MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,tu Cer,forum robi mi na komórce jakieś harce,musiałam zeobić nowe konto,nie wiem,może jeszcze uda mi się to ogarnąć.
My po w miarę spokojnej nocy, pomogła BioGaia,zaopatrzyłem się też w Espumisan jakby co( Mimi,Pattison- dzięki za rady!). Ogółem powolutku chyba uczymy się obsługi mlodego,jesteśmy też już nawet w miarę wyspani;)
U nas Wojtek też lubi sobie wsadzać łapki do buzi jak jest głodny lub coś go frustruje. Kiedy nie mam zamiaru go katmić,ssie chwilę mój kciuk- powinnam dawać zamiast tego smoczek?Mimi1987, Ajka, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
Mój mały od wczoraj ma jakąś wysypkę na buzi. Nie wiem od czego... Na razie myje mu buzię przegotowaną wodą i smaruje swoim mlekiem. Jak nie minie, to chyba lekarz?
-
Frufru wrote:Mój mały od wczoraj ma jakąś wysypkę na buzi. Nie wiem od czego... Na razie myje mu buzię przegotowaną wodą i smaruje swoim mlekiem. Jak nie minie, to chyba lekarz?
Może to potówkiFrufru lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
FruFru witaj w klubie u nas to samo. Czytałam w książce, że to normalne i częściej u chłopców. To od hormonów, które jeszcze w mleku krążą po ciąży, może trwać wiele tygodni
Nic nie poradzisz. Dopóki się nie robi jakaś ropa itd to nie ma co po lekarzach biegać.
Frufru lubi tę wiadomość
-
Cer1 wrote:Hej dziewczyny,tu Cer,forum robi mi na komórce jakieś harce,musiałam zeobić nowe konto,nie wiem,może jeszcze uda mi się to ogarnąć.
My po w miarę spokojnej nocy, pomogła BioGaia,zaopatrzyłem się też w Espumisan jakby co( Mimi,Pattison- dzięki za rady!). Ogółem powolutku chyba uczymy się obsługi mlodego,jesteśmy też już nawet w miarę wyspani;)
U nas Wojtek też lubi sobie wsadzać łapki do buzi jak jest głodny lub coś go frustruje. Kiedy nie mam zamiaru go katmić,ssie chwilę mój kciuk- powinnam dawać zamiast tego smoczek?
zalezy czy masz czysty kciuk 😋
ja tez daje probiotyk, niemal od urodzenia dostaje... ze wzgledu na to ze było cc i na poczatku bardzo mało mojego mleka... zeby mała miala odpowiednio wykształcona flore bakteryjną... tym ze ja juz jestem na 3 buteleczce i za kazdym razem innej firmy... pierwszy malam cesario, potem dostałam w gratisie z apteki akolka, a teraz daje Flostrum baby...2020
2023 -
Frufru wrote:Mój mały od wczoraj ma jakąś wysypkę na buzi. Nie wiem od czego... Na razie myje mu buzię przegotowaną wodą i smaruje swoim mlekiem. Jak nie minie, to chyba lekarz?
A ne tradzik niemowlecy... synek kolezanki miał - okropnie to wyglada, ale nie groźne... wygooglaj sobie jakies zdjecia i porownaj
edit:
o tu jest zdjecie:
https://www.e-zikoapteka.pl/artykuly/tradzik-niemowlecy-tradzik-noworodkowy-i-rumien-noworodkowy-co-trzeba-o-nich-wiedziec.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:15
Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
A u nas chyba się zaczyna ciemieniucha... wczoraj namierzyłem, ze skóra się zaczyna łuszczyc na czole... wyglada to podobnie jak na internetach, tylko o wiele mniej nasilone - dzis gadalam z połozną i stwierdziła, ze zwyczajnie namierzyłam w poczatkowej fazie2020
2023 -
PLPaulina wrote:Ten cesario to nawet moja pediatra pozwoliła sobie skomentować. 😅
to zwykly probiotyk - kazdy jest taki sam... mi polozna zaleciła dac dziecku jakis probiotyk jak jest na mm - akurat taki mieli w aptece... sklad ma taki sam jak pozostałe... co z nim nie tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:21
2020
2023 -
PLPaulina wrote:Ja mogę sklepy ze smoczkami otworzyć. Wszystkie blee.
Ciekawe czy tym razem będzie inaczej.
Pewnie pamiętasz że miałam to samo przy synu. Teraz Mała ciągnie smoczek, ciągnie butelkę, zasypia w wózku/lozeczku sama że smoczkiem, czasem bez. Jak już zasnie nic jej nie przeszkadza. 0 bujania i noszenia... Kompletne przeciwieństwo Syna. Minęły 2 tygodnie od porodu a ja wciąż "nie mam Dziecka" w nocy średnio 3 razy cycek i póki co (odpukać...) 0 problemów. Za to Adaś nadrabia Za dwoje 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:25
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjka wrote:to zwykly probiotyk - kazdy jest taki sam... mi polozna zaleciła dac dziecku jakis probiotyk jak jest na mm - akurat taki mieli w aptece... sklad ma taki sam jak pozostałe... co z nim nie tak?
-
nick nieaktualnyKira91 wrote:Pewnie pamiętasz że miałam to samo przy synu. Teraz Mała ciągnie smoczek, ciągnie butelkę, zasypia w wózku/lozeczku sama że smoczkiem, czasem bez. Jak już zasnie nic jej nie przeszkadza. 0 bujania i noszenia... Kompletne przeciwieństwo Syna. Minęły 2 tygodnie od porodu a ja wciąż "nie mam Dziecka" w nocy średnio 3 razy cycek i póki co (odpukać...) 0 problemów. Za to Adaś nadrabia Za dwoje 🙈
Dajesz nadzieję !!!! 🙏🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:26
Kira91 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Nie każdy probiotyk jest taki sam. Różni vsie szczepami bakterii, substancjami dodatkowymi i np reklamą za którą dostaje się niezłe kary finansowe.
ok ten ma jakis jeden szczep wiecej i inuline... ale czy jest lepszy / gorszy nie ma jak sprawdzic... Weronika nie specjalnie ma problemy z brzuszkiem... jesli mialabym oceniac to na tym flostrum jest gorzej... ale to raczej kwestia wieku... z reszta u nas i tak generalnie na razie nie ma kolek2020
2023 -
Cer1 wrote:Hej dziewczyny,tu Cer,forum robi mi na komórce jakieś harce,musiałam zeobić nowe konto,nie wiem,może jeszcze uda mi się to ogarnąć.
U nas Wojtek też lubi sobie wsadzać łapki do buzi jak jest głodny lub coś go frustruje. Kiedy nie mam zamiaru go katmić,ssie chwilę mój kciuk- powinnam dawać zamiast tego smoczek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:51
-
Dziewczyny, w nocy parametry się ustabilizowaly i dostałam Lilianke z powrotem - wyniki krwi byly dobre, żadnych stanów zapalnych, więc wyszła z tego sama. Jeszcze dziś usg serduszka i tych nerek zrobili, ale nie znam wyniku. Uff, ale ulga!
Ja tyłka dalej nie czuję. Mówią, że może tak być, tym bardziej, że miałam wywoływanie łożyska. Okazało się, że było przyrosniete do macicy 😲 przy jego wyciaganiu darlam sie najbardziej podczas porodu, pomimo znieczulenia. Ponoć mam do tego tendencję i muszę zwrócić na to uwagę w ewentualnej drugiej ciąży.
A to moja Kruszynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:04
Ajka, Mimi1987, Frufru, PattisonBM, Andzia86, Beti82, Carla, Cer1, Karolllla, Klaudia24, lipcowka86, Catlady, Jeheria, Cccierpliwa, PLPaulina, Endi1990, lilly., Niki2803 lubią tę wiadomość