X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira a Tobie już lepiej?

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio wrote:
    Ja już w domu ale w tym szpitalu byłam świadkiem poronienia dziewczyny z sali. Jejku jak ja to strasznie bolało aż mnie się chciało płakać.
    Dobrze, ze jesteś już w domku,
    A w którym tyg roniła?

oar83e3k7nkpecth.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio fajnie, że już jesteś w domku🙂
    Ja poronilam w szpitalu płód 8mio tygodniowy, wzięłam dwie nospy forte (które miałam swoje) i 2 paracetamole a i tak mnie bolało. Usłyszałam, że to takie bóle trochę mocniejsze niż miesiączka ale to nie jest prawdą. Skurcze miałam straszne.

qdkki09kzl1i271j.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio trzymaj się cieplutko i odpoczywaj. Dobrze, że wróciłaś do domu i że z maleństwem wszystko jest w porządku.

Megimeg wczoraj miałam pierwszy pełny dzień całkowicie wolny od wymiotów. Jedynie mnie lekko mdliło czasem. Dzisiaj też czuję się dobrze. Jak do tej pory i śniadanie i zupa zostały na swoim miejscu. Momentami mnie jeszcze lekko zemdli. Coś jak w okolicach 6 tygodnia, jeszcze zanim się rozkręciło. Także myślę, że mija :)

megimeg lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość ! Jest nadzieja i dla mnie :) choć ja mdłości nie mam ino powietrze ale to od niego mnie rwało

oar83e3k7nkpecth.png
  • baksia Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może bóle pachwin? Kurde od 3 dni mi dokuczają.. Czytałam, że zazwyczaj zaczynają się w 2 trym i nie wiem czy mam się przejmować czy to normalne, przyznam trochę panikuje 😟

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia nie panikuj, przyzwyczaj się :) Macica i więzadła się rozciągają. Ja czuję od czasu do czasu z różną siłą takie kłucia i ciągnięcia praktycznie od samego początku. Bywa, że przez kilka dni nic nie czuję, a potem znowu się pojawia. Myślę, że to normalne.

baksia lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • baksia Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira dziękuję 😘
    Jestem swiadoma, że ciało się zmienia i dzidziuś potrzebuje miejsca ale jednak każdy dziwny ból doprowadza mnie do małej paniki 🙈

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Dziewczyny macie może bóle pachwin? Kurde od 3 dni mi dokuczają.. Czytałam, że zazwyczaj zaczynają się w 2 trym i nie wiem czy mam się przejmować czy to normalne, przyznam trochę panikuje 😟
    Hej, mam to samo. Nie wiem nigdy, który ból to taki, którym powinnam się denerwować. Lekarz każe zwalić wszystko na ciążę no i dziewczyny piszą o tych pachwinach :) Gorzej, że ze mnie czasem boli i nie w pachwinach, tylko pomiędzy i już głupieję.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala139 wrote:
    Rio fajnie, że już jesteś w domku🙂
    Ja poronilam w szpitalu płód 8mio tygodniowy, wzięłam dwie nospy forte (które miałam swoje) i 2 paracetamole a i tak mnie bolało. Usłyszałam, że to takie bóle trochę mocniejsze niż miesiączka ale to nie jest prawdą. Skurcze miałam straszne.
    Ta dziewczyna w 7 TC. Dali jej nospe, paracetamol w kroplówce i jeszcze relanium bo takie miała potworne skurcze.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio wrote:
    Ta dziewczyna w 7 TC. Dali jej nospe, paracetamol w kroplówce i jeszcze relanium bo takie miała potworne skurcze.
    Biedna :( nie sądziłam, że to się aż tak odbywa i aż tak boli :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ronilam w 12 tygodniu 2.5 dnia nic mi nie dali a dziewczynie która aż się wiła z bólu usłyszała jak masz zamiar rodzicto dopiero boli! Masakra żałuję, że nie miałam nic przy sobie a przecież dziecko nie żyje można dać i ulżyć wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 19:27

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin masakra :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja ronilam w 12 tygodniu 2.5 dnia nic mi nie dali a dziewczynie która aż się wiła z bólu usłyszała jak masz zamiar rodzicto dopiero boli! Masakra żałuję, że nie miałam nic przy sobie a przecież dziecko nie żyje można dać i ulżyć wszystko.

Straszne to wszystko jest :(

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mnie też to wszystko przytłoczyło i się wyłączyłam nieco😑 Nie dość, że same badania prenatalne to przeżycie i stres to teraz jeszcze bardziej to wszystko jest potęgowane 🙁 Jakoś do 5.11 trzeba dotrwać... liczę, że mimo wszystko wejdzie jeszcze jakaś poprawka do tego orzeczenia TS.
    W dodatku chyba znowu hormony szaleją, ale wróciły mi częściowo bezsenne noce. Kręcę się z boku na bok i cały czas mi niewygodnie. Aż się boję pomyśleć co to będzie jak brzuszek urośnie 🙈 A jak u Was ze spaniem?

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja poroniłam w 7 tygodniu. Na całe szczęście dla mnie -samoistnie. Cały tydzień jechałam non stop na apapie i nospie. Jak tak teraz pomyślę, to nawet nie wiem w rzeczywistości jaka była prawdziwa skala tego bólu. Może nie taka duża, bo u mnie było puste jajo😔 ...Ale jak tylko czułam, że lekkie skurcze wracają to łykałam tabeltkę. Miałam wtedy taką obsesję, żeby się tylko nikt nie dowiedział, że chodziłam normalnie do pracy... Mówią, że siła jest kobietą. Oby żadna z nas nie musiała szukać w sobie takich pokładów 😐

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam od samego początku bóle w pachwinach i to mocne. Teraz już chyba wszystko ponaciagane i nic mnie nie boli🙈

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Basia87 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Cały czas czytam wątek i myślę co to będzie. Dużo nas ma prenatalne 5 listopada, trzymam za wszystkie kciuki. U mnie jedynym objawem ciąży sa częste zawroty głowy. Synek nauczył się cgodzić i biega od razu,a ja za nim latam. Tak bardzo druga ciaza się różni od pierwszej. Dziś w nocy mialam dziwne sny, śnily mi się loterie jakieś i za kazdym razem ktos oglaszał : " dziewczynka!". 😉

megimeg lubi tę wiadomość

Michałek 2019
    Kubuś 2021

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak najgorsze w tym było to że kazali sikać zawsze z miseczka i łapać dziecko za każdym razem bałam się patrzeć co wypłynęło. No i to był szpital na Żelaznej taki niby super extra do porodu ale już poronienia mają w d... Do tego uszkodzili mi nerw w ręce wbijając kolejny welflon więc pielęgniarka zamiast przepraszam do mnie to chociciaz na chwilę pani zapomniała o bólu brzucha kumacie? No ogólnie skreśliłam ten szpital po tym choć słyszałam że w innych szpitalach nie jest lepiej i że leży się z rodzącymi bądź w zaawansowanej ciąży. No nic na szczęście to przeszłość mam nadzieję że zmieniło się na lepsze i że za kilka lat będzie jeszcze lepiej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• megimeg Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o dziwi nic nie boli ani nie ciagnie póki co, jedynym utrapieniem są te mdłości czy cokolwiek to jest.
    Nie mogłam wczoraj spac bo rozmyślałam o tych badaniach prenatalnych i bardzo się boje :(

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ