MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin wrote:Łożysko się przesuwa może wędrować ja też tak miałam w poprzednich ciążach, teraz mam na tylniej ścianie zobaczymy czy wraz z rośnieciem macicy się nie przesunie choć gin twierdził, że raczej pozostanie i dobrze bo daleko od blizny po CC jest.
Tydziem minal miedzy wizytami wiec tak szybko chyba nie przewędrowało hehe -
Bella28 wrote:Tydziem minal miedzy wizytami wiec tak szybko chyba nie przewędrowało hehe
No to raczej się machnął ale na tym etapie to naprawdę nie ma większego znaczenia ważne, że nie jest przodujące. No lekarz jak widać zrobił raczej na odwal więc raczej nie korzystaj z jego usług. Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do specjalisty który USG prenatalne robił mi w 5 minut serio za pierwszą ciąża myślałam, że tak ma być za 2 wiedziałam jakie pytania zadać i po tych 5 minutach pytałam o wszystko i faktycznie dziecko ułożone prawidłowo wszystko było pięknie jak na tacy widoczne to potem podpiął testową głowice która dostał nową i się jarał jak pięknie widać.Bella28 lubi tę wiadomość
-
Ehhh... ale się wkurzyłam 😣 właśnie zadzwonili z przychodni, że doktorowi coś wypadło i dziś nie mam badań prenatalnych. I mam być jutro o 14:00...
Nie dość, że urlop i ja i mąż to coś mi się wydaje, że jutro będzie sajgon i kumulacja pacjentek 😟 -
Hej ja oficjalnie zaczynam 2 trymestr 14tc 🥰
Jedziemy dzisiaj odebrać nowy samochód o wiele większy trochę się stresuje czy będzie mi się dobrze jeździć i parkować 😁😁 ale duży jest bagażnik specjalnie na wózek 🙈AJrin, malami.91, Emimo, Emimi lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kurcze dziewczyny ma ktoras z Was jeszcze plamienia? Poszlam rano na dwojke i na papierze dosc duzo takiego krwawego sluzu. Nie moge sie do gina dodzwonic. Myślicie ze możliwe ze od ruszania brzuvha? Ona dosc mocno mi wczoraj uciskala blizne, ale badania przez pochwe nie mialam
-
Angelaaaa wrote:Hej ja oficjalnie zaczynam 2 trymestr 14tc 🥰
Jedziemy dzisiaj odebrać nowy samochód o wiele większy trochę się stresuje czy będzie mi się dobrze jeździć i parkować 😁😁 ale duży jest bagażnik specjalnie na wózek 🙈
Emimo lubi tę wiadomość
-
liwi wrote:Kurcze dziewczyny ma ktoras z Was jeszcze plamienia? Poszlam rano na dwojke i na papierze dosc duzo takiego krwawego sluzu. Nie moge sie do gina dodzwonic. Myślicie ze możliwe ze od ruszania brzuvha? Ona dosc mocno mi wczoraj uciskala blizne, ale badania przez pochwe nie mialam
Kurcze nie pomogę odpoczywaj i postaraj sie do gina dodzwonić. Jęsli mocno naciskała to całkiem możliwe, że coś tam lekko naczynko poszło teraz wszystko tam jest mega ukrwione. -
Emimi wrote:Ehhh... ale się wkurzyłam 😣 właśnie zadzwonili z przychodni, że doktorowi coś wypadło i dziś nie mam badań prenatalnych. I mam być jutro o 14:00...
Nie dość, że urlop i ja i mąż to coś mi się wydaje, że jutro będzie sajgon i kumulacja pacjentek 😟
DOdatkowy dzień czekania u was można iść z M? Bo u nas niestety tylko sama mama. -
Współczuje, oni nie liczą się z tym, że ktoś czeka i się denerwuje
Emimi wrote:Ehhh... ale się wkurzyłam 😣 właśnie zadzwonili z przychodni, że doktorowi coś wypadło i dziś nie mam badań prenatalnych. I mam być jutro o 14:00...
Nie dość, że urlop i ja i mąż to coś mi się wydaje, że jutro będzie sajgon i kumulacja pacjentek 😟 -
AJrin wrote:DOdatkowy dzień czekania u was można iść z M? Bo u nas niestety tylko sama mama.
U mnie na prenatalnych tylko ja moglam byc, za to u swojej ginekolozki mozna byc we 2 ale wczoraj juz go nie ciaglam, bo przewaznie w poczekalni juz sa i tak 3 osoby a roznie ludzie reagują.
Ile przytylyscie w 1 trymestrze? Mi przybyło koło 1.5 kg nie wiem czy to w miare. Nie chce przytyc za duzo bo juz i tak waze 80 kg 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 09:56
-
Też dziś zaczynam 14 tydzień
Angelaaaa wrote:Hej ja oficjalnie zaczynam 2 trymestr 14tc 🥰
Jedziemy dzisiaj odebrać nowy samochód o wiele większy trochę się stresuje czy będzie mi się dobrze jeździć i parkować 😁😁 ale duży jest bagażnik specjalnie na wózek 🙈Angelaaaa, gonia729, Emimi, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
AJrin wrote:Ja od wczoraj jeżdze miniwanem dasz rade a będzie wygodnie. Zciekawości jakie autko?
Chevrolet Cruze Sedan 😁a jeździłam oplem 2 drzwudrzwiowym więc trochę ciasno a szczególnie teraz jak musiałam wsiadać do tyłu 🤣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
liwi wrote:Kurcze dziewczyny ma ktoras z Was jeszcze plamienia? Poszlam rano na dwojke i na papierze dosc duzo takiego krwawego sluzu. Nie moge sie do gina dodzwonic. Myślicie ze możliwe ze od ruszania brzuvha? Ona dosc mocno mi wczoraj uciskala blizne, ale badania przez pochwe nie mialam
Gdzieś (chyba u mamyginekolog) czytałam że tak może się zdarzyć przy parciach, zwłaszcza jak mamy do czynienia z zatwierzeniami.
-
Ja od lipca jeżdze chyba największym autem jakie widuje na ulicy. W wakacje w 6 osób pojechaliśmy nim na 10 dni do Chorwacji z bagażami bez dodatkoego bagażnika
AJrin wrote:Ja od wczoraj jeżdze miniwanem dasz rade a będzie wygodnie. Zciekawości jakie autko?Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
U nas pojedynczo na wizyty. Ja prenatalne miałam dopochwowo i przez brzuch. Trwało to około 30 minut łącznie.
AJrin wrote:DOdatkowy dzień czekania u was można iść z M? Bo u nas niestety tylko sama mama. -
Jutro prenatalne - straszny stres, a u mnie stres to wymioty, osttanio jak szłam na badanie to ze stresu zwymiotowałam. Trochę pocieszam się tym że jak przykładam rękę to czuję czasami takie lekkie mrowienie i mam nadzieje że to dziecko szaleje i to że u Was prenatalne wyszły dobrze . Zazdroszę tym z was które już po. Ja musiałam wziąć wolne mimo że badanie mam rano bo pewnie długo będę dochodzić do siebie. Chce byc juz po!!
Emimo, Emimi lubią tę wiadomość
-
Ja przytyłam 5kg Moja waga startowa to 60 kg zobaczymy jak się zakończy.
Bella28 wrote:U mnie na prenatalnych tylko ja moglam byc, za to u swojej ginekolozki mozna byc we 2 ale wczoraj juz go nie ciaglam, bo przewaznie w poczekalni juz sa i tak 3 osoby a roznie ludzie reagują.
Ile przytylyscie w 1 trymestrze? Mi przybyło koło 1.5 kg nie wiem czy to w miare. Nie chce przytyc za duzo bo juz i tak waze 80 kg 😪 -
Będzie dobrze.
Nath wrote:Jutro prenatalne - straszny stres, a u mnie stres to wymioty, osttanio jak szłam na badanie to ze stresu zwymiotowałam. Trochę pocieszam się tym że jak przykładam rękę to czuję czasami takie lekkie mrowienie i mam nadzieje że to dziecko szaleje i to że u Was prenatalne wyszły dobrze . Zazdroszę tym z was które już po. Ja musiałam wziąć wolne mimo że badanie mam rano bo pewnie długo będę dochodzić do siebie. Chce byc juz po!! -
Nath wrote:Jutro prenatalne - straszny stres, a u mnie stres to wymioty, osttanio jak szłam na badanie to ze stresu zwymiotowałam. Trochę pocieszam się tym że jak przykładam rękę to czuję czasami takie lekkie mrowienie i mam nadzieje że to dziecko szaleje i to że u Was prenatalne wyszły dobrze . Zazdroszę tym z was które już po. Ja musiałam wziąć wolne mimo że badanie mam rano bo pewnie długo będę dochodzić do siebie. Chce byc juz po!!