MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala139 wrote:Ja jutro wizytuje dopiero o 17:30 i już dzisiaj zaczynam się denerwować. Staram się skupić na czymś innym. Jutro w ogóle będzie mi ciężko wytrzymać do tej godziny...Trzymajcie proszę kciuki.
Będzie dobrze!Kala139 lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Miał złączone nóżki i lipa 😁i nie oszukujmy się, jestem trochę otyła i lekarz też z tego względu mógł nie dojrzeć kto tam siedzi, w ogóle byłam w szoku bo zrobił mi usg przez brzuch i było wszystko ładnie widać 😁
I z om termin mam na 29 kwietnia a wg usg 6 maj, w tym przypadku mam się chyba patrzeć na usg, bo jest 7 dni różnicy? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 21:59
-
Macie może jakieś sprawdzone kremy na rozstępy? W zeszłej ciąży od 4 mca używałam kremu ziaja z Rossmanna. Było ok do porodu. Po porodzie wyszły mi mega rozstępy na wewnętrznej stronie ud. Teraz też w rossmannie kupiłam coś w różowej tubce. Okrutnie mi śmierdzi. Macie coś sprawdzonego? Bo to chyba już czas najwyższy żeby zacząć używać.
-
ja też odebrałam wyniki z krwi i w ogóle nie rozumiem tego co jest tam napisane :p mam nadzieję, że jutro lekarz mi na USG prenatalnym wszystko wytłumaczy.
mała_ruda ja kupiłam sobie z Palmersa krem na rozstępy. Nie pachnie jakoś pięknie ale naczytałam się samych dobrych opinii.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Mała_ruda ja w dwóch ciążach używałam balsam Elancyl(taki zielony z kobietą w ciąży) dla kobiet w ciąży i zero rozstępów. Choć w drugiej ciąży używałam mniej bo zapach mi juz przeszkadzał. Teraz skusiłam się jak byłam w Pl i kupiłam w rossmann Efektima Pharmacare Mama-care(różowy) ale jeszcze nieuzylam ani razu więc nie wiem jak z zapachem 🙂
-
Ja w pierwszej ciąży miałam coś z Rossmanna (musiałabym przejrzeć te kosmetyki w aplikacji, bo nie pamiętam co dokładnie) i niestety rozstępy się pojawiły. U mnie najbardziej ucierpiały boki brzucha, trochę wewnętrzna strona ud i piersi. Także dziewczyny, jakby co to pamiętajcie że nie tylko brzuch warto smarować. Po porodzie smarowałam się masłem z Palmersa i mocno zbladły te rozstępy, teraz ich prawie że nie widać. Także tym razem od razu pójdę w Palmersa, z tym że ja niestety mam problem z systematycznością 😏.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 ja też! w ogóle nie pamiętam o smarowaniu. Co prawda zaanagażowałam męża i to on mnie smaruje, ale jak mu nie powiem, że czas na smarowanko to sam też nie przypomni
malami.91 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Hej, ja polecam masło do ciała z Organique (sieciówka). Kiedyś można było kupić na wagę, teraz już mają jednorazowe opakowania. Jest kilkanaście zapachów do wyboru, naturalny skład i mega dobrze natłuszczają skórę na długo. Przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych rozstępów a właśnie nimi się smarowałam.
Czytałam też bardzo dobre opinie o Palmersach, ale te najbardziej polecane są o zapachu kokosowym. Ja niestety nie mogę go ścierpieć ☹️Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Mi w pierwsze ciąży pod sam koniec dosłownie po terminie porodu wyszły 3 rozstępy a w 2 ciąży brzuch miałam o wiele większy i niestety wyszło więcej mimo smarowania. Warto smarować ale niestety ja mam skłonności mam sporo rozstępów po okresie dojrzewania i niestety geny robią swoje.
-
Wczoraj wieczorem dzwonił do mnie gin. Nie chciał mi narzucać co mam zrobić zapytał się mnie czy potrzebuje więcej niz 99% z Nifty bo jeśli to mnie nie uspokaja i chce mieć pewność to pozostaje amniopunkcja która nic więcej prócz zwiększenia % nie da, był bardzo ztonowany. Jak powiedziałam, że nie chce amniopunkcji skoro ona nic więcej nie powie w sensie nie wykryje więcej to dziękuję mi wystarcza Nifty. To z uśmiechem w głosie odpowiedział bardzo dobra decyzja i dodał że z doświadczenia nie miał przypadku aby Nifty wyszło błędnie lecz musi dodać że zawsze jest takie prawdopodobieństwo.
A więc ja już nic więcej nie robię wierzę, że będzie dobrze 👍Angelaaaa, malami.91, Kaśka28, Kamsza, Emimi, niebieska, Iga90 lubią tę wiadomość
-
Mi podobnie jak u Ajrin kilka dni prze pierwszym porodem zaczeły wychodzić, ale potem juz z dnia na dzien masa ich była. Ja niestety po mamie mam bo ona miała cały brzuch i mimo smarowania ja mam podobnie.
Ale teraz sobie kupiłam ten balsam z palmersa i widze ze nawet te stare są mniej widoczne.
Mam też jakiś olejek z musteli. -
Idąc Waszymi podpowiedziami umówiłam się dodatkowo wcześniej do lekarza - wtorek wiec będzie to 12tydz+5 dni, więc mam nadzieje że termin lepszy niż 13tydz+5. Na tą drugą wizytę też pójdę, nie robię dodatkowych badań typu pappa wiec mam nadzieje że podwójna wizyta trochę mnie uspokoi jeśli chodzi o USG prenatalne. Tez nie jestem najmłodsza, będę mieć 34 lata w momencie porodu 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 11:17
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️