X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    3400 🤦‍♀️
    To nieźle się pomylili. 😮 Szok po prostu.

Mnie to się wydaje, że ten komputer za mało parametrów potrzebuję do oszacowania wagi.

U mnie z pierwszą córcią akurat się zgadzało. I liczę na to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robili mi test na koronawirusa. Nie wiedziałam że robią. 😅 Nie przyjemne. 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 17:39

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie i przy pierwszym i przy drugim prawie o kg się pomylili 🤦‍♀️ dużo wód miałam leciało i leciało.

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Korna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    robili mi test na koronawirusa. Nie wiedziałam że robią. 😅 Nie przyjemne. 😕

Ile musisz czekac na wynik? Mowili cos?

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Najrbardziej się jednak boję, że ją nakryjemy kołdrą.

My śpimy tak, że mój śpi pod kołdra, mały na kołdrze, a ja pod kocem 🙈

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobno mega wyczulony sen na dziecko... w ogole tego nie pamietam ale podobno wystarczy ze zakwili to od razu sprawdzam co jest i śpie dalej... małz pare razy widział i sie śmiał

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już na patologii.👍 Na USG tutaj córka mniejsza bo wychodzi na 3500g.
    Nic się tam na dole nie dzieję, skurczy 0. Nie gotowa do porodu.
    Nie mają dla mnie propozycji porodu sn. Dokumenty na CC podpisane. I jutro cięcie.👍 Pytałam, wypisują w weekendy.

Nic nie mówili kiedy wynik na koronawirusa. Ale pewnie te 6h. Bo tyle czeka też partner w razie porodu sn.

Edit. Rozmawiałam z córcią na video. Dała mi buzi. Opowiadała co tam u niej, heh za cholerke nic nie zrozumiałam 🤣🤣
    Pewnie tak będzie, że lepiej sobie dadzą radę niż ja bez niej. 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 19:16

Karolllla, Carla, Asiulka84 lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jestem już na patologii.👍 Na USG tutaj córka mniejsza bo wychodzi na 3500g.
    Nic się tam na dole nie dzieję, skurczy 0. Nie gotowa do porodu.
    Nie mają dla mnie propozycji porodu sn. Dokumenty na CC podpisane. I jutro cięcie.👍 Pytałam, wypisują w weekendy.

Nic nie mówili kiedy wynik na koronawirusa. Ale pewnie te 6h. Bo tyle czeka też partner w razie porodu sn.

Edit. Rozmawiałam z córcią na video. Dała mi buzi. Opowiadała co tam u niej, heh za cholerke nic nie zrozumiałam 🤣🤣
    Pewnie tak będzie, że lepiej sobie dadzą radę niż ja bez niej. 😔

No to byle do jutra, powodzenia!

PLPaulina lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mówiłam, że robią testy. Tam i tak było nieźle, bo na Hangarowej mężowi pobierali z nosogardzieli, czyli patykiem weszli przez nos do gardła, a w szpitalu z dwóch miejsc osobno brali, to jednak jest mniej nieprzyjemne. Ja się nie dowiedziałam, jaki miałam wynik, mniemam, że negatywny w takim razie ;) Przyjemnej cesarki! Szybko zleci i zaraz będziecie w komplecie. :)

Ajka, widać, że Werka już jest niemowlakiem, a nie noworodkiem. Śliczna jest :)

Dziewczyny, a jakich wkładek laktacyjnych używacie? Mnie już fakt konieczności noszenia stanika po domu irytuje, ale te grube wkładziochy to jakaś przesada. Drapią mnie i mam jakieś takie wrażenie jakbym sobie cycki wypchała. Nie ma na rynku jakichś cieniutkich? Ja mam canpol i medela i oba rodzaje to jak takie grube podpachy. Przy takich wyciekach, jakie mam na razie wystarczyłby zwykły kawałek papierka w sumie.

Korna, Ajka lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy testować męża, bo chciałsm go mieć po cesarce. Ale szpital zrezygnował z opcji odwiedzin. 😕 Więc 600zl mamy w kieszeni

U mnie najlepsze wkładki laktacyjne to PENATEN👍👍 wszystkie inne mnie podrażniały.
    https://www.doz.pl/apteka/p64921-Penaten_Mama_wkladki_laktacyjne_z_plastrem_50_szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 19:32

szatanka, Mimi1987 lubią tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Tego linomagu używałaś po każdym przewijaniu?
    od dzisiaj zaczne uzywac po kazdym jak z synem.
    Co do wizyty w przychodni u mnie zapraszaja zawsze na pierwsza wizyte w trzecim tygodniu takze musze sie zapisac.
    Z tym odparzeniem to przesadzilam- czerwoną dupine miała i po dwoch maznieciach sudocremu zbladła, co nie zmienia faktu ze wracam do linomagu;) u nas pampers permium care ale w sumie na zielone tez dobrze reaguje, innych nie sprawdzam bo syna wysypywalo a nie chce mi sie testowac

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Paula, mówiłam, że robią testy. Tam i tak było nieźle, bo na Hangarowej mężowi pobierali z nosogardzieli, czyli patykiem weszli przez nos do gardła, a w szpitalu z dwóch miejsc osobno brali, to jednak jest mniej nieprzyjemne. Ja się nie dowiedziałam, jaki miałam wynik, mniemam, że negatywny w takim razie ;) Przyjemnej cesarki! Szybko zleci i zaraz będziecie w komplecie. :)

Ajka, widać, że Werka już jest niemowlakiem, a nie noworodkiem. Śliczna jest :)

Dziewczyny, a jakich wkładek laktacyjnych używacie? Mnie już fakt konieczności noszenia stanika po domu irytuje, ale te grube wkładziochy to jakaś przesada. Drapią mnie i mam jakieś takie wrażenie jakbym sobie cycki wypchała. Nie ma na rynku jakichś cieniutkich? Ja mam canpol i medela i oba rodzaje to jak takie grube podpachy. Przy takich wyciekach, jakie mam na razie wystarczyłby zwykły kawałek papierka w sumie.
    z lovi descreet elegance sa cieniutkie

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    My śpimy tak, że mój śpi pod kołdra, mały na kołdrze, a ja pod kocem 🙈

Dobra kombinacja 😁

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zadziałały: pieluszka noszona wcześniej z zapachem mamy, gruby kocyk w którym był usypiany i potem odłożony, odczekanie conajmniej 30m jak śpi przed położeniem, najpierw położenie pupy, odczekanie, potem główka. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 02:17

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Jestem Po.
    Leon urodził się o 12.55 sn 4230g ma 59cm
    Cały czas na cycu.
    Poród szybki że znieczuleniem 🙏💪

Mimi piękna data, gratulacje 😍
    Potem napisz coś więcej :)

Marylove a jak u Ciebie?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Mimi brawo kawał chłopa 😁
    Lilly ulewanie takie jest normalne spokojnie, widocznie wytrzęsło w wózku, zdarza się. U nas też.
    Szatanka to u nas na odwrót mój chłop jest głuchy, a mnie każdy ruch i stęk obudzi, a śpimy razem pod kołdrą ale mamy cienką. Nie ma szans żeby go nakryć ja mam jakiś radar czuwania i budzimy się w tej samej pozycji co zasypiamy zawsze i ja kołdrę jeszcze ręką jakoś kontroluje 🙈 Piękna córcia i ładnie na pleckach leży, u nas to rzadki widok ;)

Karolla ale u was tez zwymiotował? Bo ulewanie to ok (taki powiedzmy kieliszek 40ml lub dwa) ale u nas to takie jest pol szklanki, buzia się wypełnia i tak jakby trochę pod ciśnieniem bulgocze i się wylewa.

Ze spaniem mam tak jak ty. Wszystko mnie budzi. A najgorsze są regularne dźwięki - chrapanie czy zegarek - przy tym wogole nie zasnę 😂

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Jestem przerażona 😨 mi z wczoraj 3600, jezuuu aż tak mogą niedoszacować 🤔a któraś z Was miała w druga stronę, że dziecię było mniejsze. Pierwszego 3400 urodziłam i położna mi mówiła, że moja górna granica możliwości urodzenia

Ja tak miałam na odwrót. Cały czas był raczej mały i nagle na ostatnim usg 38+4 3,5kg miał, z szacowana na 40t poniżej 4kg. Urodził się w 40t 3340 - błąd mógł wynikać z tego ze jest dugi, ale drobny. Chociaż na zdjęciach wyglada jak niezły packman 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:56

Carla lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę różnicę w wadze z dwóch różnych USG. Bo te główne ich pomiary różnią się dosłownie odrobinę. A waga już wyszła całkiem inna. A ile będzie naprawdę? Okaże się jutro.

Bym wolała by też wynik z dziś okazał się prawdziwy. Wzięłam do szpitala ubranka 56. I córcia musi w nie wejść. 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:42

Carla lubi tę wiadomość

• Carla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi wyleciał cały czop ... kurcze, oby się zaczęło. Młody szaleje w brzuchu

Carla
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Karolla ale u was tez zwymiotował? Bo ulewanie to ok (taki powiedzmy kieliszek 40ml lub dwa) ale u nas to takie jest pol szklanki, buzia się wypełnia i tak jakby trochę pod ciśnieniem bulgocze i się wylewa.

Ze spaniem mam tak jak ty. Wszystko mnie budzi. A najgorsze są regularne dźwięki - chrapanie czy zegarek - przy tym wogole nie zasnę 😂

Bez wymiotów, bardziej ulewanie. No może raz tak więcej było ale nie zaniepokoiło mnie więc raczej w standardzie.

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ