X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 32 lata ale to drugie dziecko. Dzisiaj lekarz mi zapomniał dać zdjęcia i wybiegł za mną żeby mi podać 😁

AJrin myślę, że możesz mnie wpisać na 26 maja😊

AJrin lubi tę wiadomość

qdkki09kzl1i271j.png
  • Basia87 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2020, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelozylam sobie badania prenatalne na 30.10. Chcę już coś wiedzieć..

AJrin, Kamsza lubią tę wiadomość

Michałek 2019
    Kubuś 2021

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Właśnie was nadrobiłam bo od niedzieli trochę się odcięłam od internetu. Miałam wizytę w niedzielę gdzie wypadało z OM 10+3 na usg wielkość dzidzi odpowiadała 9+1 i było niecałe 2,5 cm. Strasznie się tym martwię bo wiem kiedy była owulacja i obstawiam różnice góra 4 dni a nie 9 :(. Lekarz też powiedział że strasznie złe mam te cukry. Oczywiście naczytałam się o wszystkich powikłaniach cukrzycy w pierwszym trymestrze i już w głowie mam najgorsze :(

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka94 to kciuki za przeprowadzkę 💪
    Kala139 ok to wpisze ♥️
    Basia87 no nie dziwię się przy tym co się dzieje sama idę w poniedziałek na usg jeszcze.

wisienka94 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my powiedzieliśmy rodzinie o ciąży.
    Spodziewałam się, że teściówie mniej entuzjastycznie zareagują a tu moi rodzice raczej bardziej się zdziwili. Teściu się mega ucieszył Teściowa w sumie z uśmiechem powiedziała, że wiedziała i że tydzień temu mówiła że chyba jestem w ciąży bo nie pije no i to że szukaliśmy i kupilismy większe auto ja totalnie potwierdziło, że jesteśmy. I faktycznie mówiła nawet bratowej czy coś nie wie bo jej się wydaje że ja jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 08:14

Kaśka28, Emimi, Kala139, niebieska lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Hej :) nam dzisiaj w końcu uruchomili kredyt. Najprawdopodobniej jutro dostaniemy klucze i będziemy się przenosić. Prawie wszystko mamy spakowane. Pełno karton po pokojach. Nie ma jak przechodzić. Chcę juz być po tym wszystkim. A wiem że rozpakowywanie będzie gorsze 🙄
    Ale jutro mam wizytę usg na nfz i dr Szymaniak. No jestem ciekawa co tam u dzidziusia
    ja dzisiaj też mam u niej wizytę :)
    już się nie mogę doczekać.

wisienka94 lubi tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia będzie dobrze postaraj się trzymać cukry w ryzach 👍 stres nie pomaga ja też się odcięłam od wiadomości na kilka dni i pewnie za kilka dni znowu się odetnę bo jak wpiszą decyzję TK 2 listopada to dopiero coś czuję pęknie. Najgorsze ze mam sporo spraw w centrum Warszawy chociażby usg konsultacje starszaka a przedwczoraj badania słuchu u chłopaków. Na szczęście Google maps dobrze prowadzi omijając protesty ale nigdy nie wiadomo. Choć popieram całym sercem protesty to jednak sama nie jestem w stanie w nich brać udział za dużo dla mnie emocji i za dużo strachu we mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 08:30

Lusi91 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala139 wrote:
    Ja już po wizycie, kropek ma się dobrze, ma 3 cm i serce jak dzwon. Trochę się uspokoiłam. Jeśli chodzi o moje ciśnienie to muszę sobie sama badać w domu bo w gabinecie miałam 138/96 i puls 124, ostatnio też tak było. Ale ja jestem taka zdenerwowana na wizycie że ja wiem o tym, że ciśnienie będzie wysokie. Prenatalne mam 13 listopada i lekarz mi nie robi badań z krwi, mówił że wystarczy usg, chyba, że coś by było nie tak to wtedy zrobimy.
    No właśnie mi też z nerwów skacze tętno na wizycie, cisnienie ok. A w domu mierze i mam wszystko dobrze

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za wolnym wyborem, chociaż sama nie wiem co bym zrobiła gdyby... staram się unikać tłumów więc na żaden protest nie pójdę. Chociaż wczoraj moja firma dała nam wolną rękę i wspólnie wszystkie podjęłyśmy decyzję, że pracujemy do 13:00. Teraz pracuję zdalnie więc udałam się na kanapę bo te plecyyyy 😔

Robiłam badanie glukozy 3 tyg temu i wyszła w porządku, ale po posiłku szczególnie po obiedzie dopada mnie takie zmęczenie i ospałość, że ledwo mogę usiedzieć. Czy któraś tak ma? Zastanawiam się, czy coś może jeszcze zbadać?

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończy mnie ta ciąża. Teraz dla odmiany mam brązowe plamienia, ginekolog kazała obserwować ale w głowie już różne myśli

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak radzicie sobie z bólem głowy...ja w niedzielę i poniedziałek miałam bóle ale tylko wieczorami potem we wtorek spokój a wczoraj caaaaly dzień mnie głowa bolała z jednej strony więc podejrzewam że migrena w nocy chodziłam po ścianach już... Mieliście takie akcje??

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio a to nie są może jeszcze pozostałości po poprzednim krwawieniu? Kciuki aby szybko przeszło.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A my powiedzieliśmy rodzinie o ciąży.
    Spodziewałam się, że teściówie mniej entuzjastycznie zareagują a tu moi rodzice raczej bardziej się zdziwili. Teściu się mega ucieszył Teściowa w sumie z uśmiechem powiedziała, że wiedziała i że tydzień temu mówiła że chyba jestem w ciąży bo nie pije no i to że szukaliśmy i kupilismy większe auto ja totalnie potwierdziło, że jesteśmy. I faktycznie mówiła nawet bratowej czy coś nie wie bo jej się wydaje że ja jestem.
    Ajrin zazdroszczę, że już powiedziałaś 😊 my czekamy do prenatalnych ale już mnie nosi, bo wiem że dla każdego będzie radość. Już nawet moja mała siostrzenica mnie kiedyś dopytywała czy bym chciała mieć dzidziusia bo koleżanka ma małego braciszka i jest taki słodki 😁
    Za to wiem, że teściowa nie da żyć... ona z tych nadgorliwych. Na pewno będę za mało jadła, za mało spała, za dużo chodziła... a z dzieckiem to aż się boję pomyśleć. Dobrze, że nie mam jej na codzień. Jakoś nigdy się nie dzieliliśmy za bardzo tym czy się staramy ani czy planujemy. Ale jakoś z rok temu wcisnęła nam za wycieraczkę w aucie jakiś wywiad na temat leczenia niepłodności i naprotechnologii... wrrr

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio wrote:
    Wykończy mnie ta ciąża. Teraz dla odmiany mam brązowe plamienia, ginekolog kazała obserwować ale w głowie już różne myśli
    Rio ja przez tego mojego polipa też plamie co prawda nie żywa krwią ale mam taki przybrudzony śluz...czytałam dużo o plamieniach zdarzają się bardzo często w ciąży bo różne naczynka przez poszerzanie macicy i wszytkiego mogą pękać...wiem że łatwo się pisze ale najgorszym wrogiem jest stres dla nas dlatego obserwuj ale się nie zamartwiaj odpoczywaj:)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio mam nadzieję że wszystko dobrze i że plamienie ustanie szybko ☹️

Emimi co do zmęczenia to mnie prawie ale to prawie codziennie popołudniu dopada zmęczenie, jak córka pójdzie na drzemke i niemam dużo do pracy w domu to próbuje iść spać z nią 🙂

Dostałam wyniki krwi jeszcze genetyczne muszą przyjść. Hemoglobina trochę za nisko ale ja zawsze tak miałam także się tym nie martwię. Glukoza wporzadku aż jestem zdziwiona bo jem słodyczy na potęgę 🤦‍♀️🤦‍♀️🤪

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy plamiłam i jest wszystko dobrze... Najlepiej wtedy dużo odpoczywać :)

My to już na początku powiedzieliśmy rodzinie o ciąży bo nie mogliśmy wytrzymać 🤭

Dzisiaj zaczynam 13 tydzień 😊 i dzisiaj badania prenatalne czekam niecierpliwie do 15:40 😁

Kamsza lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin czy możesz wpisać mnie na 10 maja? Będzie synek na 90% tak wychodzi z badań genetycznych. Prenatalne mam umówione na 3.11, to będzie 13t1d. Będę też robić pappę, wiem że wyniki mogą mnie zestresować ale moja dr powiedziała , że warto zrobić tym bardziej że mam za darmo. Rzadko się udzielam ale cały czas Was podczytuję :)

AJrin lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty👍
    Ech, we Wrocławiu wczoraj narodowcy napadli na peotestujące kobiety.moja mama się boi co będzie 11 listopada 🤪 pracuje na policji i często ochrania takie demonstracje 😐
    Ja jak wracałam z prenatalnych to akurat trajwaj wjechał w sam środek protestu, nigdy na zywo nie widziałam tyle ludzi 🙄

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 29 października 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin czy możesz mi wpisać chłopca? Rzadko się udzielam ale czytam regularnie 😉 na USG u dr Szymaniak usłyszałam że wygląda jej na chłopca. Nie spodziewałam się tak szybko usłyszeć prognozy co do plci. Ciekawe na ile to wiarygodne bo przyznam, że mam synka i po cichu liczyłam na dziewczynke😉 byłam też u genetyk, która w klepała wyniki papy do programu bi wyszły bardzo niskie ryzyka. Ale jestem rozczarowana tym że w badaniach na NFZ nie podają ryzyka stanu ptrzedrzucawkowego, wcześniejszego porodu, zahamowania wzrastania płodu z synem prywatnie miałam te ryzyka policzone i wdrożone leczenie.
    Ja rodząc będę miała 30 lat.
    Jestem migrenowcem, w pierwszej ciąży migren w ciąży wcale nie miałam a teraz mi dokuczają. Stosuje plastry apap ice, trochę przynoszą ulgę, minimalnie. Ale odpukać od paru dni migreny nie było, zastanawiam się czy mogę to powiązać z tym że zaczęłam brać aspirin cardio.

AJrin lubi tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból głowy biorę apap i się kładę. Bez ciąży to czasami biorę 2 ibuprom max a czasami nawet coś mocniejszego i nie przechodzi 😐 niestety mam migrene po dziadku i tacie 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 12:36

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ