MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, u mnie chyba klapa, pokarm był, teraz znowu mniej, chyba nie dam rady rozkręcić tej laktacji.. jak dokarmiacie maluchy? Same to sobie wyoracowalyscie czy jakiś doradca? Tak nie chciałam rezygnować z cycka ale ni chu.. nie wiem czemu ta laktacja tak się wacha
-
szatanka wrote:Ajka, super ta Twoja mała, naprawdę śliczna
A moja - kolejny szok - przespała dzisiaj bite 8h. Jak ją zostawiłam koło 22.00, to obudziła mnie na jedzenie o 6.00 rano. Myślę, że jednak będę ją budzić, bo przybiera w dolnej granicy normy, a nocne karmienia są bardziej treściwe, ale nawyki ma panna coraz lepsze
Z tym noskiem, to spytam pediatry. A Wy ja często zakraplacie solą fizjologiczną? Na brzuszku faktycznie gile dobrze schodzą, ale ona tak nie lubi na nim leżeć... Nawet na mnie. Nie wiem, co zrobić, by polubiła. Na razie kładę ją kilka razy dziennie ale wytrzymujemy góra 2 minuty.
Szatanka wow? Obrót o 180 stopni co?jest nadzieja i dla mnie
a co ile się wcześniej budziła w nocy? Mój nadal co 2h
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny, u mnie chyba klapa, pokarm był, teraz znowu mniej, chyba nie dam rady rozkręcić tej laktacji.. jak dokarmiacie maluchy? Same to sobie wyoracowalyscie czy jakiś doradca? Tak nie chciałam rezygnować z cycka ale ni chu.. nie wiem czemu ta laktacja tak się wacha
-
Ajka wrote:Karolla Oli to zdecydowanie juz nie chudzinka... z rączek to taki klusek bardziej...
Noo klusek się zrobił jest żarłokiem i tak jak nie komunikował głodu tak teraz jest konkret krzyk o jedzenie. Kupie znowu te femaltikery, żeby więcej mojego mleka jadł, a zmniejszyć mm ale nie wiem czy mi się to uda skoro rośnie i chce więcej jeść, a nie mniej.lilly., Ajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziewczyny, u mnie chyba klapa, pokarm był, teraz znowu mniej, chyba nie dam rady rozkręcić tej laktacji.. jak dokarmiacie maluchy? Same to sobie wyoracowalyscie czy jakiś doradca? Tak nie chciałam rezygnować z cycka ale ni chu.. nie wiem czemu ta laktacja tak się wacha
zanim cokolwiek zrobisz dobra doradczyni laktacyjna2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKirde nie wiem o co chodzi bo taki stan zmienny mam ze dwa tygodnie.. wcześniej pierwsze 7 tygodni to mnóstwo mleka i mały się krztusił wręcz.. nie wiem co zrobiłam ze mu teraz brakuje.. w nocy jest dużo, średnio jedno dwa karmienia w ciągu dnia to takie niedojadane i płacz..
-
nick nieaktualny
-
Kurde powiem Wam, że młody tak chlusta w trasie masakra
Też się chyba do pediatry przejdziemy mam już dosyć on się męczy, wiadomo, że w aucie może więcej ale jest przegięcie. Chyba to mleko mm nowe mu mniej służy ten Bebilon Profutura ale moim też ulewa
-
Karolllla wrote:Kurde powiem Wam, że młody tak chlusta w trasie masakra
Też się chyba do pediatry przejdziemy mam już dosyć on się męczy, wiadomo, że w aucie może więcej ale jest przegięcie. Chyba to mleko mm nowe mu mniej służy ten Bebilon Profutura ale moim też ulewa
To u mnie ulewa moim A bebilonem nie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ i bądź tu mądra🤷♀️🤷♀️🤷♀️
U nas kur.. problem z tą kupą i bąkami wiecznie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Kupiłam te krople Bobotik🙏🙏🙏oby pomogły20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
lilly. wrote:Szatanka mi pediatra powiedziała ze to wiotkość krtani - ma minąć
Mój Julek też to ma, Mikołaj też miał i potwierdziła pediatra, że jak piszesz wiotkość krtani,
Samo minie, nic groźnego. Śmieje się, że to koczkodan, jak małpka odgłos wydaje, całkiem słodki nawet ...lilly., szatanka lubią tę wiadomość
Carla -
szatanka wrote:Ajka, super ta Twoja mała, naprawdę śliczna
A moja - kolejny szok - przespała dzisiaj bite 8h. Jak ją zostawiłam koło 22.00, to obudziła mnie na jedzenie o 6.00 rano. Myślę, że jednak będę ją budzić, bo przybiera w dolnej granicy normy, a nocne karmienia są bardziej treściwe, ale nawyki ma panna coraz lepsze
Z tym noskiem, to spytam pediatry. A Wy ja często zakraplacie solą fizjologiczną? Na brzuszku faktycznie gile dobrze schodzą, ale ona tak nie lubi na nim leżeć... Nawet na mnie. Nie wiem, co zrobić, by polubiła. Na razie kładę ją kilka razy dziennie ale wytrzymujemy góra 2 minuty.
Ja mojemu sól fizjologiczną zapuszczam i od razu kicha. Julek czasem ulewa fontanną z ust i nosa i widać, mleko ma w nosie. A brzuszek uwielbia, śpi nawet w nocy na brzuszku. Super bo wtedy tez fajnie mu pierdzioszki uchodzą i ćwiczy tak w dzień główkę i brzuszek.
Carla -
Carla, mój też jak czka to mu się klatka zapada mocno. Myślę, że to normalne...
Carla lubi tę wiadomość
-
Andzia86, Frufru, Ajka, PLPaulina, Carla, Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Paulina, kiedyś pisałaś że ze starszą córką pomagało Ci przetrwać to że trzymałaś się rytuałów. Ja od początku próbuje wprowadzić regularność, na razie jest ona żadna ale może w końcu się uda. Ale w związku z tym mam do Ciebie pytanie odnośnie wieczornych rytuałów. O której byla kąpiel, i zasypianie na noc? Chodzi mi o orientacyjne godziny bo też nie robię nic z zegarkiem w ręku. U nas problem jest taki że kąpiel o 20 a na noc zasypia bliżej północy, więc czasem przez 3, 4 godziny siedzę w zaciemnionej sypialni próbując ją uśpić a ona w tym czasie robi sobie drzemki po 5 minut na zmianę płacząc.
Ogólnie to widzę że jej najlepiej śpi się z nami w łóżku.. oboje byliśmy przeciwni, ale życie samo zweryfikowało.