Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niskie ciśnienie w domu, teraz już może będę spokojniejsza u lekarza ale to się dopiero okaże. Dzisiaj zasypialam na stojąco i jak sobie zmierzyłam to miałam 98/58 więc bardzo niskie, w ciągu dnia 110/63 więc też bez szału. U diabetologa miałam 110/70 więc u lekarza u mnie to na pewno ze stresu.

qdkki09kzl1i271j.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze na wizytach mam wysokie. W pierwszej ciąży to samo. Ostatnio miałam chyba 160 na 100. Ale w domu mam 130/80 jak mierze albo niższe. Na swojej wizycie z poniedzialek to chyba mi serce wyskoczy więc na pewno będzie mega wysokie. Już dzisiaj przyszły moje wyniki Pappa. Oczywiście nic z tego nie kumam. W necie posprawdzałam jakieś normy i chyba się w nich mieszczę ale bez usg to chyba nic miarodajnego.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Karolnka, ja zawsze mam wysokie ciśnienie jak mi mierzą przed wizytą. W domu jest w najlepszym porządku. Ewidentnie to zasługa stresu. W pierwszej ciąży lekarz kazał mi mierzyć przez jakiś czas i zapisywać wyniki, ale jak je zobaczył to odpuścił temat. Także sądzę, że u Ciebie jest tak samo, nie przejmuj się. Na ostatniej wizycie ledwie przekroczyłam próg a położna już mnie wzięła na pomiar, oczywiście wyszło w kosmos wysokie. Lekarz ją ochrzanił i powiedział, żeby nie łapała ludzi w biegu. Zmierzyła mi po wizycie, jak już byłam zupełnie spokojna i ten pomiar był ok.

Wisienka, gratulacje! Myślałam, że na tym etapie ocenia się płeć po ułożeniu wyrostka płciowego, a tu już widać wargi sromowe. Szok.
    No właśnie to on tak mi mówił, że jest takie rozciecie w tym wyrostku że wyglada na dziewczynkę. Wiadomo, że to nie na 100 %. Ale to już drugi lekarz mówi o dziewczynce

malami.91 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze u lekarza ciśnienie mi skacze. Dzisiaj miałam 143/87 i się mnie pytała czy mam w domu wysokie. Mówię że ostatnio to 110/60. Stwierdziła że w takim razie nie ma sensu przed wizytą mierzyć tylko mam to robić w domu.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niskie cisnienie wiec jak idę na wizytę to jest w normie :) ale raz podobno 70/50 jak trup ;)

Zrobiłam progesteron i betę , ja pierdziu progu mam 80 a bety jeszcze 56tys, myślałam ze już lepiej spadła :/

oar83e3k7nkpecth.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam to samo przed wizytą ale bardziej tętno mi strasznie wysoko skacze. W domu mierze co dzień i normalne..

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam prenatalne to mi dopiero wszystko skończy.. aż się boję myśleć

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) Nie denerwuj się.
    megimeg wrote:
    Dziewczyny które wiedza ze z kruszynkami jest wszystko Ok ale wam zazdroszczę, tak się martwię przed jutrem :( chyba wykituje na tym fotelu a rwanie z nerwow to już na bank :(

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    W piątek mam prenatalne to mi dopiero wszystko skończy.. aż się boję myśleć

Też mam w piątek, o 14. Póki co jestem dziwnie spokojna. Pewnie przed samą wizytą mnie stres dopadnie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalnych miałam 160/110 🙈
    Z tym, że ogólnie mam nadciśnienie i biorę leki 🙄🤨 w domu mam na granicy - 138/90, czasami mniej. Boję się że na końcu ciąży znowu mnie dopadnie stan przedrzucawkowy przez ciśnienie 😔 ostatnio miałam nagle cc bo mi wybiło 200/180 😱 a najlepsze jest to, że czułam się doskonale 😐

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam usg. Wszystko ok z bejbikiem. Glowka, nozki raczki wszystko spojne wymiarami. Serduszko ladnie bije, dzidziol aktywny. Moja ginka nie bardzo chce mowic tak wczesnie o płci i nic mi sie powiedziala. Ale ten facet od genetycznego był podobno mega dobry i on mówił że chlopkiec. Zobaczymy.

Ja znowu od dwich dni mam mdlosci. Never ending story...

malami.91, Kala139, megimeg, Karenira, Emimo, AmazonkA29, wisienka94 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    No właśnie to on tak mi mówił, że jest takie rozciecie w tym wyrostku że wyglada na dziewczynkę. Wiadomo, że to nie na 100 %. Ale to już drugi lekarz mówi o dziewczynce

Ja dzisiaj byłam na wizycie u swojej na prenatalnych powiedzial chlopiec i dzisiaj moja tez potwierdzila ze chlopiec na 100%.
    Mam zdjecie i na tym wyrostku tez widac jakby rozciecie i cos z srodka wystaje wiec nie wiem no ale skoro 2 powiedzialo ze chlopiec i byli tak pewni to raczej chlopiec. Masz zdjecie moze dla porównania? Tutaj moje w przyblizeniu

4b7b09837d7d.jpg

megimeg, Angelaaaa lubią tę wiadomość

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    No to nie fajnie postąpił.

Mało tego na prenatalnych w papierach napisał ze polozenie jest na przedniej scianie. Moja dzisiaj mowi ze na tylniej. Mowie jej jak to. A ona ze tez sie musial machnac jak z tym paleniem. No super 😒 ciekawe co mu sie jeszcze pomyliło. Lekarz który rzekomo szkoli za granicami kraju... Jak widac reklama to nie wszystko. A co do plci to moja dzisiaj potwierdzila chlopaka.

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Też mam w piątek, o 14. Póki co jestem dziwnie spokojna. Pewnie przed samą wizytą mnie stres dopadnie.
    Ja też mam jutro o 10.20 😬
    Ciekawe jak mi poda wiek ciąży. Bo mój suwaczek jest po określeniu wieku na pierwszej wizycie, mój gin określił inaczej i wg niego dzisiaj wypada 12+5. Poczekam co powie dr z invicty.

Mnie też deneruje mierzenie ciśnienia przez położną przed wizytą. Człowiek się stresuje samą wizytą, do tego lecę w pośpiechu żeby się nie spóźnić, siadam, dysze, A ta mnie woła na pomiar 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:10

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella znając życie Twoją wizytę opisywał na karcie poprzedniej pacjentki. Oni mają gotowce tylko zmieniając w zależności od sytuacji. Dlatego tyle baboli.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja w poprzedniej ciąży miałam na USG I trym. napisane, że mam łożysko na tylnej ścianie a potem na połówkowym, że na przedniej (albo odwrotnie). Zachodziłam w głowę czy to możliwe, że ono się przesunęło 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:38

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat wczoraj koleżanka przysłała mi informacje na temat łożyska, ale nie pytałam z jakiej książki to pochodzi.
    "NIE można stwierdzić łożyska przodującego przed 20 tygodniem ciąży. Niektórzy lekarze tak robią, lecz niestety nie jest to zgodne z zasadami, ponieważ ok. 30% łożysk przed 20 tygodniem będzie przodujące – łożysko zajmuje dużo miejsca, a macica jest jeszcze mała."

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko się przesuwa może wędrować ja też tak miałam w poprzednich ciążach, teraz mam na tylniej ścianie zobaczymy czy wraz z rośnieciem macicy się nie przesunie choć gin twierdził, że raczej pozostanie i dobrze bo daleko od blizny po CC jest.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko dodam, że przodujące to nie to samo co na przedniej ścianie, bo często kobiety mylą te pojęcia i się niepotrzebnie stresują.

AJrin lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Bella znając życie Twoją wizytę opisywał na karcie poprzedniej pacjentki. Oni mają gotowce tylko zmieniając w zależności od sytuacji. Dlatego tyle baboli.

Mimo wszystko nie wygląda to profesjonalnie...

w4sqs65g0skpkmwx.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ