MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dał mi jeszcze nic. Powiedział że mam przyjść do niego pod koniec tygodnia wtedy coś tam da. Dobrze, że wcześniej poczytałam o tym usg prenatalnym to wiedziałam co robi. To prawda, najważniejsze że wszystko dobrze wyszło z usg.
AJrin - wydaje mi się, że skoro usg w porządku i NIFTY które daje Ci duza większą pewność że dziecko jest zdrowe ,to nie masz się czym martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 19:05
-
AJrin przychylam się do argumentacji dziewczyn, chociaż rozumiem niepokój, który mimo wszystko wystąpił.
-
No właśnie usg jest ok przeziernosc jest NT 1,56 kość nosowa obecna. Gin kotory mi robił usg ma certyfikat szkolił się u jednego z guru w tej kwestii.
Papp-a robiłam na prośbę gina aby sprawdzić parametry łożyska.
Nifty pro wykazało niskie ryzyko. Myślę, że nie ma czym się przejmować ale skierowanie poszło z automatu ze względu na ryzyko 1:50. ALe totalnie się nie znam jakie są wytyczne i czy gin powie robić ammniopunkcje czy nie bo NIFTY są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 19:18
-
mała_ruda wrote:Ajrin to bardzo wysokie ryzyko. Ja miałam w zeszłej ciąży 1:97 i miałam amnio. Spodziewam się, że jak teraz pappa też będzie źłe to pewnie też zrobię amnio. Każdy robi jak chce ale ja wiem, że nie dałabym rady z chorym dzieckiem.
No własnie gdyny nie NIFTY pewnie był robiła ale sama nie wiem totalnie się na tym nie znam najgorsze, że wizyte mam dopiero 5 listopada. -
Dzisiaj miałam usg prenatalne (miałam mieć w środę ale przesunęli mi na dzisiaj). Wg usg wszystko jest dobrze. Dzidziuś był spokojny, ładnie się prezentował na ekranie😀 grzecznie wszystko pokazywał. Czekam na wyniki Pappa i bhcg, mam nadzieję, że będzie dobrze. Na ten moment lekarz obstawia chłopca.
malami.91, AJrin, Ala_Ala, megimeg, Kamsza, Angelaaaa, Karenira, Kala139, Kaśka28, Bruised lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Właśnie sprawdziłem wyniki. Badanie awidność toxo: 64% ( <20% niska awidność, 20-30% średnia awidność, >30% wysoka awidność) tylko co to znaczy nie mam pojęcia.. to znaczy, że toxo była kiedyś czy jest teraz? W necie nic o % nie znalazłam.
Edit. Dokopałam się do jakiejś interpretacji. Awidność powyżej 40% świadczy o przebytej chorobie minimum 20 tygodni temu.
Coś mi się kojarzy, że w poprzedniej ciąży już miałam wyniki wskazujące na przebytą chorobę. Ten nowy gin nic mnie nie słuchał. Wróciłam do swojego i powiedział, że toxo można zarazić się tylko raz w życiu. Także chyba jestem spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 20:31
-
AJrin jak masz do tego lekarza to jemu bym zaufała. Tak jak dziewczyny pisały usg miałaś wporzadku i Nifty. Będzie dobrze napewno niezamartwiaj się 😘
AJrin lubi tę wiadomość
-
Ja pamiętam jak czekałam na pierwsze słowo syna, a później nie mogłam się doczekać kiedy się na chwilę uciszy, taka z niego była i jest katarynka 😂😂 drugi tyle nie mówi co pierwszy, ale co dziennie jednak jest więcej słów z czego najwięcej to mamo 🤪 albo Aka (tak mówi na brata Alana)
Na 18.00 mam usg, to tak długo 🙄😂 -
Hej,
Dawno nic nie pisałam, ale podczytuję na bierząco. Nie miałam jakoś czasu napisać.
Ajrin czy możesz mnie wpisać na pierwszą stronę, termin porodu to 19 maj.
W piątek mam pobranie krwi na NIFTY... Nie mogę się doczekać, chcę już mieć to za sobą.
Czy Was też tak swędzą piersi? Ja mam najgorzej wieczorem. Zauważyłam, że aż zrobiły mi się strupki po drapaniu.
-
Venice wrote:Hej,
Dawno nic nie pisałam, ale podczytuję na bierząco. Nie miałam jakoś czasu napisać.
W piątek mam pobranie krwi na NIFTY... Nie mogę się doczekać, chcę już mieć to za sobą.
Czy Was też tak swędzą piersi? Ja mam najgorzej wieczorem. Zauważyłam, że aż zrobiły mi się strupki po drapaniu.
Dopisałam co do piersi ja mam bardzo powiekszone i czesto czuje takie swedzenie/pieczenie no dotykanie piersi nie jest dla mnie przyjemne -
Venice wrote:Hej,
Tak, swędzą mega. Też zwłaszcza pod wieczór. -
Cześć dziewczyny! ale mam zaległości, nie wiem czy to wszystko nadrobie. Ale tyle się dzieje, że nie nadąrzam. Domek się buduje, może nawet w listopadzie będzie do odbioru, oby pogoda dopisała. Teraz w czwartek mam usg prenatalne. Stresuję się, jeszcze na dodatek to co się wyrabia w kwestii tej aborcji eugenicznej.
Co u Was?05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀