MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona cudowne zdjecia, szkoda ze my takich nie mamy ale mąż nie chce za zadne skarby, z reszta jak mała miała 3 - 5 tygodnie to wszystko było pozamykane... A Weronika dziś kończy 11 tygodni...
Mimi1987, Andzia86, PLPaulina, szatanka, Frufru, Karolllla, Catlady, Cer, Drzemka, Carla, Bona lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Frufru wrote:Eee, ja nadal nic, tabletki mam zapisane ale jeszcze nie wykupione. Chyba mnie wizja ciąży będzie paraliżować... Pomijając fakt że i tak jestem zmęczona no i mały nie śpi u siebie... To nie wiem kiedy to nastąpi 😔
Dziś chciałam podjąć próbę odłożenia go na noc do łóżeczka, ale godz go przy cycu miałam a on spać nie chciał, trzymał mnie za palec albo tak na cycku rękę kładł, jakby wiedział że coś kombinuje... Położyłam go na łóżko jak zawsze i od razu śpi,ale podnieść się nie da bo się budzi i płacze. No nic, może jutro...
Mój zawsze mnie tak za bluzkę trzyma „matka nawet nie próbuj” 😂Frufru lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka wrote:
Woow Ajka jak Ona śliczna i jak się uśmiecha skubana 🤗Ajka lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mój Je teraz bardzo łapczywie i krótko 8-10m. Dzienny czas karmien skrócił się przez to z 4,5h średnio do 2,5h.
Kupki tez mamy wodniste raczej i zaczynaja być rzadziej.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:My z mężem teraz ogarniamy powoli wazektomie. Może wtedy pomyślę o seksie. 😅
Dosć drastyczne rozwiazanie... i z tego co wiem zwykle jednak nieodwracalne, bo pojawiają sie u mezczyzny przeciwciała przeciwplemnikowe i jedyne rozwiazanie to IVF... jestes pewna, ze za kilka lat nie zapragniecie 3 szkraba... Moi rodzice tez po dwójece mieli dosc, ale minelo 10 lat i jakos nagle koniecznie chcieli jeszcze jedno i jestem ja.
2020
2023 -
Ajka, super ta Twoja mała, naprawdę śliczna
A moja - kolejny szok - przespała dzisiaj bite 8h. Jak ją zostawiłam koło 22.00, to obudziła mnie na jedzenie o 6.00 rano. Myślę, że jednak będę ją budzić, bo przybiera w dolnej granicy normy, a nocne karmienia są bardziej treściwe, ale nawyki ma panna coraz lepsze
Z tym noskiem, to spytam pediatry. A Wy ja często zakraplacie solą fizjologiczną? Na brzuszku faktycznie gile dobrze schodzą, ale ona tak nie lubi na nim leżeć... Nawet na mnie. Nie wiem, co zrobić, by polubiła. Na razie kładę ją kilka razy dziennie ale wytrzymujemy góra 2 minuty.Ajka lubi tę wiadomość
-
Mój też nie lubi leżeć na brzuchu, jedynie jak leży na nas. Muszę go kłaść mimo to i tak wbrew protestom chwilę zostawiać, no bo musi trochę...
U nas leci 2 opakowanie probiotyku. Nie wiem, czy jeszcze potem będę podawać, ale jak raz dałam popołudniu dopiero, a nie rano jak zwykle, to się troszkę męczył z kupą. Może przypadek, nie wiem...
Nie wyobrażam sobie cięży w najbliższym czasie (a w sumie chyba wcale), więc zabezpieczenie konieczne. Nigdy wcześniej nie brałam tabsow więc mam stres, no i to żeby brać regularnie... Hehe... Chyba budzik trzeba będzie ustawiać...
-
Frufru wrote:Mój też nie lubi leżeć na brzuchu, jedynie jak leży na nas. Muszę go kłaść mimo to i tak wbrew protestom chwilę zostawiać, no bo musi trochę...
U nas leci 2 opakowanie probiotyku. Nie wiem, czy jeszcze potem będę podawać, ale jak raz dałam popołudniu dopiero, a nie rano jak zwykle, to się troszkę męczył z kupą. Może przypadek, nie wiem...
Nie wyobrażam sobie cięży w najbliższym czasie (a w sumie chyba wcale), więc zabezpieczenie konieczne. Nigdy wcześniej nie brałam tabsow więc mam stres, no i to żeby brać regularnie... Hehe... Chyba budzik trzeba będzie ustawiać...
A ja sobie wyobrazam, jesli miałabym ciaże w której byłoby wszystko ok i zdrowe dzieciątko... to moge nawet teraz...2020
2023 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 14:03
Ajka, PLPaulina, Korna, Carla lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
szatanka wrote:Ajka, super ta Twoja mała, naprawdę śliczna
A moja - kolejny szok - przespała dzisiaj bite 8h. Jak ją zostawiłam koło 22.00, to obudziła mnie na jedzenie o 6.00 rano. Myślę, że jednak będę ją budzić, bo przybiera w dolnej granicy normy, a nocne karmienia są bardziej treściwe, ale nawyki ma panna coraz lepsze
Z tym noskiem, to spytam pediatry. A Wy ja często zakraplacie solą fizjologiczną? Na brzuszku faktycznie gile dobrze schodzą, ale ona tak nie lubi na nim leżeć... Nawet na mnie. Nie wiem, co zrobić, by polubiła. Na razie kładę ją kilka razy dziennie ale wytrzymujemy góra 2 minuty.
U mnie budzenie nie ma sensu, samo obudzenie zajmi ze 20 minut i potem troche na spiocha zje z jednego cyca max i to u mnie bedzie ze 35g i zasnie od razu jeszcze na cycu snem kamiennym i potem bedzie spala dluzej niz by spała bez przekąski... teraz daje sie dziecku wyspac, potem wiecej je..
2020
2023 -
Ajka super mała 😍
Szatanka od 22-6 och zazdro!!! Co do noska ja tylko jeden raz użyłam soli w drugim tygodniu życia, jak ulał nosem i miał gile straszne nigdy więcej nie użyłam, nie używam też probiotyków ani niczego innego, teraz w 10 tygodniu pierwszy raz włączyłam espumisan.
My w drodze na wycieczkę, śpimy w hotelu a ja jutro cały dzień w ranach prezentu jeżdżę na torze rajdowym a tatuś zajmuje się dzieckiem. Jestem baaaaaardzo ciekawa jakie będzie miał wrażenia bez żadnej pomocyBędę tylko w przerwach na cycka wpadać.
Ajka, lilly., szatanka lubią tę wiadomość
-
Szatanka u nas tez budzenie nie ma sensu...jak nie chce jesc to wypluwa smoka albo nawet buzi nie otwiera zeby na sile nakarmic...
Wiec czasem tak jest karmienie nocne to czasem np o 2 nad ranem nie chcemy jesc ale juz o 2.20 chcemy i jemy...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:Ajka super mała 😍
Szatanka od 22-6 och zazdro!!! Co do noska ja tylko jeden raz użyłam soli w drugim tygodniu życia, jak ulał nosem i miał gile straszne nigdy więcej nie użyłam, nie używam też probiotyków ani niczego innego, teraz w 10 tygodniu pierwszy raz włączyłam espumisan.
My w drodze na wycieczkę, śpimy w hotelu a ja jutro cały dzień w ranach prezentu jeżdżę na torze rajdowym a tatuś zajmuje się dzieckiem. Jestem baaaaaardzo ciekawa jakie będzie miał wrażenia bez żadnej pomocyBędę tylko w przerwach na cycka wpadać.
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Dosć drastyczne rozwiazanie... i z tego co wiem zwykle jednak nieodwracalne, bo pojawiają sie u mezczyzny przeciwciała przeciwplemnikowe i jedyne rozwiazanie to IVF... jestes pewna, ze za kilka lat nie zapragniecie 3 szkraba... Moi rodzice tez po dwójece mieli dosc, ale minelo 10 lat i jakos nagle koniecznie chcieli jeszcze jedno i jestem ja.
Mnie osobiście jest na rękę - bo ja nie chcę mieć więcej dzieci. Zawsze planowaliśmy z mężem mieć 2. I teraz uważam, że nasza rodzina jest pełna.
Bardzo źle znoszę ciążę, to najgorszy czas w moim życiu. I jakos nie wyobrażam sobie by to się miało zmienić z biegiem lat.
Ogólnie jest u mnie w głowie dużo argumentów "za" zamknięciem fabryki. 😅😅Frufru lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny