MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:58
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilly, u nas tez tak było, espumisan jest od 1 miesiąca wiec jeszcze chyba chwile, ja uważam na to co jem, staram się laktozę eliminować i póki co jest lepiej, ale nie wiem czy to jest przyczyna.. U nas pomaga tez odbijanie i taki spokój przy karmieniu, jak mały się wygina przy cycku łyka powietrza itd to kończy się krzykiem i afera.
lilly. lubi tę wiadomość
-
u nas tez sie czasami zdarzaja placze zwiazane z brzuszkiem, na razie tylko dajemy profilaktycznie dicoflor, espumisan poki co odpuszczamy. Ostatnio pomogl nam masaz brzucha, gimnastyka i cieply termoforek na brzuch, staram sie mloda tez odbijac po kazdym jedzeniu...chociaz nie zawsze wychodzi. Z synem uniknelismy kolek i wiekszych problemow z brzuszkiem ale juz widze ze corka to zupelnie inny model i bardzo łapczywie zjada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 13:20
mwm, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilly u nas też odbijanie po każdym karmieniu pomaga, jak nie uda się odbić to też widzę różnice, że się wygina. Ale powiem Wam lepszy hit jako wyrodna matka. Bo teraz wydaje mi się to oczywiste i czuje się najgorsza matka świata. Mianowicie 3 dni temu nażarłam się k..-@&* truskawek!!! Cały dzień żarłam 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ I pewnie przez to, że z Olim nie mam problemów to oboje z M. się nie kapnelismy, że przecież nie powinnam! I kurna załatwiłam dziecko! To co miał lekki trądzik niemowlęcy to teraz wygląda jak trędowaty 😭 Patrzę na niego i becze. To na bank od tych truskawek 😫 Kretynka 🤦🏼♀️
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Lilly u nas też odbijanie po każdym karmieniu pomaga, jak nie uda się odbić to też widzę różnice, że się wygina. Ale powiem Wam lepszy hit jako wyrodna matka. Bo teraz wydaje mi się to oczywiste i czuje się najgorsza matka świata. Mianowicie 3 dni temu nażarłam się k..-@&* truskawek!!! Cały dzień żarłam 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ I pewnie przez to, że z Olim nie mam problemów to oboje z M. się nie kapnelismy, że przecież nie powinnam! I kurna załatwiłam dziecko! To co miał lekki trądzik niemowlęcy to teraz wygląda jak trędowaty 😭 Patrzę na niego i becze. To na bank od tych truskawek 😫 Kretynka 🤦🏼♀️
-
Mam wrażenie, że moje dziecko ma bardzo gorącą głowę... zwracam na to uwagę juz któryś raz... to znaczy ona chyba zawsze tak miała, jest duzo cieplejsza ode mnie... ręką porównujac do mojego czoła... jak sprawdzam ustami to wydaje mi się ze ok. ze jej czoło nie jest jakies specjalnie gorace... ale ja ustami nigdy ne sprawdzalam temp i nie wiem czy umiem to robic.
Ręką u małża wyczuje nawet jak ma 37 i odrobinę ręką wyczuję - tylko taka temp u niemowlaka chyba jest ok...
Chciałam nawet zmierzyc jej temp... ale pozyczonym bezdotykowym jakies bzdury wychodzą, a w pupce nie mam cierpliwosci żeby utrzymac wiecej niz 2 minuty - po tych 2 minutach jest 36,7... to termometr weterynaryjny potrzebuje od 3 do 5 minut żeby zmierzyć
Macie jakies pomysl jak to sprawdzić, a moze jestem przewrażliwiona...2020
2023 -
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Lilly u nas też odbijanie po każdym karmieniu pomaga, jak nie uda się odbić to też widzę różnice, że się wygina. Ale powiem Wam lepszy hit jako wyrodna matka. Bo teraz wydaje mi się to oczywiste i czuje się najgorsza matka świata. Mianowicie 3 dni temu nażarłam się k..-@&* truskawek!!! Cały dzień żarłam 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ I pewnie przez to, że z Olim nie mam problemów to oboje z M. się nie kapnelismy, że przecież nie powinnam! I kurna załatwiłam dziecko! To co miał lekki trądzik niemowlęcy to teraz wygląda jak trędowaty 😭 Patrzę na niego i becze. To na bank od tych truskawek 😫 Kretynka 🤦🏼♀️
Moja corka od zawsze była delikatna. A dostałam zawału gdy wystąpiła alergia na kiwi zakwalifikowana jako anafilaksja.Karolllla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ajka wrote:Z tego co pamietam, to cos tam wyszło właśnie u Bony na połówkowych...
-
mwm wrote:Możesz wrzucić zdjęcie tego trądziku? U nas dzisiaj tez pare krostek wyszło, ale nic takiego nie jadłam i mysle czy to nie trądzik niemowlęcy.
To jest wersja light, a zaczęło się od 3 pryszczy na policzku...dzisiaj te wszystkie małe krostki są rozpalone na czerwono ☹️ Z dzisiaj nie mam foty bo poszli na spacer wychłodzić tą buźkę bo jak karmię i dotyka policzkiem do skory mojej to jest dramat!
-
Bona wrote:Ajka też mam wrażenie że głowa małej jest za.ciepla. na bezdotykowym potrafi mi pokazać nawet 38 stopni a w pupie 37
moze maluchy tak maja, chociaz juz sie tez zastanawiałam, czy mi sie dziecko nie przegrzało...
dzis mi sie 25 stopni w mieszkaniu zobiło... a wczoraj nawet 23 nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 14:28
2020
2023 -
Karolllla wrote:
i tak nie jest zle u dzieciaków mojej przyjaciolki było znacznie, znaznie gorzej ... jak zobaczyłam jej synka wtedy to myslałam ze jakas straszna choroba2020
2023 -
nick nieaktualny
-
U nas to wygląda tak że Z czoła zeszło, zostały policzki. Myję kilka razy dziennie przegotowaną wodą i smaruję swoim mlekiem nic więcej z tym nie robię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 16:51
-
No powiem Wam, że do tej pory czytałam tylko ale nie odpalałam zdjęć w necie po wpisaniu „trądzik niemowlęcy” przeraziłam się. Dokładnie to mamy
czyli to mogły nie być truskawki ale mogły podkręcić efekt. No nic nie zrobię ale serce się kraja na widok tej buzi
Też spróbuje przegotowaną wodę.