X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Jak to było u Was na prenatalnych, czy lekarz stwierdzający płeć na dobrym sprzęcie może się pomylić w 12 tygodniu? Gdy spytałam czy jeszcze może się coś zmienić milczał po czym drugi raz sprawdził i powiedział że nic się już raczej nie zmieni. Czyli dał jakby 99% że będzie chłopiec. Badanie było robione w 12t1d dzidzia miała 5.5cm czyli właściwie trafiliśmy na sam poczatek odkad to badanie mozna wykonać. Widzialam na ekranie cos miedzy nogami, po wyjsciu bylam w sumie pewna. Ale pozniej ogladajac filimik z badania i czytajac posty jak czesto dochodzi do pomylek juz nie jestem taka pewna. Wiem ze pewnosc bede miala dopiero po narodzinach, ale zzera mnie ta niepewnosc czy jednak mimo zapewnien lekarza nic sie nie zmieni. Na zdjeciach widac ze ta pepowona gdzies sie tam plata miedzy nogami, no ale lekarz stwierdzajac plec pewnie mial tego swiadomosc... Juz nie wiem co mam myslec 🤔 Oczywiscie bede sie cieszyla czy to chlopcem czy dziewczynka bo najwazniejsze ze jest zdrowe, ale ciekawosc nie daje mi spokoju 🙂

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e26e35cb417f.jpg

Kamsza, niebieska, Emimi, Emimo, wisienka94 lubią tę wiadomość

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio spodnie bralam ciazowe z lidla i kurcze numeracja zaniżona są na styk ale nie wymieniam oddam bratowej ona ma rozmiar mniej niż ja.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Karenira Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella28 nie pomogę, bo u mnie płeć wyszła na badaniach genetycznych NIFTY, więc lekarka podczas usg prenatalnego już tego nie sprawdzała, a przynajmniej nic mi na ten temat nie mówiła.

Bella28 lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella28 wrote:
    Hejka dziewczyny. Jak to było u Was na prenatalnych, czy lekarz stwierdzający płeć na dobrym sprzęcie może się pomylić w 12 tygodniu? Gdy spytałam czy jeszcze może się coś zmienić milczał po czym drugi raz sprawdził i powiedział że nic się już raczej nie zmieni. Czyli dał jakby 99% że będzie chłopiec. Badanie było robione w 12t1d dzidzia miała 5.5cm czyli właściwie trafiliśmy na sam poczatek odkad to badanie mozna wykonać. Widzialam na ekranie cos miedzy nogami, po wyjsciu bylam w sumie pewna. Ale pozniej ogladajac filimik z badania i czytajac posty jak czesto dochodzi do pomylek juz nie jestem taka pewna. Wiem ze pewnosc bede miala dopiero po narodzinach, ale zzera mnie ta niepewnosc czy jednak mimo zapewnien lekarza nic sie nie zmieni. Na zdjeciach widac ze ta pepowona gdzies sie tam plata miedzy nogami, no ale lekarz stwierdzajac plec pewnie mial tego swiadomosc... Juz nie wiem co mam myslec 🤔 Oczywiscie bede sie cieszyla czy to chlopcem czy dziewczynka bo najwazniejsze ze jest zdrowe, ale ciekawosc nie daje mi spokoju 🙂

mamaginekolog miała fajny artykół o tym wygoogluj okresla sie na podstawie położenia wyrostka mi w pierwszej ciąży lekarz szacował na 90% a w drugiej ten sam mowił na 70% i sie nie pomylił.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    mamaginekolog miała fajny artykół o tym wygoogluj okresla sie na podstawie położenia wyrostka mi w pierwszej ciąży lekarz szacował na 90% a w drugiej ten sam mowił na 70% i sie nie pomylił.

Tak czytałam ten artykuł 🙂 No właśnie ten wyrostek o ile to to na co patrze wygląda na dziewczynkę a mimo to coś tam też między nogami sterczy do góry i bądz tu mądry 😀

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, z mojego poprzedniego wątku ciążowego pamiętam, że było kilka pomyłek po tak wczesnym określeniu płci. No ale skoro u Ciebie lekarz sprawiał wrażenie pewnego to pewnie faktycznie nic się nie zmieni. Ja miałam płeć określoną w 18tc. i tam już nie było wątpliwości. Mam nawet zdjęcie z zaznaczonym siusiakiem i podaną jego długość 😋.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:

Tak to mniej więcej wygląda i nie wiem na co patrzeć 🙂 Które to wyrostek? 🤔

340c0d0936d4.jpg

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella28 wrote:
    Tak to mniej więcej wygląda i nie wiem na co patrzeć 🙂 Które to wyrostek? 🤔

340c0d0936d4.jpg

No właśnie to lekarz jest w stanie stwierdzić bo on widzi czy pępowina czy wyrostek ale skoro był tak pewien to spora szansa, że się nie pomylił.
    U mnie teraz powiedział, że raczej chłopak ale wiedział, że robiłam NIFTY wiec dzień później potwierdziło się, że chłopak.
    Musiałam starszaka z przedszkola odebrać bo zrobił 3 kupy no i wygadał dyrektorce, że będzie miał brata. Na co ona się pyta tak właśnie ide do twojego brata Kosia na dół a on nie będe miał kolejnego brata jest u mamy w brzuszku :D
    Więc dyrektorka tak nie śmiało dziś się mnie pyta czy może gratulować bo Igi coś wspominał o bracie i czy to prawda :D A wieć dziś Szefowa i przedszkole też wie ;-)

Bella28, malami.91, Emimi, Emimo lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    No właśnie to lekarz jest w stanie stwierdzić bo on widzi czy pępowina czy wyrostek ale skoro był tak pewien to spora szansa, że się nie pomylił.
    U mnie teraz powiedział, że raczej chłopak ale wiedział, że robiłam NIFTY wiec dzień później potwierdziło się, że chłopak.
    Musiałam starszaka z przedszkola odebrać bo zrobił 3 kupy no i wygadał dyrektorce, że będzie miał brata. Na co ona się pyta tak właśnie ide do twojego brata Kosia na dół a on nie będe miał kolejnego brata jest u mamy w brzuszku :D
    Więc dyrektorka tak nie śmiało dziś się mnie pyta czy może gratulować bo Igi coś wspominał o bracie i czy to prawda :D A wieć dziś Szefowa i przedszkole też wie ;-)
    Dzieki dzisiaj mam wizyte u swojej może dowiem się coś więcej 🙂

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • Bella28 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc co do tego lekarza mimo tego, że podobno super specjalista mam wątpliwości.
    Cala wizyta trwała 20 minut. Z czego badanie 13. Za wiele nie tlumaczyl. Dopiero pozniej w papierkach zobaczylam ze bez zapytania wpisal mi w papierki ze pale... A palenie rzucilam zaraz jak sie dowiedzialam. Ogolnie nie sprawial wrazenie milego. Moze mial zly dzien nie wiem, ale z tym paleniem to bylam w szoku bo powinien zapytac a tego nie zrobil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 13:53

w4sqs65g0skpkmwx.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella28 wrote:
    Choc co do tego lekarza mimo tego, że podobno super specjalista mam wątpliwości.
    Cala wizyta trwała 20 minut. Z czego badanie 13. Za wiele nie tlumaczyl. Dopiero pozniej w papierkach zobaczylam ze bez zapytania wpisal mi w papierki ze pale... A palenie rzucilam zaraz jak sie dowiedzialam. Ogolnie nie sprawial wrazenie milego. Moze mial zly dzien nie wiem, ale z tym paleniem to bylam w szoku bo powinien zapytac a tego nie zrobil...

No to nie fajnie postąpił.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Rio Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam z wizyty. Ogólnie wszystko ok ale ze względu na plamienie mam brać Duphaston, dużo odpowywac i zero seksu.

megimeg, AJrin, Emimi, Emimo lubią tę wiadomość

• Kala139 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Czyli muszę wejść głównym wejściem tak?
    Poradnie specjalistyczne przy szpitalu na Józefa są wcześniej przed garażem podziemnym po prawej stronie i tam też jest apteka. Wchodzi się po lewej stronie od apteki, w drzwiach Pan ochroniarz sprawdza skierowanie i czy masz ankietę covidową, którą się wypełnia w namiocie przed poradnią.

qdkki09kzl1i271j.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które wiedza ze z kruszynkami jest wszystko Ok ale wam zazdroszczę, tak się martwię przed jutrem :( chyba wykituje na tym fotelu a rwanie z nerwow to już na bank :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 18:17

oar83e3k7nkpecth.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dziewczyny które wiedza ze z kruszynkami jest wszystko Ok ale wam zazdroszczę, tak się martwię przed jutrem :( chyba wykituje na tym fotelu a rwanie z nerwow to już na bank :(
    Będzie dobrze!

megimeg lubi tę wiadomość

qdkki09kzl1i271j.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze 👍
    Też jutro mam wizytę ale u swojego gina 😊

megimeg lubi tę wiadomość

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj już po wizycie. Trochę się zdołowałam. Ciśnienie wyszło 153/87... No załamałam się. W domu mam niskie, chyba, że mój ciśnieniomierz jest jakiś lipny. Ale ja zawsze miałam niskie ciśnienie. Przed wizytą się denerwuję, gdzieś z tyłu głowy ciągle mam obraz, że lekarz robi usg i mówi, że serduszko nie bije... Lekarz przyczepił się do tej mojej cukrzycy, bo stwierdził, że mam śladowe ketony w moczu, a ja przecież wymiotuje dość mocno. Od kilku dni dopiero trochę mi się poprawiło. Teraz to już mam mierzyć cukier na czczo i po każdym posiłku. Ciśnienie dwa razy dziennie. Mam brać acard i probiotyki bo cytologia wyszła źle i dostałam skierowanie na wymazy. Jeszcze lekarz stwierdził, że białko Pappa jest za wysokie, w sumie to nie wytłumaczył mi dokładnie o co chodzi. Na szczęście wszystkie ryzyka trisomii bardzo niskie.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja miałam dzisiaj wizytę prywatnie i lekarz potwierdził że dziewusia. Widzieliśmy wargi sromowe 🤭 czyli jednak 🙈

malami.91, AmazonkA29, Skowronek lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolnka, ja zawsze mam wysokie ciśnienie jak mi mierzą przed wizytą. W domu jest w najlepszym porządku. Ewidentnie to zasługa stresu. W pierwszej ciąży lekarz kazał mi mierzyć przez jakiś czas i zapisywać wyniki, ale jak je zobaczył to odpuścił temat. Także sądzę, że u Ciebie jest tak samo, nie przejmuj się. Na ostatniej wizycie ledwie przekroczyłam próg a położna już mnie wzięła na pomiar, oczywiście wyszło w kosmos wysokie. Lekarz ją ochrzanił i powiedział, żeby nie łapała ludzi w biegu. Zmierzyła mi po wizycie, jak już byłam zupełnie spokojna i ten pomiar był ok.

Wisienka, gratulacje! Myślałam, że na tym etapie ocenia się płeć po ułożeniu wyrostka płciowego, a tu już widać wargi sromowe. Szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 19:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ