. Ja całą ciążę tak średnio a teraz to już w ogóle. A to mi niewygodnie, a to duszno, oddychać nie mogę, tu mnie boli, tam mi strzyka, normalnie jak stara baba 😀

Frufru lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie przyspieszania porodu to moja gin się ostatnio śmiała z tych wszystkich sposobów. Jest przekonana, że to nic nie działa. 😊

A ja tam nie wiem 🤷🏻‍♀️ zaczynam stosować wszystko od środy.
    I zobaczymy jak pójdę na ostatnią wizytę 15.05 - czy coś tam się dzieje.
    Bo mój tryb życia już chyba aktywniejszy być nie może. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 22:40

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja chyba tez moze cos w weekend sprobuje podzialac...
    Mimi tez jakos nie mam ochoty,ale jesli ma to cos pomoc sprobuje...
    Troszke sie boje jak to z tym porodem jest...ze straszny bol i ze te ciecie na zywca...brr...

ED.

Zamowilam jednak ten segregator. Ciazowy bardzo mi sie przydal. Moze ten dla Szkraba tez bedzie przydatny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 23:30

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Lilly też tak ostatnio mówiłam do mojego M. że termin porodu na 10 maja, a ja już 3 tygodniowe dziecko będę miała w tym terminie 🙈 zdrowe, kochane, nic mu nie dolega, ja brzuch już płaski praktycznie nie pamiętam, że przed chwilą był duży! I że się cieszę, że się chłopak pospieszył.

Co do połogu to jestem zaskoczona też na plus, noszę wkładki tylko w zasadzie od 4 dnia chyba po porodzie.

Kochana najlepiej naprawdę ❤️
    Termin szybszy, poród sprawny, dzidziuś kochany i zdrowy. Wyślij w wolnej chwili zdjatka swoje i malucha :)

Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    I tak, i nie. Tak by było najlepiej. Usłyszałam, że dwa dni przerwy i znowu balonik. Ale z drugiej strony co lekarz, to opinia, także nie przywiązuje się do.tych dwóch dni za bardzo. Moja gin mnie pocieszyla, że tak czy siak dzidziuś wyjdzie :) tylko, że jeśli młoda nadal będzie tyła w takim tempie, to grubasa urodze.... przy przyjęciu do szpitala, w 39+1 miała 3400, średni przyrost wagi w ostatnim czasie wyniósł 300g tygodniowo 😱

U mnie to samo, maluszek maluszek a tu koksik na ostatnim usg 😂 ale może to przez ta nogę długa i jest szansa ze będzie jednak chudszy a dlugonozny 😂

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Macica mnie tak rozpiera cały czas A napinanie jest tak co kilka minut 🤦‍♀️ wiec nie wiem czy to przepowiadające czy to juz te właściwe skurcze 😬😬😬ogólnie czuje taki dyskomfort😬 nawet jak szykowałam obiad to nie mogłam ustać co chwilkę siadałam na krześle 🙄 Kuzwa przy pierwszym miałam tylko z kręgosłupa skurczę. Zielona w temacie jestem i nie wiem czy panikować czy na spokojnie 🤦‍♀️

Mimi a u Ciebie mi imienia jeszcze brakuje :)
    Kat - dopisane :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ