X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za zdrowie maluszka, na pewno bedzie wszydtko w porzadku.
    Gratulacje dla wszystkich mamusiek ktore tula juz swoje dzieciaczki i czekamy na dalsze mamusie:)
    U nas poki co kolek nie widac ale czasem zdarzaja sie juz grymasy zwiazane z brzuszkiem poki co sobie radzimy gimnastyka i termoforkiem z pestek wiśni.
    Jestem z siebie dumna bo na kryzysowe sytuacje daje smoczka co z trudem mi przychodzilo z synem i w konsekwencji bylam.jednym wielkim chodzacym smoczkiem :p
    Mam ten smoczek bibs ale.wydaje mi sie taaaaki mega wielki... musze sie do niego przekonac:)

lilly. lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po ktg ... cóż leżąc na plecach spał, na boku ładnie zaczął się ruszać, zapis z małymi falami. Nic konkretnego się nie zaczyna, usłyszałam tylko hasło „w ciągu godziny na pewno Pani nie urodzi” ... cały czas czuje napór na krzyż i ... pupę. Brzuch non stop prawie spięty. Chociaż może rzeczywiście to straszaki tylko nocne były.

Kolejne ktg wtorek 19.05 a zaraz po nim wizyta u lekarza (jeśli się po drodze nie rozpakuję). Trzymam kciuki za Was dziewczyny, już zaraz wszystkie będziemy po ...

lilly., Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość

Carla
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Gratulacje Lilly i Szatanka!

Szatanka u mojej przyjaciółki córka zachłysnęła się wodami, po narodzinach od razu ją zabrali bo słabo oddychała, była na wspomaganiu przez dobę, dostawała antybiotyk ale wszystko jest dobrze, dziś ma 2,5 miesiąca. U Was też będzie ok!

U mnie ok, jesteśmy w domku, jutro wizyta położnej. Martwię się że mam za mało mleka. Ale po karmieniu ładnie śpi te 2h. Sam się wybudza. Mały w domu spokojniejszy niż w szpitalu. Zawsze płacze przy zmianie pieluszki :( ale wczoraj nie zrobił w ogóle kupy. Mąż mi dużo pomaga.

U mnie mała przysypiała tylko na cycu ale to były krótkie drzemki, praktycznie na cycu chciała byc 24h... nie ssala cały czas, tylko na początku po zmiane piersi i potem raz na kilka minut trochę - pewnie nie lecialo... czasem w koncu zasnela i wtedy spala naprade mocno i dlugo... Ja jak tylko wrociłam do domu to wypróbowałam laktator i były tylko 3ml... wtedy wyslalam meza po mm... Po mm od razu zmiana - zjadła porcje i zasnela spokojnie...

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi miałam to samo ale młody ciągnie tego bibsa elegancko, a też ma go jak na pół twarzy wydaje się 😂

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Endi miałam to samo ale młody ciągnie tego bibsa elegancko, a też ma go jak na pół twarzy wydaje się 😂
    mam wrazenie ze ten kaucxuk jest taki dlugi ze ja po migfalkach bedziw smyral😂
    ale faktycznie jak wsadze to nie przeszkadza

Karolllla lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka - ja też miałam 9 pkt i wszystko ok. Rozumiem ze się martwisz też bym panikowała, ale zbadaja Ci dziecinę i ewentualnie dadzą leki... bedzie dobrze.

PS ja po cc miałam zablkowaną cewkę moczową - (pewnie po cewniku) calą noc siedziałam w łazience polewając krocze ciepłaą wodą licząc ze cos poleci... rano w końcu chcieli mi cewnik zakładać, ale sie nie poddałami w końcu cos tam poszło ( a ze wypiłam ponad ze 2 litry wody, ta noc to był koszmar - mała była cześciowo u poloznych, bo ja siedziałam w łazience)... po 2-3 dniach naszczęscie zszedł ten paraliz... i z tym jest normalnie...
    Za to juz mi zostało, ze jak czuje ze musze iśc z 2... to muszę i to natychmiast... niby miałam cc, a skutki takie jak przy SN... moze to kwestia porodu w ogóle....

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Trzymam kciuki za zdrowie maluszka, na pewno bedzie wszydtko w porzadku.
    Gratulacje dla wszystkich mamusiek ktore tula juz swoje dzieciaczki i czekamy na dalsze mamusie:)
    U nas poki co kolek nie widac ale czasem zdarzaja sie juz grymasy zwiazane z brzuszkiem poki co sobie radzimy gimnastyka i termoforkiem z pestek wiśni.
    Jestem z siebie dumna bo na kryzysowe sytuacje daje smoczka co z trudem mi przychodzilo z synem i w konsekwencji bylam.jednym wielkim chodzacym smoczkiem :p
    Mam ten smoczek bibs ale.wydaje mi sie taaaaki mega wielki... musze sie do niego przekonac:)

kurde a mi w szpitalu powiedzieli, że smoczek mozna dopiero jak bedzie miała 6 tygodni... no to mam w szafie smoczek 0-2 miesiace i lezy... a Weronika jako smoczek cyca traktuje... z drugiej strony moze dzieki temu troche mi sie laktacja pobudzila, a poza tym ona mimo ze dostaje butelke cyca ssie wspaniale... bo to jedyny dostepny pocieszacz... i w rezultacie je mm coraz mniej...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to mamy dziś urodzinki - Nasz Ciumkoidek ma równo miesiąc. :) :) :)

mwm, Dabria, Catlady, Karolllla, Endi1990, Niki2803, lipcowka86, PattisonBM, Kira91, Izape_91, Jeheria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje smoczek tez bibsa, mam tez mamajoo i ten wypluwa. Ale widzę ze sam często nie chce, teraz zasnął na cycku i już smoczek był niepotrzebny. Ale ogólnie jak się obudzi to nie spi ze 2h wiec daje mu do ciumkania. Jak odkładajcie maluchy które zasypiają na cycku? O ile w nocy to jakoś sobie radzę bo karmie na łóżku, to w dzień np na fotelu i muszę wstać żeby go odłożyć do łóżeczka, oczywiście pies może nad głowa szczekać i spi a ja podniosę rękę i już oczka otwarte :D czekacie żeby minęła ta faza rem czy kwestia prób?

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sytuacja z przed chwili... młoda nakarmiona, przewinieta i raczej niekolkowa dzis... przejezdzala pod oknem smieciara i halas nie z tej ziemi... najpierw chwila crumkan, wiercenie sie i w koncu za 2-3min placz... mowie dobra dam jej cyca...podnosze ja biore na reca... 2 kroki - spi... dobra do wózka z powrotem... no ale marudzenie... do góry od razu śpi... wózek marudzenie... na raczki spi... siedze teraz na kanapie dziecko spi na kolanach...

mwm, Niki2803 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę sklepy ze smoczkami otworzyć. Wszystkie blee.

Ciekawe czy tym razem będzie inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    sytuacja z przed chwili... młoda nakarmiona, przewinieta i raczej niekolkowa dzis... przejezdzala pod oknem smieciara i halas nie z tej ziemi... najpierw chwila crumkan, wiercenie sie i w koncu za 2-3min placz... mowie dobra dam jej cyca...podnosze ja biore na reca... 2 kroki - spi... dobra do wózka z powrotem... no ale marudzenie... do góry od razu śpi... wózek marudzenie... na raczki spi... siedze teraz na kanapie dziecko spi na kolanach...
    Ja w nocy bałam się odłożyć do łóżeczka i młody usnął na rękach i stopniowo co pare minut opuszczałam kolana aż były na płasko i zasnął z głowa na udzie i tyłkiem na łóżku :D Mąż oczywiście spał jak zabity, ja nie wiem jak on to robi ze budzę go żeby mi podał syna, czasami go przewinie i zasypia w minutę..

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    kurde a mi w szpitalu powiedzieli, że smoczek mozna dopiero jak bedzie miała 6 tygodni... no to mam w szafie smoczek 0-2 miesiace i lezy... a Weronika jako smoczek cyca traktuje... z drugiej strony moze dzieki temu troche mi sie laktacja pobudzila, a poza tym ona mimo ze dostaje butelke cyca ssie wspaniale... bo to jedyny dostepny pocieszacz... i w rezultacie je mm coraz mniej...
    mi przy synu pielegniarka na bilansie tez zabronila i skonczylo sie tym ze do 2 lat bylam smoczkiem- co pol godziny wisial mi na cycku, ani wyjsc do kibla jak maz byl w pracy ani do sklepu. Szlismy na spacer a ja co 200 metrow lawek szukalam. Jak szly zęby to na smutki i bole cycek wiec chodzilam jak widmo a koncxylam studia i musialam w polowie egzaminow wychodzic bo 3h bez cycka nie wytrzymywal.
    Teraz mam wyrzuty sumienia ale niestety- jak to powiedziala polozna teraz na wizycie- to niepedagogiczne ale niestety to czasami jedyny ratunek.
    Smoczka daje tylko jak jest najedzona i widze ze ma potrzebe pociumkania, z reszta jest cwana i jak stwierdzi ze nie chce smoczka to chocbym go jej pol godziny porbowala dac to nie zassie i juz :p

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wszystkiego dobrego, u nas też w niedzielę :) Właśnie na takie momenty jak opisałaś idealnie się smoczek sprawdza przynajmniej u nas, przebudza się dostaje smoka zamiast na ręce i śpi dalej.
    Mwm ja czekam na drugą fazę zdecydowanie wtedy mam luzik, a jak jest najedzony i zasypia przy cycku to odbijam i go odcina szybko. Już się nauczyłam kiedy ma najgłębszy sen i wtedy bez problemu jest odkladalny, a jak za wcześnie no to waśnie oczy otwiera :)

mwm, Ajka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestem wyrodna matka ale nie mam wyrzutów :P Jestem z nim cały czas blisko, karmie piersią, reaguje na każdy płacz w mig, tule, nosze, to jak possie sobie smoka przed snem albo po jedzeniu to nie uważam ze to jakieś zabójstwo :) moj mąż dużo zajmuje się synem, i on cycka nie da, wiec to często jedyna opcja żeby mógł się przytulać do niego w spokoju, bez wyszukiwania cycka :)

Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Endi pisze ja miałam tez wyrzuty sumienia ale jak jednego dnia od 11-21 zero drzemek tylko cycki ja byłam wrakiem i moje cycki też. No sorry, najedzony był, a miał potrzebę ssania po prostu. A ja już sobie wkręciłam brak pokarmu. Teraz nie wnikam i daje tez jak jest najedzony ale kombinuje :) a jak nie ma potrzeby to nie pcham na siłę. Dajmy sobie też żyć nic im nie będzie.

PattisonBM lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam na prawdę aniołka. Moja Judka płacze jak jest głodna, biorę ją, karmię, przewijam i odkładam. Czasami pomarudzi i zasypia na rękach ale smoczka nie chce w ogóle brać. A najlepiej śpi na dworze. Teraz od 2h śpi w wózku i pewnie jeszcze z 1h tak będzie. Potem nakarmie i znowu śpi w wózku. Świeże powietrze ewidentnie jej służy 🥰
    A w nocy pierwszy raz zgrzeszyłam bo mała spała z nami a nie w łóżeczku ale z mężem byliśmy zachwyceni 😉

Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki jak nie ma fazy na ssanie cały dzień to jasne nie ma potrzeby :) u mnie kryzys nastąpił 3 tygodnia i wtedy pierwszy raz w ruch poszły jego rączki do buzi więc wolę, żeby ssał smoka niż swoje pięści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:08

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wam bierze dziecko smoczek to zero wyrzutów sumienia !! 😊

Są takie ssaki co ciągle potrzebują. A bycie żywym smokiem to katastrofa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 13:04

mwm, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Niki jak nie ma fazy na ssanie cały dzień to jasne nie ma potrzeby :) u mnie kryzys nastąpił 3 tygodnia i wtedy pierwszy raz w ruch poszły jego rączki do buzi więc wolę, żeby ssał smoka niż swoje pięści.
    Moja rączki bierze tylko jak jest głodna. Oby tak zostało 😉 Ale jeżeli przyjdzie dzień że będzie chciała smoczek to go podam🙃

iv09sg18eb4gszsc.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ