X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja właśnie załamałam się jak weszłam na wage... Chyba od dzisiaj nic nie będę jeść 😓😓 kurcze dużo schudłam przed ślubem a teraz jeszcze więcej ważę 😭 +7kg obecnie 😭😭😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale to tak Ci apetyt dopisuje?
    Warto się trochę pilnować, bo pod koniec może być ciężko dźwigać te kg. Coś o tym wiem, bo w pierwszej ciąży przytyłam 20kg. Teraz mam +1,5kg, a wtedy na tym etapie miałam z 3x więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Ja od lipca jeżdze chyba największym autem jakie widuje na ulicy. W wakacje w 6 osób pojechaliśmy nim na 10 dni do Chorwacji z bagażami bez dodatkoego bagażnika :)

O to jakie to auto?
    No ja w sumie się przesiadłam do krutszego bo poprzednio kombi skoda supperb a teraz Ford Focus S-Max 7 osobowy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 kilo więcej ale jak nie jem co 3 godziny to mi słabo. Ja niestety mega tyje w ciążach pierwsza 33 kilo druga 27 teraz nie wiem ale licze ze może choć teraz uda sie 20 :/

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Nath Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    Ja też jutro. I wiem że będzie mega stres:/ nie umiem nad tym panować

Pocieszające jest to że jutro będziemy już po. A potem ryyzko poronienia już spada dyrastycznie. Jeszcze troche i drugi trymest :)

AmazonkA29 lubi tę wiadomość

• Nath Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nath wrote:
    Pocieszające jest to że jutro będziemy już po. A potem ryyzko poronienia już spada dyrastycznie. Jeszcze troche i drugi trymest :)

Marzylam o tej ciąży 4 lata a teraz nie potrafię się cieszyć, powiedziec komukolwiek przez stres. Na szczescie pracuję w domu i poki co nie mam potrzeby rozgłaszania.

• Bella28 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Jezu ja właśnie załamałam się jak weszłam na wage... Chyba od dzisiaj nic nie będę jeść 😓😓 kurcze dużo schudłam przed ślubem a teraz jeszcze więcej ważę 😭 +7kg obecnie 😭😭😭

Ja mam ten plus ze praktycznie nie mam zachcianek ale mam niestety skłonność do tycia więc różnie z tym może być. Po za tym bardzo mało ruchu 😪 Ale się zarzekłam że po ciąży choćby nie wiem co zrzuce te nadprogramowe kilogramy 🙂 Nie martw się Tobie też się uda 🙂

A stosujecie już coś na rozstępy? Ja jeszcze nie ale chyba pora już zacząć...

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku często jadłam bo ciągle głodna bylam a teraz jem 3 posiłki dziennie w trochę większej ilości ale nie az tyle żeby 7 kg przytyć 😭😭😭 jestem załamana

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży schudłam 6 kilo. Ale też mam tendencję do tycia. Do najszczuplejszych nienależe. Nawet wchodzę w nadwagę. Więc aż jestem zdziwiona. Podejrzewam, że później szybko to nadrobie. Tym bardziej, że mam tak samo jak AJrin, muszę często jeść bo inaczej mi słabo i odpływam..

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Daar Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie przytyłam 1kg,w każdej ciąży przytyłam 8-10kg teraz mam nadzieję, że również za dużo nie przybędzie.. bo jak ja to później zrzucę? 🙄 I też muszę często jeść bo inaczej mi słabo.. ale przynajmniej wymioty już minęły i mam nadzieję, że nie wrócą 😁
    U mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży, nie wiem kiedy powiem 🤔
    Ja idę do gin we wtorek i już nie mogę się doczekać 😁

oar8vfxmslauailw.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zrzuceniem to nie jest tak źle. Ja ze szpitala wróciłam chyba z 8kg lżejsza. Pozostałe 12kg szybko spadło, kp podobno sprzyja chudnięciu. Te kg to w dużej mierze nagromadzona woda w organizmie. Ja ogólnie poza brzuchem to w zasadzie nie przytyłam, ale brzuch miałam ogromny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 11:51

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas dzień chorubska ciąg dalszy.
    Co do tyć to w pierwszej dzień przed porodem(34tc) miałam +16kg, druga ciąża(35tc) +13kg jestem ciekawa ile teraz będzie. Choć teraz zaczynałam z waga 47kg a poprzednie 50kg. Teraz ważne 48.5 także 1.5kg w gore poszło i też muszę jeść częściej bo jak poczuje głód to i mdłości nadchodzą 😒

Co do kremu na rozstępy myślę że zacznę od niedzieli bo wtedy zaczynam 2trymestr ale co z systematycznością to nie wiem 😁

My mamy usg za 2tyg 🙂😁także jeszcze trochę poczekam

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze szpitala wróciłam 17 kilo lżejsza haha ale ja ostatni trymest puchnę i to przeokropnie nogi ręce twarz masakra nic prawie nie jadłam bo były upały a puchłam że w 2 tygodnie 7 kilo mi na wadze przybyło! No i za każdym razem po kilku kiesiacach max 6 miesięcy waga była jak z przed ciąży bez diet i wysiłku jedząc to co w ciąży po prostu KP u mnie wyciąga a ciąża jakoś niestety nie.
    Ja właśnie czekam na wizytę u gina i u położnych po 2 kawach rano i 3 że sobą zabranej ciśnienie 80/60 także nic dziwnego że sił to we mnie brak 🙈

malami.91, Emimo lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Bella28 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dokucza wam rwa kulszowa? Ja niestety to mam ale lekarka powiedziała ze przejdzie samo. Mam nadzieje bo obawiam sie ze im wiekszy brzuch tym bedzie gorzej a juz teraz mam problemy z wstawaniem 😪

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 2-2,5kg myśle se od jedzenia samych węgli i brak ruchu. Z Mikołajem przytyłam 16kg ale po ważyłam mniej niż przed ciążą, potem brałam leki na nerwice i Utylam 10 kg bo prolaktyna była 9tys prawie 😱
    Ważyłam 61,5kg przed ciaza , z Mikołajem byłam 2kg szczuplejsza na starcie, zobaczymy jak będzie tym razem boje się ze do 20 kg dojade

oar83e3k7nkpecth.png
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Ja przytyłam 2-2,5kg myśle se od jedzenia samych węgli i brak ruchu. Z Mikołajem przytyłam 16kg ale po ważyłam mniej niż przed ciążą, potem brałam leki na nerwice i Utylam 10 kg bo prolaktyna była 9tys prawie 😱
    Ważyłam 61,5kg przed ciaza , z Mikołajem byłam 2kg szczuplejsza na starcie, zobaczymy jak będzie tym razem boje się ze do 20 kg dojade

Tez sie tego boje bo w moim przypadku dodatkowe 20kg to setka na wadze 😱😅

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, miałam rwę kulszową w pierwszej ciąży. Też się bałam, że im dalej w las tym będzie gorzej, ale na szczęście po kilku tygodniach męki, ból odpuścił.

Bella28 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Venice Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam póki co 1 kg. W pierwszej ciąży ogólnie przytyłam 11 kg, w drugiej 8kg.
    Staram się być aktywna. Ćwiczę 5 razy w tygodniu.

Emimo lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szczupłą osobą i w pierwszej ciąży przytyłam prawie 18 kg. Dziecko ważyło tylko 2,8 kg. Bez niczego udało mi się zrzucić do 3 tyg po porodzie 10 kg ale pozostałe 8 kg zostało. Karmiłam piersią prawie 2 lata. Obalam mit że karmienie powoduje spadek wagi. Gdyby nie dieta i aktywność fizyczna to nie wróciłabym tak po prostu do wagi sprzed ciąży. Teraz startowałam z taką samą wagą wyjściową jak w pierwszej ciąży. Narazie przytyłam tylko 2,5 kg. W pierwszej ciąży w 12 tyg ważyłam już 4 kg więcej ale wtedy jadłam nawet w nocy jak mi w brzuchu zaburczało. Teraz się pilnuję bo wiem już że nie tak łatwo mi było potem zrzucić te dodatkowe kilogramy 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 13:10

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do lekarza. Stwierdziła że póki nie mam bólu brzucha, Ani plamienie jest takim typowym krwawieniem to mam obserwować. Gdyby pojawiły się bóle brzucha lub krwawienie, to mam od razu jechać na odział. Póki co się trochę uspokoiłam. mam teraz takie brązowe plamieniebardzo delikatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 12:47

8p3oikgn0sqp2ob1.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ