MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylipcowka wrote:Pytanie do Mamusiek jak się Wam sprawdza osobny pokoik dla malucha, korzystacie wogole czy wszytko się toczy w innym miejscu ?
Mamy dostawke która planujemy postawić u nas w sypialni i za ścianą pokój małego z drugim łóżkiem. Tak się zastanawiam czy nie przenieść się do spania odrazu do tego drugiego pokoju żeby wszytko było w zasięgu...
A jak maluchy budzą się w nocy na karmienie to zmieniacie pieluchę czy jak nie ma kupy to zostawiacie tą samą ??
Na początku życie toczyło się tam gdzie była mata.
Ale szybko córka eksplorowała całe mieszkanie. 😅 Była przeszczęśliwa jak pelzala potem raczkowała do mnie/innego pomieszczenia 😊
Nie spała w swoim pokoju. Ale tam zawsze były zabawki. I tam od początku wieczorem je zanosilismy.
Teraz robimy już to z córką. Wieczorne sprzątanieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 11:57
-
Karolllla wrote:FruFru ja mam dostawkę, a nawet tam go nie odkładam 😂 Śpimy przytuleni
Weź mi nie mów, że wydałam 1000 zł oraz musiałam przestawić meble, co wiązało się z wierceniem nowych dziur w ścianie na obrazki i lustro NA DARMO!!! 😂 😂 😂 Już i tak słabo, że dostawka starcza na tak krótko i za pół roku znowu trzeba będzie robić tetris w sypialni, żeby pomieścić tam nasze łoże, pokój małej i biuro. A mówisz, że może nawet z niej nie skorzystam? Eeextra!Karolllla lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Weź mi nie mów, że wydałam 1000 zł oraz musiałam przestawić meble, co wiązało się z wierceniem nowych dziur w ścianie na obrazki i lustro NA DARMO!!! 😂 😂 😂 Już i tak słabo, że dostawka starcza na tak krótko i za pół roku znowu trzeba będzie robić tetris w sypialni, żeby pomieścić tam nasze łoże, pokój małej i biuro. A mówisz, że może nawet z niej nie skorzystam? Eeextra!
Hahahahhaha uwierz, że mój M mi cały czas wypomina, że mówił, że się nie przyda, a ja szlam w zaparte, że karmienie w nocy i cyk do dostawki taaa dupa hahahahha Ale spokojnie mam zamiar to zacząć robić ale mija zaraz pierwszy miesiąc i naprawdę uwielbiam tulić tą kruszynkę 🥰szatanka, lilly. lubią tę wiadomość
-
Karola, ale super ta wyprawka faktycznieBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Fajnie,ze taka spora bo tez licze ze bedzie cos ciekawego. Najbardziej ten kosz mojzesza mi by byl przydatnyPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Weź mi nie mów, że wydałam 1000 zł oraz musiałam przestawić meble, co wiązało się z wierceniem nowych dziur w ścianie na obrazki i lustro NA DARMO!!! 😂 😂 😂 Już i tak słabo, że dostawka starcza na tak krótko i za pół roku znowu trzeba będzie robić tetris w sypialni, żeby pomieścić tam nasze łoże, pokój małej i biuro. A mówisz, że może nawet z niej nie skorzystam? Eeextra!
+ W sypialni dostawka.
Nie spała ani w tym ani w tym. 🤣🤣
Edit. A miałam jeszcze kosz Mojżesza. To był największy niewypał. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 13:37
Karolllla lubi tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Fajnie,ze taka spora bo tez licze ze bedzie cos ciekawego. Najbardziej ten kosz mojzesza mi by byl przydatny
Kosz jest super, później na zabawki go zostawię albo na...kwiaty 🤪 Ręcznik jest fajny, kocyk minky super, koszulka z Coccodrillo fajna i body, spodnie i skiety białe z syrenką śmieszne ale po domu się przydadzą -
Ja chce ten kosz jak bede lazic do drugiego pokoju i jak gdzies bedziemy jechac
zeby miala swoj kacik...
A potem fakt zabawki albo kwiaty,bo pewnie max 6mc bedzie sie w to mieścićPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyMoja dostawała wścieklizny na kosz Mojżesza. Jakby ją ktoś do wrzątku wrzucił.
Do tego to jest strasznie malutkie.
I co najgorsze to te boki są niskie. Więc Nawet jak dziecko polubi to na bardzo krótko to będzie służyło. I nie sądzę by jakiekolwiek dziecko - Nawet te mało ruchliwe dotrwało w tym aż 6msc.
Teraz też kupiłam dostawke. Chociaż mąż ciągle powtarza że i tym razem jej nie użyje. No ale jak twierdzi z ciężarną się nie dyskutuję.🤷🏻♀️
A ja po części wiem że ma rację. Po prostu przy kp ciężko w tym całym niewyspaniu czekać aż dziecko skończy jesc i je odkładać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 14:24
-
Lilly jak bedziesz miala sily napisz prosze cos wiecej o Polnej
Jak z polozna ,czy dostalas znieczulenie
A i jak wyglada sytuacja z woda?
Mozna zamowic w bufecie?
Bo wczoraj widzialam,ze raczej wszystkie dziewczyny targaly ze sobą duze zgrzewki wodyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 14:59
-
Karolllla wrote:Oli jest malutki ale zakładam, że do 6 miesięcy tam żadne dziecko nie dotrwa
jednak jest ruchliwy coraz bardziej a tam jest mało miejsca. Pózniej go włożę i zrobię fotę
Mój kosz uwielbiał i 8 pełnych miesięcy w nim spał, fakt leniuch ani nie wstawał ani nie siadał wtedy jeszcze a kosz mam taki naprawdę duży. Super sprawa, zazdroszczę.lilly. lubi tę wiadomość
Carla -
Carla duży kosz tak ale ten jest mały, patrzcie. Ty pewnie masz taki jak ja mam kołyskę osobno na kółkach w salonie. Taki kosz wiklinowy właśnie to tam spokojnie dotrwa kilka miesięcy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 15:28
PLPaulina, Korna, Carla, Cer, PattisonBM, Catlady lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarla wrote:Mój kosz uwielbiał i 8 pełnych miesięcy w nim spał, fakt leniuch ani nie wstawał ani nie siadał wtedy jeszcze a kosz mam taki naprawdę duży. Super sprawa, zazdroszczę.
Mój był niby normalny 🤔 taki na stelażu. Ale moja nie chciała, więc to inna bajki.
Ale nawet córki kuzyn - hipotrofik tyle nie dał rady. A większego leniucha od niego nigdy nie widziałam. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 15:46
-
Hey ja z czerwcowych mam pytanie bo u was duzo juz porodow
Jak jechalyscie na porodowke to mieslicie sprawdzana temperature i wywiad? Mieliscie jakis test robiony przed wejsciem na porodowke na covid albo juz jak bylyscie przyjete ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 15:34
-
Dabria wrote:Hey ja z czerwcowych mam pytanie bo u was duzo juz porodow
Jak jechalyscie na porodowke to mieslicie sprawdzana temperature i wywiad? Mieliscie jakis test robiony przed wejsciem na porodowke na covid albo juz jak bylyscie przyjete ?
Żadnych testów tylko temperatura mierzona przez cały pobyt w szpitalu.Dabria lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:49
Dabria lubi tę wiadomość