MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:U nas zadziałały: pieluszka noszona wcześniej z zapachem mamy, gruby kocyk w którym był usypiany i potem odłożony, odczekanie conajmniej 30m jak śpi przed położeniem, najpierw położenie pupy, odczekanie, potem główka. ❤️
Lilly, dzięki. Jeśli dzisiaj znowu będzie cyrk w nocy, to popróbujemy.
A mogę mieć prośbę, żebyś wyedytowała swojego posta i usunęła z cytatu zdjęcie mojej Małej? Dzięki.
Endi, dzięki za trop. -
Ja mam problem z KP...
Ale od poczatku...
Porod spoko ze znieczuleniem ( wbijal sie 4rszy bo ja jestem chuda...)...12h pierwsza faza...wolno rozwarcie przy 6cm przebili wody i...rozwarcie 1.5...
Ok 21. bylo pelne...II faza 2h...w polowie dostalam oxy...mala schodzila do kanalu na skurczu po sie cofala...miala tez odchylona glowke...lekarz cos zrobil przy sprawdzaniu i bylo lepiej...bylam nacieta...zszywali mnie godzine...
Potem kangurowanie i karmienie...
Kazala mi przez oslonke ten kapturek...
Mala jakos ssala nie wiedzialam czy cos leci...
Na sali poporodowej w nocy polozna przyniosla mi mm zeby dac malej...i teraz sa schody...stwierdzily ze nie mam mleka...i nastraszyly ze jak spadniemy 10% to nie wypisza nas...i dokarmialam...nadal daje to mleczko...bo mala odpada od piersi nie chce ssac mimo ze chwyta ladnie i szuka cycka...nie umiem sobie poradzic...siedze z laktatorem i odciagam 7-5-3...wychodzi ok 10ml...daje to malej a ona jeszcze dopija ok 20ml MM...
Jestem zalamana...
Nie mam na nic czasu...wszystko w biegu...
Jak Wy sie organizujecie...
Aaa i...
GRATULACJE dla nowych Mam 🤱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 00:29
Carla lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyKp to ciężka sprawa niestety. 😔
Sama długo walczyłam. Warto spotkać się z doradcą laktacyjnym i szukać grup wsparcia !! 😊
Bo niestety mimo, że kp to strasznie naturalna sprawa to nie dla każdej mamy. 😭
Wiem, że są i maluchy które gardzą piersią.😕 A i też cycocholicy których się pozbyć nie można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 23:40
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Ja też wpadam po akcji z napadem głodu. Dziewczyny jakim mlekiem MM dokarmiacie ??
W szpitalu jest NAN Optipro plus 1 i nie wiem czy to dobry wybór czy coś innego polecicie.
Czytam jeszcze że polecany jest NUTRICIA BEBILON PRONUTRA tylko moje pytanie czy marketing czy naprawdę warto ?
U mnie Mały pięknie się dostawia i rewelacyjnie ssie ale cyce chyba puste bo później wciąga jeszcze 20-30 ml mieszanki. Laktatorem udało mi się dziś odciągnąć jakieś 15 ml i to tylko raz później już susza... Mam nadzieję że wszytko ruszy powoli jak wrócimy do domu. -
Pattison w Bielańskim takie „super” położne? Masakra! Zamiast przystawić normalnie, w ogóle dlaczego w tych kapturkach od razu, masz problem z brodawkami? I od razu MM przyniosły zamiast nauczyć Cię przystawiać grrr... Moja kumpela mi non stop powtarzała NIE DAJ SOBIE WMÓWIĆ w szpitalu, że nie masz pokarmu! I widzę, że słusznie, że lubią to wmawiać. Możesz jeszcze rozkręcić laktację spokojnie ale tak jak Paulina pisze, poszukaj doradcy. Pomoże Ci, a Ty się nie zajedziesz. Nie daj się. Czasem rzeczywiście się nie udaje i ok ale takie wmawianie w pierwszych dobach życia dziecka to jest tragedia.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Pattison, zgadzam się z Karolla. Mi tez położne proponowały mm, ze niby dla małego za mało pokarmu Nie wyraziłam zgody i czekałam az piersi zaczną produkować, wiec jedna noc to było wiszenie caaaaaly czas na cycku. Ale potem się ustabilizowało i aktualnie mam nawał pokarmu, a dziecko ładnie przybiera. Położne proponują mm, bo wtedy dziecko jest spokojne, nie płacze i nie trzeba się nim zajmować.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Moja w szpitalu wogole sie nie budzila...
To tez nasz problem...nie jest tak ze z zegarkiem co 3h da sie ja obudzic i dac jesc...
I jeszcze maz...wzial wolne,ale i tak wokol niego trzeba robic...a on traktuje to jak urlopswoje przyjemnosci musi odhaczyc jak ma caly dzien wolne... 😥
Chcialam tak jak Ajka,ze syopniowo z MM schodzimy na piers...
Ajka poratuj powiedz jak to zrobilas...
Ja mam malo wystajace sutki i maluch odpada od piersi ciagle...
Brakuje mi juz reki, zeby sciskac piers, podtrzymywac dziecko i przytrzymywac glowke...
A polozne sa super na porodowce te na poporodowym do d...w tej ich kanciapie wiecznie ich nie bylo...
A Lilly Lilka urodzila sie 16.05 nie 17.05 jak wpisalas na 1 stronie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 05:37
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Drzemka wrote:Pattison, zgadzam się z Karolla. Mi tez położne proponowały mm, ze niby dla małego za mało pokarmu Nie wyraziłam zgody i czekałam az piersi zaczną produkować, wiec jedna noc to było wiszenie caaaaaly czas na cycku. Ale potem się ustabilizowało i aktualnie mam nawał pokarmu, a dziecko ładnie przybiera. Położne proponują mm, bo wtedy dziecko jest spokojne, nie płacze i nie trzeba się nim zajmować.
Dlugo trwalo zanim piersi ruszyły?
Myslisz ze moge zrobic cos takiego,ze caly dzien przeglodzic mala,zeby nie dac MM...
Mysle ze przez te kapturki (wiecznie odpadaja z piersi) czy podawanie mm z butli mogly juz ja rozleniwic? Ze dlatego odpada od piersi i jest niecierpliwa...nie umie tez tak mocno ssac jak pierwszej nocy...chyba musze wziac porady laktacyjne...
Do tego mam za miekki materac na lozku...zapadam sie i jestem nizej niz mala i to tez nam utrudnia sprawe musze szybko go wymienic ... polecacie jakies gajne twarde?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 05:55
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Patisson poprawione. Wkleiłas zdjęcie 17 i spojarzalam tylko na date posta a nie na godz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 06:13
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyJa się zaparłam i do szpitala nie wzięłam żadnej butli i mm. 🙏 Liczę na porządnego ssaka tym razem.
Wtedy walczyłam ale tym razem wiem, że czasu by mi zabrakło na to.😔
Odnośnie materaca to my wymienialiśmy jakiś czas temu sprężynowy na piankowy. I jesteśmy zadowoleni. Jest twardszy. Mniej dołów robi. Ale jakiej firmy to nie wiem?! 🤔 Coś na "h"Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 06:22
-
Od wtorku 3 cm rozwarcia po tym masażu szyjki mam, wczoraj o 22 mi cały czop wypadł, cała noc skurczy, takich średnio I dość bolesnych, alei nieregularnych i jeszcze mnie przeczyściło o 2. Spałam łącznie może 3 godziny. Teraz cisza, tylko czuję się jakby mnie ktoś przez wirówkę przepuścił ... myślicie, że wkrótce ruszy ? Mam dośćCarla
-
nick nieaktualny
-
Pattison ale Oli też się nie budził w szpitalu, spał pół doby i nikt nie wciskał mm. Do tego urodził się chudzinka i tez miałam stres czy nie powinnam budzić na sile ale nie kazały. Ale tez nie wciskały mm. I wcale ze mnie nie leciało do teraz nie mam nawału ani wycieków, po prostu się najada i to widzę. Przystawiaj jak najczęściej spróbuj spod pachy, niewygodne ale czasem lepiej chwyta. A te kapturki mi tez spadają ale dziecko załapie to mi się później ładnie przyklejają.
-
Lipowka i Mimi Moje gratulacje :* Mimi waga konkret! Mam nadzieje, ze moja malutka coreczka bedzie nadal malutka hehe
no chyba ze znajde w sobie siłę, zeby urodzic takiego klocuszka
Dziewczyny trzymam kciuki za wasza walke o KP, mam nadzieję, ze się uda! Ja sama bym bardzo chciała kp, ale zobacyzmy jak to wyjdzie. Wierzę, ze trzeba też trochę podziałać w głowie i powtarzac sobie ze sie uda i tego się trzymać.lipcowka86 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Paulina powodzenia! Carla trzymam kciuki, żebyś jeszcze dzisiaj urodzila
U mnie nic poza twardnieniem brzucha sie nie dzieje. Nawet te bole @ jakoś minely. Dzisiaj troche z rana bolalo. W poniedziałek wizyta i zobaczymy co tam lekarz powie.. Ja to na bank urodze z czerwcu 😁Carla lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Paulina powodzenia! Carla trzymam kciuki, żebyś jeszcze dzisiaj urodzila
U mnie nic poza twardnieniem brzucha sie nie dzieje. Nawet te bole @ jakoś minely. Dzisiaj troche z rana bolalo. W poniedziałek wizyta i zobaczymy co tam lekarz powie.. Ja to na bank urodze z czerwcu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 08:24
Carla lubi tę wiadomość
-
Korna wrote:Ja mam ten sam problem, wczesniej cos sie tam dzialo , jakies skurcze, bole, a teraz kompletna cisza, bedzie czerwcowe jak nic 😜 nastepna wizyte mam 1 czerwca wtedy bede cos dzialac
U mnie też spokojniej dziwne to wszystko. Patrzyłam że zostało nam 10 dni by urodzić w maju jeszcze może a nóż 😉Izape_91, Korna lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc