MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za zdrowie maluszka, na pewno bedzie wszydtko w porzadku.
Gratulacje dla wszystkich mamusiek ktore tula juz swoje dzieciaczki i czekamy na dalsze mamusie:)
U nas poki co kolek nie widac ale czasem zdarzaja sie juz grymasy zwiazane z brzuszkiem poki co sobie radzimy gimnastyka i termoforkiem z pestek wiśni.
Jestem z siebie dumna bo na kryzysowe sytuacje daje smoczka co z trudem mi przychodzilo z synem i w konsekwencji bylam.jednym wielkim chodzacym smoczkiem :p
Mam ten smoczek bibs ale.wydaje mi sie taaaaki mega wielki... musze sie do niego przekonac:)lilly. lubi tę wiadomość
-
Już po ktg ... cóż leżąc na plecach spał, na boku ładnie zaczął się ruszać, zapis z małymi falami. Nic konkretnego się nie zaczyna, usłyszałam tylko hasło „w ciągu godziny na pewno Pani nie urodzi” ... cały czas czuje napór na krzyż i ... pupę. Brzuch non stop prawie spięty. Chociaż może rzeczywiście to straszaki tylko nocne były.
Kolejne ktg wtorek 19.05 a zaraz po nim wizyta u lekarza (jeśli się po drodze nie rozpakuję). Trzymam kciuki za Was dziewczyny, już zaraz wszystkie będziemy po ...lilly., Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość
Carla -
Jeheria wrote:Gratulacje Lilly i Szatanka!
Szatanka u mojej przyjaciółki córka zachłysnęła się wodami, po narodzinach od razu ją zabrali bo słabo oddychała, była na wspomaganiu przez dobę, dostawała antybiotyk ale wszystko jest dobrze, dziś ma 2,5 miesiąca. U Was też będzie ok!
U mnie ok, jesteśmy w domku, jutro wizyta położnej. Martwię się że mam za mało mleka. Ale po karmieniu ładnie śpi te 2h. Sam się wybudza. Mały w domu spokojniejszy niż w szpitalu. Zawsze płacze przy zmianie pieluszkiale wczoraj nie zrobił w ogóle kupy. Mąż mi dużo pomaga.
U mnie mała przysypiała tylko na cycu ale to były krótkie drzemki, praktycznie na cycu chciała byc 24h... nie ssala cały czas, tylko na początku po zmiane piersi i potem raz na kilka minut trochę - pewnie nie lecialo... czasem w koncu zasnela i wtedy spala naprade mocno i dlugo... Ja jak tylko wrociłam do domu to wypróbowałam laktator i były tylko 3ml... wtedy wyslalam meza po mm... Po mm od razu zmiana - zjadła porcje i zasnela spokojnie...2020
2023 -
Karolllla wrote:Endi miałam to samo ale młody ciągnie tego bibsa elegancko, a też ma go jak na pół twarzy wydaje się 😂
ale faktycznie jak wsadze to nie przeszkadzaKarolllla lubi tę wiadomość
-
Szatanka - ja też miałam 9 pkt i wszystko ok. Rozumiem ze się martwisz też bym panikowała, ale zbadaja Ci dziecinę i ewentualnie dadzą leki... bedzie dobrze.
PS ja po cc miałam zablkowaną cewkę moczową - (pewnie po cewniku) calą noc siedziałam w łazience polewając krocze ciepłaą wodą licząc ze cos poleci... rano w końcu chcieli mi cewnik zakładać, ale sie nie poddałami w końcu cos tam poszło ( a ze wypiłam ponad ze 2 litry wody, ta noc to był koszmar - mała była cześciowo u poloznych, bo ja siedziałam w łazience)... po 2-3 dniach naszczęscie zszedł ten paraliz... i z tym jest normalnie...
Za to juz mi zostało, ze jak czuje ze musze iśc z 2... to muszę i to natychmiast... niby miałam cc, a skutki takie jak przy SN... moze to kwestia porodu w ogóle....2020
2023 -
Endi1990 wrote:Trzymam kciuki za zdrowie maluszka, na pewno bedzie wszydtko w porzadku.
Gratulacje dla wszystkich mamusiek ktore tula juz swoje dzieciaczki i czekamy na dalsze mamusie:)
U nas poki co kolek nie widac ale czasem zdarzaja sie juz grymasy zwiazane z brzuszkiem poki co sobie radzimy gimnastyka i termoforkiem z pestek wiśni.
Jestem z siebie dumna bo na kryzysowe sytuacje daje smoczka co z trudem mi przychodzilo z synem i w konsekwencji bylam.jednym wielkim chodzacym smoczkiem :p
Mam ten smoczek bibs ale.wydaje mi sie taaaaki mega wielki... musze sie do niego przekonac:)
kurde a mi w szpitalu powiedzieli, że smoczek mozna dopiero jak bedzie miała 6 tygodni... no to mam w szafie smoczek 0-2 miesiace i lezy... a Weronika jako smoczek cyca traktuje... z drugiej strony moze dzieki temu troche mi sie laktacja pobudzila, a poza tym ona mimo ze dostaje butelke cyca ssie wspaniale... bo to jedyny dostepny pocieszacz... i w rezultacie je mm coraz mniej...
2020
2023 -
nick nieaktualnyJa daje smoczek tez bibsa, mam tez mamajoo i ten wypluwa. Ale widzę ze sam często nie chce, teraz zasnął na cycku i już smoczek był niepotrzebny. Ale ogólnie jak się obudzi to nie spi ze 2h wiec daje mu do ciumkania. Jak odkładajcie maluchy które zasypiają na cycku? O ile w nocy to jakoś sobie radzę bo karmie na łóżku, to w dzień np na fotelu i muszę wstać żeby go odłożyć do łóżeczka, oczywiście pies może nad głowa szczekać i spi a ja podniosę rękę i już oczka otwarte
czekacie żeby minęła ta faza rem czy kwestia prób?
-
sytuacja z przed chwili... młoda nakarmiona, przewinieta i raczej niekolkowa dzis... przejezdzala pod oknem smieciara i halas nie z tej ziemi... najpierw chwila crumkan, wiercenie sie i w koncu za 2-3min placz... mowie dobra dam jej cyca...podnosze ja biore na reca... 2 kroki - spi... dobra do wózka z powrotem... no ale marudzenie... do góry od razu śpi... wózek marudzenie... na raczki spi... siedze teraz na kanapie dziecko spi na kolanach...
mwm, Niki2803 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAjka wrote:sytuacja z przed chwili... młoda nakarmiona, przewinieta i raczej niekolkowa dzis... przejezdzala pod oknem smieciara i halas nie z tej ziemi... najpierw chwila crumkan, wiercenie sie i w koncu za 2-3min placz... mowie dobra dam jej cyca...podnosze ja biore na reca... 2 kroki - spi... dobra do wózka z powrotem... no ale marudzenie... do góry od razu śpi... wózek marudzenie... na raczki spi... siedze teraz na kanapie dziecko spi na kolanach...
Mąż oczywiście spał jak zabity, ja nie wiem jak on to robi ze budzę go żeby mi podał syna, czasami go przewinie i zasypia w minutę..
-
Ajka wrote:kurde a mi w szpitalu powiedzieli, że smoczek mozna dopiero jak bedzie miała 6 tygodni... no to mam w szafie smoczek 0-2 miesiace i lezy... a Weronika jako smoczek cyca traktuje... z drugiej strony moze dzieki temu troche mi sie laktacja pobudzila, a poza tym ona mimo ze dostaje butelke cyca ssie wspaniale... bo to jedyny dostepny pocieszacz... i w rezultacie je mm coraz mniej...
Teraz mam wyrzuty sumienia ale niestety- jak to powiedziala polozna teraz na wizycie- to niepedagogiczne ale niestety to czasami jedyny ratunek.
Smoczka daje tylko jak jest najedzona i widze ze ma potrzebe pociumkania, z reszta jest cwana i jak stwierdzi ze nie chce smoczka to chocbym go jej pol godziny porbowala dac to nie zassie i juz :p -
Ajka wszystkiego dobrego, u nas też w niedzielę
Właśnie na takie momenty jak opisałaś idealnie się smoczek sprawdza przynajmniej u nas, przebudza się dostaje smoka zamiast na ręce i śpi dalej.
Mwm ja czekam na drugą fazę zdecydowanie wtedy mam luzik, a jak jest najedzony i zasypia przy cycku to odbijam i go odcina szybko. Już się nauczyłam kiedy ma najgłębszy sen i wtedy bez problemu jest odkladalny, a jak za wcześnie no to waśnie oczy otwieramwm, Ajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba jestem wyrodna matka ale nie mam wyrzutów
Jestem z nim cały czas blisko, karmie piersią, reaguje na każdy płacz w mig, tule, nosze, to jak possie sobie smoka przed snem albo po jedzeniu to nie uważam ze to jakieś zabójstwo
moj mąż dużo zajmuje się synem, i on cycka nie da, wiec to często jedyna opcja żeby mógł się przytulać do niego w spokoju, bez wyszukiwania cycka
Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Tak jak Endi pisze ja miałam tez wyrzuty sumienia ale jak jednego dnia od 11-21 zero drzemek tylko cycki ja byłam wrakiem i moje cycki też. No sorry, najedzony był, a miał potrzebę ssania po prostu. A ja już sobie wkręciłam brak pokarmu. Teraz nie wnikam i daje tez jak jest najedzony ale kombinuje
a jak nie ma potrzeby to nie pcham na siłę. Dajmy sobie też żyć nic im nie będzie.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
To ja mam na prawdę aniołka. Moja Judka płacze jak jest głodna, biorę ją, karmię, przewijam i odkładam. Czasami pomarudzi i zasypia na rękach ale smoczka nie chce w ogóle brać. A najlepiej śpi na dworze. Teraz od 2h śpi w wózku i pewnie jeszcze z 1h tak będzie. Potem nakarmie i znowu śpi w wózku. Świeże powietrze ewidentnie jej służy 🥰
A w nocy pierwszy raz zgrzeszyłam bo mała spała z nami a nie w łóżeczku ale z mężem byliśmy zachwyceni 😉Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Niki jak nie ma fazy na ssanie cały dzień to jasne nie ma potrzeby
u mnie kryzys nastąpił 3 tygodnia i wtedy pierwszy raz w ruch poszły jego rączki do buzi więc wolę, żeby ssał smoka niż swoje pięści.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:08
-
nick nieaktualny
-
Karolllla wrote:Niki jak nie ma fazy na ssanie cały dzień to jasne nie ma potrzeby
u mnie kryzys nastąpił 3 tygodnia i wtedy pierwszy raz w ruch poszły jego rączki do buzi więc wolę, żeby ssał smoka niż swoje pięści.