MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie już 12+4 tc i mdłości przechodzą ale za to dwa dni męczył mnie ból głowy 😐
W którym tygodniu poznałyście płeć dziecka ? Bo ja będę mieć wizytę w 15+5 tc i boje się że to za szybko żeby poznać płeć i będę musiała kolejne 4 tygodnie czekać 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Emimo ja tez tak miałam, ze było już ciut lepiej i potem Bam wiec teraz się zbytnio nie cieszę jeszcze mi takie mdłości typowo żołądkowe odeszły czyli to dziwne uczucie na nim, u mnie po jedzeniu powietrze się gromadzi muszę odbijać cały czas a jak leżę i tak się mi zbierze fest to rwie mnie do wymiotów, i tez się boje ze to odejdzie dopiero jak łożysko przejmie ster albo zostanie cała ciążę na najbliższym pobraniu krwi zrobię sobie bhcg jestem ciekawa na jaki poziom już spadło, może będzie mi lżej psychicznie, gorzej jak bd miało jeszcze wysoki poziom
-
Bruised wrote:Co do łożyska, to mój gin oprócz białka pappa i wolnego hcg zlecił mi jeszcze PIGF - łożyskowy czynnik wzrostu, podobno to badanie lepiej pokazuje funkcjonowanie łożyska. Nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce, bo pierwszy raz o takim badaniu usłyszałam właśnie na ostatniej wizycie, zobaczymy co z tego wyjdzie.
No i dziś miałam pobraną krew na NIFTY, więc teraz czekam... Dziewczyny, po ilu dniach od pobrania miałyście wyniki?
Ja miałam pobieraną krew w poniedziałek a wynik po 8 dniach we wtorek z samego rana.
Pamiętam, że Karenira miała w środe i wynik tego samego dnia co ja wieć pewnie leciało tym samym transportem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 13:49
-
Angelaaaa wrote:U mnie już 12+4 tc i mdłości przechodzą ale za to dwa dni męczył mnie ból głowy 😐
W którym tygodniu poznałyście płeć dziecka ? Bo ja będę mieć wizytę w 15+5 tc i boje się że to za szybko żeby poznać płeć i będę musiała kolejne 4 tygodnie czekać 🙄
Wielu lekarzy określa ze sporym prawdopodobieństwem już na USG I trymestru na podstawie wyrostka płciowego. Ja się dowiedziałam koło 18tc. w ciąży z synkiem.
Także możesz już w czwartek podpytać lekarza co "obstawia" 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 14:00
Angelaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
AJrin wrote:Ja miałam pobieraną krew w poniedziałek a wynik po 8 dniach we wtorek z samego rana.
Pamiętam, że Karenira miała w środe i wynik tego samego dnia co ja wieć pewnie leciało tym samym transportem.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Goldlemon wrote:Ja na prenatalnych 13+0 zostalam poinformowana, ze dziewczynka i mam nadzieje, ze juz dziewczynką zostanie
O super ☺️ w czwartek mam prenatalne i też będzie 13+0 jest nadzieja że się dowiem 😁AJrin lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tak to wiem czytałam masz dziwne uczucie z powietrzem. Oby Ci przeszło, kiedy masz badania prenatalne?megimeg wrote:Emimo ja tez tak miałam, ze było już ciut lepiej i potem Bam wiec teraz się zbytnio nie cieszę jeszcze mi takie mdłości typowo żołądkowe odeszły czyli to dziwne uczucie na nim, u mnie po jedzeniu powietrze się gromadzi muszę odbijać cały czas a jak leżę i tak się mi zbierze fest to rwie mnie do wymiotów, i tez się boje ze to odejdzie dopiero jak łożysko przejmie ster albo zostanie cała ciążę na najbliższym pobraniu krwi zrobię sobie bhcg jestem ciekawa na jaki poziom już spadło, może będzie mi lżej psychicznie, gorzej jak bd miało jeszcze wysoki poziom
-
Własnie dostałam test pappa coś plik nie moge otworzyc.
-
Fajnie, że już niektóre z Was mają to USG za sobą. Ja czekam na 12.11. Kawał czasu, ale mam nadzieję, że szybko zleci. Ogólnie jestem spokojna póki co. Jakoś tak myślę, że nie mam na nic wpływu, więc co tu nerwy dadzą. Stres pewnie się pojawi niedługo przed wizytą.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
I wiedziałam, że tak będzie duże ryzyko trisommii 21 i mam skierowanie na amniopunkcje
I teraz nie wiem co serio mam zrobić -
AJrin wrote:I wiedziałam, że tak będzie duże ryzyko trisommii 21 i mam skierowanie na amniopunkcje
I teraz nie wiem co serio mam zrobićStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Właśnie czytam u mamyginekolog ze u osob ktore maja ryzyko
" Przy ryzyku pomiędzy 1:300 a 1:50 – powinno się zalecać badania inwazyjne, czyli amniopunkcję lub biopsję kosmówki, chyba że pacjentka nie wyraża zgody, to wtedy jako alternatywę badania NIPT."
Ja mam 1:50 przy czym Nifty mam trisomie 21 jako niskie ryzyko. Totelnie nie chce amniopunkcji boje się po to robiłam NIFTY no nic zobacze co powie Gin. -
Byłam dziś na badaniach prenatalych i jestem zdezorientowana bo pan profesor właściwie w ogóle się do mnie nie odzywał. Usg trwało 5 min i na koniec mi powiedział, że nie widzi żadnych nieprawidłowości i że jest dobrze. Cieszę się, że jest dobrze, ale mam takie dziwne uczucie przez to że nic do mnie poza tym nie mówił.
-
Niebieska a dostałaś jakiś opis tych badań?
AJrin przecież wiedziałaś, że Pappa może wyjść z dużym ryzykiem ze względu na wiek. Tam jest użyta inna metoda obliczeń, oparta w dużej mierze na statystyce, stąd takie pogorszenie wyników. Nie rozumiem. Skoro NIFTY wyszło z niskim ryzykiem to czemu się przejmujesz? Do tego dochodzi jeszcze obraz z usg prenatalnych. Miałaś przecież prenatalne w zeszłym tygodniu i pisałaś, że Cię uspokoiło. Tę przezierność karkową NK miałaś w porządku? To od lekarza masz teraz zalecenie amniopunkcji czy po prostu jest taka sugestia przy wyniku?36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
AJrin, no daj spokój, masz dobry wynik Nifty, NT w porządku, kość nosowa jest, ja bym żadnej amniopunkcji nie robiła.
niebieska, no niektórzy lekarze są gburowaci, co poradzisz...ale najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 18:07
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021