MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Właśnie was nadrobiłam bo od niedzieli trochę się odcięłam od internetu. Miałam wizytę w niedzielę gdzie wypadało z OM 10+3 na usg wielkość dzidzi odpowiadała 9+1 i było niecałe 2,5 cm. Strasznie się tym martwię bo wiem kiedy była owulacja i obstawiam różnice góra 4 dni a nie 9 . Lekarz też powiedział że strasznie złe mam te cukry. Oczywiście naczytałam się o wszystkich powikłaniach cukrzycy w pierwszym trymestrze i już w głowie mam najgorsze3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Wisienka94 to kciuki za przeprowadzkę 💪
Kala139 ok to wpisze ♥️
Basia87 no nie dziwię się przy tym co się dzieje sama idę w poniedziałek na usg jeszcze.wisienka94 lubi tę wiadomość
-
A my powiedzieliśmy rodzinie o ciąży.
Spodziewałam się, że teściówie mniej entuzjastycznie zareagują a tu moi rodzice raczej bardziej się zdziwili. Teściu się mega ucieszył Teściowa w sumie z uśmiechem powiedziała, że wiedziała i że tydzień temu mówiła że chyba jestem w ciąży bo nie pije no i to że szukaliśmy i kupilismy większe auto ja totalnie potwierdziło, że jesteśmy. I faktycznie mówiła nawet bratowej czy coś nie wie bo jej się wydaje że ja jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 08:14
Kaśka28, Emimi, Kala139, niebieska lubią tę wiadomość
-
wisienka94 wrote:Hej nam dzisiaj w końcu uruchomili kredyt. Najprawdopodobniej jutro dostaniemy klucze i będziemy się przenosić. Prawie wszystko mamy spakowane. Pełno karton po pokojach. Nie ma jak przechodzić. Chcę juz być po tym wszystkim. A wiem że rozpakowywanie będzie gorsze 🙄
Ale jutro mam wizytę usg na nfz i dr Szymaniak. No jestem ciekawa co tam u dzidziusia
już się nie mogę doczekać.
wisienka94 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Lusia będzie dobrze postaraj się trzymać cukry w ryzach 👍 stres nie pomaga ja też się odcięłam od wiadomości na kilka dni i pewnie za kilka dni znowu się odetnę bo jak wpiszą decyzję TK 2 listopada to dopiero coś czuję pęknie. Najgorsze ze mam sporo spraw w centrum Warszawy chociażby usg konsultacje starszaka a przedwczoraj badania słuchu u chłopaków. Na szczęście Google maps dobrze prowadzi omijając protesty ale nigdy nie wiadomo. Choć popieram całym sercem protesty to jednak sama nie jestem w stanie w nich brać udział za dużo dla mnie emocji i za dużo strachu we mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 08:30
Lusi91 lubi tę wiadomość
-
Kala139 wrote:Ja już po wizycie, kropek ma się dobrze, ma 3 cm i serce jak dzwon. Trochę się uspokoiłam. Jeśli chodzi o moje ciśnienie to muszę sobie sama badać w domu bo w gabinecie miałam 138/96 i puls 124, ostatnio też tak było. Ale ja jestem taka zdenerwowana na wizycie że ja wiem o tym, że ciśnienie będzie wysokie. Prenatalne mam 13 listopada i lekarz mi nie robi badań z krwi, mówił że wystarczy usg, chyba, że coś by było nie tak to wtedy zrobimy.
-
Ja też jestem za wolnym wyborem, chociaż sama nie wiem co bym zrobiła gdyby... staram się unikać tłumów więc na żaden protest nie pójdę. Chociaż wczoraj moja firma dała nam wolną rękę i wspólnie wszystkie podjęłyśmy decyzję, że pracujemy do 13:00. Teraz pracuję zdalnie więc udałam się na kanapę bo te plecyyyy 😔
Robiłam badanie glukozy 3 tyg temu i wyszła w porządku, ale po posiłku szczególnie po obiedzie dopada mnie takie zmęczenie i ospałość, że ledwo mogę usiedzieć. Czy któraś tak ma? Zastanawiam się, czy coś może jeszcze zbadać?
-
Kochane a jak radzicie sobie z bólem głowy...ja w niedzielę i poniedziałek miałam bóle ale tylko wieczorami potem we wtorek spokój a wczoraj caaaaly dzień mnie głowa bolała z jednej strony więc podejrzewam że migrena w nocy chodziłam po ścianach już... Mieliście takie akcje??Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Rio a to nie są może jeszcze pozostałości po poprzednim krwawieniu? Kciuki aby szybko przeszło.
-
AJrin wrote:A my powiedzieliśmy rodzinie o ciąży.
Spodziewałam się, że teściówie mniej entuzjastycznie zareagują a tu moi rodzice raczej bardziej się zdziwili. Teściu się mega ucieszył Teściowa w sumie z uśmiechem powiedziała, że wiedziała i że tydzień temu mówiła że chyba jestem w ciąży bo nie pije no i to że szukaliśmy i kupilismy większe auto ja totalnie potwierdziło, że jesteśmy. I faktycznie mówiła nawet bratowej czy coś nie wie bo jej się wydaje że ja jestem.
Za to wiem, że teściowa nie da żyć... ona z tych nadgorliwych. Na pewno będę za mało jadła, za mało spała, za dużo chodziła... a z dzieckiem to aż się boję pomyśleć. Dobrze, że nie mam jej na codzień. Jakoś nigdy się nie dzieliliśmy za bardzo tym czy się staramy ani czy planujemy. Ale jakoś z rok temu wcisnęła nam za wycieraczkę w aucie jakiś wywiad na temat leczenia niepłodności i naprotechnologii... wrrr -
Rio wrote:Wykończy mnie ta ciąża. Teraz dla odmiany mam brązowe plamienia, ginekolog kazała obserwować ale w głowie już różne myśliDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Rio mam nadzieję że wszystko dobrze i że plamienie ustanie szybko ☹️
Emimi co do zmęczenia to mnie prawie ale to prawie codziennie popołudniu dopada zmęczenie, jak córka pójdzie na drzemke i niemam dużo do pracy w domu to próbuje iść spać z nią 🙂
Dostałam wyniki krwi jeszcze genetyczne muszą przyjść. Hemoglobina trochę za nisko ale ja zawsze tak miałam także się tym nie martwię. Glukoza wporzadku aż jestem zdziwiona bo jem słodyczy na potęgę 🤦♀️🤦♀️🤪 -
Ja kilka razy plamiłam i jest wszystko dobrze... Najlepiej wtedy dużo odpoczywać
My to już na początku powiedzieliśmy rodzinie o ciąży bo nie mogliśmy wytrzymać 🤭
Dzisiaj zaczynam 13 tydzień 😊 i dzisiaj badania prenatalne czekam niecierpliwie do 15:40 😁Kamsza lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ajrin czy możesz wpisać mnie na 10 maja? Będzie synek na 90% tak wychodzi z badań genetycznych. Prenatalne mam umówione na 3.11, to będzie 13t1d. Będę też robić pappę, wiem że wyniki mogą mnie zestresować ale moja dr powiedziała , że warto zrobić tym bardziej że mam za darmo. Rzadko się udzielam ale cały czas Was podczytuję
AJrin lubi tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Trzymam kciuki za wizyty👍
Ech, we Wrocławiu wczoraj narodowcy napadli na peotestujące kobiety.moja mama się boi co będzie 11 listopada 🤪 pracuje na policji i często ochrania takie demonstracje 😐
Ja jak wracałam z prenatalnych to akurat trajwaj wjechał w sam środek protestu, nigdy na zywo nie widziałam tyle ludzi 🙄 -
Ajrin czy możesz mi wpisać chłopca? Rzadko się udzielam ale czytam regularnie 😉 na USG u dr Szymaniak usłyszałam że wygląda jej na chłopca. Nie spodziewałam się tak szybko usłyszeć prognozy co do plci. Ciekawe na ile to wiarygodne bo przyznam, że mam synka i po cichu liczyłam na dziewczynke😉 byłam też u genetyk, która w klepała wyniki papy do programu bi wyszły bardzo niskie ryzyka. Ale jestem rozczarowana tym że w badaniach na NFZ nie podają ryzyka stanu ptrzedrzucawkowego, wcześniejszego porodu, zahamowania wzrastania płodu z synem prywatnie miałam te ryzyka policzone i wdrożone leczenie.
Ja rodząc będę miała 30 lat.
Jestem migrenowcem, w pierwszej ciąży migren w ciąży wcale nie miałam a teraz mi dokuczają. Stosuje plastry apap ice, trochę przynoszą ulgę, minimalnie. Ale odpukać od paru dni migreny nie było, zastanawiam się czy mogę to powiązać z tym że zaczęłam brać aspirin cardio.AJrin lubi tę wiadomość