MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Widzę temat cukrzycowy. To nie prawda że dzieci z cukrzycą rodzą się tylko duże. Powikłania mogą iść w dwie strony albo bardzo duże dzieci albo wręcz przeciwnie. Moja Bianka miała ledwo 2800 a byłam wtedy na 10 jednostkach insuliny. Miałam też wielowodzie co też było skutkiem cukrzycy. Fakt cukrzyca ciążowa to jest uwiązanie i bardzo trzeba się pilnować ale nie wyobrażam sobie wpisywać złych wyników żeby tylko lekarz się nie przyczepił. Swoją drogą do specjalisty w ciąży muszą umówić cie na NFZ w ciągu 7dni. W końcu się wczoraj dodzwoniłam i w przyszłym tygodniu mam pierwsza wizytę. Przeszłam przez to raz i mam nadzieję że tym razem też dam radę. Swoją drogą mi cukier najbardziej podnosił biały chleb a np. frytki mogłam jeść na legalu i nic się nie działo. Każdy organizm inny3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Lusi91 wrote:Dzień dobry Widzę temat cukrzycowy. To nie prawda że dzieci z cukrzycą rodzą się tylko duże. Powikłania mogą iść w dwie strony albo bardzo duże dzieci albo wręcz przeciwnie. Moja Bianka miała ledwo 2800 a byłam wtedy na 10 jednostkach insuliny. Miałam też wielowodzie co też było skutkiem cukrzycy. Fakt cukrzyca ciążowa to jest uwiązanie i bardzo trzeba się pilnować ale nie wyobrażam sobie wpisywać złych wyników żeby tylko lekarz się nie przyczepił. Swoją drogą do specjalisty w ciąży muszą umówić cie na NFZ w ciągu 7dni. W końcu się wczoraj dodzwoniłam i w przyszłym tygodniu mam pierwsza wizytę. Przeszłam przez to raz i mam nadzieję że tym razem też dam radę. Swoją drogą mi cukier najbardziej podnosił biały chleb a np. frytki mogłam jeść na legalu i nic się nie działo. Każdy organizm inny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 11:52
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Lusi91 i ja się podepnę, zawsze może coś nam doradzisz.😊 Wiadomo, że każdy organizm inaczej reaguje, ale wiem, że jeśli lekarz mi narzuci dietę to na pewno będę się starała do niej stosować bo chodzi o zdrowie mojej dzidzi:)
Skowronek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie mi proszę bo Panie w rejestracji gdzie chce się umówić na badania Prenatalne są tak nie miłe ze nie są w stanie mi pomoc z ustaleniem terminu i nie chcą brać odpowiedzialności ze za wczesnie albo za późno umówią , ze sama mam wybrać termin ... i tu jest problem bo nie wiem na kiedy najlepiej , ostatnia miesiączka była 02.08.2020 a termin porodu mam na 09.05.2021 . Na kiedy najlepiej się umówić ?
-
Martyna155 wrote:Dziewczyny pomóżcie mi proszę bo Panie w rejestracji gdzie chce się umówić na badania Prenatalne są tak nie miłe ze nie są w stanie mi pomoc z ustaleniem terminu i nie chcą brać odpowiedzialności ze za wczesnie albo za późno umówią , ze sama mam wybrać termin ... i tu jest problem bo nie wiem na kiedy najlepiej , ostatnia miesiączka była 02.08.2020 a termin porodu mam na 09.05.2021 . Na kiedy najlepiej się umówić ?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
liwi wrote:Ja ostatnia miesiaczke mialam 30 lipca i prenatalne mialam 12 plus 2 w poniedzialek.
Jejku pochwalilam sie wczoraj ze lepiej sie czuje, a dzis znowu takie mdlosci ze ledwo zyje. Kiedy to sie skonczy. -
Dzieki dziewczyny , teraz odebrała inna babeczka i powiedziała ze najlepiej 12+6 . No ale wiadomo terminyyyyy wszedzie do dobrych specjalistów i nie zawsze da się wpasować , No trudno . Wczoraj byłam u gina o dał mi co picia raz na jakiś czas spasmoline na rozkurcz macicy i cykam się wypić , siedzę czytam i im więcej czytam tym jestem dalsza od wypicia 😁
DZiewczyny współczuje złego samopoczucia ...mi się udało bez tych mdłości .. ale moja znajoma na gorsze dni jadła migdały i mówiła ze nic lwiej na nią nie działa ...
-
Ja najbardziej męczę się z głodem do mdłości i zmęczenia się już przyzwyczaiłam ale muszę jeść praktycznie caaaaaly czas!!! Co chwilę łapie mnie taaaaki głód i wtedy najbardziej męczą mdłości...nawet w nocy!! Gdzie nigdy się nie zdarzało żebym w nocy jadła no ale teraz wstaje co 2-3g na sikuDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Skowronek, Kala oczywiście że jak będę tylko wiedziała jak pomoc to z chęcią to zrobię Gotowej diety narzuconej nie miałam, jedunie wytyczne czego unikać. Zobaczymy jak teraz bo niestety nie udało mi się dostać do poprzedniej pani dr
Kala139 lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Kaśka28 wrote:Ja najbardziej męczę się z głodem do mdłości i zmęczenia się już przyzwyczaiłam ale muszę jeść praktycznie caaaaaly czas!!! Co chwilę łapie mnie taaaaki głód i wtedy najbardziej męczą mdłości...nawet w nocy!! Gdzie nigdy się nie zdarzało żebym w nocy jadła no ale teraz wstaje co 2-3g na siku
-
Kaśka28 wrote:Ja najbardziej męczę się z głodem do mdłości i zmęczenia się już przyzwyczaiłam ale muszę jeść praktycznie caaaaaly czas!!! Co chwilę łapie mnie taaaaki głód i wtedy najbardziej męczą mdłości...nawet w nocy!! Gdzie nigdy się nie zdarzało żebym w nocy jadła no ale teraz wstaje co 2-3g na siku
Ja mam mdłości których nie ma nikt, zaciśnięte gardło, balonik pod gardłem i tak cały dzień, boje się ze zostanę z tym do końca ciąży. Głodna tez jestem ciagle ale ten balonik jest tak uciążliwy ze jem małe porcyjki. To nie jest refluks bo nic mnie nie pali, to jest ch** wie co -
megimeg wrote:Ja mam mdłości których nie ma nikt, zaciśnięte gardło, balonik pod gardłem i tak cały dzień, boje się ze zostanę z tym do końca ciąży. Głodna tez jestem ciagle ale ten balonik jest tak uciążliwy ze jem małe porcyjki. To nie jest refluks bo nic mnie nie pali, to jest ch** wie co
A może to jest ten globus histericus czy jak to sie tam pisze?
Ja kiedyś to miałam i to było własnie takie uczucie czegoś diwnego w gardle czy niżej troche.
Z tym głodem dziewczyny mam dokładnie tak samo, mimo mdłości jem co 2-3 godziny, nawet w nocy. jak nie zjem to czuje się koszmarnie.
-
Ja też mam potężny głód. Rano muszę szybko zjeść bo mnie mdli. Wczoraj pierwszy raz, jak nie mogłam zasnąć, dopadł mnie o 2 w nocy. Taki głód,że aż czułam ból.
Ja jeszcze prenatalnych nie mam ustalonych, wiem, że między 11+1 a 13+6 tygodniem się robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 20:30