X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Śliczna, mam tą samą matę :) też zdarza mu się w niej zasnąć ;)

Karolla Oli to zdecydowanie juz nie chudzinka... z rączek to taki klusek bardziej...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattison Lilianka Twoja to tez słodka kluseczka, a do tego jeszcze taka maleńka... ale błogo śpi...

PattisonBM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie chyba klapa, pokarm był, teraz znowu mniej, chyba nie dam rady rozkręcić tej laktacji.. jak dokarmiacie maluchy? Same to sobie wyoracowalyscie czy jakiś doradca? Tak nie chciałam rezygnować z cycka ale ni chu.. nie wiem czemu ta laktacja tak się wacha :/

• lilly. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ajka, super ta Twoja mała, naprawdę śliczna <3

A moja - kolejny szok - przespała dzisiaj bite 8h. Jak ją zostawiłam koło 22.00, to obudziła mnie na jedzenie o 6.00 rano. Myślę, że jednak będę ją budzić, bo przybiera w dolnej granicy normy, a nocne karmienia są bardziej treściwe, ale nawyki ma panna coraz lepsze :D

Z tym noskiem, to spytam pediatry. A Wy ja często zakraplacie solą fizjologiczną? Na brzuszku faktycznie gile dobrze schodzą, ale ona tak nie lubi na nim leżeć... Nawet na mnie. Nie wiem, co zrobić, by polubiła. Na razie kładę ją kilka razy dziennie ale wytrzymujemy góra 2 minuty.

Szatanka wow? Obrót o 180 stopni co? :) jest nadzieja i dla mnie :) a co ile się wcześniej budziła w nocy? Mój nadal co 2h

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, u mnie chyba klapa, pokarm był, teraz znowu mniej, chyba nie dam rady rozkręcić tej laktacji.. jak dokarmiacie maluchy? Same to sobie wyoracowalyscie czy jakiś doradca? Tak nie chciałam rezygnować z cycka ale ni chu.. nie wiem czemu ta laktacja tak się wacha :/
    Chorujesz na coś ?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Karolla Oli to zdecydowanie juz nie chudzinka... z rączek to taki klusek bardziej...

Noo klusek się zrobił jest żarłokiem i tak jak nie komunikował głodu tak teraz jest konkret krzyk o jedzenie. Kupie znowu te femaltikery, żeby więcej mojego mleka jadł, a zmniejszyć mm ale nie wiem czy mi się to uda skoro rośnie i chce więcej jeść, a nie mniej.

lilly., Ajka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Chorujesz na coś ?
    Nie na nic.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

zanim cokolwiek zrobisz dobra doradczyni laktacyjna

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Nie na nic.
    Bo mi cdl mówiła że są choroby które mogą się z laktacją nie lubić. No problemy z tarczyca, cukrzyca, IO.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirde nie wiem o co chodzi bo taki stan zmienny mam ze dwa tygodnie.. wcześniej pierwsze 7 tygodni to mnóstwo mleka i mały się krztusił wręcz.. nie wiem co zrobiłam ze mu teraz brakuje.. w nocy jest dużo, średnio jedno dwa karmienia w ciągu dnia to takie niedojadane i płacz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Bo mi cdl mówiła że są choroby które mogą się z laktacją nie lubić. No problemy z tarczyca, cukrzyca, IO.
    Nic z tych rzeczy, tarczyce badałam i w normie, IO chyba nie, cukrzyca nie..

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde powiem Wam, że młody tak chlusta w trasie masakra :/ Też się chyba do pediatry przejdziemy mam już dosyć on się męczy, wiadomo, że w aucie może więcej ale jest przegięcie. Chyba to mleko mm nowe mu mniej służy ten Bebilon Profutura ale moim też ulewa :/

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Kurde powiem Wam, że młody tak chlusta w trasie masakra :/ Też się chyba do pediatry przejdziemy mam już dosyć on się męczy, wiadomo, że w aucie może więcej ale jest przegięcie. Chyba to mleko mm nowe mu mniej służy ten Bebilon Profutura ale moim też ulewa :/

To u mnie ulewa moim A bebilonem nie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ i bądź tu mądra🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

U nas kur.. problem z tą kupą i bąkami wiecznie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Kupiłam te krople Bobotik🙏🙏🙏oby pomogły

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Carla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Szatanka mi pediatra powiedziała ze to wiotkość krtani - ma minąć :)

Mój Julek też to ma, Mikołaj też miał i potwierdziła pediatra, że jak piszesz wiotkość krtani,
    Samo minie, nic groźnego. Śmieje się, że to koczkodan, jak małpka odgłos wydaje, całkiem słodki nawet ...

lilly., szatanka lubią tę wiadomość

Carla
  • Carla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ajka, super ta Twoja mała, naprawdę śliczna <3

A moja - kolejny szok - przespała dzisiaj bite 8h. Jak ją zostawiłam koło 22.00, to obudziła mnie na jedzenie o 6.00 rano. Myślę, że jednak będę ją budzić, bo przybiera w dolnej granicy normy, a nocne karmienia są bardziej treściwe, ale nawyki ma panna coraz lepsze :D

Z tym noskiem, to spytam pediatry. A Wy ja często zakraplacie solą fizjologiczną? Na brzuszku faktycznie gile dobrze schodzą, ale ona tak nie lubi na nim leżeć... Nawet na mnie. Nie wiem, co zrobić, by polubiła. Na razie kładę ją kilka razy dziennie ale wytrzymujemy góra 2 minuty.

Ja mojemu sól fizjologiczną zapuszczam i od razu kicha. Julek czasem ulewa fontanną z ust i nosa i widać, mleko ma w nosie. A brzuszek uwielbia, śpi nawet w nocy na brzuszku. Super bo wtedy tez fajnie mu pierdzioszki uchodzą i ćwiczy tak w dzień główkę i brzuszek.

Carla
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój syn nie cierpi jak kładę bo na brzuszku. On jedynie na pleckach śpi.

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Carla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka ...

Mam do Was takie pytanie, czkawkę ma kilka razy dziennie, ale nie w tym rzecz. Ostatnio dostał jak go przebierałam i zauważyłam, że w czasie czkawki dziwnie mu się zapada klatka piersiowa, jakby dziura robi ... to normalne ?

Carla
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla, mój też jak czka to mu się klatka zapada mocno. Myślę, że to normalne...

Carla lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny ten Twój Olli Karolla 😍

A to mój Leo żarłacz 😂
    10e9ee4db3f7.jpg

Andzia86, Frufru, Ajka, PLPaulina, Carla, Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, kiedyś pisałaś że ze starszą córką pomagało Ci przetrwać to że trzymałaś się rytuałów. Ja od początku próbuje wprowadzić regularność, na razie jest ona żadna ale może w końcu się uda. Ale w związku z tym mam do Ciebie pytanie odnośnie wieczornych rytuałów. O której byla kąpiel, i zasypianie na noc? Chodzi mi o orientacyjne godziny bo też nie robię nic z zegarkiem w ręku. U nas problem jest taki że kąpiel o 20 a na noc zasypia bliżej północy, więc czasem przez 3, 4 godziny siedzę w zaciemnionej sypialni próbując ją uśpić a ona w tym czasie robi sobie drzemki po 5 minut na zmianę płacząc.
    Ogólnie to widzę że jej najlepiej śpi się z nami w łóżku.. oboje byliśmy przeciwni, ale życie samo zweryfikowało.

‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ