X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ja kiedyś prowadziłam insta ze stylizacjami :) dopóki Mikołaj nie zaczął być na tyle absorbujący ze wchodził w kadr i już nie miałam siły ;) nie wiem jak instamatki to robią, ze tak ładnie i systematycznie prowadzą te instagramy

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira a najbardziej jęczącą to ja jestem 😁😂

oar83e3k7nkpecth.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, plamienie było zdecydowanie z pochwy. I nie żadna żywa krew tylko takie bladoróżowe. Myślę, że jak się spinałam to jakieś skurcze w pochwie po prostu popchnęły bo tam wszystko takie wrażliwe teraz. Niemniej jednak w pierwszej chwili to strach poleciał niesamowicie w górę. Ciąża obfituje w różne wrażenia na każdym kroku :P

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Kaśka - chciałabym się tak cieszyć z tych mdłości co mam, jesteście niesamowite :)
    Karenira tez dzielnie znosi wszystkie dolegliwości
    Słońce ja mam 34 lata od 8 staraliśmy się o ciążę kiedy już się poddalismy i zaczęliśmy adopcje na ostatni strzał podeszliśmy do AZ i się udało!!!! Jestem najszczesliwsza osoba na świecie!!!!

malami.91, Angelaaaa, Karenira, megimeg, wisienka94, Emimo, Kala139 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Słońce ja mam 34 lata od 8 staraliśmy się o ciążę kiedy już się poddalismy i zaczęliśmy adopcje na ostatni strzał podeszliśmy do AZ i się udało!!!! Jestem najszczesliwsza osoba na świecie!!!!

To jest naprawdę niesamowite, że zdarzają się takie historie❤️

Kaśka28 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Ajrin ja kiedyś prowadziłam insta ze stylizacjami :) dopóki Mikołaj nie zaczął być na tyle absorbujący ze wchodził w kadr i już nie miałam siły ;) nie wiem jak instamatki to robią, ze tak ładnie i systematycznie prowadzą te instagramy

Ja tam nie wiem jak znosza krytyke i hejt serio ja totalnie jestem osobą co wszystkim sie przejmuje i wszystko bierze do siebie :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

No to mieliście długą drogę fajnie, że się udało :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Nie nie, plamienie było zdecydowanie z pochwy. I nie żadna żywa krew tylko takie bladoróżowe. Myślę, że jak się spinałam to jakieś skurcze w pochwie po prostu popchnęły bo tam wszystko takie wrażliwe teraz. Niemniej jednak w pierwszej chwili to strach poleciał niesamowicie w górę. Ciąża obfituje w różne wrażenia na każdym kroku :P

Na spokojnie ja już kilka razy plamiłam na brązowo lub bladoróżowo i jest wszystko dobrze :) moja położna mówiła że tak może się zdarzyć nie raz 😛 póki brzuch nie boli i nie ma czerwonej krwi to mam się nie martwić :)

Mnie dzisiaj wykończy ta pogoda nic mi się nie chce i mogę spać cały dzień 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, korzystaj z tego czasu, że bezkarnie możesz sobie pospać 🙂. Szybko się to nie powtórzy hi hi

Ja się nagotowałam, a moje dziecko stwierdziło, ze zje goły makaron 🤷🏼‍♀️. Teraz pieczemy jabłka pod kruszonką na deser🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 15:35

Angelaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 my sie 4 lata staralismy ale od wymiotów to mi sie tylko komplikacje porobiły nie dość że sie mocno odwodniłam to jeszcze szyjka macicy zaczela mi sie skracać i chcieli mi szew już w szpitalu zakladać ale jeszcze mam w dodatku infekcje wiec nie mogli dopiero po kilku dniach gdy czekalismy na wyniki posiewu szyjka wrocila do prawidłowych wyniarów. Biore leki przeciwwymiotne a i tak czuje się różnie i mam czasami już dość schudlam 4 kg :/ bardzo bym chciała żeby te przykre dolegliwości całkowicie odpuściły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 15:35

• liwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie własnie coś dzis boli brzuch. Ale nie weim czy to nie z nerwów bo okazało sie ze mojej córki przedzkolanka ma covid i jestesmy od wczoraj na kwarantannie. Ogólnie jestem zła.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A mnie własnie coś dzis boli brzuch. Ale nie weim czy to nie z nerwów bo okazało sie ze mojej córki przedzkolanka ma covid i jestesmy od wczoraj na kwarantannie. Ogólnie jestem zła.
    Oj współczuje sama tego się obawiam człowiek 12 tydzień niebawem czeka na usg prenatalne a tu bach 2 tygodnie kwarantany i po okresie kiedy można robić pomiar NT

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• liwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, niby mamy tylko do 19 ta kwarantanne. Mam nadzije ze nikt nie zachoruje

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    To jest naprawdę niesamowite, że zdarzają się takie historie❤️
    Niestety takich par jak my da dziesiątki a nawet setki...na szczęście wytrwałość zostaje nagrodzona w większości wypadków :) ja też planuje mimo wszytko za jakiś czas wrócić do ośrodka po rodzeństwo:)

malami.91, megimeg, AJrin lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi masakra, ja się tego właśnie boje i synal siedzi w domu. Moja kuzynka z covidem nauczycielka 108 uczniów na kwarantannie plus rodziny 🙈

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Niestety takich par jak my da dziesiątki a nawet setki...na szczęście wytrwałość zostaje nagrodzona w większości wypadków :) ja też planuje mimo wszytko za jakiś czas wrócić do ośrodka po rodzeństwo:)

Zdaję sobie z tego sprawę. Moja przyjaciółka stara się bezskutecznie już 5lat. Ciężko mi było poinformować ją o drugiej ciąży...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala139 wrote:
    Wisienka94 bardzo dziękuje za odpowiedź. A dlaczego w takim razie ta wizyta w Citomedzie?
    Bo ja chodzę na nfz i prywatnie. I moja przychodnia nie ma usg więc dostaje skierowanie do citomedu na samo usg :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotech wrote:
    Szymaniak też ma teraz certyfikat fmf sprawdzałam 😁
    Oo to ekstra😍

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na wizycie. Młodzież ma 2,5 cm. Teraz z jego wyliczeń wyszło że ciąża 9+4, a po poprzedniej wizycie wychodzi dzisiaj 8+4...
    Nie wiem co mam zrobić. Zrezygnowałam ze swojego lekarza bo już 180 zł bierze za wizytę. Znalazłam gościa na luxmed. I tu mam problem. Luxmed nie ma w pakiecie w moim mieście usg ciążowego. Trzeba iść "prywatnie" wziąć fakturę i zwrócić się do lux o refundację. Pan zrobił się dziwny. I widać że zależy mu na kasie. Mój poprzedni gin po zleconych badaniach chciał wyniki na maila i pisał po analizie ich co dalej zrobić. A ten kazał mi jutro iść zrobić jeszcze raz toxo i wrócić za 2 tyg tylko na omówienie wyników. I tak pomyślałam, że jak już idę prywatnie i muszę zapłacić to co to za różnica jaki lekarz wystawia fakturę. Także chyba wrócę do swojego. A poza tym wszystkim to ten nowy ma sprzęt straszny.. I nie ma 3d. Jak zapytałam o TP to powiedział że co to za różnica jako termin jest plus minus. Zapytał jeszcze czy mnie mąż bije bo mam pofarbowane włosy (Nie mam pojęcia co jedno z drugim ma wspólnego) Że jak mam zamiar coś robić ze swoim ciałem to mam z nim to konsultować. W poprzedniej ciąży farbowalam włosy i lekarz mi nic nie mówił. Także dzisiaj wyszłam z gabinetu zniesmaczona.

A na domiar zlego chyba zrobiły mi się hemoroidy 😭 i co teraz?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_ruda, jedyne co mi przyszło do głowy to, że ze stresu można osiwieć. Ale co to za teksty w ogóle... jakiś dziwny typ. Ja bym zmieniła.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ