MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela, ale to tak Ci apetyt dopisuje?
Warto się trochę pilnować, bo pod koniec może być ciężko dźwigać te kg. Coś o tym wiem, bo w pierwszej ciąży przytyłam 20kg. Teraz mam +1,5kg, a wtedy na tym etapie miałam z 3x więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:11
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Emimo wrote:Ja od lipca jeżdze chyba największym autem jakie widuje na ulicy. W wakacje w 6 osób pojechaliśmy nim na 10 dni do Chorwacji z bagażami bez dodatkoego bagażnika
O to jakie to auto?
No ja w sumie się przesiadłam do krutszego bo poprzednio kombi skoda supperb a teraz Ford Focus S-Max 7 osobowy.
-
Ja mam 5 kilo więcej ale jak nie jem co 3 godziny to mi słabo. Ja niestety mega tyje w ciążach pierwsza 33 kilo druga 27 teraz nie wiem ale licze ze może choć teraz uda sie 20
-
Nath wrote:Pocieszające jest to że jutro będziemy już po. A potem ryyzko poronienia już spada dyrastycznie. Jeszcze troche i drugi trymest
Marzylam o tej ciąży 4 lata a teraz nie potrafię się cieszyć, powiedziec komukolwiek przez stres. Na szczescie pracuję w domu i poki co nie mam potrzeby rozgłaszania.
-
Angelaaaa wrote:Jezu ja właśnie załamałam się jak weszłam na wage... Chyba od dzisiaj nic nie będę jeść 😓😓 kurcze dużo schudłam przed ślubem a teraz jeszcze więcej ważę 😭 +7kg obecnie 😭😭😭
Ja mam ten plus ze praktycznie nie mam zachcianek ale mam niestety skłonność do tycia więc różnie z tym może być. Po za tym bardzo mało ruchu 😪 Ale się zarzekłam że po ciąży choćby nie wiem co zrzuce te nadprogramowe kilogramy 🙂 Nie martw się Tobie też się uda 🙂
A stosujecie już coś na rozstępy? Ja jeszcze nie ale chyba pora już zacząć... -
Ja od początku ciąży schudłam 6 kilo. Ale też mam tendencję do tycia. Do najszczuplejszych nienależe. Nawet wchodzę w nadwagę. Więc aż jestem zdziwiona. Podejrzewam, że później szybko to nadrobie. Tym bardziej, że mam tak samo jak AJrin, muszę często jeść bo inaczej mi słabo i odpływam..05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Ja na razie przytyłam 1kg,w każdej ciąży przytyłam 8-10kg teraz mam nadzieję, że również za dużo nie przybędzie.. bo jak ja to później zrzucę? 🙄 I też muszę często jeść bo inaczej mi słabo.. ale przynajmniej wymioty już minęły i mam nadzieję, że nie wrócą 😁
U mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży, nie wiem kiedy powiem 🤔
Ja idę do gin we wtorek i już nie mogę się doczekać 😁 -
Z tym zrzuceniem to nie jest tak źle. Ja ze szpitala wróciłam chyba z 8kg lżejsza. Pozostałe 12kg szybko spadło, kp podobno sprzyja chudnięciu. Te kg to w dużej mierze nagromadzona woda w organizmie. Ja ogólnie poza brzuchem to w zasadzie nie przytyłam, ale brzuch miałam ogromny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 11:51
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej dziewczyny u nas dzień chorubska ciąg dalszy.
Co do tyć to w pierwszej dzień przed porodem(34tc) miałam +16kg, druga ciąża(35tc) +13kg jestem ciekawa ile teraz będzie. Choć teraz zaczynałam z waga 47kg a poprzednie 50kg. Teraz ważne 48.5 także 1.5kg w gore poszło i też muszę jeść częściej bo jak poczuje głód to i mdłości nadchodzą 😒
Co do kremu na rozstępy myślę że zacznę od niedzieli bo wtedy zaczynam 2trymestr ale co z systematycznością to nie wiem 😁
My mamy usg za 2tyg 🙂😁także jeszcze trochę poczekam -
Ja ze szpitala wróciłam 17 kilo lżejsza haha ale ja ostatni trymest puchnę i to przeokropnie nogi ręce twarz masakra nic prawie nie jadłam bo były upały a puchłam że w 2 tygodnie 7 kilo mi na wadze przybyło! No i za każdym razem po kilku kiesiacach max 6 miesięcy waga była jak z przed ciąży bez diet i wysiłku jedząc to co w ciąży po prostu KP u mnie wyciąga a ciąża jakoś niestety nie.
Ja właśnie czekam na wizytę u gina i u położnych po 2 kawach rano i 3 że sobą zabranej ciśnienie 80/60 także nic dziwnego że sił to we mnie brak 🙈malami.91, Emimo lubią tę wiadomość
-
Ja przytyłam 2-2,5kg myśle se od jedzenia samych węgli i brak ruchu. Z Mikołajem przytyłam 16kg ale po ważyłam mniej niż przed ciążą, potem brałam leki na nerwice i Utylam 10 kg bo prolaktyna była 9tys prawie 😱
Ważyłam 61,5kg przed ciaza , z Mikołajem byłam 2kg szczuplejsza na starcie, zobaczymy jak będzie tym razem boje się ze do 20 kg dojade -
megimeg wrote:Ja przytyłam 2-2,5kg myśle se od jedzenia samych węgli i brak ruchu. Z Mikołajem przytyłam 16kg ale po ważyłam mniej niż przed ciążą, potem brałam leki na nerwice i Utylam 10 kg bo prolaktyna była 9tys prawie 😱
Ważyłam 61,5kg przed ciaza , z Mikołajem byłam 2kg szczuplejsza na starcie, zobaczymy jak będzie tym razem boje się ze do 20 kg dojade
Tez sie tego boje bo w moim przypadku dodatkowe 20kg to setka na wadze 😱😅 -
Ja jestem szczupłą osobą i w pierwszej ciąży przytyłam prawie 18 kg. Dziecko ważyło tylko 2,8 kg. Bez niczego udało mi się zrzucić do 3 tyg po porodzie 10 kg ale pozostałe 8 kg zostało. Karmiłam piersią prawie 2 lata. Obalam mit że karmienie powoduje spadek wagi. Gdyby nie dieta i aktywność fizyczna to nie wróciłabym tak po prostu do wagi sprzed ciąży. Teraz startowałam z taką samą wagą wyjściową jak w pierwszej ciąży. Narazie przytyłam tylko 2,5 kg. W pierwszej ciąży w 12 tyg ważyłam już 4 kg więcej ale wtedy jadłam nawet w nocy jak mi w brzuchu zaburczało. Teraz się pilnuję bo wiem już że nie tak łatwo mi było potem zrzucić te dodatkowe kilogramy 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 13:10
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dodzwoniłam się do lekarza. Stwierdziła że póki nie mam bólu brzucha, Ani plamienie jest takim typowym krwawieniem to mam obserwować. Gdyby pojawiły się bóle brzucha lub krwawienie, to mam od razu jechać na odział. Póki co się trochę uspokoiłam. mam teraz takie brązowe plamieniebardzo delikatne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 12:47