X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia super wieści
    ❤️

gonia729, Emimo lubią tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Miałam w 8 tygodniu na pierwszej wizycie i teraz kolejne dopiero to genetyczne w 12 tygodniu. W pierwszej ciąży miałam jeszcze w 9 tygodniu ale wtedy pierwszy raz poszłam już w 6 tyg. Okropnie mi się dłużyło ale teraz już mniej niż tydzień został. Dziewczyny a mam pytanie, bo chyba mi się jakaś infekcja intymna zaczyna :-( co można w ciąży stosować ?
    Ja przechodziłam infekcje intymną w 7 tygodniu ciąży (chyba od luteiny) i lekarz mi zapisał pimafucin globulki i krem. Pomogło 🙂 Chyba w 1 trymestrze nie można za bardzo niczego innego, chyba, że lactovaginal czy inny probiotyk ale to też bym skonsultowała z lekarzem😉

qdkki09kzl1i271j.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakąś maść na plamy na skórze ? Nie wiem od czego te plamy mam na brzuchu pod pachami a teraz mi na piersiach wychodzą 😐 dopiero będę zapisywać się do dermatologa ale nie wiem jak długo będę czekać może ktoś miał podobnie ☹️☹️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• megimeg Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to może być progesteron ale nsjczesciej od słońca przy nim można nabawić się plam

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, z tego co wiem to w ciąży mogą się robić przebarwienia na skórze. W większości chyba znikają po porodzie. Ogólnie w ciąży do specjalisty na NFZ powinni w ciągu 7 dni przyjąć.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was zaobserwowała mocniejsze owłosienie na ciele? W ciąży z Mikołajem mogłam pleść warkocze z włosów na brzuchu , po porodzie wypadły i teraz widzę, znów jak małpa się robię i to mi sugeruje, ze chyba drugi chłopak, nie wiem czy to testosteron dziecka czy co

Emimo lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pokazywałam u ginekologa to mówiła że to problem bardziej dermatologiczny. Tylko że na Nfz musze mieć skierowanie a teraz się dodzwonić do rodzinnego lekarza..😓 jeszcze straszą że jutro będzie konferencja i że chyba wszystko pozamykają... To wcale nie dostanę się do lekarza ☹️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was zaobserwowała mocniejsze owłosienie na ciele? W ciąży z Mikołajem mogłam pleść warkocze z włosów na brzuchu , po porodzie wypadły i teraz widzę, znów jak małpa się robię i to mi sugeruje, ze chyba drugi chłopak, nie wiem czy to testosteron dziecka czy co
    Ja też się zrobiłam jak małpa na brzuchu, masakra to jest!

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    Ja też się zrobiłam jak małpa na brzuchu, masakra to jest!
    No właśnie ja tez 😂 ale później naprawdę wypadają, lepiej ich nie golić

oar83e3k7nkpecth.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:

Ja też mam więcej włosów na brzuchu masakra 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• liwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlosow nie zaobserwowalam. Za to cycki mam wieksze niż glowa. Powaznie. Kupilam juz trzeci stanik od poczatku ciąży. I kolejny juz ledwo daje rade. Ja nie wiem jak to sie skonczy.

Ala_Ala lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi jeszcze nie urosły, ale mam straszne dużo żyłek i cholernie bolą 🙄

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja wlosow nie zaobserwowalam. Za to cycki mam wieksze niż glowa. Powaznie. Kupilam juz trzeci stanik od poczatku ciąży. I kolejny juz ledwo daje rade. Ja nie wiem jak to sie skonczy.

Ja właśnie zamówiłam dwa staniki 70F i muszę powiedzieć że są na styk, chyba skali mi zabraknie po porodzie jak będę karmić 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 23:10

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powiększyły się nieznacznie, to samo w poprzedniej ciąży i po porodzie, niestety nie jest mi dane mieć choć przez chwile duże piersi 😁

oar83e3k7nkpecth.png
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg mam tak samo, widzę tylko małą różnicę...

qdkki09kzl1i271j.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi się lekko powiększyły. Ale po porodzie mi urosną (patrząc na poprzednie dziecię) 😁 Później młody upatrzył siebie prawą pierś. Z lewej nie chciał, a karmiłam na różne sposoby.. I teraz efekt został. Prawa jest znacznie większa od lewej. Będę musiała jakoś to nadrobić z drugim dzieckiem. Ale chyba każde dziecko ma "problem" z lewą piersią.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na chwile i gratulacje wizyt Goniaz dopisałam chłopaka ;-)
    Co do infekcji nic bez recepty nie znam skutecznego ale w tej chwili z pandemia uzyskanie recepty nie powinno byc problemem infekcje sa bardzo czeste w ciąży ja każa ciąże wnet od tego zaczynałam :/ ta chwilowo jest wyjątkiem.
    Co do piersi ja ogólnie mam duże i teraz no jak w żadnej ciąży mam tak powiekszone, że też kupiłam już kolejne staniki a że online to nie moge trafić z rozmiarem więc chyba będe zmuszona ruszyć do jakiegoś sklepu.
    mała ruda u mnie podobnie starszak wolał prawą pierś i zawsze z niej lepszy i szybszy wypływ mimo ze karmiłam z obu to prawa jest lekko wieksza. Drugie dziecko też podobnie choć starałam sie cześciej podawać pierś lewą to i tak wypływ łatwiejszy był z prawej i szybciej i wiecej z niej jadł. NO i dwa razy w lewej miałam zastoje coś tam inaczej jest z kanalikami.

gonia729 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie trochę miej bo mam nawał w pracy a do tego M na wyjeździe wiec sama z 2 jestem. Jutro mam wizyte u gina ale bez usg sama wizyta ustale pewnie z nim połówkowe kiedy robimy. No i ogólnie mam gorsze samopoczucie do tego pada i pogoda nie pomaga.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez konsultacji z lekarzem, chyba bym niczego nie brała jeżeli chodzi o infekcje. Może spróbuj zadzwonić do lekarza?

Jeżeli chodzi o włosy to też zauważyłam, że mam ich więcej i szybciej rosną. Na nogach rosną jak szalone, no i pojawiły się na brzuchu. Czuje się powoli jak jakaś małpa :P

Piersi mi urosły ale bardzo niewiele. Może to przez to, że przed ciążą miałam spore. Bolą tylko w nocy jak się zapomne i położe się na brzuchu.
    Apropo! kupiłam sobie rogala do spania, dziewczyny... super sprawa, polecam. Te z Was dla których to nie jest pierwsza ciąża, pewnie już to znają. Ja jestem pierworódka i dopiero odkrywam wszystko :)

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do włosów to u mnie raczej na nogach mniej na brzuchu nigdy nie miałam ale ja jestem blondynką mam bardzo mało włosów nawet na głowie ;-)
    CO do rogala musze poszukać mojego choć poprzednie ciąże różnie z nim miałam czasem mnie wnerwiał a czesem pomagał ;-)
    Za 2 godziny mam spotkanie z szefową i mam zamiar powiedzieć o ciąży więc mam lekkiego stresa :/

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ