WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niskie ciśnienie w domu, teraz już może będę spokojniejsza u lekarza ale to się dopiero okaże. Dzisiaj zasypialam na stojąco i jak sobie zmierzyłam to miałam 98/58 więc bardzo niskie, w ciągu dnia 110/63 więc też bez szału. U diabetologa miałam 110/70 więc u lekarza u mnie to na pewno ze stresu.

qdkki09kzl1i271j.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze na wizytach mam wysokie. W pierwszej ciąży to samo. Ostatnio miałam chyba 160 na 100. Ale w domu mam 130/80 jak mierze albo niższe. Na swojej wizycie z poniedzialek to chyba mi serce wyskoczy więc na pewno będzie mega wysokie. Już dzisiaj przyszły moje wyniki Pappa. Oczywiście nic z tego nie kumam. W necie posprawdzałam jakieś normy i chyba się w nich mieszczę ale bez usg to chyba nic miarodajnego.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Karolnka, ja zawsze mam wysokie ciśnienie jak mi mierzą przed wizytą. W domu jest w najlepszym porządku. Ewidentnie to zasługa stresu. W pierwszej ciąży lekarz kazał mi mierzyć przez jakiś czas i zapisywać wyniki, ale jak je zobaczył to odpuścił temat. Także sądzę, że u Ciebie jest tak samo, nie przejmuj się. Na ostatniej wizycie ledwie przekroczyłam próg a położna już mnie wzięła na pomiar, oczywiście wyszło w kosmos wysokie. Lekarz ją ochrzanił i powiedział, żeby nie łapała ludzi w biegu. Zmierzyła mi po wizycie, jak już byłam zupełnie spokojna i ten pomiar był ok.

Wisienka, gratulacje! Myślałam, że na tym etapie ocenia się płeć po ułożeniu wyrostka płciowego, a tu już widać wargi sromowe. Szok.
    No właśnie to on tak mi mówił, że jest takie rozciecie w tym wyrostku że wyglada na dziewczynkę. Wiadomo, że to nie na 100 %. Ale to już drugi lekarz mówi o dziewczynce

malami.91 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze u lekarza ciśnienie mi skacze. Dzisiaj miałam 143/87 i się mnie pytała czy mam w domu wysokie. Mówię że ostatnio to 110/60. Stwierdziła że w takim razie nie ma sensu przed wizytą mierzyć tylko mam to robić w domu.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niskie cisnienie wiec jak idę na wizytę to jest w normie :) ale raz podobno 70/50 jak trup ;)

Zrobiłam progesteron i betę , ja pierdziu progu mam 80 a bety jeszcze 56tys, myślałam ze już lepiej spadła :/

oar83e3k7nkpecth.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam to samo przed wizytą ale bardziej tętno mi strasznie wysoko skacze. W domu mierze co dzień i normalne..

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam prenatalne to mi dopiero wszystko skończy.. aż się boję myśleć

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) Nie denerwuj się.
    megimeg wrote:
    Dziewczyny które wiedza ze z kruszynkami jest wszystko Ok ale wam zazdroszczę, tak się martwię przed jutrem :( chyba wykituje na tym fotelu a rwanie z nerwow to już na bank :(

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    W piątek mam prenatalne to mi dopiero wszystko skończy.. aż się boję myśleć

Też mam w piątek, o 14. Póki co jestem dziwnie spokojna. Pewnie przed samą wizytą mnie stres dopadnie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalnych miałam 160/110 🙈
    Z tym, że ogólnie mam nadciśnienie i biorę leki 🙄🤨 w domu mam na granicy - 138/90, czasami mniej. Boję się że na końcu ciąży znowu mnie dopadnie stan przedrzucawkowy przez ciśnienie 😔 ostatnio miałam nagle cc bo mi wybiło 200/180 😱 a najlepsze jest to, że czułam się doskonale 😐

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam usg. Wszystko ok z bejbikiem. Glowka, nozki raczki wszystko spojne wymiarami. Serduszko ladnie bije, dzidziol aktywny. Moja ginka nie bardzo chce mowic tak wczesnie o płci i nic mi sie powiedziala. Ale ten facet od genetycznego był podobno mega dobry i on mówił że chlopkiec. Zobaczymy.

Ja znowu od dwich dni mam mdlosci. Never ending story...

malami.91, Kala139, megimeg, Karenira, Emimo, AmazonkA29, wisienka94 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    No właśnie to on tak mi mówił, że jest takie rozciecie w tym wyrostku że wyglada na dziewczynkę. Wiadomo, że to nie na 100 %. Ale to już drugi lekarz mówi o dziewczynce

Ja dzisiaj byłam na wizycie u swojej na prenatalnych powiedzial chlopiec i dzisiaj moja tez potwierdzila ze chlopiec na 100%.
    Mam zdjecie i na tym wyrostku tez widac jakby rozciecie i cos z srodka wystaje wiec nie wiem no ale skoro 2 powiedzialo ze chlopiec i byli tak pewni to raczej chlopiec. Masz zdjecie moze dla porównania? Tutaj moje w przyblizeniu

4b7b09837d7d.jpg

megimeg, Angelaaaa lubią tę wiadomość

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    No to nie fajnie postąpił.

Mało tego na prenatalnych w papierach napisał ze polozenie jest na przedniej scianie. Moja dzisiaj mowi ze na tylniej. Mowie jej jak to. A ona ze tez sie musial machnac jak z tym paleniem. No super 😒 ciekawe co mu sie jeszcze pomyliło. Lekarz który rzekomo szkoli za granicami kraju... Jak widac reklama to nie wszystko. A co do plci to moja dzisiaj potwierdzila chlopaka.

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Też mam w piątek, o 14. Póki co jestem dziwnie spokojna. Pewnie przed samą wizytą mnie stres dopadnie.
    Ja też mam jutro o 10.20 😬
    Ciekawe jak mi poda wiek ciąży. Bo mój suwaczek jest po określeniu wieku na pierwszej wizycie, mój gin określił inaczej i wg niego dzisiaj wypada 12+5. Poczekam co powie dr z invicty.

Mnie też deneruje mierzenie ciśnienia przez położną przed wizytą. Człowiek się stresuje samą wizytą, do tego lecę w pośpiechu żeby się nie spóźnić, siadam, dysze, A ta mnie woła na pomiar 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:10

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella znając życie Twoją wizytę opisywał na karcie poprzedniej pacjentki. Oni mają gotowce tylko zmieniając w zależności od sytuacji. Dlatego tyle baboli.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja w poprzedniej ciąży miałam na USG I trym. napisane, że mam łożysko na tylnej ścianie a potem na połówkowym, że na przedniej (albo odwrotnie). Zachodziłam w głowę czy to możliwe, że ono się przesunęło 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:38

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat wczoraj koleżanka przysłała mi informacje na temat łożyska, ale nie pytałam z jakiej książki to pochodzi.
    "NIE można stwierdzić łożyska przodującego przed 20 tygodniem ciąży. Niektórzy lekarze tak robią, lecz niestety nie jest to zgodne z zasadami, ponieważ ok. 30% łożysk przed 20 tygodniem będzie przodujące – łożysko zajmuje dużo miejsca, a macica jest jeszcze mała."

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko się przesuwa może wędrować ja też tak miałam w poprzednich ciążach, teraz mam na tylniej ścianie zobaczymy czy wraz z rośnieciem macicy się nie przesunie choć gin twierdził, że raczej pozostanie i dobrze bo daleko od blizny po CC jest.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko dodam, że przodujące to nie to samo co na przedniej ścianie, bo często kobiety mylą te pojęcia i się niepotrzebnie stresują.

AJrin lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Bella znając życie Twoją wizytę opisywał na karcie poprzedniej pacjentki. Oni mają gotowce tylko zmieniając w zależności od sytuacji. Dlatego tyle baboli.

Mimo wszystko nie wygląda to profesjonalnie...

w4sqs65g0skpkmwx.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ