MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala i mam jechać dzisiaj na wywoływanie, bo nie ma wód! W pt AFI wynosiło 12! Szyjka skrócona, miękka, 1 cm rozwarcia, mam dostać balonik i zobaczymy. Trzymajcie kciuki!
mwm, PLPaulina, Andzia86, Karolllla, Izape_91, PattisonBM, Catlady, Kakarli, lipcowka86, Hortensja, lilly., Endi1990 lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dziewczyny, ja po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala i mam jechać dzisiaj na wywoływanie, bo nie ma wód! W pt AFI wynosiło 12! Szyjka skrócona, miękka, 1 cm rozwarcia, mam dostać balonik i zobaczymy. Trzymajcie kciuki!
powodzenia2020
2023 -
szatanka wrote:Dziewczyny, ja po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala i mam jechać dzisiaj na wywoływanie, bo nie ma wód! W pt AFI wynosiło 12! Szyjka skrócona, miękka, 1 cm rozwarcia, mam dostać balonik i zobaczymy. Trzymajcie kciuki!
Zazdroszczę 🤗
Zaraz ja jedyna tu zostanę A termin miałam na wczoraj 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Szatanka,nooo,to dajesz! Trzymam kciuki.
U nas dziś pierwszy mega kryzys, Wojtek od 10 drze ryjka i wygląda na to że to problem brzuszkowy. Robi kupongi(raz były 3 w ciągu 1 h,takie malutkie), staramy się go odbijać, masujemy brzuszek i teraz po 7 h walki wygląda na to,że jest lepiej teochę...Ale jesteśmy zmordowani:/ plus taki, że z tego wszystkiego zaczął odpadać strupek w pępuszku,została nam może z 1/3 do odpodnięcia.
Mam pytanie do tych z was,króre przy poprzednich porodach były szyte ( po nacięciu krocza+pęknięcia wewnątrz). Ile wam goiło się to zszycie? Nie ukrywam,że pondziesiejszym dniu pełnym siedzenia na tyłku przy okazji uspokajania mlodego, czuję mocno krocze,wszystko mi się naciąga i pobolewa:/
Niech ten dzień się skończy:p34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Dabria wrote:Hey ja z czerwcowych mam pytanie bo u was duzo juz porodow
Jak jechalyscie na porodowke to mieslicie sprawdzana temperature i wywiad? Mieliscie jakis test robiony przed wejsciem na porodowke na covid albo juz jak bylyscie przyjete ?
Miałam robiony wywiad,mierzoną temperaturę i robiony test przed przyjęciem do szpitala34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Dziewczyny, ja po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala i mam jechać dzisiaj na wywoływanie, bo nie ma wód! W pt AFI wynosiło 12! Szyjka skrócona, miękka, 1 cm rozwarcia, mam dostać balonik i zobaczymy. Trzymajcie kciuki!
A myślałam, że może się spotkamy. 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 17:53
-
nick nieaktualnyCer wrote:Szatanka,nooo,to dajesz! Trzymam kciuki.
U nas dziś pierwszy mega kryzys, Wojtek od 10 drze ryjka i wygląda na to że to problem brzuszkowy. Robi kupongi(raz były 3 w ciągu 1 h,takie malutkie), staramy się go odbijać, masujemy brzuszek i teraz po 7 h walki wygląda na to,że jest lepiej teochę...Ale jesteśmy zmordowani:/ plus taki, że z tego wszystkiego zaczął odpadać strupek w pępuszku,została nam może z 1/3 do odpodnięcia.
Mam pytanie do tych z was,króre przy poprzednich porodach były szyte ( po nacięciu krocza+pęknięcia wewnątrz). Ile wam goiło się to zszycie? Nie ukrywam,że pondziesiejszym dniu pełnym siedzenia na tyłku przy okazji uspokajania mlodego, czuję mocno krocze,wszystko mi się naciąga i pobolewa:/
Niech ten dzień się skończy:pCer lubi tę wiadomość
-
Cer wrote:Szatanka,nooo,to dajesz! Trzymam kciuki.
Niech ten dzień się skończy:p
o jej... u Weroniki problem brzuszkowy objawia się prężeniem i potem pierdzeniem... spac spokojnie jej to nie daje, ale u mamy na kolanach, a najlepiej na cycu da radę i pospać... takich historii jak u Ciebie u nas jeszcze nie było... chociaz mała jest od paru dni nieodkładalna... i ciągle podłaczona do cyca...
Na wieczony kryzysy brzuszkowy u nas dziala kapiel - trochę cieplej wody i jak reka odją... mamy to wiaderko wiec mala moze dluzej posiedziec w cieple...
2020
2023 -
Trzymam mocno kciuki za szczesliwe i szybkie rozwiazanie 🤞🤞🤞🤞🌸🌸🌸🍀🍀🍀 -
-
Powodzenia!👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
Ponowne starania od sierpnia 2021
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
Ponowne starania od listopada 2021
💊euthyrox 100 -
Szatanka dajesz! Ale to gdzie te wody znikają? 😱
Cer a kładziesz na brzuszku? Ja od samego początku po kilka minut codziennie i odpukać spokój.
Czasem się ponapina i bąki popuszcza ale to wszystko. Na dzień wiszenia na cycku wprowadziłam smoczek i jest spokój. Jakby był głodny to by się darł a tak wychodzi, że ssać mu się chce po prostu wiec wole żeby się cyckami nie bawił. Co do rany mnie od tygodnia dopiero nie boli nic ale miałam to co Ty, w drugim tygodniu od siedzenia ciągłego, ból, ciągnięcia itp. Przejdzie!Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość
-
Trzymaj sie i dawaj znac. Powodzenia.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Lilly gratulacje!!
Beti moja mała tez jakby sie szaleju najadła. Non stop skacze, pręży sie, przeciąga dzisiaj to juz mam dosc. Naciska mi czyms na nerw w nodze i az mnie telepie tak mnie boli i przeszywa. W nocy rpawie nie spalam, bo brzuch bolal caly czas jak na @,w dzien czasem zabolalo bardziej. Dobrze ze wszystko u Ciebie ok!lilly. lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Szatanko kciuki trzymam i nie puszczaam!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Karolllla wrote:Szatanka dajesz! Ale to gdzie te wody znikają? 😱
Też się zastanawiałam. Dr mi wytłumaczył, że dziecko pije, ale łożysko już nie wytwarza, bo jest zwapniale. Taka różnica od piątku. Dzisiaj tych wód było ledwo co, zaledwie 2 cm. Tak że bardzo szybko to się może zmieniać i dlatego warto kontrolować pod koniec ciąży. -
Szatanka, kciuki!!
Ja dzisiaj miałam ktg i usg - synek waży 3200g +/- 450g, mam nadzieję że jednak trochę mniej, bo do terminu 2,5 tygodnia.. szyjka 2,6cm ale już miękka. Na ktg cisza i spokój. Dostałam zalecenia: długie spacery, sex, piłka. Nie chciałabym jakoś przyspieszać jego przyjścia na świat, ale z drugiej strony wolę uniknąć przenoszenia ciąży i wywoływania.. i bądź tu człowieku mądryBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Szatanka a bałaś się że będziesz tu kiblować
Trzymam kciuki, aby poszło szybko i sprawnie ✊