MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
squirrel wrote:Miałam w 8 tygodniu na pierwszej wizycie i teraz kolejne dopiero to genetyczne w 12 tygodniu. W pierwszej ciąży miałam jeszcze w 9 tygodniu ale wtedy pierwszy raz poszłam już w 6 tyg. Okropnie mi się dłużyło ale teraz już mniej niż tydzień został. Dziewczyny a mam pytanie, bo chyba mi się jakaś infekcja intymna zaczyna co można w ciąży stosować ?
-
A polecacie jakąś maść na plamy na skórze ? Nie wiem od czego te plamy mam na brzuchu pod pachami a teraz mi na piersiach wychodzą 😐 dopiero będę zapisywać się do dermatologa ale nie wiem jak długo będę czekać może ktoś miał podobnie ☹️☹️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny czy któraś z was zaobserwowała mocniejsze owłosienie na ciele? W ciąży z Mikołajem mogłam pleść warkocze z włosów na brzuchu , po porodzie wypadły i teraz widzę, znów jak małpa się robię i to mi sugeruje, ze chyba drugi chłopak, nie wiem czy to testosteron dziecka czy co
Emimo lubi tę wiadomość
-
Jak pokazywałam u ginekologa to mówiła że to problem bardziej dermatologiczny. Tylko że na Nfz musze mieć skierowanie a teraz się dodzwonić do rodzinnego lekarza..😓 jeszcze straszą że jutro będzie konferencja i że chyba wszystko pozamykają... To wcale nie dostanę się do lekarza ☹️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
megimeg wrote:Dziewczyny czy któraś z was zaobserwowała mocniejsze owłosienie na ciele? W ciąży z Mikołajem mogłam pleść warkocze z włosów na brzuchu , po porodzie wypadły i teraz widzę, znów jak małpa się robię i to mi sugeruje, ze chyba drugi chłopak, nie wiem czy to testosteron dziecka czy co
-
megimeg wrote:Dziewczyny czy któraś z was zaobserwowała mocniejsze owłosienie na ciele? W ciąży z Mikołajem mogłam pleść warkocze z włosów na brzuchu , po porodzie wypadły i teraz widzę, znów jak małpa się robię i to mi sugeruje, ze chyba drugi chłopak, nie wiem czy to testosteron dziecka czy co
Ja też mam więcej włosów na brzuchu masakra 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
liwi wrote:Ja wlosow nie zaobserwowalam. Za to cycki mam wieksze niż glowa. Powaznie. Kupilam juz trzeci stanik od poczatku ciąży. I kolejny juz ledwo daje rade. Ja nie wiem jak to sie skonczy.
Ja właśnie zamówiłam dwa staniki 70F i muszę powiedzieć że są na styk, chyba skali mi zabraknie po porodzie jak będę karmić 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 23:10
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
U mnie piersi się lekko powiększyły. Ale po porodzie mi urosną (patrząc na poprzednie dziecię) 😁 Później młody upatrzył siebie prawą pierś. Z lewej nie chciał, a karmiłam na różne sposoby.. I teraz efekt został. Prawa jest znacznie większa od lewej. Będę musiała jakoś to nadrobić z drugim dzieckiem. Ale chyba każde dziecko ma "problem" z lewą piersią.
-
Witam się na chwile i gratulacje wizyt Goniaz dopisałam chłopaka
Co do infekcji nic bez recepty nie znam skutecznego ale w tej chwili z pandemia uzyskanie recepty nie powinno byc problemem infekcje sa bardzo czeste w ciąży ja każa ciąże wnet od tego zaczynałam ta chwilowo jest wyjątkiem.
Co do piersi ja ogólnie mam duże i teraz no jak w żadnej ciąży mam tak powiekszone, że też kupiłam już kolejne staniki a że online to nie moge trafić z rozmiarem więc chyba będe zmuszona ruszyć do jakiegoś sklepu.
mała ruda u mnie podobnie starszak wolał prawą pierś i zawsze z niej lepszy i szybszy wypływ mimo ze karmiłam z obu to prawa jest lekko wieksza. Drugie dziecko też podobnie choć starałam sie cześciej podawać pierś lewą to i tak wypływ łatwiejszy był z prawej i szybciej i wiecej z niej jadł. NO i dwa razy w lewej miałam zastoje coś tam inaczej jest z kanalikami.
gonia729 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mnie trochę miej bo mam nawał w pracy a do tego M na wyjeździe wiec sama z 2 jestem. Jutro mam wizyte u gina ale bez usg sama wizyta ustale pewnie z nim połówkowe kiedy robimy. No i ogólnie mam gorsze samopoczucie do tego pada i pogoda nie pomaga.
-
ja bez konsultacji z lekarzem, chyba bym niczego nie brała jeżeli chodzi o infekcje. Może spróbuj zadzwonić do lekarza?
Jeżeli chodzi o włosy to też zauważyłam, że mam ich więcej i szybciej rosną. Na nogach rosną jak szalone, no i pojawiły się na brzuchu. Czuje się powoli jak jakaś małpa
Piersi mi urosły ale bardzo niewiele. Może to przez to, że przed ciążą miałam spore. Bolą tylko w nocy jak się zapomne i położe się na brzuchu.
Apropo! kupiłam sobie rogala do spania, dziewczyny... super sprawa, polecam. Te z Was dla których to nie jest pierwsza ciąża, pewnie już to znają. Ja jestem pierworódka i dopiero odkrywam wszystko
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
A jeszcze co do włosów to u mnie raczej na nogach mniej na brzuchu nigdy nie miałam ale ja jestem blondynką mam bardzo mało włosów nawet na głowie
CO do rogala musze poszukać mojego choć poprzednie ciąże różnie z nim miałam czasem mnie wnerwiał a czesem pomagał
Za 2 godziny mam spotkanie z szefową i mam zamiar powiedzieć o ciąży więc mam lekkiego stresa