MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy robicie test pappa Miałam dzisiaj robione genetyczne, które nie wykazało nic niepokojącego. Lekarz poinformował, że jeśli chcę mogę zrobić dodatkowe badania, ale jednocześnie powiedział, że obraz USG jest bardzo uspokajający.
No i nie wiem teraz, robić czy nie robić?megimeg lubi tę wiadomość
-
niebieska wrote:Dziewczyny czy to normalne, że ciągle chce mi się jeść??? 😄 nie mogę się powstrzymać po prostu praktycznie co 2 godz zaglądam do lodówki i jem.
Ja tak miałam na początku ciąży teraz już mniej jem 😁😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja mam prenatalne w przyszły czwartek i w tym samym dniu mam tam pobieranie krwi. Tak mi polecił lekaż prowadzący, wskazując właśnie ten gabinet z tego względu, że na miejscu robią jednocześnie usg i krew. Teraz tak się zastanawiam... to chyba jednak dziwnie. Lepiej gdybym z wynikiem krwi miała badanie usg. Tak to u Was wygląda z tego co czytam, tak?
Ja teraz też więcej jem i w dodatku ciągnie mnie do słodkiego jak nie wiem. A przed ciążą mogła czekolada nie istnieć 🙈
Od kilku dni łapie mnie ból w miednicy nad samym tyłkiem. Czy to już ten czas, że coś tam uciska, rozchodzi się?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 17:54
-
Ja tez miałam najpierw usg w poniedziałek i na tej wizycie dostałam skierowanie na pappa i bhcg. Jutro z wynikami krwi idę jeszcze raz do tego profesora i on chyba mi wtedy wszystko wyliczy i da ogólny wynik. Tak się domyślam, bo wcześniej nikt mnie właśnie nie poinformował jak to będzie wyglądać, więc też jestem trochę zdezorientowana.
-
malami.91 wrote:A ja chciałam się wyrobić z dwójką przed 30 i chyba się uda 🙂.
Czereśniowa, witaj. Ja też z Łodzi. Prenatalne również mam w 13+0 i też jest obawa, że późno. Najgorzej jak kwarantanna wypadnie 😐. Aż się zastanawiam czy nie zadzwonić i nie spróbować wcisnąć się tydzień wcześniej.malami.91, Kamsza lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Czy po badaniu prenatalnym dostałyscie zdjęcie Usg ? Już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty ale też się boje
Ja zawsze muszę się przypominać i mówić, że chce zdjęcie akurat jak robi lekarz USG bo sam z siebie nie drukuje. Ale jak powiem, to żaden problem 😊
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Hej nam dzisiaj w końcu uruchomili kredyt. Najprawdopodobniej jutro dostaniemy klucze i będziemy się przenosić. Prawie wszystko mamy spakowane. Pełno karton po pokojach. Nie ma jak przechodzić. Chcę juz być po tym wszystkim. A wiem że rozpakowywanie będzie gorsze 🙄
Ale jutro mam wizytę usg na nfz i dr Szymaniak. No jestem ciekawa co tam u dzidziusiaKala139, AJrin lubią tę wiadomość
-
Ja też mam ciągle tak że bym jadła.
Co do pappy mi zalecali aby przyjść prędzej aby już wynik był na usg ale ja nie chciałam robić więc ostatecznie na usg gin mnie przekonał aby robić.
Co do pappy to ja w 2 poprzednich nie robiłam tu dałam się namówić i akurat wyszły słabe pappa i tylko mnie zestresowało Niepotrzebnie. -
Ja już po wizycie, kropek ma się dobrze, ma 3 cm i serce jak dzwon. Trochę się uspokoiłam. Jeśli chodzi o moje ciśnienie to muszę sobie sama badać w domu bo w gabinecie miałam 138/96 i puls 124, ostatnio też tak było. Ale ja jestem taka zdenerwowana na wizycie że ja wiem o tym, że ciśnienie będzie wysokie. Prenatalne mam 13 listopada i lekarz mi nie robi badań z krwi, mówił że wystarczy usg, chyba, że coś by było nie tak to wtedy zrobimy.
megimeg, AJrin, wisienka94 lubią tę wiadomość