X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przez to wszystko zastanawiam się czy później robić następne badania prenatalne... Jak i tak będę musiała urodzić to nie wiem czy chce żyć z wiedzą że dziecko jest chore i może umrzeć.. nie wiem co myśleć o tym wszystkim 🥺

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że zmądrzeją ci którzy to wymyślili.nie każda rodzina chce wychować chore dziecko i pewnie będą je zostawiać w szpitalu lub oddadzą do domu dziecka 😔
    Podobno jeszcze chcą zakazać badań prenatalnych, ale nie wiem czy to prawda 🙄
    Spałam całą noc a się nie wyspałam, masakra. Jaka jestem padnięta 🤪

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi badaniami prenatalnymi to sądzę, że plotka jakaś poszła. Są przecież wady, które można leczyć np. zaraz po porodzie a nawet w ciąży wykonuje się operacje płodu.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj zdenerwowałam tak samo jak Wy...Jak można w czasie pandemii ogłaszać cichaczem tak ważne decyzje. Władza się bała wprowadzić wprost ustawę antyaborcyjną to skierowali pytanie o zgodność z konstytucją do swojego TK z sędziami pisowskimi...żal, naprawdę żal. A jak się chore dziecko urodzi to wtedy pomocy państwa nie ma...A nie przepraszam 500+ jest😂

qdkki09kzl1i271j.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że to wstęp do całkowitego zakazu aborcji. W dalszej kolejności Ordo Iuris przepchnie coś na kształt Salwadoru... a PIS będzie wmawiał, że to nie oni tylko TK wydało taki wyrok i rząd musi zmienić przepisy. Banda hipokrytów, którzy w trakcie protestów rodziców i opiekunów niepełnosprawnych zmieszali ich z błotem. W tym kraju opieka nad niepełnosprawnymi jest na żenującym poziomie. Placówki są niedofinansowane, koszty opieki są ogromne a rodzice radzą sobie ze wsparciem różnych fundacji bo zasiłki są niskie. Pracując z dziećmi niepełnosprawnymi w różnym stopniu ale także chorymi np. onkologicznie widziałam co przeżywają ich rodziny. Te matki i ojcowie to bohaterzy, ledwo widzący na oczy. Część z tych matek miała wybór czy urodzić i zdecydowały się na to, część dowiedziała się po urodzeniu, u innych niepełnosprawność/choroby pojawiły się później. Kolejnym problemem jest to jak społeczeństwo traktuje chorych i niepełnosprawnych. Spotykałam się z durnymi i chamskimi komentarzami w trakcie spaceru z dzieciakami, a co dopiero matki muszą przeżywać. No i dorośli niepełnosprawni i niesamodzielni- oni przestają już całkiem interesować system. To jest jakieś chore, w mojej opinii, żeby zabierać się za ochronę życia od dupy strony. No ale łatwiej krzyczeć o mordowaniu uszkodzonych płodów niż podjąć się opieki nad rodziną z niepełnosprawnym i niskofunkcjonującym dzieckiem. I nie przekonuje mnie to, że ktoś broni życia poczętego i szczyci się tym, że wpłacił parę złotych na fundacje. Przekonują mnie tylko tacy, którzy ciężko harują w ośrodkach, szkołach specjalnych i otaczają opieką całą rodzinę, włącznie z rodzeństwem bo ono też bardzo na tym cierpi. Wśród ludzi pracujących z niepełnosprawnymi, których znam, bardzo mało jest takich osób, które poparłoby to co się dzieje, nikt nikogo nie zmusza do aborcji ale humanitarne jest pozostawienie wyboru rodzicom a potem zapewnienie im jak najlepszej opieki bez względu na ich decyzję.

Karenira, malami.91, Kaśka28, Kala139 lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Rio Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff , przed chwilą miałam USG i małe rośnie i ma się dobrze. Krwawienie ustało to może jutro wyjdę do domu.

Karenira, megimeg, KaroInka, Kamsza, Angelaaaa, malami.91, Kaśka28, Ala_Ala, AJrin, Malinka33, AmazonkA29, liwi, niebieska, Bruised, Miiniala, Kala139, wisienka94, Lusi91, Emimo lubią tę wiadomość

• Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio, super wieści :)
    I od poniedziałku zacznie się zdalne nauczanie,porażka 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 12:37

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio super wiadomość ❤️

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Miiniala Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce ciężko o pomoc państwa dla osoby niepełnosprawnej oraz jej rodziny/opiekuna. Nie wiem jak w innych krajach. Większość rodziców czy opiekunów musi prosić o pieniądze na leczenie, rehabilitację, terapie osoby niepełnosprawnej. Co potem? Nie żyją rodzice wiecznie. DPS? Wspaniała przyszłość, naprawdę.

Rio cieszę się, że wszystko w porządku. :)

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka lepiej bym tego nie ujęła!👏
    Rio super wiadomości!
    A ja mam takie pytanie do Was. Czy któraś z Was rozmawiała ze swoim lekarzem odnośnie potencjalnego wpływu covid19 na płód? Ciekawi mnie czy lekarze mają już jakąś wiedzę na ten temat. Z drugiej strony nie wiem czy chcę wiedzieć. Pytam bo dostałam dzisiaj telefon z przedszkola, że od poniedziałku POŁOWA zerówki mojego syna idzie na kwarantanne bo jedna Pani ma pozytywny wynik. Mój syn na szczęście w tym tygodniu nie chodził, więc nas to ominęło. Druga Pani miała kontakt z ta chorą ale sanepid uznał, że kontakt nie przekraczał 15 minut więc jest ok. Najpierw powiedziałam, że syn będzie w poniedziałek, a później ustaliłam że do środy zostanie w domu bo mam wizytę u lekarza w środę. Dla mnie cała grupa powinna iść na kwarantanne a nie jakieś podziały są tworzone. No i teraz boję się, że druga Pani się rozchoruje i wtedy będę się zastanawiać co z nami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 17:35

liwi lubi tę wiadomość

qdkki09kzl1i271j.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z ginem i też czytałam dużo publikacji generalnie póki co ma to wpływ jak każda większą infekcja czyli grypa największe ryzyko to pierwszy trymest bo organizm może poronić i też duże ryzyko wczesnego porodu ale nie ma póki co wpływu na wady płodu czy też śmiertelność.

Kala139 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Monikakap Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was odebrałam wyniki morfologii krwi i się zalamalam takie kiepskich wyników nigdy nie miałam😢

rfxgk0s3hyk4e196.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikakap wrote:
    Witam Was odebrałam wyniki morfologii krwi i się zalamalam takie kiepskich wyników nigdy nie miałam😢
    A może miałaś jakąś infekcje ostatnio? Bierzesz jakieś witaminy?

qdkki09kzl1i271j.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie, może wynik będzie do powtórzenia.

qdkki09kzl1i271j.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też mam słaba morfologię ale nie marr wie na zapas lekarz przepisze leki i będzie ok...
    Ja dzisiaj znowu dostałam lekkiego plamienia...ale staram się nie martwić bo lekarz mówił że to może być częste przez tegopplipa....ale dzisiaj ponownie zaczął mnie ciągnąć brzuch -jak na okres więc mam nadzieję że to tylko macica rośnie
    Oby wszystko było dobrze...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikakap wrote:

Co Cię zaniepokoiło?

Monikakap lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Monikakap Koleżanka

Wysłany: 24 października 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo niskie płytki i bardzo podwyzszone pdw,p-lcr,mpv. Pewnie znowu anemia

rfxgk0s3hyk4e196.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja to przez to wszystko zastanawiam się czy później robić następne badania prenatalne... Jak i tak będę musiała urodzić to nie wiem czy chce żyć z wiedzą że dziecko jest chore i może umrzeć.. nie wiem co myśleć o tym wszystkim 🥺
    Angelaaaa nie warto rezygnować z badań prenatalnych. Weź pod uwagę, że część rzeczy które na tych badaniach są wyłapywane mogą być pomocne już w trakcie prowadzenia ciąży. Niektóre rzeczy lekarze mogą korygować jeszcze w trakcie ciąży, inne tuż po porodzie. Także badania prenatalne to bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Poczytaj sobie co na ten temat pisze mamaginekolog.pl https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin czy poza NIFTY robiłaś też test Pappa? Mój lekarz mi koniec końców nie dał skierowania na to z uwagi na to, że NIFTY obejmuje większy zakres chorób niż Pappa. U mamy ginekolog czytam jednak, że Pappa bada też łożysko. Zastanawiam się czy kombinować skierowanie czy już to olać. W poniedziałek mam usg prenatalne, ale na tej wizycie lekarka nie będzie mogła mi skierowania dać, bo w Luxmedzie mają takie dziwne podziały, że skierowania, zwolnienia itp to tylko na wizycie, która się nazywa konsultacja.

AJrin lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira Co do luxmed. Ja mam w pakiecie usg płodu. A w moim mieście, gdzie jest przychodnia współpracująca z luxmed nie mają podpisanej umowy z luxem na usg płodu. Muszę iść prywatnie, zapłacić, wziąć fakturę i zwrócić się do Lux po zwrot kosztów. Też tak masz? Wysłałam fakturę do zwrotu ale nie miałam skierowania na to usg. Zrobią zwrot? I skąd mam wziąć takie skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 12:48

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ